„Să nu mai parcheze alții pe strada noastră!”
Privilegiu pentru locatarii unei străzi din orașul Buzău.
Nu știm când și cum, dar pe această stradă – aparținând domeniului public al orașului – a apărut un indicator rutier exclusivist: „acces interzis cu excepția riveranilor”.
Strada se numește Fundătura Virtuții, iar riveranii vor – pe baza acestui indicator – să-și parcheze DOAR EI mașinile aici.
Pentru că angajați ai Direcției Apelor, instituție cu sediul în apropiere, obișnuiesc să parcheze aici (în ciuda indicatorului) – un riveran i s-a plâns primarului:
Opinie: Favoritism
Prin amplasarea acestui indicator rutier, se poate spune că riveranii de pe Fundătura Virtuții sunt favorizați față de restul buzoienilor de la bloc și de la casă. Ar dispune non-stop de parcare proprie și gratuită pe domeniul public. Și nu doar un loc, chiar mai multe.
Cei de la bloc plătesc la Buzău o taxă anuală pentru a-și rezerva locul de parcare (și asta doar după o anumită oră), iar cei de la casă nu pot dispune, nici ei, după bunul plac, de locul din vecinătatea locuinței.
Un astfel de indicator ar trebui pus (eventual și cu barieră) doar pe proprietățile private și nu pe domeniul public.
Așteptăm opiniile dvs. în rubrica de comentarii de mai jos.
Citește și:
Pai si ce ai vrea domnule Tereaca? Sa fie concesionate si locurile din fata portilor de acces? Asta ar fi culmea! Hai sa ne documentam pe lege mai intai.
ART. 143 din HG1391/2006
Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
a) in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara;
b) in zona de actiune a indicatorului cu semnificatia „Stationarea interzisa” si a marcajului cu
semnificatia de interzicere a stationarii;
c) pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m;
d) in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
e) in pante si in rampe;
f) in locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia „Stationare alternanta”, in alta zi sau
perioada decat cea permisa, ori indicatorul cu semnificatia „Zona de stationare cu durata limitata” peste durata stabilita.
Indicatorul este ilegal! Este domeniu public, chiar dacă este o fundătură.
Cine parchează pe domeniul public, ar trebui să plătească, indiferent că stă la bloc sau la casă. Cei care au loc în curte ar trebui să fie obligați să parcheze în curte, nu să se creadă pe domeniul public din dreptul proprietății lor.
Indicatorul a fost montat „la cererea” celor care stau în prima vilă din dreapta de pe fundătură.
Păi așa , hai să punem ‘Cu excepția riveranilor’ și pe Unirii, și pe Frăsinet, peste tot, să vedem cum și unde mai circulă cei de pe Fundătura aia.
Abuzuri ca peste tot. Dacă indicatorul e ilegal, trebuie demontat, iar ca „recompensă”, puși stâlpișori și semn cu parcarea interzisă, să nu mai parcheze nici cei care se cred stăpâni de stradă-domeniu public.
Logic că nu este corect, dar semnul este pus acolo de primărie cu acceptul poliției rutiere deci este legal.
Ilegal nu stiu daca e, ca se mai practica in multe locuri, dar normal sigur nu e. Fiind domeniu public, ar trebui sa poata intra oricine. Iar semnul nu are legatura doar cu parcarea, ci cu accesul, adica nu ai voie nici macar sa intri si sa iesi.
De câte ori ați pățit sa parcați în dreptul unei case (nu în dreptul caii de acces) și sa fiți abordat de proprietar sa nu mai parcați acolo. Bineînțeles că tot acolo am parcat și l-am asigurat pe respectivul ca orice vandalism produs asupra autoturismului meu îl va implica pe dansul ca suspect . Unii au pus stăpânire pe domeniul public și autoritățile le țin hangul.
Cel care stie legea este de pe la case normal DAR indicatorul ar trebui scos ca este ilegal ,nu pot bloca curtea omului e firesc se poate pune semn pe poarta si daca se incalca se suna la politie,referitor la parcare pe domeniul public in acest caz nici cei de la case sa nu mai parcheze pe domeniul public ,sa plateasca, cum platim noi la blocuri daca nu au loc de masina in curte nu sa beneficieze ei gratuit de acel spatiu altfel sa primeasca si cei de la blocuri gratis un loc de parcare.
