Sămânță de scandal! Prefectura se opune vânzării terenurilor de sub case din cartierul Orizont

Sămânță de scandal în Buzău după decizia Prefecturii de a bloca vânzarea terenurilor de sub casele de pe trei străzi din Cart. Orizont.

Prefectura Buzău a solicitat revocarea a două hotărâri de Consiliu Local (din septembrie) prin care s-a aprobat vânzarea de terenuri de pe străzile Nicolae Vaschide, Vasile Cârlova și Ștefan Popescu.

MOTIVAȚIA ȘI AMENINȚAREA PREFECTURII:

Acesta (vezi mai jos) e documentul pe care Prefectura îl consideră desființat de instanță și care n-ar mai permite vînzarea terenurilor:

În aceste condiții (amenințați că vor răspunde legal!), primarul Toma și Consiliul Local dau înapoi și vor revoca hotărârea de vânzare din septembrie – vezi document mai jos:

Când va afla, probabil că Gagu va lua foc

Somația Prefecturii și retragerea Primăriei au devenit publice azi după prânz, atunci când s-au publicat proiectele pentru ședința de luni a CLM Buzău.

Când va afla noile evenimente, probabil că Ionel Gagu, patronul Concas și „părintele” cartierului Orizont va lua foc.

Gagu și juriștii săi consideră că terenul e al Primăriei Buzău și că poate fi vândut proprietarilor de case fără probleme. Vezi AICI cele trei argumente prezentate de Gagu la începutul acestui an când a avut un diferend cu Eduard Pistol, secretarul Primăriei Buzău pe acest subiect.

Ce va urma

Proprietarii de case de pe cele trei străzi nu trebuie totuși să-și facă probleme. Cel mai probabil firma Concas va acționa în instanță Primăria și/sau Prefectura – pentru a se obține o sentință prin care să fie stabilit exact proprietarul (cineva trebuie totuși să fie proprietar!). Iar, apoi, deținătorul terenului – fie Primăria, fie Agenția Domeniilor Statului – îl va vine proprietarilor de case.

Cine sunt de vină

Vinovatul principal e fostul primar Boșcodeală (care cu complicitatea unor șefi de la SCDL și de la Cadastru) a înșfăcat în 2001 terenul pe care s-a construit ulterior cartierul Orizont (în loc să ia, cum ar fi trebuit, terenul de la ieșirea spre Ploiești).

Apoi, de vină sunt și judecătorii de la Tribunalul Dâmbovița și Curtea de Apel Ploiești (vai de steaua lor!) care n-au fost în stare să dea niște sentințe limpezi, care să fie înțelese de toată lumea.

Citește și:

loading...

21 de comentarii la „Sămânță de scandal! Prefectura se opune vânzării terenurilor de sub case din cartierul Orizont

  • Decizia primariei si CL a fost una ilegala. Stiau si ei asta cand au facut-o. Dar au sperat ca vor instraina repede terenul pe cativa leuti astfel incat sa se complice iar si mai mult situatia acelor terenuri care s-au furat cu acte acum foarte multi ani si apoi găsită firma Concas sa faca blocuri pe acele terenuri.

    Sentinta e destul de clara: s-a anulat actul cu care a ajuns terenul in posesia primariei care apoi a permis să se construiască pe el intr-o combinatie in care Primaria construia infrastructura iar Concas se bucura de infrastructura pentru a face afaceri fara sa investeasca in infrastructura.
    Prin urmare in momentul de fata primaria nu are nici un drept sa instraineze terenul pentru ca nu ii mai apartine conform deciziei instantei.

    Răspunde
  • De noaptea mintii, sa vinzi ceva, ce nu-i al tau! Acolo trebuie ras tot si redat terenul proprietarului in drept, sa faca ce crede de cuviinta cu el.

    Răspunde
  • Prefectura a acționat corect. Primăria municipiului Buzău nu este proprietarul terenului, deci nu poate să vândă. Mai mult decât atât, terenul vândut ilegal de primărie trebuie recuperat astfel încât noul proprietar să poată dispună de acesta.
    Parte din vină are și Gagu pentru că știa de la început în ce se bagă, dar și-a urmărit doar interesul de construi acolo.
    Un cartier rezidențial adevărat presupune ca terenul să fie al dezvoltatorului imobiliar, iar acesta să dezvolte măcar căile rutiete de acces, dacă nu chiar și rețeaua de utilități publice.
    Cine își închipuie că Gagu este singur, de capul lui, se înșeală.
    De vină sunt și cei care au cumpărat locuințe în Orizont, știind că situația terenului nu este clarificată, contribuind astfel la bunăstarea unor oportuniști.

