PREMIERĂ. Teza de doctorat a fost despre lupta lui și a societății civile din România
Apreciat, dar și contestat, Emil Moise e unul dintre cei mai cunoscuți buzoieni la nivel național.
De ieri, buzoianul a devenit doctor în drept, după o teză susținută la Timișoara (la Universitatea de Vest) și transmisă on-line. Lucru mai rar, buzoianul a invitat lumea să acceseze streamingul pentru a-i urmări expunerea în direct (a postat link-ul cu o zi înainte).
Premiera – pentru România – e că teza de doctorat în drept a fost una profesională. Adică, nu doar teorie, ci – atenție – prezentarea luptei sale de 20 de ani cu sistemul și mentalitățile din domeniul protecției copilului.
Emil Moise: „Sunt, în această teza, 20 de ani de dăruire, de dialoguri, discuții, dezbateri, prelegeri, demersuri, lupte, trăiri intense, 20 de ani pe un drum pe care nu numai că l-am parcurs, dar l-am și construit, pentru a putea fi parcurs. Să sperăm că acest drum va fi continuat și de alte persoane. Umanismul și toleranța au fost principalele valori care m-au călăuzit și nimeni nu ar fi reușit mai bine decât Teodora și prietenul meu drag, Gabriel Andreescu, să îmi arate aceste principii, să mă țină atașat de ele și totodată să mă accepte cu toate ale mele”.
Despre teza sa buzoianul a mai spus că foarte probabil este prima din România care a abordat drepturile copilului din perspectivă internațională – conform Convenției ONU în drepturile copilului.
Citește și:
Felicitări, Emil Moise! Un om inteligent, dedicat, o voce competentă împotriva abuzurilor de orice fel.
S-a zbatut degeaba, oamenii tot se inscriu la religie, unii din convingere, multi din instinct de turma sau ca sa nu deranjeze scoala. Iar scolile inca nu au alternative de bun simt pentru cei ce nu fac religia. De obicei sunt tinuti prin holuri sau tot in sala unde se tine ora de religie. Nota la religie, care e mereu 10, ii pune in dezavantaj pe cei care renunta, pentru ca le afecteaza media de admitere. Parintii sunt intimidati la sedinte sa se inscrie la religie, sunt speriati ca daca nu o fac, copiii lor vor fi luati la ochi, vor deveni paria, vor fi o povara pentru organizarea activitatii scolare etc.
In concluzie, s-a luptat cu morile de vant. Pe prosti e bine sa-i lasi in prostia lor.
Un manifest anti iubire. Manifest anti Dumnezeu. Religie este calea cea dreapta. O teza de doctorat in on line? Ahahaha si mai râdeati de Spiru Haret! Traiasca religia si Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!
Mi-a fost profesor, un om extrem de cerebral și cu bun simt!
Însă știa cand sa pună punctul pe „i”.
Bravo profesore!
Mihai, te contrazic! Și mie mi-a fost profesor. În loc să-și facă ora, de multe ori ne certa că aveam icoană pe perete în clasă. Ne cerea să o dăm jos. De ce? Care era problema lui dacă noi ne doream acea icoană? (Nici măcar o dată n-am dat-o jos). Nu crezi că ar trebui să returneze banii statului încasați fără merit? Era plătit pentru disciplina predată, nu pentru frustrările lui. Mie cine îmi redă timpul pierdut? Eu așteptam informații strict legate de disciplina predată. Și aș fi curios, ce părere are Ministerul Învățământului despre profesorii care bat câmpii în loc să facă ce trebuie. Mihai, dacă toți profesorii în orele lor ar fi pirdut timpul cu altceva, ce ne făceam?
Mie nu mi-a plăcut disciplina Filosofie. Eu de ce am fost obligat să urmez această disciplină școlară? De ce doar disciplina Religie e facultativă? Username, doresc să luptați și pentru dreptul meu, de a nu se mai studia în școli disciplina Filosofie, care pentru mine e total inutilă. Sunt bani publici risipiți. Eu de ce am fost discriminat ca elev?
Oamenii adevărați își fac glorie pe ceea ce crează, nu pe ceea ce distrug! (Sau încearcă să distrugă).
Religia se bazeaza pe credinta oarba, convingeri fara baza, nu are legatura cu studiul. Se poate studia, insa, istoria religiilor, unde copiii sa invete cat de nebuni si irationali sunt oamenii. Filosofia dezvolta gandirea, religia te indobitoceste cu fantezii nebune.
De ce nu sunt mediatizați profesorii care au elevi de nota 10 la Evaluarea Națională, sau la Bac? Ce rezultate excepționale are Moise la catedră? La ce școală de top predă? Dacă nu era disciplina Religie era un anonim.
