„Tatăl e la spital cu Covid. Restul familiei nici măcar n-a fost sunat la telefon!”

E o întrebare transmisă prin intermediul buzoienii.ro către DSP Buzău.

Spusele îi aparțin unui buzoian, Dorin Avramescu, care a ținut să relateze cazul unei familii din Potârnichești.

„El, tatăl, e de o săptămână la Gârlași cu Covid. S-a simțit rău vreo două zile și a rămas acasă, nu s-a mai dus la serviciu. Când a mers la spital a fost confirmat pozitiv. Vă dau și numele lui, Ion U. Problema e că familia lui nu a fost contactată de atunci niciodată de cei de la DSP. Nu le-a cerut nimeni să intre în izolare la domiciliu, absolut nimic. Am vorbit și acum cu ei. De aceea, întreb prin intermediul dvs. Nu se mai izolează la domiciliu membrii familiei ? Nu li se mai fac și lor teste ? În cazul de față mă refer aici la soție, fiică, nepoată, etc.”

Context. Nu-i primul caz în care se reclamă acest lucru. Sunt suspiciuni că angajații DSP Buzău acționează diferit, în funcție de criterii ascunse neinițiaților. În unele cazuri cu acribie, în altele cu indulgență.

Exemplu. Reporterul buzoienii este contactat telefonic de soția angajatului cu test pozitiv de la GlassCorp. „Nu-i adevărat ce-am citit pe facebook că și eu aș avea test pozitiv. Vreți să știți ceva ? Poate nu-i bine să spun, dar ăsta-i adevărul. Pe mine nu m-a căutat nimeni să-mi zică ceva, stau acasă în izolare din bun-simț. Nu mi s-a făcut niciun test, deci n-am cum să fiu pozitivă”.

Ipoteză (favorabilă DSP)

Există posibilitatea ca în anumite zile, din cauza multitudinii de cazuri de investigat și a numărului redus de angajați, anumite spețe să fie lăsate, cum se spune la români, „în plata Domnului”. Cum, poate, e cazul speței descrise mai sus de dnul Avramescu în care familiei nu i s-a recomandat (măcar) de către DSP izolarea la domiciliu.

14 comentarii la „„Tatăl e la spital cu Covid. Restul familiei nici măcar n-a fost sunat la telefon!”

  • Si eu sunt izolat la domiciliu pana maine ,iar luni voi cauta un avocat bun ,intrucat ccr a declarat neconstitutionala carantina si izolarea , hotarate de un ministru . Sper sa imi intre in buzunar cateva zeci de mii de iepuroi. Voi depune si o plangere la parchet .

    Răspunde
  • caz. similar. izolare impusa telefonic, netestati, nu au luat in evidenta persoanele cu toate datele complete . am stat in izolare din bun simt ca intr-un final sa fim plimbati intre telefoane si nici la momentul asta cu problemele clarificate.

    Răspunde
  • Madam Scânteie e depășită de situație. Așa a fost dintotdeauna. Nu știu ce mama ei de treabă mai caută în fruntea DSP-ului.. Nu o mai satură Dumnezeu!

    Răspunde
  • Si de ce versiunea expusa ar fi in favoarea DSP? Să spui că oameni lăsați în „plata Domnului” e in favoarea cuiva e cinism maxim sau prostie. Vai de noi!

    Răspunde
  • Ce o recomanda pe carmen scântei pentru funcția respectivă? Vocea si talentul?

    Răspunde
  • Si eu tot în izolare la domiciliu anunțat telefonic .