    Răspunde
  • Corect @Radu,dar ai fi foarte uimit sa aflii cam cine are case pe acolo(dl Tereaca mi-a sters o parte din comentariul anterior),nu oricine,numai Boscodeala a primit recompensa doua,asa ca pe cumparatori i-a interesat sa fie cu „lumea buna” si-au primit asigurari ca totul se rezolva,doar sunt ai nostri la putere,ce conteaza ca terenul e al altcuiva.

    Răspunde
  • @Gicu: Familia mea detine din mosi, stramosi, inca de pe timpul lui Mircea cel Batran, terenul pe care s-au construit cinema Dacia, blocurile de acolo si palatul comunal. Acolo trebuie ras tot si sa imi redea terenul! Nu imi pasa de cine sta acolo si de ce se intampla cu zona!
    Sau, si mai bine, cu titlul reparator, ca dobanda pentru atatea secole de „ocupatie” ilegala a terenului mai sus mentionat, vreau toate terenurile din Buzau, cu titlu de despagubire – trebuie si aici ras tot si sa imi redea terenul…
    Noaptea mintii, intr-adevar! Nu ne mai facem bine, ca natie!

    Răspunde
  • Nu confunda lucrurile.Ce s-a facut in Orizont a fost o ilegalitate. Vine unul, noaptea, construieste la tine in curte, iar tu nu ai ce sa-i faci,trebuie sa mergi in instanta. Cam asa stau lucrurile in Romania, cu legi facute prost. Probabil esti din grupul celor care-au cumparat acolo, pe vorbe goale, iar acum te vezi in imposibilitatea de a-ti intregi bunul.

    Răspunde
  • Știu prea bine cine are casă în Orizont. Mulți bugetari, foarte mulți…

    Răspunde
  • @Gicu: „Probabil esti din grupul celor care-au cumparat acolo, pe vorbe goale, iar acum te vezi in imposibilitatea de a-ti intregi bunul.” – vezi, iar greșești în graba de a sări la concluzii si in a emite judecăți pentru alții ! De fapt, traiesc in Elvetia de mai bine de 20 de ani, noi suntem urmasii celor care, provenind din familii de boieri, am fost alungați acum zeci de ani. Si cred ca noi ar trebui să spunem cel mai bine cum este să ți se ia, fără să ți se dea! Dar, consider că faptul că societatea a avansat este suficient de bine. Nu mai am decat incidental legătura cu orașul Buzău, doar când mai trec în vizită la rude, iar exemplul de mai sus, cu proprietatea a fost doar teoreti ca să înțelegi absurdul situației!
    Revenind la subiect: de fiecare dată când revin în țară, constat cu multa tristețe sărăcia spirituală tot mai avansată, ura manifestă a unora fața de ceilalti, goana dupa inavutire si dupa câștig facil, egoismul elaborat! Este ca și cum o negură s-ar fi pogorat asupra acestei nații..
    Nu mai contează ceilalti, ” eu sunt totul si doar eu am dreptate”.
    Este trist ca nu s-au luat din Occident adevăratele valori și, la fel de trist, este ca nimeni nu a invatat nimic din această pandemie! Acelasi individualism exacerbat, aceeasi ura fata de persoana celuilalt…Pacat!
    Imi mai aduc aminte de un exemplu legat de cele de mai sus: când se rasculau inaintasii, primul lucru stii ce făceau? Dădeau foc la propria munca, la recolte si la grajduri… Si apoi îndurau de foame toata iarna si primavara…
    Dar de ce să distrugi când poti sa repari greseala în mod constructiv? De unde satisfacția de a distruge totul si apoi de a te reîntoarce în „evul mediu”?! Niciodată nu am putut să înțeleg ura asta dintre români si plăcerea de a-l distruge pe cel de alături cu riscul de a „muri” si tu de foame (tu = la modul generic)! M-am bucurat când s-au deschis granițele si m-am gandit, atunci, ca totul va înflori în țară. Din pacate nu a fost să fie, nu ati inteles nimic din ce ati vazut si aici respectați totul doar de frica amenzilor, însă acasă munții de gunoaie sunt mai mari de la an la an, pădurile mai chele, individualismul mai exacerbat…
    Vă aplicați toți să ridicați piatra si sa dați cu ea, fără a vedea ca vesmantul fiecaruia dintre voi este întinat cu noroi…
    Pace!

    Răspunde
  • Mircea , mare adevar ai grait !
    Se grabesc ” unii „sa proclame ca trebuie tot demolat ….
    Chestia este ca cei care au cumparat acolo teren sint cumparatori de buna credinta . In extrasul de carte funciara nu erau trecute sarcini sau litigii .

    Solutia este simpla : terenurile sa se vinda in continuare insa nu mai incaseaza contravaloarea Primaria ci actualul proprietar Statul Roman ! Este o solutie win-win , toata lumea cistiga !

