Să le urăm bun-venit la Buzău lui Sia și lui Dan

Sia și Dan au 8 luni. Sunt din rasa ciobănesc belgian (Mallinois). Au venit de câteva zile de la Sibiu la Buzău – unde se vor stabili definitiv.

Sia și Dan au venit în breasla polițiștilor buzoieni după o perioadă de predresaj la Centrul Chinologic Sibiu.

Sia a fost adoptată de agentul șef adjunct Sandu Vasile-Marius, iar Dan asigură „spatele” agentului principal Dima Marian-Ionuț. Împreună se vot integra în marea echipă a Serviciului de Ordine Publică a IPJ Buzău.

În perioada următoare, Sia și Dan, alături de cei doi noi părinți, vor reveni pentru antrenamentele de specialitate la Centrul Chinologic Sibiu, unde vor sta cu însoțitorii lor pentru o perioadă de 6 lunil

La final vor susține un examen și, în funcție de notele obținute, vor primi un atestat prin care le va fi confirmată specializarea.

„Mult succes în activitate, Sia și Dan, și să purtați cu mândrie însemnele acestei nobile profesii!”

IPJ Buzău

IPJ Buzău deține nouă câini polițiști, patru de urmărire și cinci de însoțire. Instructorii lor se preocupă zilnic ca aceștia să aibă cele mai bune condiții de viață și de pregătire, de la mâncare, până la antrenamente.

loading...

19 comentarii la „Să le urăm bun-venit la Buzău lui Sia și lui Dan

  • Sia – un nume inspirat dupa cantareata Sia, pe care o ador……[Leo]

    Răspunde
  • Pun pariu că ăștia doi o duc mult mai bine decât mulți dintre noi. Viață de câine, vorba aia, stai în c… te lingi pe … :)))

    Răspunde
  • Stai si tu in c… , linge-te cat vrei, dar incearca sa faci si ceea ce vor putea sa faca acesti doi caini.

    Răspunde
  • … acum mai trebuie doar date școlile cu untură, că are cine să le mănânce… 🙂

    Redevenind serios, cățuloșii ăștia sunt tare isteți, sunt bineveniți la Buzău.

    Răspunde
  • Această rasă de câini este una dintre cele mai bune din lume. Astfel de câini sunt folosiți inclusiv de Serviciul Secret din SUA.
    Centrul chinologic de la Sibiu este furnizor internațional atestat de câini de serviciu.
    Felicitări celor doi polițiști!

    Răspunde
  • Câtă minte poţi să ai să pui PENIBILUL nume de ,,Dan” unui câine ????! Mai ales unui câine-poliţist, crescut pt. acţiuni speciale ?!
    La astfel de câini le trebuie alese DOAR anumite nume !… Cât mai scurte , dintr-o silabă sau două, a căror pronunţie să scoată nişte sunete cât mai ,,ţiuitoare” la urechi, gen REX….MAX… SAM…MAXI…SAMMY… DEXTER…. BAXTER… JAX… JACKIE… etc.

    Răspunde
  • Am avut chiar domnitori in Valahia cu numele de Dan: Dan I-ul si apoi fiul lui, Dan al II-lea. Dan I era fiul fratelui marelui voievod Mircea, deci Dan nu mi se pare deloc un nume penibil chiar si ptr caini.
    Si daca nici Dan n-o mai fi nume scurt, atunci care? Alde Rex si Max sunt pe toate drumurile. Sa mai fie si nume romanesti.

    Răspunde
  • De ce nu si nume mult mai nobile si mai elaborate ca: 4C(L)ase Cinstite, Kakawaski, Yellow Rat ?

    Răspunde
  • @Azorica si Grivei, existenta voievozilor cu numele de Dan nu are nicio relevanţă în contextul nostru, cu aceşti câini (foarte frumoşi dealtfel, dar unul din ei prost botezat, din păcate – dar asta se întâmplă când stăpânul câinelui are o cultură mai limitată)…
    Repet: UNUI CÂINE (mai ales dacă e de talie mare şi-l creşti pentru acţiuni folositoare, începând cu paza personală şi a proprietăţii) TREBUIE SĂ-I PUI NIŞTE NUME A CĂROR STRIGARE SĂ-I ATRAGĂ ATENŢIA CÂT MAI RAPID LUI ! Şi doar anumite nume au această calitate , am dat câteva exemple mai sus !

    Răspunde
  • @Nemo
    Cât de ignorant să fii să scrii ceea ce ai scris tu? Un câine face ceea ce poate să facă fie din instinct, fie în urma unui dresaj. A dat Doamne-Doamne internet la toți neaveniții!

