„Nu discutăm nimic. Austria ni s-a opus. Companiile austriece au o imagine proastă”

Bravo! Ciolacu a refuzat azi să discute cu șefii OMV despre legea offshore, unde austriecii solicită clarificări.

Conform surselor G4Media, Ciolacu a transmis reprezentanților companiei austriece că în acest moment nu poate discuta despre modificarea legii offshore ”din cauza climatului creat de cancelarul austriac Karl Nehammer prin veto-ul față de intrarea României în Schengen”.

Foto cu întâlnirea e azi a premierului cu delegatia austriacă

Șeful guvernului român a mai spus că nici măcar nu poate deschide un subiect legat de legea offshore pentru că, din cauza veto-ului cancelarului Nehammer, companiile austriece au o imagine destul de proastă în România.

În plus, Marcel Ciolacu i-a invitat pe șefii OMV ”să-și folosească diplomația economică pentru ca Nehammer să își schimbe poziția față de aderarea României la Schengen”, potrivit surselor G4Media. El a invocat discriminarea României față de Croația, în cazul căreia Nehammer a fost de acord cu intrarea în Schengen.

Prim-ministrul buzoian a anunțat că va da în judecată Austria dacă și în decembrie va închide României ușa în nas

Pentru declarațiile sale vizavi de Austria, inclusiv votanții de dreapta l-au lăudat pe Ciolacu: „Deocamdată sunt vorbe, n-am obținut nimic, dar ai noștri, Ciucă și Iohannis, au fost mielușei anul trecut după ce austriecii și-au bătut joc de noi”

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„Nu discutăm nimic. Austria ni s-a opus. Companiile austriece au o imagine proastă”

  • Nu știu dacă sa apreciez aceasta abordare, pe termen scurt pare corect, dar ce te faci daca la Consiliul JAI din decembrie vor fi mai multe țări care vor vota împotriva intrării noastre în Schengen?! Le dai pe toate-n judecată?

    Răspunde
    • E un lucru comun faptul că Austria a votat împotrivă pentru că nu le-am dat lor gazul din Marea Neagră. Cam la fel cu olandezii care vor să controleze porturile bulgărești la Marea Neagră.
      Alte țări care să voteze împotrivă n-ar mai fi, că nu mai au interese economice așa mari, precum cele două.

      Răspunde
    • Aceasta întâlnire cred cu tărie că este o imagine de PR pentru Ciolacu si pentru PSD, mai ales ca vin alegerile acum si prin aceasta declarație, cetățenii acesti țări vor sa vada prin vocea acestui premier, ca nu mai suntem prostii Europei. Pe mine unul ma bucura declarația acestui premier, il felicit pentru atitudine si totodată asta trebuie sa fie pozitia noastră față de Austria rusificata de acum incolo, daca păpușile dictatorului rus susțin ca nu își schimbă acel Veto fata de România.
      Chiar daca multa lume o sa imi sara in cap, trebuie sa recunosc ca Ciolacu imi aduce aminte de Ponta. Ponta nu se lasa „calcat in picioare” cand venea cate un ordin de la uniunea europeana. Totuși cam multa lume sa aiba încredere in Ciolacu, ar trebui sa puna niste taxe pentru companiile austriece, asa ca sa ii mai dea un pic peste bot lui Nehammer, păpușa dictatorului de la Kremlin, poate așa nu se mai crede el mare și tare.

      Răspunde
  • Si daca in decembrie nu se va supune la vot, pe cine sau ce vei mai da in judecata?

    Răspunde
  • Declarația îi crește cota lui Ciolacu și nouă ne face bine la orgoliu. Asta așa, la prima strigare, căci n-avem de unde să știm ce au hotărât de fapt cei doi interlocutori în spatele ușilor închise. În politică nu există doar alb și negru ci este plină de o multitudine de nuanțe de gri. Narativul cu nu te vreau în șenghen pentru că nu vrei să-mi dai gazele din Marea Neagră este o copilărie. Austria nu este în NATO. Pentru privilegiul de a nu cumpăra cu 2% din PIB fiare poreclite tehnică militară la prețuri de nave intergalactice, Austria prestează servicii din alte domenii. Până nu se termină gâlceava dintre USA și Rusia de pe teritoriul Ucrainei nu are nicio logică să se desființeze granița cu Ungaria, căci de fapt la asta se reduce acceptarea noastră în șenghen. Deja tonul declarațiilor s-a domolit substanțial. Dacă la începutul conflictului narativul conținea obligatoriu: Rusia agresoare, expansionista Rusie, criminalul Putin, astăzi oficialii de rang înalt vorbesc despre războiul ruso-american desfășurat prin interpuși. Au început să lase loc de bună ziua, deci iau în calcul și varianta așezării la masa tratativelor. Când se va întâmpla, evident că USA ne va vinde dacă i se oferă ceva mai avantajos! Și atunci iarăși trebuie înființată granița dintre Ungaria și România.
    În concluzie, până nu hotărăsc marile puteri noile sfere de influență nu are nicio logică să se desființeze granița dintre Ungaria și România.

    Răspunde
  • Zise Pixel….
    …Acest diplomat de cariera, plimbat prin cancelariile din Vest, emisar de rang inalt care sta la masa unde se discuta chestiuni sensibile.

    In realitate, doar oaie cu multiple identitati care traieste dintr-o leafa obisnuita dar este campion la stirile dupa Facebook si alte agentii de stiri, de increderea…. :))))))))

    Răspunde
  • Poate ramane fara franchisa de la pod, ii imbogatim pe cei de la Mol dupa aia!
    Dragnea cand a incercat-o si cu offshore-ul si cu 2% impozit pe cifra de afaceri concomitent… l-au trimis putin la ”studii”, dar si el nebun!
    Ce interes sa Shengen noi ar avea OMV din moment ce ei exploateaza hidrocarburi de la noi, cu noi, pentru noi in principal, deci nu e cu vama, cu camioane, cu stat la granita cu Ungaria.
    Dar lasa ca le-a zis-o si Marcel de s-a spart, cica nu poate vorbi despre ziua de maine de la Rasnov intrucat in Cuba va fi cald. Doua palme si un sut in dos ”diplomatiei” romanesti din Austria si care se pare ca a produs nimic pana acum, cand le altoieste pe bune?

    Răspunde
  • ce curaj la grizonatul de la PeSeDe … .dar tot un nene de la PeSeDe a dat pe degeaba Petrom la austrieci …. parca adrian nastase il chema, urmasu lui iliescu ala cu fantomele teroriste ..

    Răspunde
    • 51% pentru 1.5 mld de euro eu zic ca nu e rau tinand cont de restul clauzelor pe care nu le discutam acum si aici dar cu placere oriunde altundeva. In 2004.
      Tocmai ca de atunci fiecare a mai adaugat sau a tras si acum OMV cere lui Marcel un singur lucru, contrar OMV parerii ca s-ar opune marii legi offshore. NU! DELOC! Pe austrieci ii intereseaza ca guvernul sa isi asume STRICT legea propusa ACUM. Adica sunt de acord cu legea despre care Marcel nu doreste domle sa discute, dar doar cu aceasta nu si cu ce mai inventeaza guvernele viitoare.
      ___
      Asta e ”degeaba”, fara sa-i acordam totusi merite extreme tovarsului Nastase.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.