Nou teren multifuncțional. „Avem în acest an investiții la 22 de unități de învățâmânt”

Imagini frumoase din curtea Colegiului BP Hasdeu din Buzău a prezentat viceprimarul Oana Matache.

S-a finalizat amenajarea unui teren de baschet și a unuia de fotbal:


Doamna viceprimar a anunțat că în 2023 vor fi investiții la alte 22 de unități de învățământ din oraș:

Investițiile în curțile școlilor și liceelor din oraș sunt și cel mai bun ajutor dat sportului buzoian.

Rămâne ca aceste facilități să fie deschise pentru copiii și elevii din Buzău, pentru mulți directori obișnuiesc să le țină închise cu lacătul.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Nou teren multifuncțional. „Avem în acest an investiții la 22 de unități de învățâmânt”

  • Așa da, e bine, un început bun! Printre singurii bani câștigați meritat de către angajații primăriei, în ultimii 7 ani. Poate prind curaj și prin cartiere, dacă îl convinge cineva pe dl. primar că pământul liber sau astfel eliberat* poate fi ocupat și fără trandafiri și pitici de grădină.
    *sistem de parcare pe verticală, cu lift rotativ; pe spațiul a patru locuri clasice pot fi parcate până la 60 de mașini pe 30 de etaje – imposibil în Buzău, dar între 10 și 16 este fezabil pe majoritatea blocurilor cu 4-6 etaje (pe care le-ar și înfrumuseța cu ocazia asta), pe latura cu geamurile de la băi și/sau cămări ori casa scării, ghena; sunt sisteme silențioase, nu necesită mentenanță deosebită, se amplasează pe sol unde e nevoie și gata, sunt sigure la cutremur etc.;
    Urbis poate achiziționa și administra astfel de parcări iar primăria poate să le mărească capitalul în sensul acestei investiții, dacă nu au bani (aia ar fi participarea primariei la rezolvarea problemei, finanțarea inițială). Cu 1 mil de Euro (cât a costat stația de asfalt inutilizabilă pentru că nimeni nu s-a gândit să verifice înainte dacă ei pot să practice acea activitate economică…) sunt achitate cel puțin 200 de locuri de parcare, care, la o medie de 12 locuri de parcare pe instalație rezulta:
    – un spațiu de teren public eliberat în suprafață de peste 1650 mp;
    – sau 16 terenuri de sport;
    – sau 160 de locuri de parcare la sol;
    – primăria ar încasa redevență (modică – dacă sprijină firma și să fie totuși și acoperiți de legi, sau nu) de la Urbis pentru terenul de sub fiecare instalație.
    Am specificat pentru că am înțeles de la dl. primar că unul dintre motivele celor două sensuri unice instituite de curând e nevoia locurilor de parcare, întrucât ideea celor 2-3 parcări etajate e în suspans iar Unirii se apropie de final. În plus, nu e un secret, eu personal sunt convins că deja consiliul de administrație al urbis a anunțat acționariatul, adică pe reprezentanții noștri în consiliul local municipal, referitor la această soluție benefică pentru oraș dar și pentru bussines planul societății. Că dacă nu, să pleace!

    Așa funcționează drăcovenia: https://www.youtube.com/watch?v=8X0eEqO_vfQ

    Răspunde
    • Și dacă Primăria bagă un milion de euro în „drăcovenie” și apoi nu plătește nimeni chirie pentru a-și pune mașina acolo ?

      Răspunde
      • Normal ca nu plateste, ca va fi foarte scump, va necesita intretinere extrem de scumpa. Porcariile alea sunt pentru metropole aglomerate, in Buzau se pot face usor parcari daca se vrea, cu mici exceptii.

        Răspunde
      • 1 milion în 200 de locuri, că e între 4-6000$ locul se pare, în funcție de accesorii sau cantitate probabil, nu știu, că nu sunt angajat al primăriei ori membru al conducerii urbis ca să aprofundez cu responsabilitate maximă subiectul. Am denumit ”drăcovenie” un sistem cu 12 locuri, adică P+6 nivele.
        Dacă acum plătești 120 lei/an, de ce să nu o faci și în continuare? Abonamentele nu au de ce crește ținând cont de faptul că orașul se alege cu teren eliberat, plus o redevență, plus cetățenii rutieriști mulțumiți, plus cei cu spațiul verde în inimă. Urbisul câștigă că au și ei activitate decentă dintr-o invetiție cu banii primăriei (aport de capital, se face în mod curent), din care vor încasa bani. Instalațiile nu necesită întreținere, zgomot redus (fiind gândite ptr zone urbane, e logic), consumul electric e infim (sunt detalii peste tot pe internet, nu e un secret). Ultimul avantaj e că le duci unde e cazul, nu sunt construcții permanente (le ancorezi la sol), legată la rețeaua de curent și gata. Plus accesorii, fel de fel de senzori, de căi de acces, camere de luat vederi etc.
        Atenție, Unirii cap-coadă număra aproximativ 1000 locuri de parcare stradale. 5 milioane de euro și îl votau buzoienii și după 7 ani de la deces pe primar. Nu mai spun din ce economii ar fi fost adunați acești bani într-o clipită, așa e când probabil ai și sfătuitori prea buni.

