Ce trebuie să facă buzoienii de la bloc și de la case de la 1 august!
Și înainte de 1989 cetățenii erau încurajați să colecteze sticle și borcane.
Diferența e că în comunism centrele de colectare plăteau pentru aceste ambalaje.
Acum, cetățenii trebuie să pună deoparte sticlele, borcanele și paharele din respect față de mediu, dar și pentru că așa e civilizat (și impun normele europene).
Firma de salubritate din Buzău a anunțat că de la 1 august 2018 se va relua în tot orașul colectarea ambalajelor din sticlă!
Pentru blocurile turn dotate cu ghenă, recipientele din sticlă – golite de conținut și spălate, fără capace sau alte dopuri din plastic sau metal – se vor cobori în scara blocului. De unde vor fi preluate de îngrijitoarea de bloc care le va pune în pubela verde din camerele special amenajate la parterul ori subsolul imobilelor.
Pentru blocurile la care locatarii duc deșeurile la rampele special amenajate, locatarii trebuie să știe că platformele vor fi dotate cu o nouă pubelă de culoare verde. Aceasta va fi inscripționată cu mesajul distinct “Depozitare numai ambalaje din sticlă” (dar si cu alte detalii explicite vizual si textual, despre cum trebuiesc puse in pubela verde ambalajele din sticla) .
Atenție: geamurile sparte, porțelanurile, bibelourile și vesela sunt deșeuri menajere, deci nu sunt destinate pubelei verzi!
Asociatiile de proprietari vor primi pubelele verzi de la 01 august, moment din care se dă startul colectării.
Inclusiv buzoienii care locuiesc la case trebuie să colecteze ambalaje din sticlă. Atunci când au strâns o cantitate mai mare aceștia trebuie să sune cu cel putin 24 de ore înainte de ziua de marți (ziua colectării) la Call Center nr. 0374 885690 între orele 08.00-23.00.
RER SUD Buzău va strânge sticle și borcane inclusiv de firme. Ca și în cazul buzoienilor de la case reprezentanții societăților comerciale sunt rugați să sune la acelasi numar de Call Center (0374 885690) cu 24 de ore înainte de colectare.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: Iată ce răspunde proprietarul microbuzelor Karsan! CLICK AICI!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Nu inteleg ce au cu sticla.
Sticla la reciclare e cea mai ieftina.
In functie de pret de la mare la mic e PET (5 bani), Doza (3 bani), Sticla (1 ban).
In plus in ziua de azi sticla e pe cale de disparitie, minoritare din punct de vedere al vanzarii, majoritatea produselor cumparete sunt ambalate la PET sau Doza.
Anonimule tu n-ai inteles ca ei vor aceste ambalaje moka si totodata bine spalate si curatate .Deja ma vad acum punand la microscop fiecare sticla goala sa fie impecabil de curata ca alta treaba n-am decat sa ascult de directivele date de contopistii europeni.
Incet-incet transformam scara blocului in ghena de gunoi! Sau depozit…1-2 zile pe saptamana, asa arata. Din respect fata de mediu si…fata de locatari! Ca tot au ajuns ei sa tina timp de o saptamana sacul galben prin casa, sa l inghesuie pe unde pot si sa l coboare doar in preziua colectarii, altfel sunt(tot ei!) necivilizati! De deseurile reciclabile ceva mai voluminoase…nu mai vorbim, la bloc zici ca nici nu au voie sa produca asa ceva, avand la dispozitie un singur sac galben pe saptamana! Civilizat ar fi sa avem afara containere de tot felul pentru o colectare selectiva eficienta, nu credeti? Fix…plase, plasute cu recipiente, zornaiala de sticle si borcane in bloc mai lipsea!
Și uite așa am transformat scară blocului în ghena de gunoi
Allina ai dreptate! Am reclamat primarului de mai multe ori aspectul acesta dar fara nici un rezultat. Colectarea selectiva trebuie facuta dar nu dupa niste reguli impuse de niste indivizi care se gandesc doar la profitul companiilor pe care le conduc.
O perioada am locuit in Italia unde colectarea se facea in niste containere de plastic amplasate langa locuinta. Am primit de la operatorul de salubritate un cos de gunoi cvadruplu, de dimensiuni compacte, pentru utilizare in apartament si saci pentru fiecare compartiment al cosului (in fiecare saptamna primeam cate 7 saci pentru fiecare compartiment). Containerele exterioare dupa ce erau golite, saptamnal erau spalate, dezinfectate si parfumate la fata locului cu ajutorul unor masini speciale.
Modalitatea de colectare impusa de RER este foarte departe de ceea ce a trebui sa insemne un serviciu de colectare civilizat….
Să vedem ceva face cei de la pizza Marina care aruncă sute de sticle pe zi la tomberon
Sunt perfect de acord cu sistemul de colectare selectivă dar stimate RER acest lucru trebuie sa se reflecte în factura de salubritate care sincer e foarte mare acum.Vrei selecție la sursa atunci reduce factura semnificativ că banii din valorificare de fapt sunt ai noștrii nu ai tai…..Așteptăm un punct de vedere și de la RER domnule Tereaca……
Cum de se întâmplă numai in Buzău toate acestea??
Este foarte mult adevăr în spusele tuturor celor care au scris aici despre această spinoasă problemă. Fac un apel la cititori să supună atenției celor care decid în Buzău și alte moduri de selectare, depozitare și strângere a gunoiului în special pentru LOCATARII DE LA BLOCURI – așa cum, interesant, sugera dl. Florin,mai sus ( caz în Italia). Poate că printre noi sunt oameni care au rude, prieteni sau au văzut ei înșiși cum s-a rezolvat problema eficient și CIVILIZAT în special în orașele din Ardeal … Orice sugestie bună ar putea să fie însușită ușor și de buzoieni !