Primă victorie a lui Toma cu Tescaru! Comp. de Apă acceptă reducerea „meteoricei” cu 25%! Toma nu-i mulțumit, vrea 50%: „I-am prins cu hoția”
De câteva luni, C-tin Toma tot amenință că va prezenta public un studiu care va releva faptul că onor Comp. de Apă Buzău umflă nejustificat facturile buzoienilor la apa de ploaie. De câteva zile lucrurile au început să se precipite. În primul rând, Toma a anunțat că la sfârșitul lunii va detona nucleara:
„Gata, raportul e terminat. I-am prins cu hoția pe cei de la Comp. de Apă. Ani la rând au furat banii buzoienilor, persoane fizice și juridice. Facturile la apa meteo ar fi trebuit să fie cu 50% mai mici. Nu doar că o să cer reducerea imediată cu 50%, dar o să-i dau în judecată pentru a ne da banii înapoi. Pe toți acești ani în care ne-au păcălit. Și pe noi ca primărie și pe buzoienii simpli”, a spus, apăsat, Toma.
Anunț surpriză dinspre Rm. Sărat
Coincidență sau nu, în aceste zile dinspre Comp. de Apă și Primăria Rm. Sărat s-a scurs informația că facturile râmnicenilor se vor reduce cu 25%.
„Da, avem această discuție. Dar o decizie se va lua în ADI. E posibil ca acel coeficient prin care apa de ploaie ajunge în canalizare să se reducă de la 1 la 0,75. De un an de zile asistăm la acest război fără niciun rezultat între domnii Toma și Tescaru. Eu am ales calea de mijloc, cea a dialogului, și, se pare, că am avut mai mult succes. Există disponibilitate din partea Comp. de Apă pentru a se reduce cantitățile plătite de populație”, a spus Sorin Cârjan, primarul din Rm. Sărat.
Anunțul dinspre Rm. Sărat nu l-a mulțumit deloc pe primarul din Buzău. Convins că are dreptate și cu argumentele din studiul comandat în mână, Toma vrea mai mult, adică reducerea facturilor cu 50%. Toma îl acuză pe Sorin Cârjan că s-ar fi înțeles cu Tescaru pentru acest procent mai mic, convenabil Comp. de Apă! Râmâne să vedem cum se va încheia această poveste. Cert este că Toma joacă tare, iar anunțul că onor Comp. de Apă ar accepta acum reducerea cu 25% e suspect, câtă vreme ani la rând a ținut cu dinții de procentul de 100%.
„Dacă se va reduce coeficientul de la 1 la 0,75% nu se va face doar la Rm. Sărat, ci și în municipiul Buzău. Prețul și metodologia de calcul sunt unitare. Dar, aceste lucruri nu sunt treaba noastră a Comp. de Apă, ci a forului tutelar, adică al ADI. Noi ne vom conforma deciziei ADI”, a spus azi Dumitru Cristea, director adjunct la Comp. de Apă.
Raport: „În cazul ploilor de scurtă durată și cu temperaturi ridicate apa nu ajunge în canalizare”
Vineri în ședința Consiliului Local Buzău, Toma va pune în fața consilierilor proiectul de reducere cu 50% a facturilor la apa meteorică. Totodată, consilierii vor primi și câte un exemplar al „Raportului de Expertiză Tehnică privind Metodologia de tarifare și tarifele practicate pentru apa meteo” realizat de Societatea de Proiectare pentru Infrastructura Urbană și Rurală SRL Iași.
Dintre concluziile acestui Raport reţinem că:
„La calculul cantităţii de apă meteorică nu s-a ţinut cont de coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR 1846-1:2006, coeficienţi subunitari care depind de natura suprafeţelor construite si neconstruite precum şi de faptul că în cazul unor ploi de scurtă durată şi cu debit redus, temperaturi ridicate, apa nu mai ajunge în reţeaua de canalizare. Totodată, se are în vedere gradul diferit de impurificare al apei meteo și al apei de la canalizare si implicit necesitatea aplicării de tehnologii diferite înainte de deversarea în emisar.
– apele uzate menajere si industriale sunt încărcate cu impurificatori preponderent organici care necesita o epurare avansata, cu consumuri importante de resurse economice.
– apele meteorice sunt ape care conţin preponderent suspensii minerale antrenate de pe suprafeţele urbane colectoare, fara compuşi organici poluanţi iar epurarea acestor ape comporta un volum de cheltuieli substanţial mai mic.
Pe cale de consecinţă, expertiza consideră că este necesară modificarea strategiei de tarifare prin implementarea unor tarife diferenţiate pentru cele două componente ale serviciului de canalizare, având în vedere gradul diferit de impurificare al celor două feluri de ape de canalizare.
GRĂSUNUL TESCARU este gata să crape , nu mai apucă Ignatul !
Dacă primarul TOMA l-ar lăsa fără leafă i-ar face cel mai mare bine .
Poate s-ar mai topi șuncile de pe el .
Mai Domnule Tereaca iar dezinformezi lumea cum ai mai facut-o cand spuneai ca se reduce pretul apei cu 20 % , stii mneata ! ,atunci in campania lui Dom Primar Toma. Preturile despre care vorbesti sunt unitare dupa cum spune si Dom Cristea ,si nu sunt aprobate chiar asa cum vrei sa se inteleaga doar de Tescaru ,asa ca mai usor cu DEZIMFORMAREA . Si inca ceva ! nu ai putea sa-l intrebi Mneata pe dom Primar cat a costat „Raportului de Expertiză Tehnică privind Metodologia de tarifare și tarifele practicate pentru apa meteo” realizat de Societatea de Proiectare pentru Infrastructura Urbană și Rurală SRL Iași.” ??????????????? sau cumva e Nea Beni actionar pe acolo . ??????????? Si ai grija cu nucleara ASTA ca e aproape si de TINE 🙂
Domnule Tereaca uite aici o stire interesanta despre un MINCINOS , ast ade ce nu o publici ??????? http://www.newsbuzau.ro/eveniment/18482-donald-tom-a-imbulinat-o-iarasi-a-uitat-sa-treaca-datoriile-pe-declaratia-de-avere-reinnoita-ani-dna-au-asteptat-de-mult-clipa-asta-de-data-asta-nu-mai-scapa