Primele fotografii. „Aici ar cam trebui paznic!”

E prima fotografie apărută în spațiul public cu noua toaletă din Piața Dacia, de la subsolul centrului Info-Turism:

„Aici ar cam trebui paznic”, a spus cineva care a văzut-o azi. La robinet curge inclusiv apă caldă, iar spațiul va fi încălzit iarna cu calorifere


Proiectul inițial prevedea ca toaleta să aibă inclusiv dușuri, dar s-a renunțat la această facilitate

Vezi mai jos, mai multe fotografii realizate azi în centrul Buzăului:

Fântâna nr. 3
Fântâna nr. 5

În partea dreaptă a Aleii Trandafirilor, spațiile înconjurate cu gazon sunt pentru viitoarele terase

„Prea puțini copaci”, au reclamat unii dintre buzoieni. „E Centru Civic nu parc! Uniunea Europeană a acceptat să finanțeze un proiect de mobilitate urbană, nu de împădurire”, a replicat primarul Toma. Totuși, anul viitor șefii din Palatul Comunal vor să aducă mai mulți copaci (și mai mari) la ghiveci

Mulți tineri au venit în această seară pe platou, probabil și din curiozitate

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Primele fotografii. „Aici ar cam trebui paznic!”

  • … în desenul animat proiectare se arăta mult copac !….aproape că nu se mai putea merge prin piață de atâta verde !….

    Răspunde
    • Ori cat ar incerca sa faca acest primar ceva pentru urbea in care trăiesc buzoienii, tot vor aparea critici sa spuna: da acolo de ce nu e copac, dar acolo de ce o banca, dar de ce la toalete nu exista servetele etc. Buzoianul vesnic nemulțumit de ce face acest om in Buzau si incearca sa faca cumva din acest oras, sa arate a un oraș decent. Bineînțeles ca apar mereu divergente ca in orice oras si incep sa critice. Cred totusi cu tărie ca se putea planta copaci mai multi pe platoul Dacia, tinand cont de doleanțele buzoienilor. Am plecat de cateva luni din Buzau si unde m-am mutat, adica in sectorul 3 din București, primarul Negoiță este foarte apreciat. Nu exista comentarii negative la adresa lui si omul e gospodar, exact cum e Toma din Buzău. Bineînțeles, e București, sunt proiecte mai multe in derulare, dar lumea il apreciază foarte mult pentru ce face si intr-un timp foarte scurt. Dragi buzoieni, ar trebui să apreciați mai mult acest primar, pentru ca face ceva ce nu a văzut Buzăul si fata de Boscodeala e cu multe clase peste el. Vrea intr-un fel ca acest oras cand treci prin el, sau locuitorii acestui oras care locuiesc, sa arate mult mai bine si calitatea vieții sa fie mai buna. Si chestia cu Unirii, numarul de masini este prea mare sa sustina acest oras, asa ca ar trebui ca marea majoritate a buzoienilor care au locul de munca aproape, sa mearga pe jos sau sa foloseasca mijlocul de transport. Asa s-ar diminua ambuteiajele mai mult.

      Răspunde
      • Problema e ca il comparam doar cu Boscodeala, in loc sa comparam cu locuri unde este mai bine. Asta e adevarul, se putea mult mai bine.

        Răspunde
      • Veșnica duma cu prea multe mașini !

        Aloooo, Romania are mai puține masini la mia de locuitori decât oricare alta tara din UE, cu excepția Bulgariei, evident, și parcurgem mai putini km decât oricare alta tara fiindcă noi nici nu prea avem pe unde circula cu mașinile alea, când jumate din județ este neasfaltat in 2023 și ai o autostrada spre est, pe care-ți rupi mașina la trecerile la nivel cu podurile și alta spre vest.

        De asemenea, aici, in sărăcia asta de oraș avem o densitate auto de aproape două ori mai mică decât în orașele mai bogate ale țării, nu mai vorbesc de Constanta, un oraș cu o densitate auto foarte mare dar cu un trafic superior Buzăului.

        Pe Unirii incapeau mașinile alea, până în urmă cu vreo 2 ani, când nu doar că încăpeau toate mașinile dar și traversai tot Unirii de la nord la sud în 3 – 5 minute.
        Acum stai 10 minute câteodată doar in porțiunea dintre Transilvaniei și Bălcescu.
        De ce ?!
        De la exces de viziune, modernizare, sistematizare și inteligentizare, nu de la exces de mașini !

        Când din 3 – 4 benzi ai rămas cu 2, pe Unirii, ori din 2 benzi ai rămas cu una, pe Industriei, unde se sparg capacele alea de canal de 2023 absolut in fiecare săptămână, nu mai ai nici o banda de încadrare stânga – dreapta, astfel că dacă virezi dreapta ești nevoit să aștepți pietonii și blochezi prima bandă iar dacă virezi stânga trebuie să-i aștepți să treacă pe aia care vin din fata, pe sensul opus, deci blochezi a doua banda.

        Răspunde
        • In sfarsit cineva cu cap! Romania este aproape la jumatatea mediei UE privind numarul de masini pe cap de locuitor, duma cu prea multe masini este o scuza a celor ce conduc si justifica lipsa infrastructurii astfel. In Romania pe majoritatea drumurilor media de viteza este de 60 km/h, fata de drumurile din Europa care au media de 100 km/ datorita autostrazilor, asta cat sa dau un exemplu.