    Răspunde
  • @Dumitru, mai scutește-ne!
    La naștere, fiecare câine primește un nume potrivit unui algoritm și a unui nomenclator care aparțin Centrului chinologic din Sibiu, conform normele europene. Așa că, nu te mai agita degeaba pe baza unui nume.
    La un câine de serviciu, în special, contează atașamentul față de conductorul său și invers, de aceea și durează câteva luni cursul inițial de atașament, dar și celelalte ulterioare.
    Pentru cei care nu știu, acest centrul chimologic oferă doar cazare pentru conductori, dar nu și masă, astfel cei care se află la cursuri sunt nevoiți să se descurce cum pot pentru a mânca.

    Răspunde
  • @Radu, îmi pare rău, dar numele chiar contează mult la un câine !
    Acel nomenclator nu cred că a putut fi întocmit de adevăraţi specialişti în chinologie şi dresaj, din moment ce au putut răsări astfel de nume… Pe lângă Dan, probabil mai aveţi şi nume de Ilie, Gheorghe, Constantin, Vasile, pe care să le puneţi în continuare câinilor, nu ?

    Răspunde
  • Se stie foarte bine ca numele conteaza eextrem de mult ptr un caine, mai ales daca este politist.
    Daca primeste un nume nepotrivit de ex Dan, este f posibil ca acel caine sa nu mai latre, sa nu mai dea din coada, sa nu mai ia urma, sa cada la pace cu infractorii cum vede la colegii lui politisti, sa se impuste singur in cap cu arma din dotare a stapanului si alte asemenea surprize surprinzatoare.
    Nu se recomanda numele de Dan si deorece cei doi domnitori Dani au fost primul impotriva Ungariei (se supara UDMR), iar cel de-al doilea Dan a fost impotriva turcilor, carora le-a tras chiar o mama de bataie (se supara Erdogan si nu ne mai da autobuze si izolete).
    Mai grav este ca numele de Dan poate starni invidia catelului Samurache de pe acest forum.

    Răspunde
  • @Dumitru, îmi pierd timpul cu tine.

    P.S. Nu am niciun câine și nici nu lucrez la MAI. Doar că sunt mai informat și postez doar în cunoștință de cauză.

    Răspunde
  • @Radu, scuze încă o dată, dar nu ai putut argumenta în niciun fel ceea ce susţii !
    Uite, eu îţi propun un experiment…. Vino tu cu acest câine, Dan , într-o pădure sau orice alt loc cât mai sălbatic…. Şi vin şi eu cu alt câine, din aceeaşi rasă, aceeaşi vârstă, aceeaşi talie, dar care să-l cheme diferit ( JESS, să zicem, nume americănesc pronunţat GES)… Lăsăm ambii câini slobozi, noi ne suim într-o maşină şi ne depărtăm la o distanţă considerabilă de ei, 1 km să zicem… După care, ne dăm iar jos din maşină şi ne apucăm să-i strigăm cât putem de tare să vină la noi… Tu strigi ,,Dan” cât poţi de tare, iar eu strig ,,Jess” cât pot de tare… Pun pariu că Jess al meu va veni primul ! De ce ? Pentru că SONORITATEA numelui chiar contează !

    Răspunde
  • D-le Dumitru, nu mai puneti pariu cand este vorba de caini. Un caine banal dus (dat) de bunicii mei prin 1940 de la Sageata la Buzau, a revenit in Sageata dupa o luna fara sa-l strige nimeni pe nume.
    Si apoi cainele politist nu este caine care sa fie folosit la 7 km distanta de stapan. Acesti caini lucreaza la distante doar de ordinul metrilor fatza de politist, de aceea cred ca nici numele nu prea conteaza in cazul lor.

    Răspunde
  • @Leo, aici vorbim de PERSPICACITATEA câinelui, de PROMPTITUDINEA cu care acesta reacţionează la strigare… Indiferent că te afli la 1 km de el sau la doar 1 m de el ! Iar un nume SPECIAL ALES în acest sens face diferenţa !
    Iar numele de ,,Dan” chiar e unul stupid, nepotrivit, prost ales pt. un câine deoarece are o silabisire slabă, sunet vag, monoton, nu conferă niciun fel de particularitate fonetică specială capabilă de a influenţa prompt creierul câinelui , de a-l face cât mai agil cu putinţă ! Pt. un câine poliţist, mai ales, acesta e şi interesul !
    ,,Dan”, ,,Dan”, ,,Dan”…. Ce e aia ?! Ăsta e nume cu care să strigi un câine ??????! Sună ca dracu’!… Şi nu de câine râde lumea, ci de proprietar !

    Răspunde
  • Marturisim cu labutele pe inimile noastre de catei ca nu noi l-am impuscat pe politistul de la Pol Otopeni, gasit impuscat in masina la Tunari din cauza ca era pus la dispozitie si cercetat ptr luare de mita.
    Noi suntem catzei cinstiti……[Leo]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.