Surprize! Descoperiri într-un bloc cu diferențe de 3-4 mc de apartament

Echipa de la Apometre Buzău a fost chemată să verifice cauzele diferențelor de 3-4 metri cub/apartament la o asociație de proprietari din Micro III.

Echipa de control a descoperit (vezi poza de mai sus) branșamente improvizate și necontorizate!

Mai mult, locatarii bănuiți că folosesc apă pe care n-o plătesc au refuzatefectuarea verificării în apartamente!


Pe lângă suspiciunile de furt, s-au identificat și alte cauze ale diferențelor:

A) Scurgeri continue în 50% (!) din cazuri în vasele de toaleletă!

B) 99% din apometre au 20 de ani vechime, majoritatea cu sigilii deteriorate/blocate/demontate

Echipa Apometre Buzău montează contoare inteligente, radio, clasa metrologica C cu scopul eliminării diferențelor (inclusiv prin anchete care determină care apartament are probleme).

Tot mai multe blocuri, din toate cartierele Buzăului, fac acest pas:

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Surprize! Descoperiri într-un bloc cu diferențe de 3-4 mc de apartament

  • Cât mai multe controale, la toate blocurile ! Și hoții, amendați la sânge!

    Răspunde
  • Mare teapa dau ăștia cu apometrele inteligente. Plătești 3 lei de apometru pe luna citirea. Adică ai 3 apometre de apartament – 9 lei pe luna, 108/an. Asta in afara consumului, doar ca le citesc ei de la distanță. Nu înțeleg de ce nu poți face contract direct cu compania de apa și sa transmit eu indexul in fiecare luna, la fel cum trimit și la curent și la gaze. Dar na, mai trebuia o firma parazita care sa te stoarcă de bani.

    Răspunde
    • Probabil din cauză de asociație de proprietari. Cei care au încheiate contracte directe cu CA își pot face cont pe saitul lor unde se poate transmite indexul și plăti facturile cu cardul. Trebuie să ne obișnuim că orice chestie „inteligentă” costă. Odată cu creșterea profitului operatorului crește și factura beneficiarului. Toată „inteligența” o plătește consumatorul final. Propaganda o să tureze motoarele că dacă nu vrei „inteligență” ești comunist (roșu, umed), putinist, aurist sau șoșocar!

      Răspunde
    • Propun și o verificare metrologica pe an la fiecare apometru de 20 de ani + o taxă de transmitere a citirilor către furnizor de 10 lei pe luna.
      Dacă mai aveți idei, puteți veni cu noi propuneri de a face bani!

      Răspunde
  • Fura ei oamenii cu situatie materiala buna dar de cei de rand nu mai vorbesc .
    Intr-un bloc din micro trei unu care e director la o mare firma buzoiana si nevasta-sa medic fura apa calda pentru masina de spalat din reteaua blocului cu toate ca avea centrala proprie .
    Si nu i s-a intamplat nimic .
    Deh ! Om cu carte si situatie materiala buna sa fie tratat ca unul restantier?!
    Nicidecum !
    S-a pus batista pe tambal si gata , ca doar drepturile sunt pentru dulai nu si pentru catei !

    Răspunde
    • Ar trebui să-i daţi numele … poate aşa o să aibă mai mult „succes” în afaceri iar dna doctor mai mulţi pacienţi şi nu vor mai fura apă

      Răspunde
  • Astia se numesc paduchi, fel de fel de parliti pripasiti de pe cine stie ce meleaguri, au ajuns sa se preteze la furtul catorva galeti de apa. Astia trebuie sa traiasca in padure, nu stiu cum ca si vecin sa traiesc langa astfel de gunoaie umane, stiind ca eu voi plati gainariile lor.

    Răspunde
    • Aici ai dreptate. Dacă furau și ei vreo 10.000 de metri cubi erau băieți deștepți și te mândreai că-ți sunt vecini! Așa, cu doar câteva găleți sunt doar păduchi.
      Uite, OMV-ul, băieți isteți, au vorbit cu cine trebuie, USR-ul a introdus în Parlament un proiect de lege de scutire a unei amenzi de 300.000.000 lei, proiectul a fost ținut la sertar și surpriză… s-a adoptat tacit. Cred că te simți deosebit de bine că contribui la creșterea nivelului de trai al austriecilor cinstiți.

      Răspunde
  • Reclama mascata! Și apometrele astea sunt un fel de repartitoare de caldura! Nu mai exista pierderi fiindcă se plătesc unități și nu metri cubi. Pierderile sunt incluse în unitati(repartizate în funcție de consum). Soluția este contorizarea pe orizontala și montarea de apometre clasa C cu citire normala.

    Răspunde
    • Dacă o țeavă se sparge atunci sunt pierderi indiferent de tipul de apometru. Problema este doar cine plătește pierderile în funcție de poziția avariei față de apometru.
      Nu numai consumatorul poate fura ci te poate fura și distribuitorul dacă montează un apometru cu DN mai mare decât țeava. Așa fura Veolia de la locuitorii Berlinului.

      Răspunde
  • Sa vedeți furturi la curent… mici pensiuni,restaurane,patiserii, au cunoscut cate un meșter de la electrica care sa ii ajute sa plătească mai puțin.Un local de pe lângă Dragaica au fost legat ani de zile la rețeaua de iluminat stradal.

    Răspunde
  • Cuummm, pensionarii „cinstiti” fura ?! Ntz…ntz…ntz…
    Si io’ care credeam ca tineretu’ asta…dom’le….nu are bun simt, tara se duce de rapa…, numai NOI astia pensionari, fosti SECU, fosti COMU, fosti …….
    Ntz…ntz….ntz….

    Răspunde
  • doar doar sa montezi apometre ” inteligente ” sa te arda de 2 ori consum + citire

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.