Opoziția a căzut în propria plasă
„Cum de nu ne-au votat nici măcar buzoienii din Unirii Sud ? Acolo unde au dispărut locurile de parcare de la bordură. Au fost și proteste…”
Aceasta a fost mirarea politicienilor locali din opoziție când au venit rezultatele secțiilor din Unirii Sud, toate cu Toma câștigător detașat:
Explicație
În realitate, doar câțiva dintre buzoienii din Unirii Sud au fost supărați. Majoritatea au acceptat schimbarea de pe Bd. Unirii (care acum, vorba prefectului, „arată a bulevard”) și au apreciat parcările modernizate din spatele blocurilor.
Iar referitor la așa-zisele proteste, acestea au fost, în fapt, organizate de politicienii din opoziție și simpatizanții lor, plus mediatizare în presa arondată PNL.
Asta este explicația, care nu va conveni unora deși e adevărată, pentru care alegerile au fost câștigate detașat de Toma chiar și în Unirii Sud.
Politicienii din opoziție au căzut în capcana propriilor proteste, crezând că toată lumea gândește la fel.
Și încă un lucru important, ca să fii credibil la alegeri, trebuie să fii implicat tot timpul, nu doar două luni, în campanie. Și să propui soluții istețe, nu doar să critici, vai ce trafic e, când se asfaltează câte o stradă ori se schimbă țeava de apă/canal.
Citește și:
Stii ce mai e adevarat?
Ca 30.751 dintre cei 43.486 care s-au prezentat la urne au varsta de la 45 de ani in sus (12.457 peste 64 de ani)
Toma a fost ales cu 28.493 voturi.
Ca pe Unirii (tot) sunt inregistrati 18.722 de cetateni cu drept de vot, dintre care s-au prezentat la vot 8.205 (din care 5.669 l-au votat pe Toma iar 2.715 au varsta peste 64 de ani).
Ca rolul PNL a fost de a-i lucra pe cei din AUR dar si de a mima opozitia propunand un candidat normal dintre ei > idiotic.
Ca singurul candidat cu adevarat INDEPENDENT, si caruia i-au fost constant inlaturate afisele electorale, s-a situat pe locul 4.
Ca subventia pentru transportul in comun s-a ridicat in 2022 la nivelul de 6.8 mil euro.
–
Te rog sa-l faci pe Toma sa promita ca nu va aplica niciodata regulamentul parcarilor cu plata din Bucuresti macar vreo doi ani de acum inainte! Cei din urbis oricum nu au nicio idee sau vointa proprii, primesc simbrii pentru ca sunt frumosi in orasul stat.
P.S. Citeaza-ma pe viitor, chiar daca preiei sferturi de informatii, merci!
Domnule MT, stiti dumneavoastra vorba cu „cine nu are batrani… sa-si cumpere”. Va cramponati acum ca de fapt Toma a castigat „din cauza” neprezentarii la vot, dar fara sa aveti o idee clara daca cei dezinteresati de fapt l-ar fi votat sau nu. Pentru mine logica lucreaza foarte simplu. Cand iti este foame, cumperi, ceri, cersesti, furi… faci ceva in sensul asta. Cand te deranjeaza ceva, ce faci? Nu te duci la vot, nu-i asa? Eu cred ca dusmania dumneavoastra a contestatarilor este atat de mare, incat nu mai puteti fi obiectivi. Am zis-o de multe ori, sunt o gramada de aspecte de indreptat, insa trebuie sa apreciem ca avem ce indrepta. Iar cei care se scandalizeaza ca nu e normal sa ne bucuram de lucruri care in alte tari ar fi normale, ei i-as invita sa se uite in oglinda, pentru ca aceasta tara este exact imaginea lor, iar in alte tari civilizate, exista de asemenea multe probleme pe care noi nu le stim si pe care ei nu le scot in fata, ca sa nu le creeze un prejudiciu de imagine (sunt isteti, nu ca romanii care isi spala rufele murdare in public). Iar in aceasta tara conteaza doar ce te afecteaza pe tine, fara respect pentru ce conteaza pentru aproapele tau (ma refer in principal la pistele de biciclete). Dar sunt destule exemple. In fine… nu are rost sa mai discutam, o sa muriti cu ura-n voi.
Unde am spus eu ca datorita/din cauza prezentei la vot a luat unul sau altul nu stiu cate voturi?