De ce nu sunt mediatizați profesorii care au elevi de nota 10 la Evaluarea Națională sau la Bac? Ce rezultate excelente au elevii acestui Moise la disciplina pe care le-a predat-o? Dar la ce liceu de top predă acest DOCTOR?
Mare e gradina lui Dumnezeu si multi ii sar gardul!!!!!!
Sus cultura!
Mai bine s-ar preda în școli ore de prim ajutor sau/ și ore de educație sexuală în locul celor de îndoctrinare ortodoxă. Sutaniștii să facă bine să vină în întâmpinarea nevoilor societății, să se lepede de sodomie și pedofilie, și abia apoi să îndrăznească să se apropie de o școală…
Știința și medicina au ajutat întotdeauna societățile să evolueze, popimea doar s-a îmbuibat din munca altora…
Avem nevoie de condiții decente în școli și spitale și nicidecum de noi biserici. Sutaniștii să se autofinanțeze că și așa numeroasele afaceri ale BOR nu sunt fiscalizate.
Felicitări domnule profesor! La mai mare!
Primele școli au apărut în sânul Bisericii.
Religia ne educă. Ne învață să fim buni și corecți.
Să vedem câte spitale se vor construi în perioada în care bisericile se vor autofinanța.
Biserica a donat bani și sânge spitalelor pentru ajutorarea infectaților Covid. Cei care doar comentați ce ați făcut? E sătulă lumea de păreriști ca voi.
Dar ce mai D O C T O R !
Prefer să îmi dezvolt gândirea făcând matematică, nu memorând ce au zis filosofii.
Primele școli au apărut în sânul bisericii.
Vai, dar ce doctor!
Primele școli au apărut în sânul Bisericii.
Primele școli au apărut în sânul Bosericii.
Eu cred ca filosofia te poate ajuta sa ajungi bogat daca stii ce informatie sa asimilezi.
Religia-o fraza de dansii inventata
Religia….eterna dilema, eterna poezie, …. eterna nebunie….
Ma intreb, cand va imbolnaviti mergeti la Doctor sau la Popa ? Luati medicamente sau aghiasma ? Popii care abuzeaza baieti prin seminarii sunt ingeri sau demoni ? Cand vreti prosperitate, munciti sau pupati icoane ?
Sa mai continui ?
Un buzoian absolut special, care poate fi dat ca model de CETĂŢEAN EUROPEAN prin trăiri şi simţiri.
Dar care e, pe scurt, povestea acestui buzoian special ?
Înainte de a ajunge profesor, a lucrat ca simplu muncitor. Făcea o muncă pe care mulţi ar considera-o chiar umilă (nu intru în detalii). Nu i-a plăcut munca de jos aşa că a făcut o reconversie profesională, s-a decis să îmbrăţişeze o meserie respectabilă. Pentru asta, a făcut nişte studii superioare. Cam târziu, dar le-a făcut. A intrat în învăţământ, ajungând profesor. Şi-a dat seama că a făcut o alegere foarte bună pentru că imediat a început să se afirme prin tact şi popularitate în faţa elevilor. Pentru mulţi elevi din Agricol, a devenit chiar ,,proful” lor preferat. Dându-şi seama că are cu adevărat competenţe de intelectual, a început să se perfecţioneze. Pentru asta, a luat contact cu străinătatea.
Întors de acolo, a devenit mult mai încrezător, mult mai luptător în ideile, acţiunile şi demersurile sale. Pentru că şi-a manifestat cu ferocitate anumite idei – din sfera socialului, în general, şi a religiosului în special – unii s-au grăbit atunci să-l eticheteze în fel şi fel: ba că-i un frustrat care n-are ce face, ba că-i un ateu periculos, ba că e nesănătos, ba că a fost recrutat de Soros (pe post de tentaculă a soroşismului la Buzău)… Şi multe astfel de etichetări şi acuzaţii, care de care mai spumoase.
Adevărul e că EMIL MOISE e cam printre puţinii (dacă nu chiar singurul) de la Buzău care a demonstrat că poate lua taurul de coarne în mod public. De unul singur, fără nicio reţinere, fără nicio teamă ! Armele cu care el se bate – şi cu persoane, şi cu instituţii, şi cu Sistemul- sunt următoarele: INTELIGENŢA NATIVĂ, TUPEUL (de a-şi susţine cauza), CULTURA (axată pe Filozofie şi Drepturile Omului), dar mai ales ARGUMENTELE şi PERSERVERENŢA.
Bravo lui !
În orice pădure există uscături. Nu trebuie asociat Dumnezeu cu preoții nedemni.
