Premieră după ’89. Primăria Buzău se apucă de construit!
Ce vedeți în proiecția alăturată e minicartierul pe care Primăria Buzău se pregătește să-l construiască.
Vor fi – așa cum se vede în proiecție – două pavilioane, fiecare cu câte nouă unități locative (18 în total).
Fiecare unitate locativă are parter (cameră de zi, bucătărie, baie, hol, spații depozitare) și etaj (două dormitoare, baie, hol).
Minicartierul va fi construit pe un teren identificat de Primăria Buzău la capătul străzilor Depozitului și Lt. Laurențiu Purcherea.
E o premieră după 1989, Primăria Buzău se apucă de construit locuințe.
Cele 18 unități locative vor fi la dispoziția Primăria Buzău pentru diverse cazuri sociale urgente sau mai puțin urgente.
Într-o viitoare ședință de Consiliu Local, se va aproba PUZ-ul viitorului minicartier, iar apoi se va trece la obținerea autorizației de construire și la execuția propriu-zisă.
Primăria Buzău va demara în curând și amenajarea a șase locuințe de serviciu în blocul de lângă Piața Centrală, unde a avut sediul Compania de Apă.
Cu aceste locuințe la dispoziție, Primăria Buzău îi va putea muta pe chiriașii de pe str. Cuza Vodă – pentru a începe ulterior reabilitarea acelor clădiri vechi. Împreună cu reabilitarea Pieței Dacia (care va începe peste o lună-două) și finalizarea ansamblului de la Bazar (noul sediu al primăriei), Buzăul va avea peste un an-doi un centru cu care să se mândrească și nu unul de care să-i fie rușine (cu puradei în fundul gol care fac baie în fântânile arteziene de pe Cuza Vodă).
Citește și:
Da lăsați atâtea locuințe noi, mai cumpărați și ce este de vânzare pe actuala piață, uitați-vă pe OLX/Publi24 că sunt zeci de locuințe de vânzare cu mult peste ce vreți să faceți acum, e drept că sunt imobile vechi dar sunt mai calitative (dpdv al construcției, nah proiecte rusești) decât ce vor să construiască astăzi. Acum, respect și dorința celor care vor o locuință nouă, poate că blocurile noi au și ele rostul lor, dar ca durată de viață nu știu cât să le văd peste cele vechi…
chiriasiide pe Cuza Voda, s-au obisnuit cu chirie ieftin pe banii buzoienilor.
Sa isi mai plateasca si singuri chirie. Ne-am cam saturat de pomeni pe banii nostrii.
Le facem casa ca sa mutam chiriasii din centru….. pana acum trebuiau mutati la baraci, rulote…etc..ieftin si sa ii forteze sa isi caute singuri.
Platim noi tiganiada din Cuza Voda.
Aș dori să invit niște amici, plecați de mulți ani din țară, să le arăt Buzăul – orașul. Ce obiective minunate m-ar sfătui edilul să includ în periplul acesta culturalo-socialo-educativ-horeca-distracție??? E de 7 anișori printre noi, ceva-ceva ar fi făcut și el ceva, mă gândesc, în sensul Orașului deschis (către eternitate, invazie militară, către răspunsuri aflate dincolo de noi etc.)…
Centrul vechi al unui oraș european (cele anglosaxone au alt tipar) presupune restaurante, baruri, cafenele, pub-uri, hoteluri, galerii de artă (s-a înțeles ideea). Eu tot mă întreb cu cine și cum va popula acest minunat centru vechi domnul primar?!! Îi iei cu japca din case, să facă birturi? Ce faci cu cei care vând tigăi, chiloți, becuri și rahaturi, în general, în zona aia? Nu întreb degeaba: avem antecedentul tarabagiilor de pe Al. Trandafirilor, mutați în buricul pieței, de atâția ani, ca ”să aibă și gura lor ce mânca!”.
„cubanezii” de pe Cuza Voda si Al. Marghiloman ar trebui sa-si caute singuri chirii…
atat timp cat comunitatea se ocupa de situatia lor , acesti „cubanezi” au deja un confort in ceea ce priveste locatia in care convietuiesc si nu le mai sta gandul decat la……violente,betii,marlanii,escrocherii….
pentru singura „pata de culoare” din centrul orasului 🙂 ar trebui sa se gaseasca solutii mai ferme , nu sa le construim locatii confortabile din banii contribuabililor….
si da. ..afara cu ei din casele cu arhitectura istorica si chirie mica …..sa-si caute chirii normale (in oras sau tot in centru daca isi permit).
pentru medici nu s-a putut face un cartier , dar se poate face pentru „bondarii” astia…..
Ca sa faci un centru civilizat întâi trebuie sa se elibereze zona de romi!
Sunt o mulțime de clădiri vechi care odată restaurate și date spre închiriere pentru a se face restaurante, baruri și alte facilități ( asa cum sunt în Brașov unde pe oriunde te duci găsești câte o privatizare cocheta). Atunci poți sa zici zici ca ai un centru decent!
Acum îți este frica sa te duci tocmai din cauza lor! Vezi numai burtoși și slinosi care te urmăresc cu privirea!
Bună treabă, auzi, să îi mute în locuințe NOI pe „tații de albine” care sălăsluiescvpe Cuza Vodă!