Am spus doar ca nu au existat optiuni politice valabile, iar cei neangrenati in combinatii (Craita) au fost ignorati sau matrasiti. Am spus ca cei care beneficiaza de facilitati de milioane de euro, in acest oras care ”a eliminat subventiile”, au si iesit majoritar la vot. Ma refer la populatia inactiva economic, care nu are nevoie de mobilitate decat pe rute prestabilite. Pensionarii adica, nu prostii, hotii, asistatii sau cum se mai spune in tara asta la cei activi politico-social intr-o localitate (îi găsim în parcuri, cu nepoțeii).
Pistele de biciclete de la noi, in tarile ”civilizate” de unde neamul tot ia lumina (incercati sa ganditi singuri, nu e o rusine sa ai idei sau nevoi proprii, nu doare!), sunt cel putin ilegale. Ceea ce vreau sa spun este ca ceea ce se face la Buzau se face ori prost, ori cand nu trebuie, ori unde nu trebuie. Atata tot! Am dreptul?
p.s. Problema electoratului este ca asteapta sa fie informat, de parca e interesul alesului, nu al alegatorului.
Aveti tot dreptul, cu siguranta, insa nu pot fi de acord cu dumneavoastra cand afirmati „ceea ce se face la Buzau se face ori prost, ori cand nu trebuie, ori unde nu trebuie”. Batranii au iesit la vot nu pentru ca le da Toma gratuitati. Ar fi avut parte de aceleasi facilitati (pe care le umflati de parca primesc si bani de intretinere cand se urca in autobuz), pe care le merita cu varf si indesat, sub „domnia”oricarui alt condidat care ar fi iesit primar. Voteaza pentru ca respecta acest drept, pe care il apreciaza mult mai mult decat unul de 20 de ani care crede ca tot ce vede i se cuvine. Nimeni nu-i opreste pe cei mai tineri sa nu voteze si uite ca nu le pasa. Parerea mea este ca sunt foarte multumiti de ceea ce ce intampla in orasul nostru, si nu se deranjeaza sa voteze cu altii. Ciudat este ca absolut toti cei care vin in orasul asta sunt super incantati de ceea ce vad, iar unii care locuiesc pe aici nu vad decat praful de pe strazi. Este ca atunci cand ai o sotie blonda superba (vopsita, ca altfel nu o luati de nevasta, probabil), dar tie nu-ti plac blondele, pentru ca ai o idee preconceputa ca sunt proaste.
1. DREPT sa mergi gratuit cu autobuzul? Drept? Tu te auzi ce spui? Ai dreptul sa faci ce iti permiti sa faci, pe banii tai si atat. In rest se numeste PRIVILEGIU! Ia loc, ai nota 2 pentru azi, inca nu ai depasit perioada comunismului. Ramai repetent.
2. Matale ai fost vreodata la tara, la munte, iarna? Asa-i ca-i frumos sa mergi acolo, sa stai un weekend, poate o saptamana, sa ai parte de mancare buna, traditii, minuni? Hai ca-i frumos, recunoaste! Da’ stii care-i treaba cu aia care efectiv locuiesc acolo? Aia se trezesc cu noaptea-n cap, crapa lemne, fac foc, fac mancare, au grija de animale, fac pe dracu’ ghem. Iar viata acolo, n-o sa crezi, parca nu mai e asa frumoasa. Cam asa-i si cu Buzaul : esti in trecere, e superb. Locuiesti aici, ai belit-o ca e un oras fara nici o logica in care la ora 04:45 stai la semaforul de la „clubul polistilor” 3 minute si 15 secunde desi esti cu singura masina de pe strada.
3. Analogiile cu neveste blonde pe care le faci nu au nici un sens dar iti intelegem dorinta de a avea o femeie. Fie ea si blonda.
4. Nu mai comenta pana nu-ti pui logica in ganduri. Esti prea tomist iar asta te afecteaza grav.
5. Insasi existenta termenului „tomist” ne arata cat de stramb a luat-o orasul asta.
„Ai dreptul să faci ce vrei pe banii tăi „…:)))
Dacă am dreptul să fac ce vreau pe banii mei ,de ce statul îmi fură cu nesimțire jumătate din salariu? De ce statul îmi fură obligandu-ma să plăteasc taxe pe casa pe care singur am cumparat-o ,pe mașina pe care singur am plătit-o ???? Plătești taxe dacă ți le dă statul nu dacă muncești și ți le cumperi tu, că din banii pe care i-ai muncit deja ți-a luat jumătate. Când faci actul de vânzare-cumpărare deja plătești 10% din valoare tot către stat. Ar trebui să mă trateze ca pe un bibelou primăria ,că la cate taxe ( ne fură din banii noștri!!!!) iau aș duce trai de domn.
