Polițiștii americani nu l-au prins pe ucigașul buzoian. Au trecut 8 zile!

S-au făcut 8 zile de când țiganul din Calvini, emigrat în SUA, l-a împușcat pe interlopul Aly Sadoveanu.

Opt zile în care polițiștii americani n-au reușit să-l prindă pe criminalul buzoian de 37 de ani – Florin Răducanu (vezi VIDEO mai jos).

Cel mai probabil, buzoianul a fost isteț și a profitat că granița cu Mexicul e aproape (150 de km). Astfel că până ca polițiștii să se dumirească (asupra crimei) – Florin Americanu’ a trecut din San Diego în Tijuana. În plus, buzoianul a avut grijă să schimbe duba cu care a acționat în momentul crimei cu o altă mașină.

O minciună preluată de presa centrală

Mai toate site-urile centrale de știri au copiat unele după altele prostia că poliția din SUA a pus la bătaie o recompensă de 1 milion de dolari pentru cel care oferă indicii pentru prinderea românului.

În realitate, e vorba de „bail” de 1 milion de dolari – adică de suma fixată drept cauțiune (în caz că românul după ce va fi prins va dori să iasă din arestul preventiv) – vezi AICI comunicatul poliței din Anaheim (orașul unde s-a produs crima, lângă Los Angeles).

„If arrested, Raducanu’s bail will automatically be set at $1 million”, said Sgt. Shane Carringer, a police spokesman.

În trecut,😂 buzoianul s-a pozat cu duba poliției cu care sunt transportați condamnații

Se pot acorda, e drept, recompense pentru cei care vor oferi ponturi viabile – dar nu de 1 milion de dolari („police offer rewards for tips that lead to the arrest of suspects”).

Buzoianul este considerat „armed and dangerous” iar cei care au informații sunt rugați să sune la 911 sau direct la poliția din Orange County la 714-321-3669.

Pe de altă parte, trebuie spus că buzoianul (fără cazier până acum) a ucis un interlop Ali Sadoveanu (membru al clanului Sadovenilor din Chitila) care fugise în SUA pentru a scăpa de o condamnare de 6 ani cu executare.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Polițiștii americani nu l-au prins pe ucigașul buzoian. Au trecut 8 zile!

  • Americanii nu au pedeapsa cu moartea?
    Fata de Mexic România e El Dorado

    Răspunde
  • E invatzat cu dormitul prin canale, azi mananca din gunoaie, maine se da mare cu Mercedes GT

    Răspunde
  • Tereaca, vezi ca aia nu e cautiune ci fix mandat de arestare cu recompensa pentru „baillhunters”, o meserie de altfel foarte onorabila in SUA. Cautiunea se impune celui care nu reprezinta un pericol si poate fi judecat in libertate dar care, daca fuge, practic plateste. Criminalul este fugit din start, nici nu a putut fi anchetat, daramite sa ajunga in fata unui judecator atat de senil incat sa-i acorde cautiunea. Cautiunea nu se publica pe siteul politiei ci se comunica judecatului. N-are nicio logica ce spui tu, ca multe altele.

    Răspunde
    • Îmi pare rău, dar nu aveti dreptate. E fix asa cum am scris eu. Am vorbit inclusiv cu ziaristul american care se ocupă de acest subiect. Quinn Wilson: „It means $1 million would be his bail if he is caught”.

      Răspunde
  • Da-i si lu colegu din SUA asta, ca pare ca va adunati chiar si trans-oceanic:
    Upon being arrested (DUPA CE A FOST ARESTAT) and having the initial hearing (SI AUDIAT), the judge will decide if a suspect is a danger to society or themselves.
    What Is Bail? (CE ESTE CAUTIUNEA)
    Bail is a cash amount that must be paid to the courts in order to be released from jail in the period between being arrested and the trial (PENTRU A FI ELIBERAT IN PERIOADA DINTRE ARESTARE SI VERDICT)). After all hearings and appearances have been attended, the bail is returned to the defendant. The amount of bail is typically determined by the type of crime committed and the defendant’s criminal record, but other conditions considered – as stated before – include if the defendant is suspected to be dangerous or accused of a particularly violent crime, as well as how much the judge thinks it’ll take to be sure they show up to all required appearances.
    ––––-
    1. Suspectul nu e prins, ba chiar e suspectat ca a trecut granita.
    2. In SUA cazul este tratat de tone de jurnalisti, locali, statali, nationali.
    3. Ai discutat cu singurul jurnalist care nu intelege sensul limbii engleze si care se aseamana la nume cu un mare muzician si atat.
    4. Atunci bine, e cum spui tu, restul sunt prosti!
    ––––-

    Răspunde
  • Ba e publicat chiar pe site-ul poliției!
    Care începe fix așa: „Anaheim police homicide detectives have obtained a $1 million arrest warrant for 37-year-old Florin Raducanu”.
    În concluzie, tot ce am scris eu e adevărat (că e cauțiune și nu recompensă), iar dvs. ați jignit fără să vă fi documentat suficient.
    Mai jos aveți link cu comunicatul poliției din Anaheim.

