Nu doar bazin acoperit, ci un întreg complex. Iată FOTO, amănunte și concluzii
Sunt motive, la vederea acestor imagini, ca (unii) buzoienii să-și bage unghia-n gât.
Uite că Târgoviștea, un oraș (încă) mai mic decât Buzăul are o frumusețe de complex – cu bazin acoperit, ștrand în aer liber, tobogane de-alea mari, plus terenuri de fotbal, tenis, baschet, parcare generoasă etc
Investiția – demarată în 2012 și inaugurată în august 2016 – este aproximată la vreo 88 de milioane de lei. Jumătate din bani au fost puși de municipiul Târgoviște, jumătate au fost fonduri europene.
Buzăul nici n-a putut visa măcar la o asemenea investiție întrucât în perioada Boșcodeală mai toți banii primăriei mergeau pe subvenția la căldură și la transport (lucruri la care Târgoviștea a renunțat demult). De-asta și străzile au fost lăsate de izbeliște la Buzău (se asfaltau 3-4 pe an, în rest doar plombări). E drept că și acum sunt mulți buzoieni care zic „lăsați-ne cu asfaltările și alte investiții, ne interesează doar transport gratuit și căldură subvenționată cât mai mult”.
La ce ne mai dă clasă Târgoviștea
Orașul Târgoviște și-a dezvoltat un centru universitar important (de stat) care atrage mii de studenți din toată țara. Aduce prestigiu orașului, o grămadă de bani (locuri de muncă, impozite, consum, chirii, investiții), dar și tineri educați care rămân în oraș. Întrebat despre acest lucru fostul primar Boșcodeală a zis chiar așa: „Nu ne trebuie. Bucureștiul e aproape și avem și noi Bioterra”.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Bravo lor! Noi continuăm să-i încălzim și să-i plimbăm gratis pe „săraci”. Ia vedeți, Târgoviștea mai are încălzire centralizată? Nu mai are și e foarte bine. De-aia au făcut atâtea și nici la ei nu locuiesc oameni foarte bogați, iar Capitala e la aceeași distanță, aproape…
Nu așa trebuie să privim lucrurile. Problema care se pune nu este că municipiul Târgoviște ori altă localitate are astfel de investiții, ci că municipiul Buzău nu are așa ceva. Nu trebuie să fim invidioși pe semenii noștri, ci să ne dorim și noi așa ceva, în urbea noastră.
Orice este posibil, trebuie doar să existe voință.
Daca ar avea toate orasele asa ceva, ar fi turismul mort si deci vor ajunge niste ruine si se va pune lacatul pe ele ca nu aduc bani.
Si sa fim seriosi, putini sunt cei dispusi sa plateasca taxa de intrare care e cam piperata pentru buzunarele poporului, ca doar nu credeti ca s-a facut ca sa beneficieze poporul de ele gratis. S-au facut sa incaseze bani multi pe ele, sa isi instaleze rudele celor din administratie magazinele si terasele inauntru unde sa vanda la suprapret sa faca profitul mare… cum se fac „afacerile” romanesti, statul cu investitia, privatul care trebuie cu profitul de pe urma investitiei.
Taxa de intrare este de 10 lei/copil și 20 lei/adult la bazinul acoperit care are apa încălzită la 27-28 grade. Se poate folosi în orice anotimp fără probleme. Se face dus inainte și după intrarea în bazin. Condițiile sunt exact ca in occident. Pretul mi se pare mai mult decat decent. Nu stiu prețurile la abonamente.