Și primăria de unde să aibă bani pentru asfaltarea străzilor și trotuarelor, iluminat, curățenie, parcuri etc. dacă nu plăteste nimeni impozite ? Atitudinea dvs e una anarhistă. Nu vă convine la oraș și în societate, aveți posibilitatea traiului în pădure, departe de societatea asta a oamenilor. Chiar am văzut recent un reportaj cu oameni care trăiesc solitari în Siberia. Ăia nu plătesc nicio taxă.
Repet: subventie anuala transport public, peste 6 milioane de EURO anual. Intr-un oras care nu incurajeaza subventia (la caldura), e cam mult pentru o societate comerciala, in capitalism.
Daca Al Industriilor e lucrare buna, va deplang criteriile. Daca Unirii, cu trotuarele deformate, cabluri spanzurate, intersectii colmatate si semafoare harcea-parcea este lucrare buna, la fel. Transilvaniei, lucrare buna? Pta Dacia, care e ca-n Resita, o splendoare necesara care a mutilat tot centrul civic.
Daca zeci de autobuze care circula pe gol, e bine, atunci eu raman cu brunetele si gata!
Daca 10 blocuri izolate, in 8 ani, e bine, ok!
Daca cel mai imprumutat municipiu pentru „diverse” (inclusiv 22 mil euro in 8 ani spre sportul profesionist) este o realizare, atunci suntem superbi.
Asta e, unii se multumesc cu putin sau orice, n-am argumente logice la asa ceva.
Sa inteleg ca solutiile dumneavoastra pentru un oras deosebit ar fi urmatoarele:
– sa nu se mai acorde subventii la transport pentru batrani (sa mearga pe jos daca au chef de plimbare sau de haleala)! Inteleg ca inca nu sunteti batran si inca nu aveti dificultati de locomotie. Dar, roata se invarte… si la un moment dat veti ajunge exact in punctul in care sunt acesti oameni amarati. Mai am mult pana sa ajung acolo, iar parintii mei inca se tin pe picioare si nu inteleg cum cineva ar putea fi deranjat ca o particica din taxele lui sa se duca spre aceasta categorie de oameni. Totusi nu pot sa nu subliniez lipsa totala de empatie si dispretul pentru cei care au imbatranit. Sunt curios, cand rudele dumneavoastra in varsta vor avea nevoie de ceva, o sa le luati banii si pe painea pe care le-o veti cumpara? Sau nu le cumparati deloc? Nu am auzit la nimeni care face spume ca se cheltuie o gramada de bani pe transportul in comun, o parere despre puscariasi? Pentru ca acolo se duc o mare parte din taxele dumneavoastra, dar… mucles!
– Industriilor este mult mai buna decat era inainte, unirii de asemenea. La fel toate celelalte enumerate. Vreti calitate mai buna? Se poate, clar! Atunci haideti in fata primariei la un miting ca sa le cerem marirea impozitelor pe proprietati, marirea taxelor de orice fel si dupa aceea daca nu va place o lucrare aveti dreptul de a protesta. Da… in cazul asta nu aveti acest drept, oricat de democratie ar fi, pentru ca ati interpretat al naibii de gresit aceasta democratie! Sar unii de fund in sus ca platesc impozite mari la salarii. Pai ce are sula cu prefectura? Aici discutam de bugetul local, care trebuie sa faca fata la o nevoie incredibil de mare de lucrari. Si trebuie facute toate. Fiecare face urat ca strada lui inca nu s-a facut, dar le vrea facute pe rand, ca e greu cu traficul. Perfect ar fi pe rand, dar a lui prima. Si asa gandesc multi!