          Răspunde
        • @Ciprian. Sunt buzoian plecat in capitala de 20 ani. Locuiesc in Bucuresti S3, unde zici ca ai venit si tu de cateva luni. Nu-l mai ridica atat in slavi pe Negoita ca nu e chiar asa. Imi vizitez parintii in BZ destul de des, si nu e grad de comparatie intre ce face Toma si Negoita. Poate il apreciaza lumea in zona ta de S3..dar este un primar de slaba calitate care cheltuie banii contribuabililor pentru propriile interese. Ne-a umplut de platani si acum nu stim cum sa scapam de tigrii de platan, bordurile le schimba fara nici un rost, colectarea gunoiului se face prea rar (stau tomberoanele pline)..etc. Negoita este preocupat sa faca pod peste Dambovita sa ajunga oamenii la blocurile lui..asta il intereseaza pe el…sa-si vanda marfa. Mergi in zona Pallady spre A3..o sa vezi acolo blocurile lui. Asa ca, Negoita cu de 3 ori bugetul lui Toma, nici cat Toma nu a facut. Cu respect, Cosmin

          Răspunde
    • Bună ziua!
      Domnul Tereacă ,mai multă rigoare jurnalistică nu vă strică.
      1.Îl citați greșit pe dl. primar.Proiectul este pe „mobilitate urbană”,nu pe „regenerare urbană”.
      Buzoienii nu au cerut „pădure”,ci respectarea Proiectului Tehnic privitor la amenajarea peisagistică. Și apoi U.E. nu condiționează plantarea de copaci pe”mobilitate urbană” în cazul spațiilor pietonale cum este Piața Dacia! Este o minciună! Citiți normele europene.
      Mai ales că funcțiunea acestei Piețe este ca loc de recreere și odihnă ,nu de tranzit.Este imoral să „plantezi o pădure de bănci pentru odihnă” și buzoienii să se coacă „la odihnă” în lunile toride,în lipsa copacilor izbăvitori.
      De unde atîta înverșunare împotriva a tot ce înseamnă „Verde” în Piața Dacia este de noaptea minții…
      Buzău,green city…Sună ca dracu!
      P.S. Dacă îmi ciuntiți textul prin cenzură -mai bine lipsă.

      Răspunde
  • … în legătură cu toaleta de 5 stele pun pariu că va sta sub cheie , de unde paznic!….la concertele care vor fi în piață sigur va fi închisă…. și cu băncuțele alea s-au exagerat….se va urca bizonul cu piciarele pe ele la un concert de revelion!….

    Răspunde
  • De cand e o realizare sa fie apa calda la robinet? Pana si pe autostrada in spatiile de servicii am intalnit asta.

    Răspunde
  • … bine, dar trebuie puse și niște instrucțiuni privind modul de utilizare a apei calde, ba chiar și a celei reci, căci mulți „cetățeni” „crede” că apa doare … 😉 și „hare” „benveu”, da’ stau cu calu’-na-casă…

    Legat de pomi și verdeață, deși îl apreciez pe domnul Toma, aici mi se pare că a dat un răspuns nepotrivit, cum că nu se face împădurire… păi nu cerea nimeni împădurire, ci doar să se pună mai mulți copaci. Și încă nu e timpul trecut, se pot scoate din loc în loc dalelel alea și amenajate spații și plantat copaci…

    Răspunde
  • De parca la mall e vreun paznic la WC-uri, si totusi se mentin bine pentru ca sunt intretinute zilnic.
    La fel si WC-urile din parcuri din containere, se mentin decente desi sunt construite din cele mai ieftine piese de pe piata. La cele din parcuri, conform contractului exista si cate o angajata care sa supravegheze la integritatea si curatenia lor. Dar e adevarat ca firma ce detine acele containere WC-uri incaseaza cam multi bani de la primarie pentru ele, cateva zeci de mii de euro pe an pentru fiecare container WC amplasat in parcuri.

    Răspunde
  • Extinderea parcarii hotelului Pietroasa (bineinteles ca pe domeniul public) tot prin fonduri europene nerambursabile s-a facut ?
    Pentru ca masinile deja au inceput sa ocupe o bune parte din „chipurile” spatiul destinat pietonilor (scopul principal al proiectului).
    Au domnii edili, care au aprobat proiectul, curajul de a sta vara pe o banca la 35-40 grade, sub un soare ucigator, pe o banca de pe platou sa se relaxeze, sa se bucure, sa admire ?

    Răspunde
    • Domnule votant, cu tot respectul… dumneavoastra aveti probleme mari, ca de altfel toti cei care vor dori sa stea pe bancile din centrul unui oras, sa admire, sa se bucure, la 35-40 de grade, sub un soare ucigator. Lumea civilizata, din ceea ce am vazut atunci cand am iesit din Romania, ori sta in casa la racoare, ori se duce sa admire sau sa se bucure de vremea frumoasa intr-un parc, unde sunt foarte multi copaci atunci cand afara este canicula. Nicidecum sa se relaxeze in centrul orasului. Asta o fac dupa inserat, cand ies la distractie. Dar aici este o problema, ca la noi cand in strainatate incepe distractia si ies oamenii civilizati sa se plimbe si sa se relaxeze, la racoare, la noi trebuie sa facem nani, ca asa „face” gainile.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.