S-a înființat astăzi la Buzău. Sprijin de la Toma. Iată detalii

Astăzi s-a înființat sucursala Buzău a Asociației Generale a Inginerilor din România.

Prima întrunire a fost intermediată de primarul C-tin Toma, și el inginer, de Vasile Moraru, fost director la Ductil și de C-tin Ghiveci, cunoscut om de afaceri local.

Toma a făcut oficiile de gazdă într-una din sălile Primăriei Buzău, le-a vorbit inginerilor prezenți, i-a încurajat în această inițiativă și le-a dat raportul despre starea economică a orașului.

„Eu mă ofer să pun la dispoziție un spațiu unde să ne întâlnim cu plăcere, să ne cunoaștem, să putem discuta, socializa, într-un cadru mai puțin formal. De asemenea, e propunerea mea, să ne vizităm reciproc la fabricile, secțiile noastre de producție din Buzău. Mă ofer voluntar, prima vizită o putem face la Metal Somet. În acest fel, cu toții putem afla lucruri noi, schimba impresii, așa apar ideile inovatoare”, a spus C-tin Ghiveciu de la Metal Somet.


„Pentru a înființa o sucursală AGIR la Buzău era nevoie de 20 de membri. Noi am semnat azi 31. De aici plecăm. Îi așteptăm pe toți inginerii din oraș, dar și din județ. În multe reședințe de județ din țară este filiale AGIR, era ciudat ca la Buzău, unde există o industrie puternică să nu avem o astfel de asociație”, a spus Vasile Moraru, pensionar, fost director la Ductil, ales azi primul președinte al AGIR Buzău.

Vicepreședinte a fost ales Costel Vânătoru, dr. ing. cercetător la Stațiunea Legumicolă Buzău, iar secretar un tânăr inginer, Răzvan Mușat, repatriat la Metal Somet după ce a lucrat în Austria.

Cotizația e de 60 de lei pe an, iar la înscriere se mai adaugă 25 de lei (din care 10 reprezintă legitimația).

Membrii AGIR primesc de două ori pe lună ziarul Univers Ingineresc și pe mail toate acțiunile asociației din țară.

Cei care doresc să se înscrie o pot face trimițând mail la Iată: vasile.moraru@constam.ro sau vasileanton.moraru@gmail.com

„E un lucru important. În țară au loc întruniri pe diverse teme tehnice, care sigur că-i interesează și pe inginerii din Buzău. Fiind membri AGIR pot merge acolo pentru a asista, a învăța sau a schimba opinii cu colegii din domeniu”, a precizat Vasile Moraru.  

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Investiție. Iată ce se face aici. Obiectiv reabilitat după ce s-a furat tot. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

3 comentarii la „S-a înființat astăzi la Buzău. Sprijin de la Toma. Iată detalii

  • In tot articolul,nu spui nicaieri cum si unde poate adera un inginer…:|

    Răspunde
  • Transmiteți domnule Tereaca de la un cititor de al dumneavoastra acestor ingineri faptul că o producție odată începută, sa se tina întotdeauna cont de cel mai important lucru: timpul inseamna bani. Si inovarea sa nu le umbreasca niciodata acest lucru. Sa nu il scape din vedere. Deasemenea identificarea problemelor in procesul de productie si căutarea de soluții. Acestea sunt intr o afacere cruciale. Si inca ceva întâmplător am trecut prin fabricile lor ca muncitor. Trag acest semnal de atenționare. Ca om care a vazut procesul de productie din mijlocul ei , minut cu minut. Si acesti domni sa si aloce prin sondaj o zi in care sa stea in secție. Sa vada cu ochii lor cum se mai petrece o zi de productie. Dar sa stea acolo nu sa fie in trecere.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.