Sunteti un om inteligent, fara urma de ironie. Aveti parerile dumneavoastra, dar totusi, nu puteti analiza obiectiv, macar un pic, faptul ca nu se pot face toate lucrarile la o calitate premium cu banii actuali? Spun multi ca nu ar trebui sa-l mai comparam cu Boscodeala si sa ne bucuram de chestii marunte si normale. Pai cum sa nu ne bucuram ca se fac, daca pana acum atatia ani nu s-au facut? daca se facea macar ceva pana acum, sunt de acord ca trebuia tras de maneca privind calitatea lucrarilor, insa de unde atatia bani oameni buni. De unde? Daca se imprumuta, este rau! daca face… nu era important. Pentru cine important? pentru ca orice face omul asta este important pentru cineva, chiar daca nu pentru tine. Poate nici pentru mine nu este important ce vrei tu! Asta este situatia cu „unii se multumesc cu putin”. Daca dumneavoastra aveti o gasca, care sa faca oua de aur, va rog sa iesiti in fata sa va votam. Pana atunci, eu stiu un singur lucru. Cat dai, atata face! Orice ai cumpara, orice ai construi si orice ai repara!
L-am votat pe Toma pentru ca a spus ca va taia subventiile. A facut-o la agentul termic (aproape de tot), a umflat-o pana la cer la transportul public.
Industriilor este PRAF.
Unirii nu are cabluri ingropate, nu are parcari, are mijlocul gol, are intersectiile desenate prost (la unghi de 90 grade), semaforizarea inca neinteligenta, pavelele inegale. Plus ca s-a lucrat cand si cum s-a avut chef.
Rondul de la Dragiaca asa a fost proiectul, stramb, nu mana de lucru nepriceputa si primaria inerta la firme de mantuiala.
Cimitirul nou nu ne venea bine mai ieftin cu 2 m ilioane facut de Urbis, l-au rezolvat cu peste 7 cu o firma cu lucrari cu armata (si a fost licitatie, dar e doar o coincidenta).
Sport profesionist cu unu doi buzoieni rataciti pe la echipe de pluton cum sunt cele de handbal si fotbal, pentru suma totala de 22 mil euro in 8 ani, eu zic ca e ceva de stat la masa si discutat f serios.
Eu cred ca un primar nu este OBLIGAT sa execute ceva, orice, doar sa faca miscare. Suntem prea saraci sa acceptam lucruri de mantuiala sau inutile majoritatii, fantasme, ”chestii frumoase” sau ce a mai vazut X si Y prin excursii. Eu refuz sa fiu cetatean de categoria 2 si sa mi se impuna ”furculisioane” doar pentru ca sa fim domle ”la moda”. Ce sunt scamatoriile astea???
Da, eu cred ca daca prioritiza altfel lucrarile si interesele, le facea bine si cum trebuie cu banii nostri, de la banci. De la banci insa ne-am imprumutat doar pentru DIVERSE (cheltuieli de functionare inclusiv sport, cateva strazi asfaltate, investitii prin subventii, iaz, festivaluri comunistoide, statui etc., sunt date publice).
Da, l-am votat pe Toma pentru ca a spus ca ia in serios modernizarea orasului. Pentru mine MODERNIZARE inseamna CALITATEA LUCRURILOR, nu a copia prosteste ce vezi peste gard. Modern inseamna util. Modern inseamna cosmopolit. Ce cosmopolit si util cand populatia este fortata la o viata nepredictibila, ca se mai face ceva frumos sau cu fonduri.
Pe logica ta se intampla asa : te duci la piata si ceri 1 kg de rosii de 5 lei. Vanzatorul iti pune 10 rosii, 3 acceptabile, 3 cu pete pe ele si 4 moi si aproape stricate. Iei rosiile si pleci fericit acasa, gandindu-te ca le-ai luat cu 5 lei/kg, daca voiai rosii bune dadeai 25 de lei / kg.
„Cat dai, atata face! Orice ai cumpara, orice ai construi si orice ai repara!” – matale realizezi ca e vorba de milioane de euro platite pentru niste lucrari ale caror costuri de executare nu depasesc 25% din sumele incasate, da?
Exact, daca voiai acele rosii perfecte, plateai pentru ele. Exact la fel si cu munca dumneavoastra. Nu cumva puneti pret pe ceea ce faceti si in functie de competente si de performanta vreti mai multi bani?
