Reprezintă 9 mii de elevi din Buzău! Iată cine i-a invitat și care e scopul Școlii de Vară

27 de elevi și 17 de profesori de la toate Școlile Profesionale și Liceele Tehnologice din Buzău sunt pentru o săptămână la Poiana Brașov.

Ei fac parte din Liga Elevilor Meseriași, un proiect inițiat de OMV-Petrom menit să ajute România.

Mai exact, grupul format din reprezentanții celor în jur de nouă mii (!) de elevi „meseriași” din Buzău vor lucra pentru îmbunătățirea condiției și a condițiilor învățământului profesional din România.

Scopul final este ca tinerii să îmbrățișeze într-un număr mare școlile și liceele tehnologice pentru a învăță o meserie, a deveni buni profesioniști în meseria pe care și-au ales-o și a ajuta apoi economia României.

OMV-Petrom a investit din luna martie în formarea și pregătirea acestei Ligi a Elevilor Meseriași care atinge apogeul în această săptămână la „Școala de Vară” ce se desfășoară la Poiana Brașov.

„Școala de vară a Ligii Elevilor Meseriași și-a deschis porțile pentru profesorii și elevii care formează primul grup de inițiativă din Învățământul Profesional și Tehnic din România. Timp de o săptămână își vor dezvolta abilitățile de comunicare, de leadership și de reprezentare ale generației lor. Totul, pentru ca la final să descopere cum să devină vocea elevilor din învățământul profesional și tehnic, cum își pot apăra drepturile și cum pot genera o schimbare în sistemul educațional și cum. Rămâneți cu noi ca să aflați cum vor să facă asta!” – comunicat OMV-Petrom

S-a ales județul Buzăul întrucât aici sunt înscriși peste 9.000 de elevi la cele 20 de instituții de învâțământ tehnic și profesional, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din totalul la nivel național.

OMV Petrom (cea mai mare companie de România după Hidroelectrica) a decis să se implice după ce s-a relevat că o mare problemă a României o constituie numărul mic de „meseriași” ieșiți de pe băncile școlii, dar și modestia pregătirii lor practice.

  • 70% dintre managerii de resurse umane din companii spun că învățământul profesional este neadaptat cerințelor pieței;
  • 65% dintre angajatori sunt nemulțumiți de calitatea pregătirii practice din învățământul profesional din România;
  • 85% dintre angajatori consideră că numărul absolvenților învățământului profesional este insuficient;
  • aproape 80% dintre români nu respectă meseriile, iar 60% dintre meseriași nu ar recomanda meseria proprie unei persoane dragi

De notat și că anul trecut Petrom a anunțat că a investit 230 de mii de euro în dotarea laboratoarelor de practică în 13 unităţi de învăţământ din ţară, dintre care 9 din judeţul Buzău.

„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare a OMV Petrom în comunitățile din România. Din 2007 până în prezent proiectele dezvoltate de „Țara lui Andrei” au primit finanțări de peste 40 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.