Se rezolvă toate din oraș!
Reușită pentru orașul Buzău.
Din decembrie 2021, cel târziu ianuarie 2022, nu va mai avea stații de autobuz neacoperite (după reușita de a nu mai avea străzi de pământ).




În afara celor 81 de stații, într-un alt proiect – pe fonduri europene – se vor moderniza alte 10 stații de autobuz din oraș.
Aceste zece stații sunt prinse într-un proiect mai mare al Primăriei Buzău care prevede livrarea a 4 autobuze electrice, panouri informative, automate de eliberare bilete/abonamente, etc.
Transportul public din oraș este puternic susținut atât de Primăria Buzău, cât și de Uniunea Europeană. Buzoienii sunt încurajați să-și lase acasă autoturismele personale și să folosească tot mai mult transportul în comun.
Citește și:
Uraaaaa !!!
La aproape 10k de coco din aia europeni/bucata m-asteptam sa fie numa’ doua prajini înfipte-n glod, c-un snop de papură deasupra, dar ai noștri s-au întrecut pe ei înșiși de data asta, șandramelele aproape că pot apăra un ins – doi, cati vezi odată intr-un articulat din ăla de-al lui Toma de-ocupa trei benzi când ia cate-un viraj, de-o ploaie calma, mocănească, fara vânt !
Sa va vad la vara cum stati sub statii, GEAM TRANSPARENT CA ACOPERIS
Ce panta de scurgere are plafonul? Va fi curatat periodic de frunze, porumbei si alt pasaret care s-a odihnit o vreme pe plafonul de sticla?
Daca astea sint statii … eu sint Muftiu musulman
Foarte frumoase….dar pacat sunt facute pt max 2 persoane. .. oare nu s au gandit sa fie folosite de catre toti oameni care asteapta in statie?pacat….!
Cum sa coste 10.000 euro așa ceva, eu fac cu acești bani case pe parter la roșu din cărămidă de 80 mp. Sper că e o glumă.
Se încadrează perfect în viziune dar nu prea se încadrează în peisaj. Se va schimba și peisajul să se încadreze în stații.
Nu termină de instalat și vor trebui înlocuite geamuri. Fabrică de bani cu bătaie lungă. Bine chibzuit.
Da’ cate locuri voiați bre ?!
Vecinasii din Brazi plătiră 100k coco pe bucata de statie ultra haladită, cu 4 locuri, AC, uși, etc.
Yo propuneam sa puna-n loc de statie cate-un Range Rover nou nouț, că ăla are cam tot ce-are și statia aia da’ infinit mai performante. Și-n caz că rămân împotmolite articulatele in vreun colț de stradă, poți merge cu statie cu tot pan’ la următoarea…
Daniel, Raluca, iar ne va spune domnul primar ca ne-a facut si statii si noi tot carcotasi, mici boscodisti. Ca nu ne convine nimic.
Urâte ! Stai să dea seara vreun smardoi un picior în geamul ăla și sunt praf !
La micro 14, trebuie sa dam cu banu’ care sta sub acoperiș…și vara ne bronzam…lucru de mântuială făcut tot din birou….sunt câteva stații în oraș care au cetățeni multi care asteapta
Si se mai mira ca lumea inca prefera masina fara nicio discutie. I-as pune pe bosorogii aia libidinosi din fruntea UE sa stea sub chestiile alea, legati cu lant, pana le iese neomarxismul din cap, apoi pe sclavii lor, pe cozile de topor din politica romaneasca
@Nicu, faci casele cu 10.000 la rosu ?!
Doamne fereste, sta cineva in ele ?! :))))
Eu cred , din comentarii ca ati fi vrut ceva gen spatii de agrement si pentru mancatorii de shaorma , bautorii de energizante sau de cafea de la automat…aloooo , autobuzele vin si peaca in cateva minute…
Eu propun să lăsați și vechile bănci sau să le înlocuiți cu altele noi ptr că lumea la vară tot pe vechile bănci o să stea ptr că unele din ele sunt sub copaci care țin umbră vara pe canuculă de exemplu stația din Dorobanti 2 mai jos de piață care bănci mai au doar o scândură de stat pe ea sau schimbat toate mai puțin cele de care am spus .
Pentru Cătălin, costul efectiv pentru o casa la roșu de 80 mp construiți (55-58mp utili) (o sa spui că este o cotineață, sunt case Norvegiene, cam atât are un Norvegian o casa max. 60 mp utili, nu 200mp ca la noi din care folosim 50 mp !!! ) este de 10.000 euro. Folosim doar beton din stații certificate și cărămidă porotherm, acoperiș din țiglă.
Nu vreau sa intru într-o polemică cu tine dar prețul real la roșu este de 125 euro/mp. La gata o casa costa in jur de 400-450 euro/mp. Acum că ele se vând cu 800-1000 euro mp nu mai este treaba mea. ( in prețul final intra prețul terenului, utilități, instalații sanitare, electrice, sistematizare drumuri, etc).
Spre surprinderea ta !!! avem peste 82 de case construite la Brașov.
Și da, chiar sunt locuite in proporție de 100%. Sunt case economice. Eu sunt doar un simplu maistru, lucrez efectiv la acest proiect. Așa ceva am construit și în Norvegia vreo 12 ani. Construcția celor 82 case s-a făcut în 18 luni. Acum urmează un lot de 150 case.
Cartierul arată fff bine.
Cum sa nu te impresioneze cand spune „Buzoienii sunt încurajați să-și lase acasă autoturismele personale și să folosească tot mai mult transportul în comun” cand stim cu totii ca NU AVEM LOCURI DE PARCARE SUFICIENTE nici sa le lasam acasa….
Dar nu e panica, am inteles ca odata cu marea reforma a Pietei Dacia (chiar asa, de ce nu se incepe cu anveloparea – de ochii lumii, in esenta ele sunt o ruina – blocurilor „cu vedere” la Platou -alea din anii ’50) va urma desfiintarea locurilor de parcare de pe strazile Independentei (intre Piata de Marfuri Industriale si Miorita), Pacii si Ostrovului. Lasandu-i la o parte pe cei care locuiesc acolo si care, probabil, vor sta cu masinile in brate (foarte bine, asa merita nababii aia care locuiesc in Centru), ma gandesc ca va fi mare „distractie” cu parcatul in Centru.
Din cauza efectului de seră (oare proiectantul nu s-a gândit la asta?!), creierul și așa prăjit al buzoienilor va exploda vara la 40 de grade așteptând autobuzul care va fi blocat în trafic de către țăranii care vor bloca banda specială pentru autobuze. Viitorul sună bine…
Noi cu autobuzul si ei cu mașinile personale, ca doar au locuri de parcare oprite la primărie 26 la numar.