Prima problemă: nu vreau să mai platesc/subvenționez putori, să își caute singuri de muncă și locuințe.
A doua problemă: locuințele alea „NOI” cât vor rezista invadatorilor? Și pe urmă iar dăm bani să refacem ce strică unii și alții?!?
Acesti vesnici „chiriasi” pe unde au fost au lasat totul in mizerie si ar trebui mutati pe malul Buzaului, in rulote, nu trebuie sa-i suportam la nesfarsit, ba sa le mai construim din banii nostri si locuinte noi !
In cunostinta de cauza pot sa va spun ca la o hotarare de evacuare a acestor persoane beneficiare de ajutor social de zeci de ani din banii buzoienilor,a sosit de la reprezentantul romilor din UE pt Romania decizia de a nu i evacua pt ca fiecare tara are obligatia de a si intretine categoriile defavorizate.Si decizia Primariei fost rupta in bucati.
Aia e, fix ce zice Ana, daca nu muti rebuturile alea sociale in niste căși (cum ar zice ei) mari si frumoase, o sa urle la UE si vine UE si ne da cu rigla peste dejte…
Eu unul sunt satul de UE, ba re-asfaltam strazi perfecte doar ca vrea UE nu stiu ce piste, ba inchidem strazi ca ne dau aia bani pentru cateva dale… Da o …. nu vor ei? Vorba unui mare om de cultura.
spatiu de la compania de apa, cumparat acum 3 ani pentru locuinte sociale………….bani cheltuiti cu succes maxim
Ce cartier?
Câteva locuinţe sociale pentru rromi, care vor costa cât un cartier.
Cât îi mai ducem în spate?
@ Pentru Ana
Persoanele în cauză nu sunt persoane/categorii defavorizate!
Sunt nişte paraziţi care nu vor să muncească şi care nu aduc nici măcar un gram de plus valoare societăţii şi comunităţii în care sunt lăsaţi să trăiască. Aduc doar pagubă, în mod direct şi indirect.
Ar fi foarte intersant ca tov. Tereacă să facă un reportaj la predarea locuinţelor sociale de la capătul străzilor Depozitului și Lt. Laurențiu Purcherea, dar să mai facă încă unul la un an de la mutarea locatarilor şi să prezinte cum vor arata locuinţele respective.
Problema este extrem de complexa si nu se poate rezolva dand cu parerea pe aici.
Exista o vorba: „nu te pune cu omul care nu are nimic de pierdut”.
UE aplica niste principii, care sunt cateodata foarte suparatoare pentru oamenii corecti, dar sa nu uitam ca marginalizarea extrema a acestor indivizi poate duce la efecte la fel de extreme, cum ar fi sa-ti dea in cap pe strada, de foame, in disperare de cauza. Asa ca, mai bine ii tii in frau cat de cat si superi pe multi, decat sa gasesti oameni injunghiati pe strada, dar sa ai simpatia celorlalti.
Nu mai ganditi ca oile.
PS cei care nu vreti UE, mergeti in alte parti NON-UE, ce tot stati aici ?!
Vede-ți-va, bre, de treabă că nu se face !
Acel nano-cartier va costa bilioane de coco, n-are UE atâția bani .
Doar terenul de ping-pong și parculetul de joaca de lângă ar costa niste multe milioane de €.
„Cazuri sociale urgente sau mai puțin urgente” – cred ca aici se joaca. Întreb pentru un prieten, cazurile mai puțin urgente sunt pe baza de PCR?
Indiferent ce-ar fi , bătrâna stradă a Târgului va trebui (re)introdusă în circuitul arhitectural-urbanistic-economic al orașului nostru . Ca un vechi locuitor al acestei zone , vă invit să priviți puținele imagini rămase prin arhive și veți vedea că această îndrăgită cândva cale de afaceri-târguieli-promenadă era populată cu fel de fel de oameni , de bună calitate morală ! Aici ființau multe prăvălii comerciale, ateliere de meșteșuguri ( pălărieri, pielari, tâmplari, ceasornicari, mecanică fină etc…) dar și farmacii-drogherii, hotel, agenție de voiaj CFR, librării și chiar mici localuri de băut/mâncat … la botul calului și la mama acasă !… Desigur, aceste amintiri nu mai pot fi reînviate , însă măcar pot fi ” exploatate ” după modelele unor orașe-târg românești , care, ATENTIE, nu prea se pot lăuda cu aerul acesta de Lipscani-buzoian … Si tot din memorie, pot spune cu mâna pe inimă că NICIODATA, dar niciodată ! această stradă care impunea un soi de respect n-a fost locuită de personaje cel puțin suspecte ( ca să nu jignesc etnia ) precum cele din gangul unde cândva repara dormeze nea Rică Tăciuleț ! Dacă există voință … politică , dacă se vrea cu tot dinadinsul reîmprospătarea străzii noastre-unicat se pot găsi soluții corecte, umane și chiar cu aer european . E o provocare mare pentru actualul edil-șef al Buzăului și sper s-apuc ca măcar să văd strada ” eliberată ” de poluarea umană în vederea revenirii ei la vremuri mai bune !
aaa am inteles adik daca ne apucam toti de facut copii stam acasa si daca statul nu ne ajuta cu cele de trebuinta iesim si dam in cap ca asta-i procedura pai atunci de sa mai muncim ca e foarte greu la munca si merge si asa.