„Nu faceți poze! E spațiu privat!” Serios ?

„Nu faceți poze! Aici e spațiu privat!”.

Așa a fost întâmpinat de un angajat reporterul buzoienii.ro la benzinăria OMV de pe Calea Eroilor din Buzău.

Informație utilă și educativă

În cazul unei societăți comerciale deschise către public (magazin, mall, supermarket, bancă, autogară, benzinărie, parcare, restaurant, coafor, agenție de pariuri etc.) spațiul respectiv, deși privat, devine public în momentul deschiderii ușilor/activității.

Fiind spațiu public, fotografiatul și filmatul sunt permise, iar interzicerea e un ABUZ pentru care cetățenii pot solicita intervenția poliției.

În cazul în care nu doresc să se facă fotografii/clipuri video, proprietarii ori angajații respectivului stabiliment au oricând posibilitatea de a închide șandramaua, iar spațiul redevine din public în privat.

Atenție, din secunda în care redeschid pentru a invita clienții să cumpere, stabilimentul redevine automat public și se aplică regulile de pe stradă.

Așa că, domnii de la OMV dacă doresc asta, „Nu faceți poze! Aici e spațiu privat!”, au posibilitatea să închidă.

Indicat e să facă și un gard pe care să scrie: „Atenție, proprietate privată. Accesul interzis”.

Dar nu vor face (niciodată) asta pentru că interesul lor e să câștige bani.

Citește și:

loading...

22 de comentarii la „„Nu faceți poze! E spațiu privat!” Serios ?

  • Daca angajatul era individul care da cu matura pe acolo, asa agresiv e mereu, se comporta de zici ca e la ma-sa pe tarla. La fel si cel de la Petrom-OMV din centru de langa Politia Locala.
    Am observat ca se iau doar de cei cu masini ieftine, de saraci, si de oameni in varsta, pe cel din centru l-am surprins o data zbierand la un batran pe motiv ca se misca incet si ocupa pompa prea mult dupa opinia maturatorului din benzinarie, asta in timp ce nevasta batranului era in statie si statea la coada sa plateasca alimentarea.
    Parca angajeaza numai idioti, la alte statii n-am vazut niciodata asa ceva.

    Răspunde
  • Ar trebui sa le punem, la intrarea din strada in benzinarie, o pancarda cu titlul „Schengen”.
    Din pacate, angajatii sunt romani, iar inchiderea unor firme cu actionariat austriac, ne-ar aduce pierderi tot noua (somaj, un minus la taxe si impozite, s.a.m.d.). Insa o suprataxare a profitului si a dividentelor pentru valorile care pleaca in Austria ar putea fi facuta.

    Răspunde
  • FALS! Nu este nici permis dar nici strict interzis decât pozatul (inclusiv la nivel european este ambiguitatea asta), în cazul proprietăților private de utilitate publică, așa cum sunt de exemplu și băncile sau agenții economici cu capital de stat (Compania de Apă, Urbis etc.). Adică pentru filmat nu există sancțiune, pentru pozat da, pe scurt. Contează și ce anume este pozat, sau pe cine, dacă se ia sau nu acordul persoanei, dacă-s mai mulți în poză dar focalizarea e clar pe un singur om e ok, dacă e persoană publică într-un loc public dar face un lucru privat nu e ok (adică dl Toma e la ghișeu și-și plătește taxele la primărie) și tot așa, condiții și particularități destule.
    Dl reporter, așa cum ei pot închide șandramaua (la sfatul dvs), așa și dumneata, ca și client, NU EȘTI OBLIGAT să mergi la ei, dacă nu ești de acord cu regulile lor. Am explicat asta și în cazul parcării la Penny de la gară.
    Eu aș fi curios de ce este interzis filmatul și pozatul în lăcașe de cult, cu excepția evenimentelor private, sau contra unei taxe, dacă imobilul e monument (biserica din capătul scărilor de la Sighișoara, de ex).

    Răspunde
  • Pai și dumneavoastră de ce vreți sa faceți poze?
    Ce vreți sa demonstrați, ce urmariti? Ca trebuie sa sabotam societățile private austriece din România pentru ca , creaza locuri de munca?
    Fiți serios domnule, cine v.a pus sa faceți poze și în ce scop?
    Eu lucrez pentru o astfel de firma privata , care ma respecta si remunereaza bine, fata de firmele private românești….
    Ce treaba au ele cu deciziile parlamentului austriac?
    Credeți că aia s.au suparat pe noi degeaba?Au pompat bani cu duiumul sa facem infrastructura..iar noi nu avem decât o autostrada cap-coada data la gata.
    Ne.am furat căciula singuri și acum vrem sa facem boicotari .!!!!