De aceea dai banii pe care-i dai pe un Mercedes si iti poti cumpara 10 Dacii cu aceeasi suma. Pentru ca te costa calitatea. Spune domnul MT mai sus de cimitirul municipal si de faptul ca se putea face mai ieftin. Total de acord cu dansul, dar uita ca de fiecare data cand Toma a facut ceva cu Urbis-ul, au sarit de fund in sus cetatenii pentru ca sunt lucrarile de mantuiala (nu-i pot contrazice, uitati-va la Transilvaniei, partea de la bere spre Vernesti – partea dinspre trotuar nu poate fi utilizata ca-ti macina pietrele de la rinichi). Daca ii pune pe aia de la Troia, care au facut lucrari destul de bune, si cu care se mai putea negocia un pret bun, este hot si fura. Uite asa se fac licitatii care vor fi intotdeauna castigate de cel care ofera cel mai mic pret (si asa avem piata Daciei, care nu conta absolut deloc daca arata ca Las Vegas, cat timp costul ar fi fost enorm, pentru ca romanii vor ieftin si bun, vor rosii de 25 de lei la 5 lei).
De unde stiti dumneavoastra ca acele costuri de executare nu depasesc 25% din sumele incasate? Daca sunteti expert in domeniu, va rog sa va adresati organelor de cercetare penala, cu nume si prenume, cu argumente, negru pe alb. Dar asa e mai simplu, sa arati maimuta.
Domnul MT prezinta deficientele, de acord, insa si aici uita de costuri si necesitatea imensa de a imparti banii pentru toate. Nu sunt de acord ca trebuia sa prioritizeze mai mult decat a facut-o, pentru ca atunci traiam intr-un oras de genul Detroit. Se face la unii la super calitate si nimic la altii. Mai bine mediocru la toti, daca atat ne tine plapuma. Suna urat, dar realist. Nu-i poti lasa pe unii sa se scalde in noroi, iar altora sa le pui marmura, ca da bine poleiala. Este functional ce a facut? Arata decent? DA! Atunci eu ma declar multumit si voi avea pretentii dupa ce orasul asta va ajunge in intregimea lui la un nivel mediocru, mai ales ca decenii a fost praf si pulbere. Cand punctul de plecare nu va mai fi nimic, ci ceva… atunci se va putea prioritiza, pentru ca nimeni nu va fi lasat atat de in urma, precum este cazul acum.
Las-o ba Tereaca dracu cu analiza ca esti pe langa, ca de obicei.
Toma a obtinut (aproape, ceva in minus) aceleasi voturi ca si in 2020 si in 2016. Membrii PSD, si, evident, tiganimea din Simileasca, astia il pun pe Toma primar si il vor pune primar pana la sfarsitul timpului daca participarea nu trece de 35-40%.
Nu va mai umflati in pene pentru ca, in fapt, oamenii nu au fost interesati nici de Toma, nici de Ichim, nici de ceilalti „nimeni” care au „candidat”.
Au fost niste alegeri marcate, pe de o parte, de un dezinteres accentuat din partea populatiei si, pe alta parte, de un blat penibil si jenant intre „opozitia” condusa de „marele alb” si „partidul iubit”.
Una peste alta e foarte interesanta prima masura a „noului” primar dupa alegeri, si anume scumpirea „gunoiului”. Unii ar putea intelege ca urmeaza 4 ani de biruri mari si variate. Altii ar putea fi optimisti, intelegand ca, in fapt, birurile mai mari inseamna mai multi bani „scursi” catre ei. Sanatosi sa fim cu totii ca oricum mergem in aceeasi directie. +++
Sunteți în eroare. Tocmai/doar în două secții din Simileasca, Ichim și PNL a fost egali cu Toma și PSD. Puteți verifica. Alegatia că Toma a ieșit primar cu voturile romilor e falsă.
A castigat Toma, dar nu prin voia oamenilor. Oamenii stiu ca nu exista scapare de cancerul PSD. PNL-ul a fost compromis cu calul troian Mocanu, AUR a fost si el calcat in picioare… Ce sa votezi cand nu ai ce? Plus practica demna de Congo, fara turul 2… E un oras blestemat, acaparat de o caracatita care a infiltrat toate institutiile.
Nici nu sunt rromi în municipiul Buzău (3694 sunt toți, potrivit recensmământului din 2021).
Toma a adunat 1222 voturi (4,4% din totalul obtinut) exclusiv în Simileasca – de la fabrica Ursus spre Vernești (4 secții), din 2094 voturi valabil exprimate. Matematic, l-au votat cam tot ce este rrom matur si cu drept de vot.
