SUPERSPECIALIZARE. Chimist și economist, e expert și în bolile copacilor. „Opriți drujbele!”
A absolvit la Buzău Liceul de Chimie, iar mai apoi Comerțul la București.
Cu toate că în CV nu apare nimic legat de Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere de la Brașov, Adrian Mocanu le dă peste nas absolvenților de Silvicultură de la Direcția Silvică Buzău.
Mocanu junior a decretat că în Parcul Crâng nu-i vorba de cancerul ulmului (Ophiostoma novo-ulmi) și că silvicultorii malefici taie ulmii ca să defrișeze Crângul.
Mai mult, deputatul ALDE afirmă că silvicultorii ar cam trebui băgați la pușcărie. Aceștia ar fi înțeleși cu Toma, iar scopul final e înălțarea unui cartier de vile în Crâng.
„Știam că lanțurile drujbelor se vor pune în mișcare. În caz că s-a produs o eroare de calcul, avertizez: Pădurea Crâng este a buzoienilor, nu a afaceriștilor! Crângul nu este Zona Industrială! Opriți drujbele! Luați-vă mâinile de pe Pădurea Crâng! Am fost de la început împotriva preluării Pădurii Crâng de către politicienii local. Sunt sute de fotografii, filmulețe, reacții pe Facebook și în presă despre defrișarea din Crâng, dar reacțiile autorităților sunt ori timide, ori lipsesc cu desăvârșire!” – Adrian Mocanu, facebook
De partea cealaltă, silvicultorii admit că ei taie copacii, dar că e vorba doar de ulm (aproximativ 20% din Crâng), copac atacat de grav de o formă de cancer care îl usucă.
„Da, noi tăiem, din păcate, copacii. E vorba despre ulmii din Crâng, care sunt bolnavi. De trei ani asistăm la o epidemie. Ulmii sunt atacați de o ciupercă asiatică – Ophiostoma novo-ulmi. Le provoacă un fel de cancer. Se numește boala olandeză a ulmului. Îi atacă pe toți, și pe ăi mai tineri și pe cei mai bătrâni, iar copacii se usucă. Se transmite ușor, atât prin ramuri, cât și prin rădăcini. Recomandarea este extragerea imediată a exemplarelor uscate pentru reducerea presiunii infecțioase. O astfel de epidemie a mai fost în România prin anii 70. Eram student atunci, îmi amintesc spaima trasă atunci de specialiști. Din totalul arboretului din Crâng, ulmul este în proporție de 20%, iar pe undele parcele chiar de 50%”, ne-a declarat Cornel Pitiș, șeful Direcției Silvice Buzău.
Cititorii au acum ambele opinii și pot alege pe cine să creadă.
Pe Adrian Mocanu, caz în care silvicultorii riscă pușcăria, ori pe pădurari, situație în care Adrian Mocanu va rata scopul de a câștiga capital electoral.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: Transformare surpriză a unei clădiri lăsate în paragină de pe Bd. Unirii. CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.
Cred ca pentru acesti oameni constiinta si moralitatea au fost o obsesie ucigatoare, de aceea s-au debarasat de ele si abordeaza aceste probleme in acest fel.
1. Suspicioșii pot cere alte opinii ale specialiștilor pentru a se convinge asupra existenței reale a bolii și a necesității tăierilor de ulm. Dreptul la „medical second opinion” îl au și copacii, și animalele, nu numai oamenii.
2. Angajații Romsilva Buzău să dea informații complete, nu frânturi. Să spună de pildă ce specie se va planta în locul ulmului pentru ca pădurea să rămână pădure revigorată nu teren pentru eventuale „dezvoltări imobiliare” total neavenite în Parcul Crâng!
Este o inventie pentru a defrisa padurea crang ….