„Orașele cu o condiție de viață sporită sunt cele universitare. Vrem asta și pt. Buzău!”
Tudor Prisecaru, preşedintele Senatului Universităţii Politehnice din Bucureşti, a fost AZI la Buzău.

Scopul: primele contacte la Buzău pentru realizarea AICI unei extensii a Universității Politehnice București.
Oaspetele a purtat discuţii cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Jud. Buzău pentru a identifica nevoia de resursă umană (mediu și înalt calificată) necesară industriei din Buzău.
Tudor Prisecaru a fost invitat la Buzău de organizația Pro România Buzău – care are în această campanie o singură promisiune către buzoieni: „Aducem Politehnica la Buzău!”.
„Într-un top al oraşelor cu o condiţie de viaţă sporită sunt comunităţile care au universităţi. Îmi doresc acest lucru pentru Buzău. Vă promitem că facem eforturi ca tinerii să se întoarcă acasă! Poţi fi smart şi la tine în oraş, iar acesta este momentul în care să începem să ne păstrăm valorile şi copiii acasă. Dacă nu vom ieşi parlamentari, vreau să ştiţi că acest proiect continuă. Suntem oameni serioşi care îşi leagă destinele de acest proiect, iar o asemenea reuşită înseamnă fonduri europene, forţă de muncă, personal calificat şi, inevitabil, dezvoltarea judeţului. Acest proiect este în strânsă legătură cu resursa locală şi cea naţională, ceea ce duce la o dezvoltare durabilă nu doar pentru judeţul Buzău, ci şi pentru România!” – Felix Rache, președinte Pro România Buzău:

„Este un proiect de suflet, un proiect pe care mi-l doream de când eram prefect. Marii industriaşi ai Buzăului au adus în atenţia Prefecturii lipsa personalului mediu şi înalt calificat. Este un demers care pune în prim plan omul, calităţile sale şi dezvoltarea comunitară. Îmi doresc ca Buzăul să intre pe harta selectă a judeţelor care găzduiesc centre universitare!” – George Sava, fost Prefect al judeţului Buzău, candidat PRO ROMÂNIA pentru Senatul României

„Este o provocare mare! Am avut o întâlnire cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Buzău, în cadrul căreia am discutat despre nevoile industriei din Buzău. Decanii facultăţilor din cadrul Universităţii Politehnice cu specializări pe profilul industriei din Buzău vor veni aici pentru a discuta concret despre nevoile existente în industria locală. Apoi, vom avea întâlniri bilaterale pentru a vedea dacă dezvoltăm un colegiu tehnic, programe de master şi să ducem la îndeplinire ce ne-am propus. Vom deschide un centru de informare pentru tinerii care vor să primească informaţii despre activitatea unei instituţii de învăţământ majore, de importanţă naţională. Deja discutăm de paşi concreţi pentru implementarea acestui demers. Vă asigurăm că acest proiect se va realiza!” – Gabriel Petrea, candidat PRO ROMÂNIA pentru Senatul României

„Am constatat existenţa unor fabrici construite pe forţe proprii care au o producţie care majoritar este realizată pentru export. O producţie de foarte înalt nivel tehnic, ceea ce m-a impresionat. Un proces de producţie de înaltă tehnologie care are nevoie de oameni bine pregătiţi. Noi nu facem altceva decât să urmăm principiile specializării inteligente. Dorim să extindem cursurile UPB aici, dar. Totodată. vrem să realizăm un colegiul tehnic care să pregătească personalul de pregătire medie. Folosind resursele locale încercăm să sintetizăm un corp didactic care să pregătească aceşti oameni pentru viitor, căci fără aceştia societatea nu se poate dezvolta exclusiv cu oameni cu studii superioare. În ceea ce priveşte personalul cu studii superioare, am identificat oportunităţi şi vom reveni pentru discuţii şi
modalităţi de aplicare concrete pentru a forma oameni atât de nivel mediu, cât şi superior.” – Tudor Prisecaru, Preşedintele Senatului Universităţii Politehnice din Bucureşti

Pentru această campanie electorală, Pro România Buzău are două mesaje de bază:
„Aducem tinerii acasă! Buzău, oraş universitar”
„Ingineria salvează România!”. Şi Buzăul!
https://www.facebook.com/ProRomaniaBuzau/videos/2849449178626641/
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
O risipa.
Suntem primul oras de langa cel mai mare oras universitar din tara, ce rost are sa risipesti resurse pentru a infiinta aici centre teritoriale in plus, pe langa cele ce exista deja?
Sunt si destule universitati private ce au centru aici.
Cu proiecte mai bune nu pot veni in campania asta electorala?
Chiar nu exista partid care sa aiba proiecte concrete de imbunatatire a vietii cetatenilor?
Toti vin cu proiecte care in realitate nu sunt decat niste smecherii cu care se vor sifona multi bani si se vor asigura niste posturi foarte bune de bugetari celor din clanul lor, in timp ce cetatenii saracesc si sunt storsi de mai multi bani ca doar posturile alea bune de bugetari trebuie finantate din banii cetatenilor ce muncesc.
De ce ne trebuie politehnica la Buzau? Sa avem si mai multi licentiati buni de nimic si carora nu le place munca? Inca o fabrica de diplome…
Gandirea este buna pentru ca a trecut proba timpului. Craiova, Constanta, Galati, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Iasi, Cluj, Timisoara, chiar si Tg Mures sunt dovezi ca un oras cosmopolit nu poate exista fara mediul academic, respectiv studenti, profesori, spatiu locativ, cerere de petrecere a timpului liber diferit de Drăgăici și manțocăreli gratuite, d-aia ”ne trebuie ”P”olitehnica la Buzau”. Asta si cu turismul unde, istoric, suntem inexistenti (datele INS ne arata pe deplin dimensiunea dezastrului la nivelul municipiului). Fara asa ceva nu se poate avansa, se pastreaza aceeasi paradigma si tot ce reusim sa facem, la final, e sa copiem unii de la altii ceea ce ni se pare a fi de succes (pizerii, farmacii, sali de jocuri, spalatorii cu fise, shaormerie, sali de fitness, saloane de infrumusetare si atat). Deocamdata, si cred ca pentru mult timp de acum inainte, societatea buzoiana este una care abia face pasi de la mentalitatea rurala la cea urban provinciala. Nu te dezvolti cu aceeasi oameni, aceleasi principii si nevoi. Auzi, cica ce ”ne trebuie noua”. Pai, in mod direct, ”ne” trebuie la ce am spus mai sus. Doi, daca Universitatea identifica si o piata de defacere a acestor absolventi (asa cum se scrie si in articol), nu vad de ce f*** grija pe cineva ce studii si cariera doreste cineva sa aprofundeze, fara cheltuiala inutila pe cazare si, in cele mai multe cazuri, un mediu propice dezvoltarii vagaboantelor si golanilor.
@Cetatean: bună treabă, se va dezvolta și piscicultura… 😉
… că dacă se umple orașul de studente, unele o să aibă nevoie și de pește, nu? 😉
O să crească și industria „aiti”, că vor crește vânzările de echipamente video pentru categoriile de mai sus… pentru cursuri on-line, desigur 😉