–
Secția 77 Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii, Strada Bazalt , Nr. 1
Toma 300
Ichim 105
Secția 78 Şcoala gimnazială “M. Kogălniceanu”, Strada Transilvaniei, Nr. 313
Toma 312
Ichim 82
Secția 79 Şcoala gimnazială “M. Kogălniceanu”, Strada Transilvaniei, Nr. 313
Toma 246
Ichim 239
Secția 80 Şcoala gimnazială “M. Kogălniceanu”, Strada Transilvaniei, Nr. 313
Toma 264
Ichim 223
Ăștia care o ardeți cu prezenta la
vot, o spuneți asa superior de parca toti aia lipsa daca veneau votau cu altcineva decât cu Toma.
Sondajele de opinie folosesc 1000 de oameni si au erori de maxim 2,5% iar vouă vi se pare ca 70% poate fi răsturnat peste noapte.
Daca si mandatul actualului primar este contestabil atunci luați-vă bagajele si duceți-vă pe luna.
Tu esti cu deficiente si nu intelegi sau esti doar rau-intentionat?
Ori, cel mai probabil, rau-intentionat si cu deficiente?
Opozitia? Care opozitie? Si cred ca mai degraba au votat cei care se plimba gratis cu autobuzul.
Boscodeala a avut 5 mandate. Chestiune de competenta, nu?
Adevarul este ca nu mai conteaza, traim vremuri in care oamenii buni sunt pusi sa faca lucruri rele si multi din diverse motive accepta.
Corect punctat! Boscodeala 5 mandate, Toma tot 5…..oras blestemat…..
Zoeeeee, care mai este viata prin Cochirleanca? Vezi ca o sa propun sa va verifice buletinul la intrarea in oras!
Ia zi, seful „la bani”, a venit „ajutorul” pe iunie?
Mai ai calatorii gratuite pe „bus” sau iar tre’ sa tocesti slapii pe directia Dorobanti-extindere – Centru?
O apreciez pe aia „Majoritatea au acceptat schimbarea de pe Bd. Unirii (care acum, vorba prefectului, „arată a bulevard”) și au apreciat parcările modernizate din spatele blocurilor.”.
Susțin! 😉
Poate ca a fost si pragmatismul buzoienilor care au decis sa nu dea „vrabia din mana pe cioara de pe gard” ? La urma urmelor care era alternativa la Toma ? O doamna „floare de birou” care are in spate un fripturist ? … Un ilustru anonim al unui partid anemic si macinat de lupte interne dar cu orgolii uriase? Sau poate reprezentantul local al unui partid de buzunar al carui lider are legaturi toxice anti nationale ? O schimbare a unui primar apreciat ar trebui sa fie pregatita de opozantii sai cu ani inainte, zi de zi iesind pe teren si vorbind cu oamenii, implicandu-se in problemele urbei, penalizand acolo unde este just si propunand solutii realiste si aplicabile. Restul cu procentul x si demografia Y este frectie la picior de lemn.
E puerila explicatia aia.
Explicatia cea mai probabila e aia ca pe Unirii majoritatea celor cu masini sunt chiriasi sau locatari care nici nu voteaza la sectiile arondate Unirii ca buletinele nu le au facute la adresa in care stau efectiv.
Iar majoritatea celor ce voteaza la sectiile arondate Unirii sunt pensionarii si asistatii sociali care sunt si majoritatea proprietarilor cu buletin facut pe adresa de Unirii.
Eu cunosc nenumarate cazuri pe Unirii, in blocul unde am apartament regula e ca o buna parte a proprietarilor nu sunt si locatari.
Apartamentele in care proprietarii sunt si locatari sunt ocupate in mare parte de pensionari ce au pus mana pe apartamente in anii 90 si de rude mostenitoare care in mare parte sunt incadrati la asistenta sociala. Ori pe astia nu prea ii deranjeaza faptul ca s-au desfiintat locuri de parcare ca in mare parte ei nu detin masini si chiar n-au detinut niciodata masini, multi din ei abia isi permit sa achite intretinerea, noroc cu ajutoarele sociale pentru intretinere ca altfel ar ramane cu facturile neplatite. Cei putini din categoria astora care detin masina, au cate o masina veche pe care o parcheaza pe aleile din spatele bulevardului, pe banda de circulatie, pe trotuarele si spatiile verzi din cartier ca acolo e gratis chiar daca incurca circulatia auto si pietonala.