În zona respectivă, respectiv pe străzile Sculpturii, Bucegi, Verii, parchează de multe ori haotic, fără a păstra distanța legală pînă la intersecție, sau fără a ține cont că au parcat pe o porțiune de drum pe care există linie continuă și prin această acțiune îi forțează pe cei care circulă corect prin zonă să încalce linia continuă, nu numai salariații de la Direcția Apelor, ci și cei de la firmele care funcționează în spațiile închiriate de la această instituție.
Direcția Apelor poate să își parcheze mașinile proprii în curtea instituției.
Eu stau chiar în intersecția Verii cu Bucegi, îmi țin mașina în curte, dar în zilele lucrătoare, de multe ori găsesc mașini parcate pe trotuar, la mai puțin de un metru de gard, atît în dreptul porții de acces în curte (aflată la 5 metri de intersecție), cît și mai ales în dreptul porții de acces cu mașina (situată la metri de intersecție)…
Din cîte cunosc, nu știu că poliția să fi dat vreo amendă pentru parcare neregulamentară în această zonă…
Această stradă – fundătură – de aproximativ 150 m este transformată de ani de zile în parcare publică de către angajații Direcției Apelor, ignorând cu bună știință semnificația acelui indicator. Regulamentul rutier trebuie aplicat tuturor, fără excepție. Este domeniu public reglementat cu semn rutier și trebuie respectat.
Domnul “Io” a trebui să fie scos din rândul oamenilor care au o părere după cum se adresează . Cât privește semnul și precizarea cu excepția riveranilor sunt puse cu o logica clară : 5m de la intersecție și in dreptul cailor de Access spre curțile riveranilor nu se parchează și cam asta este Fundătura , precizez ca acolo se plătește impozit pentru gradul 0 ceea ce nu se compara cu un apartament de60m/p, de asemeni precizez și faptul ca in țările civilizate semnele de circulație se respecta sau se suporta consecințe . Salutări Auraș Tereaca!
Jos cu indicatorul! Este pus în mod abuziv!
@viorel
Ce părere ai dacă în tot orașul s-ar monta astfel de indicatoare la străduțele dintre blocuri ? Ce spui dacă mergi la serviciu sau la un centru medical și riveranii acelor zone îți vor interzice accesul auto? Sunt întrebări puse în logica ta de gândire !
@Viorel. Tata, ai curte, baga rabla in curte, nu pe strada.
Vr3i sa spui ca toti aia parcati acolo sunt”riverani” ? Ia sa cerem politiei sa verifice.
Si apoi, daca vin in vizita la un „riveran”, ce fac, nu intru pe strada?!? Tara de tampiti si corupti. Indicatorul ala trebuie sa zboare de acolo
Propun domnului Toma ca in toate zonele cu case sa fie interzisa parcarea pe strada. Ai curte, iti amenajezi parcare in curte. Nu vrei, nu parchezi pe strada. Toti taranii s-au facut stapani pe strazi si trotuare.
Dacă reporterul ar face o investigație jurnalistică care să stabilească CINE ( a solicitat, a aprobat, a montat, etc. – persoane, nu instituții) acel indicator, explicația ar fi extrem de simplă!! DACĂ! Dar, după acest articol, „nedocumentat suficient”, se va „pune batista pe țambal „!!!
@IO .uite chiar de-aia nu bag mașina în curte și o las in stradă intenționat.Pentru că sunt destui nesimțiții (bănuiesc că dumneata)ce mă blochează in curte și nu lasă nici măcar număr de telefon la vedere.Sa mori de oftică acum că-ți spun că locul din fața porții nu se poate taxa/concesiona! :))
Nu-i nimic, iti ridicsm droasca din fata curtii.
Sau, iti parchez o masina in fata si una in spate, strans, ca sa mori de oftica. Ca ai parcat ca prostu’ in fata curtii, tot degeaba.
De asta te vaiti tu?;?
locuiesc acolo, foarte aproape, nu ma deranjeaza semnul pt ca oricum toata lumea il ignora. In schimb e un domn acolo pe colt care toata ziua buna ziua face reclamatii, ba se supara ca nu are el toata strada goala cat ii tine gardul, ba ca e galagie, ba ca e fum de gratar, ba ca e fum de la frunze arse, ca nu stiu ce vecini isi face gard si nu au muncitorii contract cu ziua etc. Sper sa faca reclamatie si ca pe strada aia se cresc porci si alte animale domestice de miroase in toata zona……