        Răspunde
        • In Germania sunt inchise in sticla, zici ca-s birouri, am vazut unele si in carcase metalice, vopsite misto, dar astea doar prin cartiere, sa fie cat mai integrate in peisaj. Lumea le foloseste pentru ca sunt practic niste garaje pazite, si, in functie de cate cereri se strang, se monteaza. In zona cu birouri au cladiri cu etaje cu parcari, ca si in Ro, dar la Buzau nu cred ca e cazul, mai ales ca nici parloaga lui Brebeanu nu se umple in cursul saptamanii. Cu o mie de parcari Toma rezolva tot Buzaul, nu doar Unirii. Legat de terenuri, am vazut facute deasupra cladirilor, pe niste pasarele suspendate deasupra teraselor, dar tot mai ales in zonele urbane aglomerate de cladiri moderne. Trebuie doar sa vrei dar si sa gandesti putin in afara liniilor.

          Răspunde
      • Sigur nu va plati nici dracu….. or sa le lase pe strazi, pe colt, etc ca si acum

        Răspunde
  • Nu e doar bucuria copiilor din Hasdeu, e in primul rand bucuria PROFESORILOR DE SPORT din Hasdeu !!
    Din aceasta frumoasa combinatie rezultata a utilului cu placutul, importanta lor va creste simtitor in unitatea de invatamant , materia lor SPORTUL va fi cea mai iubita de elevii Hasdeului iar ei, dascalii de sport (care pana acum era priviti ca ultimii oameni din colectivul de profesori), vor deveni profesorii de primplan ai Hasdeului !!
    Sa fii profesor de sport in Hasdeu si sa ai bucuria de a-ti face orele cu elevii pe astfel de terenuri… Ce poate fi mai placut ??
    La polul opus, sa fii profesor de materie teoretica in Hasdeu si sa iti bati capul cu toti fitosii si arogantii de bani-gata care deranjeaza orele,,, Ce poate fi mai stresant ??
    SATISFACTII pentru unii si FRUSTRARI pentru altii !!

    Răspunde
    • ”Ora de sport”, are tot 50 de minute? Presupun că există și vestiare cu dușuri, a.î. măcar o repriză din orice meci să apuce elevii. În vremea mea ne schimbam în clasă, de cele mai puține ori, că în rest alergam echipați cu ținuta de școală. Jumătate din clasă era scutită, dar nici nu erau săli de fitnes unde să-i vezi făcând genoflexiuni, pentru buci. Oricum, constat că se poartă ”grasul” de la o vreme și încă de la vârsta fragedă.
      Terenuri de sport prin cartiere, acolo unde nu sunt școli, când facem? Oamenii care plătesc pentru o oră de bambilici și unde merg nesiliți ci din plăcere cred că abia ar aștepta o astfel de grijă din partea primăriei.

      Răspunde
    • Omul sfințește locul. Unde găsea o bucată de asfalt Șache punea un panou de baschet. Am încercat să-mi aduc aminte numele de familie al lui Șache dar fără succes. Cred că porecla va rămâne în memoria celor care l-au avut profesor. Spațiile sunt frumoase dar dacă nu mai sunt doritori să facă mișcare devin inutile. Și dacă spațiile amenajate sunt prea frumoase intervine absurditatea: să nu le folosim prea mult ca să nu le stricăm!

      Răspunde
      • Prof.Dorobantu un mare profesor dedicat total meseriei ,la 7 dimineața venea și pregătea materialul didactic un gând pios acestui om de mare onoare!

        Răspunde
  • De fapt, ar trebui să scriem Shake, căci porecla provine (e din amintiri, din poveștile colegilor din anii precedenți, nu e nimic sigur) din pronunțarea greșită a numelui lui Shakespeare.
    Pentru mine, au fost trei profesori din Hasdeu care mi-au înfluențat viața: Cremarenco (mate), Scafaru (engleză) și Dorobanțu (sport). De altfel, doar la aceste 3 materii am avut media 10 în liceu (și, nota bene, în clasa a 10-a, media se calcula fără rotunjiri).

    Răspunde
    • Se scrie așa cum se aude. Legenda spune că ar fi pronunțat Șachespeare, deci mi s-a părut firesc să-i scriu porecla romgleză Șache. A fost printre profesorii care chiar și-au făcut meseria indiferent de vremuri. Nu același lucru îmi aduc aminte despre Calcan (de la care luam șuturi în cur de câte ori ne intersectam, nici măcar nu citea extemporalele – un coleg a comentat un meci de fotbal al Stelei și a luat 9) sau Ganea (participam în fiecare an la acțiunea de spargere a geamurilor apartamentului de pe Bulevard).

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.