Ba chiar unii din acestia probabil au avut si bucurii ca a murit capra vecinului chiabur ce are bani de masina mai ales daca e din aia iesita din fabrica cu euro5 sau euro6.
Din punct de vedere al unui sofer si al unui pieton, da, arata mai aerisit Unirii fara masini parcate, ar fi aratat mult mai bine daca nu faceau prostia aia cu benzile pe mijloc si daca si sincronizau semafoarele alea astfel incat sa nu pierzi timpul degeaba nici ca sofer nici ca pieton.
Dar in timp s-ar putea sa ajunga sa planga multi din proprietarii de spatii comerciale si cei ce inchiriaza apartamentele cumparate/mostenite. Pentru ca zona devine neatractiva din punct de vedere comercial daca clientii nu au unde parca.
Vedeti zona centrala, aleea Trandafirilor si Vladimirescu, unde s-a desfiintat strada si s-a facut pietonala, au inceput sa dispara din comercianti si spatiile sa ramana paragina ca nimeni nu mai inchiriaza la preturile vechi in conditiile in care a devenit o zona greu accesibila.
Nu ca ar plange cineva de grija celor ce au pus mana pe spatiile comerciale, oricum majoritatea au fost „furate cu acte” de la stat in anii 90, ba cu certificate false de revolutionari, ba cu preluare de gestiune, ba cu chirii sociale si apoi instrainate la valoare de inventar cu pret de anii 80… tot felul de suveici cu care s-a furat tot ce avea potential si cu care s-au imbogatit multi cerand chirii de mii de euro pe luna.
Clientii au spatii berechet unde sa parcheze. In spatele blocurilor, in parcarile de resedinta. In timpul zilei este moca, iar spatii sunt destule, pentru ca multi proprietari pleaca cu masinile la munca. De la 7 dimineata pana la 16:30 oricine poate parca si apoi sa cumpere ce doreste de pe Unirii. Eu procedam asa si cand era parcarea pe Unirii, pentru ca mi se parea aiurea sa las masina acolo pe strada. Nu ma dureau picioarele sa merg 50 de metri.
Nu, nu au! E full in spatele blocurilor. Sterge Tereaca pe aici, ca am mai zis: parcarile sunt full ptr ca le ocupa cei care lucreaza la parterul blocurilor. Sambata si duminica e haos, cand cei care au concesionat sunt plecati dar locurile sunt rezervate 24 cu 24, fapt care duce la aglomerarea spatiilor verzi, trotuare sau orice spatiu liber de catre cei care nu au loc de parcare pentru care sa plateasca. In Buc, TOTI cei care doresc platesc ab lunar 50 lei si parchezi unde gasesti loc liber in zona desemnata.
Toma are un public al lui insa, nimic de zis.
Nimeni nu critica de nebun, ca e penelist sau boscodist, asta nu poate procesa mintea unora.
Eu am gasit mereu un loc liber in timpul zilei, de luni pana vineri. Nu-mi dau cu parerea despre weekend pentru ca nu am fost in acea zona. Este la fel de aglomerat cum era si inainte de a desfiinta parcarea pe Unirii, dar arata mult mai bine.
Referitor la critica… eu nu cred ca cineva poate fi atat de josnic sa arunce cu noroi doar pentru ca el este de la PNL, AUR sau este amic cu domnul Boscodeala. Cred ca acele persoane care critica in mod constant, fara niciun fel de argumente si fara sa binevoiasca sa incerce macar sa se uite la subiect si din alta perspectiva, fara sa analizeze obiectiv si fara sa se intrebe intai „eu cum as fi procedat?” si apoi sa vada daca s-ar fi putut aplica pentru un bine colectiv (fara categorii lasate a cincea roata la caruta), sunt doar niste oameni tristi, care nu vor gasi niciodata alinare in nimic altceva decat oglindirea chipului lor. Este usor sa critici si ar fi util sa se critice in mod constructiv, cu propuneri obiective, care sa se depuna in scris la Primarie sau la dezbaterile publice, propuneri care sa nu tina cont doar de nevoia personala, ci de nevoia tuturor. Romanii sunt exact ca guvernantii, nu degeaba se spune ca cei care ne conduc sunt oglinda poporului. Fac legi doar pentru ei, pentru ca majoritatea de aici care critica, daca ar fi in locul lor, ar face exact la fel, chiar daca aici tipa. Romanii tipa ca doctorii iau spagi, dar ei sunt cei care le baga banii in buzunar, fara sa le fie solicitat si de cele mai multe ori nici macar sugerat in cel mai fin mod. O fac pentru ca stiu ca si lor le-ar placea sa primesca spaga daca ar fi acolo.
