Sebastian Radu, deces la 49 de ani!

Veste cumplită primită în această dimineață de la o cititoare. „Ați auzit, a murit Sebastian Radu!”.

Din păcate, informația a fost confirmată peste câteva minute din mai multe surse sigure.

„Da, a murit, din păcate, la o clinică din Germania. Fusese mutat de urgență, cu avionul, pentru a se încerca un transplant de plămâni și salvarea vieții lui”

Ce păcat!

Deși politicienii au, în general, o imagine proastă, Sebastian Radu face parte din categoria redusă a celor care au fost corecți, pricepuți, modești și muncitori.

S-a remarcat pozitiv începând cu 2012 când a fost ales viceprimar al mun. Buzău. A încercat, în măsura posibilităților, să rezolve din problemele buzoienilor și, în același timp, să-l convingă pe primarul C-tin Boșcodeală că alta e direcția corectă.

Pentru că nu a reușit, în februarie 2015, a produs cel mai emoționant moment din politica buzoiană (trăit pe viu de reporter).

Pe nepusă masă, a cerut cuvântul în debutul unei ședințe de Consiliu Local, și a citit un discurs în care l-a făcut praf pe Boșcodeală (tuturor inima le bătea mai să le iasă din piept, noroc că n-a făcut nimeni infarct). După care, demn, a anunțat că își dă demisia. A urmat o ședință incredibilă, glacială, terminată în 5 minute. Toți știau că Sebastian Radu avea dreptate. Boșcodeală n-a mai scos un cuvânt!

Apoi, post – Boșcodeală, pentru că știa realitățile din Primărie, i-a fost sfătuitor lui C-tin Toma. L-a povățuit bine, dovadă că Toma a acționat corect și a fost un primar excelent (votat de 78% dintre buzoieni).

Recuperat de Marcel Ciolacu, Sebastian Radu a fost apoi un bun parlamentar și un om care gândea corect. „Liviu Dragnea e un dezastru”, i-a spus reporterului buzoieni.ro. Ca și ceilalți parlamentari PSD de Buzău -care nu doar că s-au disociat de Dragnea, dar au încercat să-i tragă preșul „nebunului”.

S-a ocupat îndeosebi de domeniul sanitar, unde avea competențe suplimentare, dar și de administrație.

A fost prieten bun și a colaborat cu Dănuț Păle (și el deputat PSD)

Ultima discuție a reporterului buzoienii.ro cu Sebastian Radu: „Nu mai sunt pe lista PSD pentru parlamentare? Nicio problemă. Sincer. Voi avea mai mult timp de petrecut cu familia și prietenii. Am și câteva proiecte personale rămase în stand by de multă vreme. De azi sunt ieșit definitiv din politică”

Din păcate, Sebastian Radu a ieșit azi, definitiv, și din viață.

A decedat la o clinică din Germania unde fusese mutat de urgență, cu avionul, pentru un transplant de plămâni – în încercarea disperată a familiei de a i se salva viața.

A fost infectat cu coronavirus în urmă cu câteva săptămâni, iar starea i s-a deteriorat constant.

Au apărut zvonuri că ar fi în comă la Spitalul Militar din București, dar mulți au refuzat să creadă aceste informații.

Suferea, se pare, și de tromboflebită (inflamație a peretelui unei vene și formare de cheaguri de sânge care pot duce la obturarea totală sau parțială a venei și la provocarea emboliilor).

Era căsătorit (soția e medic stomatolog) și avea doi copii, din care unul, cel mare, grație rezultatelor foarte bune a fost acceptat la o universitate din Anglia.

3 comentarii la „Sebastian Radu, deces la 49 de ani!

  • Dumnezeu să-l odihnească ! A plecat din lumea asta prea devreme și a lăsat o bună impresie tuturor buzoienilor – indiferent de culoarea politică – creând imaginea omului căruia chiar îi pasă de comunitate …

    Răspunde
  • Tereacă, vezi că aberezi. Toma a fost votat de 78% dintre cei care s-au prezentat la vot, nu de 78% dintre buzoieni.

    Răspunde
  • Propun primăriei să scoată la licitație , în atenția mediului artistic , crearea unui monument al „politicianului cu coloană vertebrală” , care , după realizare , să fie expus public . Gestul acestui tânăr politician în „jungla” dinastiei Boșcodeală , ar trebui să dea mult de gândit buzoienilor . La fel de mult ar trebui să dea de gândit și faptul că au fost preferați alții pe lista PSD.
    P.S. Apreciez inițiativa domnului primar Toma de a transpune memoria eroilor noștri în monumentul din Crâng ( că atât mai mult cu cât străbunicul meu este în lista eroilor de la Mărășești -1917) , și tocmai de aceea cred că un moment de memorie „contemporană” s-ar impune printre atâtea edificii ale „caselor de toleranță”ale politicii actuale românești și buzoiene. Dar , din păcate , nu ne putem desprinde de controlul acestei inexorabile legi a firii umane , pe care ne-o amintește nimeni altul decât Ienăchiță Văcărescu :
    „Mulți oameni mari și buni , lumii folositori ,
    Au fost disprețuiți în vremea ce-au trăit ,
    Și foarte lăudați , după ce au murit.”
    Ce părere aveți , concetățeni buzoieni , are dreptate , sau nu , Ienăchiță Vacarescu ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.