Str. Col. Buzoianu s-a transformat într-o mare parcare

„Nu se mai poate circula, să se facă sens unic!”

Cu doi ani în urmă s-a făcut sens unic, dar circulația pe Col. Buzoianu înspre Bd. Unirii e acum la fel de grea ca înainte.

Strada se transformat într-o mare parcare, cu mașini oprite în devălmășie, și pe o parte și pe alta:



Mici speranțe după anunțul primăriei

Speranțe că pe strada Col. Buzoianu se va putea circula mai bine, pe două benzi, au apărut după anunțul recent al Primăriei Buzău.

De la 1 iunie pe această stradă se va institui parcare cu plată progresivă.

Doi lei ora, cinci lei două ore, iar de la a treia oră încolo câte 5 lei pe oră.

Poate, în acest fel, după instituirea parcării cu plată (pe o latură a străzii și două roți pe trotuar) și intervenția Poliției Locale (cu „caracatiță” în caz de neplată ori parcare neregulamentară) strada Col. Buzoianu se va mai elibera și se va putea circula pe două benzi, cum ar fi normal. Strada trebuie să servească în primul rând pentru circulat, 100 de mașini în 5 minute, nu pentru 20 de inși care parchează aici cu orele.

Cu sens unic de la 1 iunie și parcare cu plată pe o parte va deveni și strada Democrației (circulație dinspre Bd. Unirii către Bd. Titulescu și chiar către Bd. N. Bălcescu după inversarea sensului unic pe str. Mioriței).

Citește și:

32 de comentarii la „Str. Col. Buzoianu s-a transformat într-o mare parcare

  • Dacă se va parca pe o parte a străzii de unde va ieșit încă două benzi? Dar să nu fim cârcotași. Oricâte benzi de circulat vor ieși este mai important să se parcheze doar pe o parte.

    Răspunde
  • Cum sa circuli „pe două rânduri” pe strada aia dacă faci și parcare cu plată. Nici acum, când se urca cu doua roți pe trotuar nu se poate.

    Răspunde
    • Eu cred că astfel de măsuri prin care riveranilor li se interzice dreptul de a parca in proximitatea proprietății contra unei sume modice are drept scop scăderea forțată a valorii proprietății. Asta s-a întâmplat pe Unirii, asta se va întâmpla pe Democrației și colonel Buzoianu. Iar în consecință, oamenii care își permit să cumpere o proprietate vor migra cu domiciliul în satele din jurul Buzăului: preturile oricum sunt mai mici, o a doua mașină de familie, poate chiar și o treia devine normalitate, că în orice țară civilizată și dispare stresul parcării la domiciliu. Un oraș neprietenos cu rezidenții nu are cum sa se dezvolte!

      Răspunde
      • Nu va interzice parcarea, doar o taxeaza cum o face si la blocurile aflate la 50m.
        Mai nedrept era ca pe cei de la bloc ii taxau desi nu aveau nici o alternativa, in timp ce pe cei de la casa nu ii taxau ca lasau masina in strada in loc sa o bage in curte. Ba mai mult daca te duci pe acolo prin zona sa vezi cum isi pun toti bidoane, conuri, pietre ca sa isi rezerve locul din strada cand pleaca de acasa.
        Si Politia Locala trece si se face ca nu vede ca riveranii ingradesc si ocupa spatiul public cu tot felul de improvizatii pentru a fura terenul de la primarie ca sa isi faca ei parcare in strada.

        Răspunde
        • La bloc platiti 100 de lei pe an, la case 5 lei pe ora. Vi se pare corect? Si unii blocheaza portile cu acele obiecte, ca e plin de needucati ce iti blocheaza poarta.

          Răspunde
      • „…riveranilor li se interzice dreptul de a parca…”
        În realitate nu au niciun drept. Strada e a primăriei, nu a riveranilor.
        Trebuie făcută multă educație și aici.