    Inca un mare adevar : mult prea multi bugetari locuiesc in acel cartier de lux ! Vre-o institutie face ceva cercetari in acest sens ?

    Răspunde
  • Mare adevăr grăit-ai , Mircea.Dintotdeauna , românul n-a agreat „capra vecinului”, iar ultimele 3 decenii au accentuat progresiv polarizarea socială , dincolo de niște limite acceptabile într-o societate sănătoasă , astfel că azi , proverbialul patruped al vecinului a devenit mai antipatic ca niciodată.Odată în plus , pandemia exacerbează egoismul și individualismul dus la paroxism . Lipsa empatiei față de categoriile vulnerabile în fața pandemiei face bună tovărășie cu acest egoism , ambele disimulate și mascate în postura scepticului care nu crede în virus. Cu alte cuvinte , cei care afirmă :”Nu cred în virus , de ce să port mască și să păstrez distanța ?”ar trebui de fapt să ne zică :”Cei din categoria mea de vârstă nu sunt vulnerabili , așa că , ce-mi pasă mie de alții ?”
    Trist , dar adevărat.
    P.S. În privința celor care sunt vulnerabili și afirmă totuși că nu cred , aceștia aparțin unei alte „faune” , a celor cu o mai redusă putere de înțelegere , nu degeaba castigă teren analfabetismul funcțional.

    Răspunde
  • Hai sa ii plângem pe bogati ca au cumpărat ceva furat. Sa se respecte legea doar de saraci? Ce daca se darama, sa ii despagubeasca cine le a vândut. Nu pagubitul si nici orasul. Are Toma ce face cu banii. Ca daca tine doar cu bogații și cu aia de fura il mai votează tatăl lui Burebista si mama lui Mihai Viteazul

    Răspunde
  • Îmi place cum sunt apărați cei care au locuințe acolo, care au știut de la bun început că nu este nimic în regulă, dar pe promisiuni și influențe, au cumpărat, să fie laolaltă cu lumea bună.Totul s-a derulat rapid, să nu aibă timp nimeni de reacție, după aia vedem noi. De ce să oblig adevăratul proprietar, să-i ofer eu ceva, în schimbul acelui teren? Poate vroia să pună porumb, sau să facă un parc, ori o fabrică, nuuu venim noi și-i dăm niște bani că am făcut ce-am vrut pe acel loc. Mentalitate românească, facem ce vrem, apoi vedem noi cum o dregem.

    Răspunde
  • Pana si comunistii cand daramau case ii despagubeau cu o sumă, infimă, cu unul doua apartamente in functie de câți locuiau în casa ce urma a fi demolată plus FACEAU o hârtie intre parti.

    Răspunde
  • @Gicu

    Terenul ar fi stat 20 de ani nefolosit, cum sunt toate terenurile din jur sau cel de vizavi de cartier Orizont, pe dreapta Bd. Unirii. Pana la urma este un lucru bun ca s-a facut cartierul, important este ca detinatorul de drept (ca e primaria, ca e SCDL sau altcineva) sa primeasca compensatia dorita si echivalenta (ca e alt teren, ca sunt bani).

    Aparitia cartierului are beneficii pentru bugetul orasului si atractibilitatea lui (de exemplu dezvoltarea lui cu cele 15 blocuri din spate va duce la aparitia altor magazine sau facilitati si implicit alte locuri de munca), cat si pentru oamenii care locuiesc acolo (nu prea cred ca toti 5000 de acolo sunt hoti, nu toate casele sunt de lux).

    Răspunde
  • @Gicu:
    Nu stiu, nu cunosc si nici nu ma intereseaza istoria acelui teren.
    Stiu sigur doar trei lucruri:
    1. Terenul ala era pustiu, parloaga, plini de ciulini, de la origini si pana la aparitia cartierului.
    2. Acum este un cartier nou, frumos, cu cca 1200 de familii care platesc impozite la bugetul local, nu asistati sociali cum sunteti o gramada pe aici, intr-o forma sau alta. Foarte multi au credite pe acele locuinte, nu mai induceti voi ideea ca acolo stau numai „bogati”. Sunt tineri care au vrut si altceva decat blocurile voastre comuniste, pline de mucegai. Si daca ar fi fost numai „bogati” care e problema voastra ????!!!!! Este un stigmat sa fii bogat ?????!!!!! Nu asta visam toti, de la mic la mare, fariseilor ?! Ipocritilor !
    3. Daca nu ar fi acum acest cartier, am fi fost exact in postura de la primul punct: pustiu, parloaga, plin de ciulini si invidia voastra viscerala era setata oricum pe alt subiect.