Nu sunt membru de partid, nu am nicio simpatie pentru niciun partid politic (majoritatea sunt exact ca cei descrisi mai sus – HOTI!!!), nu lucrez la stat, nu sunt pensionar, am 3 masini pe care unii le-ar considera epave (dar le intretin ca la carte, fara exceptie), am plecat de la apartament din Micro 3 pentru ca deja era greu sa gasesc seara loc de parcare si m-am mutat la marginea orasului la casa, pentru o mai mare libertate si pentru spatiu pentru copiii mei, pe care as dori sa-i duc la inot, dar nu am unde in Buzau, pentru ca unora li se pare o risipa de bani sa se faca niste bazine pentru copii. Nu am luat spaga sau atentii de la nimeni si as impusca nesimtitii care infloresc in orasul asta, iar pe astia care sunt pururea nemultumiti, pentru ca societatea nu evolueaza daca nu exista opozitie, i-as pune la munca, sa faca ei mai bine! Cat timp acest primar munceste si imi creaza un spatiu de trai decent, indiferent ca lucrarile sunt mediocre, iar rezultatele lui arata degetul spre civilizatie, atunci il voi sprijini si ii voi arata prin toate mijloacele posibile ce a facut bine si ce se poate imbunatati. Cand a ajuns la final, atunci tragem linie si vedem daca mai merita sau nu. Exact la la fotbal, ca tot scriati de acest capitol… in romania antrenorii se schimba ca pe sosete. Nimic nu se face pe termen lung. Si uite unde suntem!
Tereaca,si tu si prietenii tagmei trandafirilor va imbatati cu apa rece si nici macar ne va trece prin cap ce viitor sumbru va avea cloaca asta de „oras deschis”. O sa fugiti toti ca iepurii cand dronele si bombele isi vor face simtita prezenta si la Buzau, iar pe strazile si bulevardele din Buzau vor defila blindatele prietenilor de la rasarit ai sosoaicei, ai lui tuturiga si ai lui Simion..asa cum Buzaul asta s-a umplut de taranoi si parveniti veniti de pe coclauri,tot asa se va rari cand „patriotii: din Simileasca si de prin blocurile primite pomana, vor da bir cu fugitii in codrii Vlasiei. Si cand, in loc de ajutoare europene o sa primim: sprijin moral, suturi in fund si compatimire………Care te bagi ma………la inaintare?
PERMALINK ,,, AI ÎNEBUNIT ?
„Cămașa e mai aproape de piele decât sumanul”. Dacă e să fie tancuri mai degrabă vor fi ale slavei și nu ale prietenilor Șoșoacei. Dacă fac și slavele o piruetă cum am făcut și noi la 23 august! În război e ca și-n politică: să nu spui niciodată, niciodată.
Alooooo, nu pricepeți ca v-am “ spart” la alegeri? Ciocul mic, “ liberalilor” care munciți la stat!
Si zi asa, ne-ai spart la alegeri ca stii tu sigur ca „noi” suntem liberali. Esti bine rau. Doar la capoc sunt ceva erori da’ e bine, relax.
In loc sa vorbesti tampenii mai bine ne spui despre cum castigi tu bani multi si esti smecher de smecher si alea alea mergi cu autobuzul gratuit ca platim noi si vorba aia, te doare la banana ca iei ajutor social in fiecare luna.
Hai sa fim seriosi, Opozitie in Buzau?
Toata lumea stia ca nu vom schimba Primarul actual, nu avea cine sa vina peste noapte sa castige alegerile in conditiile in care prezenta la vot este mereu slaba.
PS: Eu nu l-am votat pe d-l Primar dintr-un singur motiv, promite lucruri pentru ca „Il ia gura pe dinainte”. Daca rezolva problema aceasta atunci ii urez 10 mandate la Buzau chiar daca este PSD-ist.
AR TREBUI CA TOTI DE PE UNIRII SA FACA GALAGIE MAI MICA DACA SE DUCEAU LA VOT TOTI ERA ALT FEL BALANTA ALEGERILOR VA MAI VAITATI CA NISTE MUIERI