Șase apartamente! Când vor fi folosite

De câteva zile, Primăria Buzău a primit de la constructor cheile celor șase apartamente amenajate în fostul sediu al Companiei de Apă:

Cele șase apartamente sunt situate la etajul unu al blocului din imagine, în apropiere de Piața Centrală

Dacă înainte de venirea lui Toma ca primar, Primăria Buzău doar vindea bunurile/proprietățile sale, acum municipalitatea face și achiziții. Palatul Comunal a cumpărat fostul sediu al Companiei de Apă unde a amenajat Starea Civilă, Evidența Populației și cele șase apartamente

Apartamentele, deocamdată nemobilate, vor putea fi folosite de Primăria Buzău pentru cazuri de urgență (familii rămase fără locuință în urma unor explozii, incendii etc.) ori alte situații. De exemplu, atunci când se găzduiește la Buzău o echipă de specialiști venită în oraș pentru un proiect al primăriei.

„Am luat acest exemplu de la orașe, e un lucru util să avem aceste locuințe pregătite pentru a găzdui pe termen scurt cinci-șase familii rămase fără acoperiș deasupra capului în urma unor nenorociri”, a explicat primarul C-tin Toma.

Atenție, acestea nu vor servi ca locuințe sociale, Primăria Buzău are în plan să construiască (când va găsi sursa de finanțare) un mic cartier de case tip duplex la capătul străzii cpt. Laurențiu Purcherea.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Șase apartamente! Când vor fi folosite

  • Hai sa facem pariu ca in maxim 2 ani apartamentele alea sunt date catre „nevoiasi” de genu’ procurori, judecatori, militieni cu multe stele (sau trese), prieteni de partid si lipitori de afise.
    Sa nu uitam si costul pentru renovarea acestor apartamente care a fost la nivelul constructiei lor de la zero.

    Răspunde
  • Câți bani a costat renovarea acestor spații? Cât a costat fostul sediu al CAB?
    Cu răspunsurile la aceste întrebări trebuia să începi, pentru că Toma a plătit din banii buzoienilor.

    Răspunde
  • Cat a costat renovarea sediului Companiei de apa?
    Asteptam cifre exacte…

    Răspunde
  • Așteptați domnul Cristi! Sistemul Kaizen este mult prea complicat pentru a fi înțeles! Până atunci, de la 1 ianuarie, primiți în loc de răspuns, un preț mai mare la apă-canal!

    Răspunde
    • Domnu Florian, raspunsul il stiu dar asteptam ca domnul reporter sa ne confirme…

      Răspunde
  • Cand a fost schimbat Tescaru,multi au crezut in naivitatea lor,ca va fi mai bine: apa mai ieftina,apa si servicii de calitate.Si cand colo ne-am trezit cu altii la fel, adica ……”din lac in put”!

    Răspunde
    • Serviciile sunt mai de calitate. Cu Tescaru aveam apă murdară pe Unirii sud și de trei ori pe lună. De 7 ani n-am mai avut deloc!

      Răspunde
      • Da, da, și marmota?
        Nu îi iau apărarea lui Tescaru (care, apropo, are o funcție bine-plătită la stat la nivel central), dar pe vremea lui nu erau atât de mulți angajați la CAB, nu erau așa de mari salariile și beneficiile!
        Toma ne-a păcălit!

        Răspunde
        • Sunt așa de mari salariile că nu găsesc ăștia oameni să se angajeze!

          Răspunde
          • Media salarială la CaBz este inumană. Cum este și ”normal”, există discrepanțe între cei care efectiv prestează și cei din birouri, TESA, d-aia nu se înfige nimeni la răzuit rahatul din canale, chiar dacă e șef de echipă și doar indică cu degetul. Altfel cum se explică faptul că, pentru 2023, la o medie prognozată de 672 angajați, cheltuielile cu personalul însumează 51.000 mii ron rezultând un salariu mediu lunar net de aprox 6.000 lei, potrivit datelor din bugetul de venituri de pe siteul companiei???
            Apropo, pentru munca dificilă depusă în coordonarea activității și identificarea de soluții manageriale pentru alinierea societății la cerințele societății (apă curată, potabilă, permanentă, la preț decent), cei 5 membri din consiliul de administrație al CaBz primesc anual o indemnizație totală de 1.355.000 ron. Cei cinci sunt numai unul și unul, specialiști compleți și totali despre care și la UE s-a auzit, alături de Buzău.

            Răspunde
          • Discrepanța salarială dintre funcțiile de conducere și salariatul de la bază cred că are și o componentă psihologică. Cred că salariul fabulos pe care l-a avut Tescaru cât a fost directorul CaBZ avea și menirea de a-i face pe buzoieni să înghită mai repede gălușca când se va face transferul de administrare către un operator străin. Pe principiul: mai bine să vină un străin decât să se ghiftuiască un român.

            Răspunde
          • Tereacă, nu mă refer la muncitori, ci la restul, la marea majoritate.
            Parcă ai fi avocatul lor, nu al cetățenilor. Parcă asta era menirea presei, nu?

            Răspunde
      • Tescaru e plecat de 4 ani!
        Asa ca acum 7 ani era apa de pe vremea lui…

        Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.