    Daca vrea terenul inapoi Statiunea De Cercetare Legumicola (in fapt, un maaareee brand in urbea buzoiana, care vinde rosii si castraveti la geam….) sa dea banii primiti inapoi si reluam de la zero, fara probleme.
    Dar upss….nu-i mai are, au fost sifonati de mult :))))))

    Răspunde
  • Atenție, in 2008 am vrut să cumpăr in Orizont o casa, prețul era 145.000 euro pe care trebuia să ii plătesc către dezvoltător și 16 euro pe mp pentru teren la primărie, nu am avut toți banii și m am dus la banca Transilvania sa cer împrumut cu ipoteca, surpriza, m au refuzat pe motiv că există litigiu pe teren și m au sfătuit să mai întreb înainte să cumpăr, am întrebat și la un prieten notar de meserie și mi a zis că acolo este o problema de nelegalitate. Toți văd că au avut dreptate și bine că nu am cumpărat. Mai mult dezvoltător îl mă punea să completez o declarație pentru teren in care eram înștiințat că există posibil un litigiu cu terenul și deci să îmi asum orice consecință de despăgubire a proprietarului de drept. Atunci eu vă întreb cât de ignorant sa fii sa cumperi in astfel de condiții??? Clar acolo problemele sunt foarte mari. Mai mult utilitățile au fost plătite de primăria Buzău din bani buzoienilor. Sunt curios unde sunt acele declarații date pe propria răspundere de către cumpărători.

    Răspunde
  • Dupa logica ta mai Cataline am si eu doua terenuri la tara parloaga. Ce-ar fi sa vina unul si altul sa faca la mine pe teren ceva?
    Sau daca nu imi place casa ta din Orizont, ca mi se pare naspa, nu mai bine pun o bila pe ea, o faram si fac una ca lumea?
    Lucrurile ilegale trebuiesc pedepsite, nu reparate. Ca de bunataturi de astea am ajuns sa platim cu totii de ne-am saturat.
    Voi aia din orizont stii cum sunteti? Ca aia care au transformat scari de bloc in depozite proprii sau gradini personale in fata blocurilor. Si dupa aia oracaiti ca broastele de noroi ca nu aveti unde va duce catrafusele. Este bine sa facem lucrurile corect. Cu totii banuiau ca acolo nu miroase a bine inca de atunci. Unii au avut discernamant, altii fler. Spune-i cum vrei. Cu siguranta puteam si eu sa am apartament in zona, dar merg pe principiul ca daca ceva miroase putin, daca il scurmi pute rau.
    Nu are nimeni nimic cu bogatasii. Dar suntem satui sa lasam de la noi asa cum suntem satui sa platim saracilor cu X6 in fata blocului subventii la caldura din apartamentul nedecomandat cu doua camere.

    Răspunde
  • @Alex.
    Tu vorbesti de acum 12 ani ! Intre timp s-au dat sute de credite imobiliare de la banci care au verificat actele (vezi Cartea Funciara, tata, nu comentariile unor anonimi frustrati de aici !) si totul a fost ok.
    Si pana la urma, s-a facut CEVA acolo, nu este parloaga in continuare.

    Daca vreti sa stiti care a fost problema, va spun eu dragilor:
    Terenul a fost subevaluat cand a fost preluat de la Statiune, asadar avem 2 probleme:
    1. Cei care au subevaluat, Bosco&Comp, au fost judecati si diferenta de bani le-a fost data deja la plata, ca si prejudiciu. Statul sa le ia banii si totul e ok.
    2. Statiunea a vandut atunci, la pret subevaluat si au muscat din marul otravit. Acum, dupa ce Bosco a picat, au simtit miros de sange si dintr-odata soriceii au devenit vulturi !!!! Sa dea banii inapoi la Primarie si le platim lor impozit, nu e bai !

    Dupa toate astea, reale de fapt, intrebarea este, ce aveti cu noi – cumparatorii ?! Am furat noi ceva ? Am dat in cap la cineva ? Am semnat acte false la Notar ?
    CARE este de fapt problema voastra ?????
    Va spun eu: INVIDIA.
    Restul e can-can.

    Răspunde
  • Sa darame tot, sa-l rada cu buldozerele, sa-l lase parloaga cum era inainte!
    Este un cartier prea frumos ca sa existe in Buzau si unde mai pui ca un cartier nici nu are cum sa fie la fel de ,,eco” precum o parloaga .
    (++++++++++++++ Astea sunt crucile pe care mi le-am facut citind postarile demolatorilor.
    Vad insa ca nimeni nu se mai intreaba cine era acel proprietar SCDL al tarlalelor 31 si 32 lasate in paragina, cine l-a improprietarit si cu ce sume ,,imense” cumparase el terenul din pamantul stramosesc atunci cand i-a fost atribuit.)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.