    https://www.anaheim.net/CivicAlerts.aspx?AID=2033&fbclid=IwAR3q2Zm2KRoVHXyu9dRI_zCRQdOu80UTQaT0JiuTwWJuYqTdfkLwbl9GO_s

    Răspunde
  • Ti-a explicat foarte bine omul. Bail e cautiune. Seeking help inseamna ca apeleaza la ajutor.
    E recompensa ce dau aia acolo, ca poate asa intelegi, desi…
    Arrest warrant – mandat de arestare. Cand se pune suma, pentru ca suspectul e fugar, e recompensa. Nu poti pune cautiune to some gay care nu-si sustine cauza in fata unui judecator. Sistemul de aici e diferit fata de cel romanesc.
    Citeste ce e aia cautiune, cum se acorda, cui, cand, in ce conditii.
    Astia sunt unii dintre aia care cauta suspecti pe banii pusi drept recompensa, paralel cu organele de stat
    https://www.ncbailhunters.com

    Daca erai aici, te dadeau in judecata aia de i-ai facut prosti pe lipsa ta de informare de nu te vedeai.

    Răspunde
  • A confundat omul warrant cu warranty si sariti toti pe el. Pacat ca arunca cu apelative asa usor insa

    Răspunde
  • Tereaca…te-au incoltit americanii….
    Si cam au dreptate… si mie, dupa engleza detinuta cu acte legitime cat si apeland la umilele mele cunostinte despre sistemul juridic american, tot asa imi iese… Recompensa pentru capturare si cautiune abia dupa ce a fost audiat de un „onorabil”….
    Asta e, nu suntem perfecti, dar nici nu este o rusine sa recunosti ca ai gresit. Parca in jurnalism exista si termenul „erata”, nu ???
    :)))

    Răspunde
    • Pt. Kawasaki. Cu respect, chiar nu înțeleg ce vreți să spuneți. Pentru că eu am dreptate. Nu există nicio recompensă de 1 milion de dolari așa cum a scris eronat (toată) presa centrală. Asta e fix CAUȚIUNEA. Apropo, am vorbit (și) cu colegi din presa centrală care au recunoscut că au greșit. „Am copiat unii după alții, ca proștii, fără să verificăm. Bravo ție că ai verificat” – șef site Antena 3. Recompensele pentru „tips” (ponturi) sunt de câteva sute sau mii de dolari. Cum să dea statul american 1 milion de dolari pentru o crimă banală ? Dimpotrivă, milionul ar fi de luat!

      Răspunde
  • Auras, nu mai pleca ” după fentă ” , mai pe românește! Lucrurile sunt simple! Pentru cine are interes să fie prins, suma este ” recompensă „, pentru cine nu, este ” cauțiune „! Depinde acum de ce parte ești!

    Răspunde
  • Da ma, ai dreptate, i-au pus aia cautiunea in lipsa, ca sa nu fuga, fugar fiind. Cineva a scos aberatia aia pe gaura gurii, cu mandat de arestare de 1 mil $, american sau nu, dar nu stiu cine te opreste sa cauti si altceva in afara de pareri.
    WARRANT (mandat) nu este WARRANTY (garantie)!
    WARRANTY (garantie) nu este BAIL (cautiune)!
    Sectiunea 187 USA CP, crimele cu circumstante agravante (gen urmarit general și fugar în cazul nostru) nu sunt supuse cautiunii. In rest, crimele ”obisnuite”, incep de la 2 mil $ si sunt stabilite DOAR dupa ce suspectul este arestat, inregistrat, amprentat, testat antidrog etc de catre politie si este prezentat in fata unui judecator care va stabili, sau nu, cautiunea, care are rolul de a preveni nesustragerea de la ancheta a suspectului. Acum, ca a fost prins suspectul-fugar Florin de la Calvini, crezi tu ca i se va acorda cautiune, asa-i?!?

    Răspunde
  • Domnule reporter, ati incercat sa combateti o eroare de interpretare cauzata de ambiguitatea comunicatului politiei din Anaheim, Orange County, CA, USA, cu o obtuzitate. Ce nu va face cinste este concluzia pe care ati tras-o despre capacitatea intelectuala a colegilor dvs.
    In California, cautiunea pentru crima se stabileste de la 2 milioane de dolari sau nu se acorda, suspectul fiind incarcerat pe perioada anchetei. Cautiunea se stabileste pentru ca suspectul sa nu se sustraga anchetei, dupa ce acesta ajunge in custodia politiei si este prezentat unui judecator. Suspectul din cazul de fata a fugit de la locul crimei, fiind arestat dupa mai multe zile de cautari.
    Sper ca intelegeti ca sursele precum ”politistul care se pocupa…”, „presa locala”, ”colegii” nu va fac cinste. Daca ati fi consultat legislatia nord-americana referitor la cautiune, ar fi fost excelent. Inteleg ca presa centrala romaneasca a facut o eroare, dvs cum va numiti atitudinea de a combate cu o traznaie? Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.