Singurul proiect câștigător din jud. Buzău! 15 mil.€ – fonduri europene

„Pregătiți banii de centrale!”.

Acesta ar fi putut fi al doilea titlu potrivit pentru acest articol.

Pentru că la Mărăcineni nu mai lipsește mult și gazele vor ajunge la poarta oamenilor.

Se știe, acum se lucrează la conducta subterană care va aduce gazele de la Vernești la Potoceni.

Până în aprilie – mai, la Potoceni se va înființa SRM-ul (Stația de Reglare și Măsurare) de unde vor pleca gazele prin comună

Bani europeni pentru rețeaua comunală

A doua (mare) veste bună pentru locuitorii din comună e că Primăria Mărăcineni e singura din jud. Buzău care a câștigat proiectul de realizare – pe fonduri europene – a rețelei comunale de gaze naturale.

Ministerul Fondurilor Europene a prezentat lista celor (doar) 15 proiecte eligibile la nivel național.

Printre ele, vezi ultima poziție din tabelul de mai jos, e cea referitoare la Mărăcineni.

Cu banii asigurați, comuna Mărăcineni va declanșa licitația pentru desemnarea firmei executante. În cea mai optimistă variantă, la toamnă vor începe lucrările, în cea pesimistă, anul viitor.

Până atunci, cetățenii din Mărăcineni trebuie să pună deoparte banii pentru centrală, calorifere, țevi etc. La anul vor avea gazele la poartă!

Un primar fericit. Promisiunea sa către cetățeni, „vă aduc gazele la poartă”, se va îndeplini anul viitor

Proiecte pentru realizarea rețelei interioare de gaze au depus și comunele Vadu Pașii, Săgeata, Poșta Câlnău și Tisău, dar doar cel de la Mărăcineni a fost declarat eligibil.

loading...

11 comentarii la „Singurul proiect câștigător din jud. Buzău! 15 mil.€ – fonduri europene

  • Da ti mai bine stirea cand vom vedea flacara la centrala . Despre tevi intinse pe camp tot dati de vreo 2 ani !

    Răspunde
  • La ce pret au gazele, pregatiti banii de lemne si drujba !!!

    Răspunde
  • Mai bine domnule reporter ati face bine sa verificati cam cate terenuri ne-au luat astia de la primaria Maracineni cu japca, oamenii au titluri de proprietate si carti funciare dar mafia aici este mare. Toti s-au facut boieri pe terenurile oamenilor iar noi ne judecam de ani de zile. Toti din primarie sunt corupti. DNA-UL a ramas singura speranta.

    Răspunde
  • Daaa bine zis, de 2-3 ani tot latra presa ca fece si drege. Acum scrie sa nu sara lumea pe ei- zaharelul. Pun pariu ca mai dureaza 2 ani. Si cand e gata se interzic centralele. Luati-va ca sa le aruncati apoi. La mine pe strada nu vrea nimeni gaz, decat eventual pt aragaz si atat.

    Răspunde
  • ,,, nu putem să nu recunoaștem munca Primarului , iar daca citește acest coment, îl rog sa se gândească la un depozit ( pt populație ) de lemn pentru foc !

    Răspunde
  • Proiectul este eligibil, nu câștigător al finanțării pe bani europeni. Deci, există și posibilitatea să nu fie finanțat.
    Oricum, la ce preț au gazele, cred că un sfert vor dori gaze.

    Răspunde
  • Drum lung pana cand locuitorii Maracineniului vor avea incalzire pe gaze
    Banii sunt alocati pentru magistrala de gaze , pentru teava care va trece prin poarta oamenilor si eventual cu bransamentul fiecarei gospodarii , daca distribuitorul este de acord . Ce pleaca de la bransament catre consumator nu se mai face pe banii europeni , adica moca , acolo fiecare plateste si la cat sunt costurile de bransare si de executie , aia mai nevoiasi tot la incalzirea clasica vor apela sau la gazul lichefiat din buteliea pentru aragaz.
    Titlul articolului era mai potrivit ,, Pregatitii banii pentru a avea centrala pe gaz „

    Răspunde
  • Prea târziu. Când prețul era mic primeam doar promisiuni de la un mandat la altul. Acum prefer plita lu mamaie. Cu o mână de vreascuri faci mâncare și căldură. Cum era odinioară.

    Răspunde
  • Vezi https://www.economica.net/racordare-gaze-gratis-distrigaz-delgaz-regulament-procedura-bani-termen-90-zile-lege-racord-gaze-gratis-populatie-acte-ordin-18-anre_500000.html
    Regulamentul privind racordarea la rețeaua de gaze naturale a consumatorilor casnici, care este gratuită, dar poate fi și plătită de solicitant, la alegerea lui, a fost publicată în Monitorul Oficial, sub forma unui Ordin ANRE, cu nr. 18 din 2021. În al doilea caz, cei care plătesc racordarea primesc banii înapoi în cinci ani. Racordarea consumatorilor casnici la rețelele de distribuție a gazelor este gratuită, după legislația aprobată în acest sens anul trecut (2020), dar există și posibilitatea ca doritorii să poată plăti lucrările, urmând se primească banii înapoi de la firma de distribuție, în termen de cinci ani, potrivit Regulamentului.
    Ordinul ANRE 18/2021 este cel care stabilește procedurile, etapele întregului proces, precum și modalitățile de finanțare a lucrărilor. Important de menționat este că, potrivit legii, racordarea la rețeaua de gaze este gratuită, indiferent de locul de consum, și se realizează în termen de 90 de zile de la data obținerii autorizației de construire. Totodată, racordarea este definită ca „ansamblul activităților necesare realizării/redimensionării și punerii în funcțiune a obiectivului/conductei necesar/necesare racordării, respectiv a instalației de racordare, după caz”.

    Răspunde
  • ,,Un primar fericit. Promisiunea sa către cetățeni, „vă aduc gazele la poartă”, se va îndeplini anul viitor”

    Nea primare ! Le dai si ceva bani sa-si permita plata facturilor ? Ca de nu……sa pleci de la primarie :)))))

    Răspunde
  • Acum ne rămâne doar să sperăm că face implozie mizeria de UE și vom putea exploata gazele și celelalte resurse în folosul românilor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.