Se mai întâmplă și lucruri bune. O „minune” în jud. Buzău

Anul trecut și în cei mai din urmă pe acest teren, dincolo de calea ferată, funcționa groapa de gunoi ilegală a comunei Gălbinași.

Fotografie din satelit cu groapa de gunoi

Minune. În locul gropii de gunoi a apărut în nici un an o pădure de salcâmi (vezi VIDEO mai jos).

Dumitru Dragomir, primar Gălbinași: „Cum s-a întâmplat minunea ? Anul trecut, Emil Ifrim, băiatul lui Marin Ifrim, care e inginer silvic, m-a întrebat dacă am prin comună un teren pe care ei, de la asociație, să planteze copaci. M-am gândit la terenul pe care funcționa acea groapă de gunoi, imediat după bariera peste calea ferată. Meritul e al lor, ei au venit astă-toamnă de au plantat. Anul ăsta au venit în mai multe rânduri să aibă grijă de puieți”.

Cine a făcut minunea ?

Sunt membrii, voluntari, ai EcoAssist, asociația care a înființat brandul „Plantăm fapte bune în România”.

Aici, buzoianul Emil Ifrim, fiul răposatului scriitor Marin Ifrim, se ocupă cu partea practică – planările de copaci. Ceilalți colegi, voluntari, strâng fonduri, implică în proiecte mari companii din România, organizează cu voluntari campaniile de împăduriri etc.

Emil Ifrim: „La Gălbinași avem 10.5 hectare de plantație de salcâm, bună parte pe o fostă groapă de gunoi improvizată. Primăria a pus la dispoziție terenul, și s-a și ocupat de evacuarea gunoiului depozitat aici de localnici. A fost un succes și pentru noi, întrucât o suprafață atât de mare din terenul unei localități devinde rareori disponibilă, în mare parte din cauza faptului că autoritățile nu consideră prioritară o astfel de acțiune, chiar dacă pentru ei costurile sunt spre zero pentru comunitate, fiecare primărie ajutând doar cu ce poate (forță de muncă materializată prin beneficiarii ajutorului social, spre exemplu).
Emil Ifrim: „În Buzău avem printre cele mai multe locații plantate per județ, enumăr Scorțoasa două locații, Beceni două locații, Cozieni, aliniament pe drumul Merei-Lipia, Unitatea militară de la Boboc, Bălăceanu două locații, Gălbinași 10.5 ha”.

Mai multe despre acești oameni frumoși și acțiunile lor remarcabile puteți afla consultând site-ul www.plantamfaptebune.ro.

„Plantăm fapte bune în România” mai are o legătură importantă cu Buzăul. La Vernești, asociația a înființat pe 12,5 hectare o pepinieră unde sunt crescuți puieții de salcâm și ștejar roșu folosiți în campaniile de împădurire din toată țara

Citește și:

4 comentarii la „Se mai întâmplă și lucruri bune. O „minune” în jud. Buzău

  • Felicitări sincere, din suflet! Astfel de fapte ar trebui cu insistență promovate de reporter!! Ele sunt cu mult peste proiecte gen Iazul Morilor, fântâni arteziene, locomotive și avioane, iar acești tineri își au locul la Palatul Comunal, în locul „tinerelor de succes care s-au întors de prin Germania”!! Felicitări încă odată!!

    Răspunde
  • Asta da stire de interes , nu tampeniile lui Toma cu unirea cu cea mai saraca comuna din Europa….
    Asa ar trebui sa faca si Primaria, nu sa dea banii pe pliante….

    Răspunde
  • Intr-adevar, chiar e o minune sa se intample si lucruri normale in tara asta…

    Răspunde
  • Parca planta și la buzau, pe mormanul ăla de gunoi de lângă râu. Era mult mai util decât iazul morilor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.