        Răspunde
  • Tronsonul dintre Independentei si Unirii este supra aglomerat datorita Medinvest si Scolii de Soferi de langa. Sunt foarte multi care asteapta rezultate la analize doar in anumite zile si intervale orare. Modificarea programului pt eliberare rezultate analize, si/sau transmiterea rezultatelor online, sau prin curier rapid ar putea duce la o usoara decongestionare. Dezvoltarea unor afaceri de genul, ar trebui conditionata de Primarie si prin impunerea asigurarii de locuri de parcare. Instituirea de locuri de parcare cu taxare progresiva tot nu va rezolva aglomeratia din zona mentionata.

    Răspunde
  • Doar pentru ca se va plati stationarea, nu inseamna ca se va fluidiza traficul. Ca doar nu apar benzi suplimentare. Va insemna doar ca vor fi stationari mai scurte, mai dese sau pur si simplu mai scurte. Cei care au treaba la acele clinici, vor astepta atat cat le e necesar.

    Răspunde
  • Si riveranii ce vor face? Sunt case pe strada fara loc in curte, iar 5 lei pe ora este mult pentru ei.

    Răspunde
    • Strada Col. Buzoianu e foarte circulată, trec sute, poate mii de mașini pe zi.
      Nu e corect să aibă de suferit mii de buzoieni pentru 5-6 inși.
      Situația e valabilă și pe strada Mioriței.

      Răspunde
      • O gandire comunista. In mod normal primaria ar trebui sa le ofere alternative de parcare, sunt case de zeci de ani acolo care au terenul mic si fara posibilitate de a parca in curte. In orasele mai civilizate se ofera abonamente riveranilor, vezi in Bucuresti abonamente cu 100 de lei pe luna.

        Răspunde
        • În orașele civilizate din vestul Europei se renunță la mașini.
          Oamenii folosesc transportul în comun și bicicletele.
          Nu moare nimeni, oamenii sunt fericiți.

          Răspunde
          • Măsura asta fix incurajeaza mersul cu masina. Ii “goneste” pe riverani, iar cei ce vin cu masina la afacerile din zona gasesc locuri de parcare libere. Iar asta cu descurajatul, in orasele civilizate tot gasesti locuri de parcare, in Viena cu 100-120 de euro parchezi o luna in parcare subterana, iar daca intra in comparatie si salariile vine in jur de 100-120 de lei pe luna cum am zis.

            Răspunde
            • Trendul în orașele civilizate din vestul Europei e să nu mai găsești locuri de parcare, iar dacă găsesti să fie foarte scump.
              Peste tot se încurajează transportul în comun, bicicleta și mersul pe jos.
              Am scris acum câteva săptămâni că în Oslo se plătesc două taxe pentru a ajunge cu mașina în centru.
              Și că acolo se desființează parcările la bordură și în loc se fac piste de bicicletă.

              Răspunde
              • Eu am stat cu munca in Viena, am platit 100 de euro pe luna pe loc de parcare in subteran, si am avut de ales intre mai multe optiuni. Nu mai generalizati, in Viena poti parca si in kilometrul zero cu usurinta.

                Răspunde
                  • Salariu mediu Viena: 3600 euro, parcarea pe o luna 100 de euro. Nu mi se pare asa de mult raportat la salarii.

                    Răspunde
          • La Buzău se promovează din plin transportul in comun. Începând din această lună s-a redus numărul autobuzelor cu 12,5 % și s-a scumpit biletul de călătorie. În același context am și eu o întrebare pentru acest reporter al primăriei: cât reprezintă, ca procent, lungimea benzilor de circulație speciale pentru autobuze de pe Unirii, din totalul liniilor de transport în comun din întreg orașul?

            Răspunde
          • ” orașele civilizate din vestul Europei se renunță la mașini.
            Oamenii folosesc transportul în comun și bicicletele.
            Nu moare nimeni, oamenii sunt fericiți.”
            Hai sictir progresist mânjit de PSD !!!

            Răspunde
          • În Buzău, promovarea mersului cu mijloacele de transport în comun se face într-un mod unic. Începând din această lună s-a redus numărul de autobuze cu 12,5 % și s-a scumpit biletul unei călătorii.