    Răspunde
  • Sa castige bani din petrol romanesc. Asa se intampla cand nu suntem in stare sa ne exploatam propriile resurse, dam altora zacamintele

    Răspunde
  • 1.Croația, o țară de circa 4-5 ori mai mică decât a noastră, desprinsă din fosta Iugoslavie, comunistă ca și noi, joacă în acest moment cu Brazilia la C.M. de fotbal din Qatar! A jucat și o finală cu Franța! A adoptat moneda euro și tocmai a fost primită în spațiul Schengen!
    2. Klaus Johannis și Marcel Ciolacu sunt în viața politică din România, la cel mai înalt nivel de circa 30 de ani și „noi ne-am făcut treaba, nimeni nu are nici o vină”, pentru umilința de ieri! Asta este diferența, trebuie doar să o înțelegem și să lăsăm lamentările!!

    Răspunde
  • Croația tocmai a eliminat Brazilia de la C.M. din Qatar!! O națiune care a fost primită în Schengen cu brațele deschise!! La noi, iohanisii, ciolacii, ciucii, bodeii, aurestii și toți ceilalți ” și-au făcut treaba, nu au nici o vină și nici nu căutăm vinovați în interior!!” Despre demisii?? Ha, ha, ha!! Poate era ceva de discutat dacă ” numai unii” erau la bucate, dar acum, când este bine pentru toți, are vreun sens vreo analiză ” la sânge ” !!

    Răspunde
  • Esti un adevarat erou national!
    Cu multe ghilimele o spun.
    Oare ce fotografiai sau filmai?
    Niste oameni,romani de-ai nostri,care erau la serviciun,care au familii si case de intretinut.
    Iti puteau ei raspunde de ce Austria a refuzat intrarea Romaniei in spatiul Schenghen?
    Daca tot te dai mare jurnalist,mergi la Cotroceni si intreaba.

    Răspunde
  • Avem destule si importante firme austriece in Romania… Ba chiar si banci de top… Insa nu rezolvam nimic din reactia asta cu boicotul pentru ca toate aceste firme au angajati romani, le facem rau tot unor compatrioti de-ai nostri care pot ramane fara paine, deci nicidecum smecherilor de la Viena care ii doare fix in schnitzel de reactia romaneasca !!
    Nu am fost doriti si cu asta-basta, aceasta decizie, desi nu ne convine, e peste puterile noastre si nu avem ce face … decat sa ne resemnam.

    Răspunde
  • Asta cu boicotul este exact ca aia din anii „90, cu „noi muncim nu gândim”!! Pe de o parte ne lăudăm că aducem investitori străini, pe de alta, le dăm papucii, că de, „suntem mândri și ne supărăm”!! Trist este faptul că, atunci acest comportament îl aveau „minerii și clasa muncitoare proletară”, iar astăzi, unii cetățeni cu pretenții de jurnaliști, care apreciază că un protest ferm înseamnă a face poze într-o stație peco!!

    Răspunde
  • Ceea ce faceti voi este jurnalism? Acum m-am lamurit de ce nu mai avem presa scrisa in Romania.

    Răspunde
    • Reacție exagerată, reporterul a făcut o poză și o postare pe facebook: „Buzoienii alimentează în continuare de la OMV”. Un fapt (adevărat), nici măcar o opinie contondentă.

      Răspunde
  • @George Dumitru

    OMV nu este firmă privată. Este firmă în care deciziile sunt luate de statul austriac care deține pachetul majoritar de acțiuni.
    Ștați liniștit, dacă pleacă firmele austriece care s-au comportat ca niște hiene nu este nicio pagubă. Nu lasă deșert în urma loc ci vând afacerile altora. Nu mai lăcrimați degeaba de grija onestului afacerist occidental care vă respectă!
    Boicotul românilor împotriva firmelor austriece este justificat. Păcat că se va întâmpla într-un procent insignifiant. Dacă boicotul ar fi masiv atunci chiar ne vor respecta!

