Primăria Buzău îi plătește tinerei de 18 ani o bursă de 3 ani la Paris!

Veste extraordinară primită azi de Sofia Dominoschi, elevă în clasa a douăsprezecea la Liceul de Arte din Buzău.


Anunțul a fost făcut de primarul C-tin Toma.

„Reînnodăm azi o tradiție. Marele pictor Ion Andreescu a primit în 1878 din partea Primăriei Buzău o bursă de studii la Paris. Acum, după aproape 150 de ani, am plăcerea să anunț că domnișoara Sofia Dominoschi de la Liceul de Arte din Buzău va primi o bursă de studiu la Universitatea de Arte din Paris. Sper ca Sofia să-i calce pe urme marelui pictor buzoian”, a anunțat primarul C-tin Toma la vernisajul expoziției cu picturile originale ale lui Ion Andreescu, deschisă azi la Galeriile de Arte.


Sofia, fiica sculptorului buzoian Ciprian Dominoschi (cel care a făcut sculptura lui Alexandru Marghiloman) a câștigat un concurs organizat de Liceul de Arte din Buzău la care au mai participat 24 de elevi.

Pictura Sofiei, care a cuprins autoportretul lui Andreescu, a câștigat detașat concursul.



Azi, la Buzău au fost inaugurate două evenimente culturale deosebite.

La pasajul de pe Bd. Unirii s-a deschis expoziția cu reproduceri ale tablourilor lui Andreescu (22 au fost selectate), în timp ce la Galeriile de Arte pot fi văzute în original, timp de două săptămâni, cele mai importante tablouri pictate de Andreescu. Un prilej rar, aceste tablouri fiind păstrate de Muzeul Național de Artă al României.



Citește și:

loading...

9 comentarii la „Primăria Buzău îi plătește tinerei de 18 ani o bursă de 3 ani la Paris!

  • Decat sa faca Dragaica si alte paranghelii care ar trebui facute de privati mai bine trimite 10, 20, 50 de copii la studii in tari unde se face carte si, foarte important, nu se face indoctrinare cu comunism sau, cum ii spune „pe nou”, progresism.
    Din pacate Franta in general si Parisul in special put de progresism.

    Răspunde
  • Un gest lăudabil făcut de primarul Toma pt. acest copil atât de talentat și de bine-crescut.
    În timp ce Hașdeul decade tot mai mult din pricina scandalurilor care se țin lanț acolo, rezultatul neregulilor, îngâmfării și mofturilor exagerate ale conducerii de acolo, iată cum Liceul de Artă, dar și Pedagogicul, se remarcă tot mai mult ca noile școli cu adevărat serioase, valoroase și impecabile ale Buzăului !!

    Răspunde
    • @Dumitru Ce frumoooos ați scris… (lacrimă) Acum, jos ambalajul: Hasdeul e condus de un om demn. În schimb, celelalte licee au sclavii politici în frunte, gata să îndeplinească ordine. Cântați la alt trombon.

      Răspunde
  • O initiativa buna. Bravo pentru Primaria Buzau. Ma bucura faptul ca se indreapta atentia catre copiii talentati ai Romaniei. In Romania, in ultima perioada se promoveaza numai prostia si incultura. Cum spunea mai sus Anonim, decat sa se faca Dragaica, paranghelii, mai bine ajutam acesti copiii talentati. Ca aceasta tanara, mai sunt alti copiii care merita ajutati si olimpici la diferite discipline care ne reprezinta tara cu onoare la diferite concursuri din lume. Chestia este ca in Buzau, am observat ca acest oras mereu s-a indreptat spre cultura, cum sunt acele festivaluri de teatru, de film, expozitii de pictura, chiar si acel BZM Festival, care iar este un lucru bun si in care acest oras mai respira prin muzica foarte buna. Felicitari acestei tinere si mult succes!

    Răspunde
  • Bravo pentru reusita ei. Si super gest facut de primar. Macar pentru o data sa fim uniti in ceva. Maine o vom lua de la capat.

    Răspunde
  • Nu am nimic cu această tânără dar, românii au o vorbă: „Ce-i trebuie chelului? Tichie de mărgăritar!”

    Răspunde
  • As propune 100 de burse, nu una. Singura mentiune ar fi legata de ceea ce se va intampla in viitor cu acesti tineri extrem de talentati, care vor vedea cu ochii lor civilizatia si vor decide, oricat de sufletisti ar fi, sa se dezvolte si sa aduca plus valoare tarii respective, in care au studiat, in loc sa se intoarca si sa returneze „investitorului” favoarea. As incheia un contract cu o clauza care sa-i oblige sa presteze in folosul comunitatii acelasi numar de ani in care au beneficiat de sustinere, bineinteles, doar daca li se poate oferi un post decent, din toate punctele de vedere, sau sa returneze in rate, investitia facuta in scolarizarea lor, daca aleg sa profeseze acolo. Altfel, pregatim oameni pentru vest. Este trist, insa este o realitate dura.

    Răspunde
    • Da, aveți dreptate! ȘI asta e cea mai mare problemă a României. Exportul de materie cenușie. Practic, liceele bune au ajuns să lucreze în defavoarea României. Nu doar că ne slăbesc pe noi dar îi mai și întăresc pe alții. Crunt, dureros, dar adevărat.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.