            Răspunde
        • Daca treci pe acolo o sa observi ca toti au loc in curte si au si avut grija sa isi monteze tot felul de semne pe garduri, dar nu vor sa o bage in curte, era mai comod sa blocheze strada, era si gratis.
          Si vezi ca casele alea de zeci de ani acolo au terenul mic pentru ca au vandut restul terenului pe bani frumosi, aglomerand zona mai mult, si acum tot ei se vaita ca e aglomerat, cand au incasat 500-1000euro/mp nu mai puteau de fericire sa numere sacul de bani primit pe o bucata de pamant, acum ca ii pune primaria sa plateasca 300 lei pe 10mp brusc e scump pentru ei.

          Răspunde
      • Va pun problema altfel si astept raspuns: punand parcare cu plata, tot va ramane o banda ocupata, iar riveranii vor fi descurajati. Vor fi incurajati oamenii sa foloseasca masina sa vina la clinica, scoala de soferi etc, iar riveranii vor fi descurajati. Vi se pare normal? Banda ramane ocupata orice ar fi.

        Răspunde
        • 1) Eu am propus parcare pe o singură parte cu două roți pe trotuar. În acest fel vor fi două benzi pentru circulat.
          2) E de văzut când va fi parcare cu plată, dacă va mai fi tot timpul ocupată. Poate unii vor renunța la a mai veni cu mașina. Mai puține mașini, mai puțină poluare.
          3) Fiind parcare cu plată, mai ia și municipalitatea ceva pentru îmbunătățiri/reparații/investiții

          Răspunde
          • Si cu abonamente ar lua municipalitatea ceva, eu am propus o idee, sa poata si ei parca in schimbul a 100 de lei spre exemplu. Peste tot in lume exista diferenta intre parcare pe termen lung si parcare pe termen scurt.

            Răspunde
          • Adica dau si bani pe parcare si imi si rup masina in borduri?

            Ar fi interesant la parcarile cu plata orara de vazut un raport cu privire la incasari versus costuri de functionare, dar sunt secretizate ca au fost trecute pe societatea comerciala Urbis, devenind astfel date private.
            Prin alte orase s-a aflat ca pana si firmele ce intermediau plata prin metode electronice au dat teapa si n-au mai virat nimic catre primarie sau catre societatea comerciala a primariei. Nu ar fi o surpriza sa aflam ca si la Buzau a fost cazul.

            Răspunde
          • Bine de stiut cine tot face propuneri de imbunatatire de genul asta….
            Or sa-ti ridice riveranii de pe sectoarele mentionate o statuie si pun pariu ca o sa hraneasca porumbeii destul de des.

            Răspunde
  • Domnule, aveți o obsesie cu transportul in comun! Acest transport în comun este extrem de greoi în Buzău, se circulă la intervale mari, autobuzele nu circulă des…..ca să nu mai spun că sunt foarte multe zone unde nu merge niciun autobuz !

    Răspunde
    • Se va îmbunătăți din toamnă-iarnă când vor ajunge la Buzau si cele 20 de microbuze electrice si restul de 16 autobuze, tot electrice.

      Răspunde
    • Cat de des sa circule si autobuzele, ca in afara orelor de varf (cand intra si ies muncitorii si intra si ies elevii) circula mai mult goale.
      Doar nu vreti sa circule la fiecare 5 minute sa consume de pomana. E destul de suficient cum e acum, la 15-20minute.
      Oricum majoritatea elevilor merg cu autobuzul doar ca sa nu merga pe jos 1-2 statii, poate ar trebui chiar marit intervalul ca sa ii motiveze pe elevi sa mearga pe jos sa nu mai ajunga supraponderali. Cum e acum, pentru un drum pe jos de 10minute ei prefera sa stea sa astepte autobuzul 10 minute in statie.

      Răspunde
  • Ce pretenții să ai la un oraș de căruțași cu pretenții?

    Răspunde
  • Atâta timp cât nu se respectă legea și se parchează aiurea fără că poliția, de orice fel, să intervină nu vom depăși nivelul de acum.
    Fără un sistem de camere care să „vâneze” și să pedepsească marlanii, ori de câte ori greșesc nu va fi nimic diferit.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.