Unde a greșit fetița! Părinți, explicați-le copiilor asta!

Sunt două comentarii, primite de la cititori, care i-au atras atenția reporterului buzoienii.ro după accidentul de la Calvini.

Comentariu 1: „Pare de necrezut, dar fetița a fost salvată de ghiozdan! E drept că și de Cel de Sus. Am urmărit de zeci de ori clipul video. Atât la impactul cu autoturismul, cât mai ales la aterizarea pe dala de beton a șanțului, impactul s-a produs prin intermediul ghiozdanului. El a atenuat loviturile, iar fetița a scăpat cu viață”

Comentariu 2: „Domnule reporter, sunt instructor auto la Buzău. Vă rog, dacă aveți această posibilitate, să publicați următorul comentariu. E un lucru important pe care părinții trebuie să-l spună copiilor. Nu se traversează strada decât dacă elevul se uită în ochii șoferului și observă că a fost văzut, iar mașina începe să încetinească. Eventual, chiar să oprească. Altfel nu se traversează!”

Evident, vina principală a producerii accidentului o are șoferița de 30 de ani. Dar, accidentul putea fi evitat dacaă fetiția era instruită corect și mai atentă.

Citește și:

14 comentarii la „Unde a greșit fetița! Părinți, explicați-le copiilor asta!

  • Multi șoferi nu suportă că roata să rămână nemișcată. Ai prioritate sau nu ai, roata trebuie mișcată. Ne grăbim. Daca mișcă roata sigur oprește cel care are prioritate și ajungi mai repede unde ai treabă. Doar n-o fi nebun sa meargă înainte că doar vede roata că se mișcă! Valabil și la treceri pentru pietoni. Treci daca binevoiește șoferul grăbit. Timpul lui este mereu mai prețios decât timpul oricui altcuiva și nu-l cedează doar din cauza unor reguli de circulație. Trebuie să învățăm modelele de mașini. Cu cât mașină e mai mare și mai nouă, cu atât e mai puțin probabil să acorde prioritate. Daca e galbenă, STOP OBLIGATORIU, pentru că la galben nimeni nu are prioritate cu excepția altui galben (au reguli proprii necunoscute de cei neinițiați). Grija mare!

    Răspunde
  • Aia cu uitatul in ochii soferului e o prostie. Ne poate spune dl instructor unde a citit asta in regulamentul de circulatie? Eventual, daca este soferita, sa ii facem si cu ochiul?
    Asigurarea la traversare este optionala in zona trecerii de pietoni semnalizate corespunzator, si doar in caz de lipsa de vizibilitate, conditii meteo nefavorabile etc. Copiii si batranii nu se asigura, iar asta este deja un truism. Nu doar la noi, ci in toata lumea. Nu degeaba zona scolilor este, peste tot, una cu restrictie de 30 km/h. La trecerea de pietoni, responsabilitatea este 100% a soferului.
    Dl instructor, se aude? Nu cumva dna de la volan v-a fost eleva?…

    Răspunde
  • Vina este a fetiței că s-a născut. Dacă nu s-ar fi născut, nu ar fi fost nimeni pe trecerea de pietoni în acel moment și nu s-ar fi produs niciun accident.

    Răspunde
  • In legislația rutieră se stipulează clar, fără să citez, ca traversarea pietonilor pe ,,,zebra”, se face dupa ce te asiguri ca esti văzut de soferii aflați în trafic. Dacă tii la viata ta, sigur vei proceda asa, daca nu, esti la mana unui șofer neatent, care poate provoca o tragedie. Culpa este 100% a soferitei, dar este bine sa ne pazim si noi pietonii (si eu sunt pietoni de multe ori) respectând ce a spus instructorul auto.

    Răspunde
  • Șoferii se înjură tocmai pentru că nu se vad la ochi. Daca se vad, socoteala se schimbă. Dar asta nu are legătură cu regulile de circulație. Un șofer binevoitor care vede un „amărât” care așteaptă să iasă dintr-un drum lateral fără prioritate, îl va lăsa să iasă pentru că il vede și nu se va gândi că sunt zeci de alții in spatele lui pe care nu îi vede la ochi. Sunt doar mașini, nu sunt oameni. Șoferii văd oameni doar in față. În spate sunt doar mașini.

    Răspunde
  • Tot felul de instructori care ii ajuta pe orbetzi sa ia permisul. Pe cursanți in loc sa ii învețe sa opreasca la stop sau la trecere unde vede ca e om pe ea, ii învață sa le caute privirea. Și dacă nu exista contact vizual sa apese cu încredere accelerația.

    Răspunde
  • Misto procentul de comentatatori care considera ca preventia, (privitul la sofer, daca esti pieton, asigurarea ca a incetinit ori ca macar te-a sesizat) e o chestie desueta, de si pentru fraieri. Probabil si la volan la fel procedati, Rambo de asfalt, fiecare pentru el. Dragilor, o mierlesti intr-un accident si daca esti si daca nu esti vinovat, important e daca ai fi putut face ceva sa eviti, sa feresti sau sa fii mai atent, idiotilor care sunteti pe Pamant voi astia smecheri, nefraieri!

    Răspunde
  • Are dreptate instructorul, casca ochii si vezi clar daca soferul te-a observat.
    Altfel, cu picioarele rupte, intr-un scaun cu rotile pe viata, vei povesti tuturor ca tu nu ai fost vinovat, ci doar soferul.

    Răspunde
  • Fetita era deja angajata in traversare, pana sa vina nebuna cu viteza!!!…In legislatie(cine se duce si la aceste cursuri!!)spune ca tb sa incetinesti macar la trecerea de pietoni…chiar daca nu e nimeni…ai presemnalizare,apoi semnalizare..Indicatoare sunt,dar daca viteza e mai importanta,deh…Asa ca…nu.i mai luati apararea,domnule instructor!!!

    Răspunde
  • Nu-i ia nimeni apararea. Trebuie doar sa imbunatatim continuu propriul comportament, fara sa ajungem s-o mierlim cu dreptatea in mana.
    Un fel de Kaisen rutier, sa zicem 🙂

    Răspunde
  • Dl instructor are dreptate. Dureaza cateva secunde sa te asiguri ca cel de la volan te-a vazut si ca opreste pentru ca sa traversezi in siguranta. Este valabil si pentru trecerile de pietoni semaforizate. Personal prefer sa pierd 2-3 secunde si sa traversez in siguranta. Nu ma ajuta cu nimic daca soferul face puscarie, plateste daune…si eu ajung pe un pat de spital sau morga.

    Răspunde
  • Ce pot să vă relatez este că, în urmă cu câțiva ani, mă aflam pe str. Transilvaniei -la PITIȘ mai exact-de unde sare o ,,pantera neagră,,direct din magazin ,pe trecerea de pietoni. Din 3 pași traversase toate cele patru benzi. Zic și eu,acolo ar trebui amplasat semn cu ,,ATENȚIE ANIMALE,, sau ,,ALTE PERICOLE,,.Ar explica mult preventivitatea .

    Răspunde
  • NU MERITA SA COMENTAM…………….TRECERE PIETONI..SI ETC……..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.