    Răspunde
  • Pai și nu e mai bine sa nu mai cumpărăm de la ei? Ca sunt atâtea benzinării. Dacă tot la austrieci nu le suntem pe plac..

    Răspunde
  • OMV Petrom are statut român acționar cu 40%. Deci un boicot al lor înseamnă un boicot asupra bugetului de stat, adică asupra noastră.
    In plus, acolo lucrează români, nu austrieci.
    Singurul boicot real este ca românii să nu mai facă vacanta in Austria.
    Dar câți oameni simpli făceau asta?

    Răspunde
    • Un boicot al românilor poate însemna și retragerea austriecilor din OMV Petrom și reluarea controlului statului care n-ar fi probabil un lucru rău.

      Răspunde
  • boicotati guvernantii care ani la rand au vandut tara, boicotati alegerile pana or veni oameni capabili sa raspunda pentru promisiunile facute. Acum austriecii fac ce vor si nu numai ei pentru ca noi luna de luna ne imprumutam sa platim pensii si salarii fara sa mai producem nimic

    Răspunde
  • Cei de la OMV care ” s au suparat” sunt romani, domnule asa zis ziarist. Un angajat care castiga si el o paine.Vezi,din cauza unora ca tine nu am fost primiti in Schengen.Te duci tu sa faci poze eroule.De ce nu te ai dus la guvern? Ca aia sunt adevaratii vinovati.Aia si toata clasa politica de dupa 89. Da noi facem poze n OMV. Bravo ziaristule! Atat ai inteles.

    Răspunde
  • „Un boicot al românilor poate însemna și retragerea austriecilor din OMV Petrom și reluarea controlului statului care n-ar fi probabil un lucru rău.”
    Fără a te jigni în vreun fel, domnule Tereacă, dar acest comentariu arată cât de „mic” poți să fii!!
    Asta sună a Liviu Dragnea și „naționalizarea principalelor mijloace de producție” din perioada de început a comunismului !!

    Răspunde
    • „Mic” așa cum sunt eu consider că valorificarea resurselor naturale (petrol, gaze, apă, sare, cărbune, etc.) trebuie făcută exclusiv de statul român prin companii dedicate. Nu sunt de acord să facă niște străini profit pe ce-i al nostru. Dacă veți merge în țările lor, de unde vin „investitorii” ăștia, o să vedeți că majoritatea acestor companii sunt tot de stat.

      Răspunde
  • Nu există „companii dedicate” ale statului român, domnule Tereacă! Și știți de ce? Pentru că „statul român” înseamnă Johannis, Ciucă, Bode, Ciolacu, Stănescu, etc.! Companiile acestea dedicate, despre care vorbiți, vor fi conduse întotdeauna de oameni numiți „cu dedicație”, gen Bădălău, cel mai recent exemplu! Iar când un astfel de individ se dovedește a fi hoț sau incompetent, nimeni din cei care l-au propus și numit, nu răspunde cu funcția ori prin ieșirea definitivă din viața politică! Știți de ce? Pentru că, „cașcavalul ” se împarte!!
    Iar în acest caz, „statul român” este cel care a eșuat cu intrarea în Schengen! De ce credeți că nimeni nu își asumă eșecul!! Pentru că, acum toți sunt „la butoane”, este bine așa și nu are sens să ne deranjăm prea tare unii pe alții! Închipuiți-vă ce ar fi fost dacă numai unii erau acolo sus! Înainte de….și Ciolacu și Rareș Bogdan, ne asigurau că suntem în Schengen aproape sigur, dădeau procente de 95% parcă, pregătindu-se să se întreacă în asumarea succesului!! Acum…” noi toți ne-am făcut treaba, nimeni nu este vinovat”, batista pe țambal și târguri de Crăciun!!

    Răspunde
  • Păi, dacă ne-am exploata singuri resursele minerale atunci n-am mai fi colonie!
    Ca fapt divers, imediat după 1918 tot petrolul de pe teritoriul proaspetei Românii a fost concesionat unei firme germane pe o perioadă de 100 ani. Doar neprevăzutul final al celui de-al doilea război mondial a anulat contractul de concesiune! Olteanul Ceaușescu ne-a arătat că se poate și altfel. Și a plătit scump îndrăzneala de a pune la îndoială rânduielile milenare!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.