Fragment dintr-un interviu:
“O somitate în neurochirurgia românească, apreciat în lumea medicală internaţională, acad. prof. dr. Leon Dănăilă este chemat în sala de operaţie. Răspunde prompt ca un soldat la apelul goarnei de pe câmpul de luptă. Până ajunge în sala de dezinfectare nu scoate o vorbă. În birou îmi spunea că se roagă înaintea fiecărei operaţii. Poate acesta este timpul rezervat momentului în care stă la sfat cu Dumnezeu. L-am întrebat dacă are superstiţii şi mi-a replicat simplu: “Superstiţii nu am, credinţă numai”. (fragment din interviul “Un chirurg, mâinile lui Dumneze”, ziarul Lumina).
Cătălin, doctorii de ce se roagă?
Când mă îmbolnăvesc mă rog lui Dumnezeu. Nu mă duc la doctor, care e problema? Acum 100 de ani medicina era mai puțin evoluată, iar oamenii trăiau mai mult.
Pârțăreala e la modă în seminarii și filmările cu camere ascunse sunt utilizate ulterior pentru netezirea ascensiunii în ierarhia godporației.
Popi alcoolici ori senili îneacă bebeluși în cristelniță, așa ziși mari ierarhi cărora nu le mai ajung banii smulși din basmalele înodate ale bunicuțelor, deturnează fără jenă până și fondurile europene…..icoanele și linguriță de împărtășanie nu transmit viruși…..rugăciunile aduc ploaia făcând inutile investițiile în sisteme de irigații….contribuțiile anuale, nefiscalizate, către parohii sunt deja cât o asigurare RCA….se percep taxe astronomice, firește, tot nefiscalizate, pt orice eveniment derulat în biserică ( deși aceeași biserică beneficiază de subvenții masive de stat- tot din banii contribuabililor)….popimea se relaxează în resorturi proprii, ascunse de ochii enoriașilor iar ori de câte ori este nevoie apelează la tratament de specialitate în spitale renumite din extern….să mai pomenesc și de implicarea în campaniile electorale ???
Asta este biserica celui intitulat Hristos?
Mulțumesc, eu zic pas. Rămân cu profesorii, inginerii și medicii. Și cu orice alt om de bună credință.
Cu care profesori rămâi? Cu cei pedofili care și-au abuzat elevele și au fost descoperiți, sau cu cei care au cumpărat tăcerea? Cu ce medici rămâi? Cu cei care nu bagă în seamă bolnavii de cancer dacă nu le umpli buzunarele, sau cu cei care fac gafe impardonabile și iremediabile? (Care îți taie …organul).
Sau poate cu profesorii care după ce iau nota 2 la titularizare se prezintă în fața elevilor ca niște veritabili ayatolahi.
A înviat tov Leo Tz….cât să mai reziste și el….a tăcut….a înghițit…..a înviat și a mușcat. Cu poftă, din același rahat sovietic cu care a crescut…
:::)))))
Mi-ai luat vorba din gura.
Iar afirmatia „punctului” de mai sus ca pe vremuri lumea traia mai mult, doar un idiot o poate face. Sau RTV-ul !
Draga „punct” speranta de viata acum 100-150 de ani era de maxim 40-45 de ani. Pe masura ce pupatul oaselor a scazut in popularitate, iar medicina si stiinta si-au facut loc cu greu, speranta actuala de viata chiar aproape s-a dublat in tarile civilizate.
Avansul, generat de STIINTA ESTE INDUBITABIL.
Cătălin, să îți explic, să pricepi și tu: tatăl meu a trăit mai puțin decât bunicul, care la rândul lui a trăit mai puțin decât străbunicul, care la rândul lui a trăit mai puțin decât străstrăbunicul. Știință are și efecte pozitive dar și negative.
Surse de informare, berechet….:
Sec. 16-17: speranta de viata medie 20-30 de ani.
Sec. 18-19: speranta de viata medie 30-40 de ani.
Sec. 20-21: speranta de viata medie 70 de ani.
Despre ce vorbim….
Cand vorbesti despre speranta de viata din trecut, trebuie sa iei in calcul mortalitate infantila uriasa, razboaie, crime, infectii, munca de sclav etc.
Daca ar fi sa corectezi pentru toti factorii astia, si in trecut oamenii ar fi trait tot cam ca acum, dar de obicei in conditii de sanatate mai bune. Mosnegii de prin triburi de obicei alearga si sar din copaci la 70 ani si sunt mai atletici ca un elev roman de 16 ani indopat cu chipsuri si cola. Noi nu traim mai mult pentru ca avem organismul mai puternic, ci pentru ca suntem protejati de la nastere pana la moarte de tot felul de nasoale care ii secerau pe stramosii nostri.
Exact. Se numeste stiinta. La asta m-am referit.
Medicamente, tratamente revolutionare, chirurgie robotica minim invaziva, nivel de trai mult mai ridicat, tehnologizare, etc…etc…etc….
Pupatul oaselor, in speranta ca ne va ajuta un anume EL, a scazut din intensitate pe masura ce oamenii au descoperit STIINTA.