    Răspunde
  • Dati in judecata statul degeaba, veti pierde procesul. Toate cazurile carantinate sau izolate inainte de pronuntarea CCR, sunt perfect legale. Ilegala este carantinarea si izolarea dupa decizia CCR. Nu mai stiti cum sa mai faceti bani nemunciti. Cat despre sefa DSP….aceasta institutie este doar o gluma, mai bine ar fi desfiintata, statul cheltuie bani degeaba cu ei

    Răspunde
  • Cândva, mai demult, Direcția de sănătate publică era una dintre cele mai respectate instituții în ochii cetățenilor … Avea probitate profesională, independență politică și aplica legislația statului în materie… Cu timpul s-a deprofesionalizat, a intrat în anonimat și n-a mai avut un cuvânt de spus în viața socială și sanitară a Buzăului. Poate și instabilitatea politică, legislativă sau schimbarea pe bandă rulantă a miniștrilor sănătății ! Să nu uităm și calitatea umană a celor care lucrează la DSP, unde, mai ales acum, în vremuri grele de pandemie, ar putea arăta înțelegere și mai mult suflet față de suferința celor infectați . Indiferent cât de dificile ar fi cazurile întâlnite, să nu uităm că sunt plătiți din banii noștri și că – ferească sfântul ! – nu lucrează la terapie intensivă , acolo unde se face diferența între viață și moarte !…

    Răspunde
  • Pentru rigoare ! Când emiți teorii și puncte de vedere fără să știi, în general, este lipsit de bun simț în condițiile în care discutăm despre cetățenii obișnuiți. Când faci același lucru din postura de jurnalist este cu atât mai grav. Domnilor/doamnelor, în ceea ce privește testarea, – potrivit algoritmului de testare pentru COVID 19 NU SE TESTEAZĂ contacții direcți asimptomatici ai unui caz confirmat. Puneți mâna și citiți !!! Nu vă pricepeți NICIODATĂ LA NIMIC dar când este vorba despre meseria/profesia altuia sunteți toți specialiști indiferent că-i vorba de medicină sau tractoare. De curiozitate întreb – domnule Tereacă, sunteți jurnalist ??? respectiv absolvent al Facultății de jurnalism ??? Din cauza voastră, ăștia care știți voi mai bine am ajuns unde suntem și supraviețuim zilnic fără să evoluăm ca și societate. Simplu ! Clar ! Concis ! Înjurați acum cât doriți . Spor să aveți. Hai pa !

    Răspunde
    • Dna Bianca, cum puteti sa spuneti asemenea aberatie că „nu se testează contactii direct asimptoimatici ai unui caz confirmat” ? Păi când a inceput, la Buzău si aiurea, nebunia cu C-19, erau testati si ăia de-au mers în autobuz cu infectatul, darămite membrii de familie si colegii de birou. Iar referitor la jurnalism si jurnalisti, 90% dintre ei nu au făcut cursuri. Cu atât mai puțin cei mai buni din branșă. Pentru asta e o meserie de vocație, știrea se simte, nu se învață. Îți trebuie fler și uneori chiar curaj. Am luat personal contact cu suficient de mulți absolvenți de jurnalism (nu zic că așa sunt toți) care erau paraleli cu meseria asta. Și încă ceva. Pe vremea când am făcut eu facultatea de inginerie, am mers, de curiozitate, la cursuri, și la jurnalism. Scuzati-mă, dar profesorii de acolo (și de atunci) erau la fel de terni precum viitorii absolvenți. Ce să te învețe unul care nici măcar n-a practicat meseria asta ?

      Răspunde
  • Ce prostie ! Nu era mai simplu sa accesati site-ul INSP, sau DSP si sa cititi algoritmul de testare si sa nu va faceti din nou de KK ? Cititi, informati-va macar acum altfel dati credibilitate celor care va tot stampileaza ca si dezinformator. Cu jurnalismul stiam dar am vrut sa o vad si scrisa de dvs. Cu vocatia, hai sa o lasam pentru creduli. Sunt destui

    Răspunde
    • Dna Bianca, la recomandările alea ale INSP nu cumva zice ceva de izolarea contactilor ? Iar apoi în comunicatele DSP Buzău de ce apar – cele mai dese cazuri – contact direct asimptomatic al cazului X ? Pentru că nu se testează ? Ha, ha. Concluzia ? Se testează dnă, dar numai „pe cine vrea mușchii lor”. Un exemplu (dintr-o multitudine): pe angajatele alea de la confectiile WMC, care n-aveau niciun simptom, de ce le-au testat ? Că nu apăreau în algoritm ? Atenție, logica nu se învață la facultatea de jurnalism și nicăieri altundeva. O ai sau n-o ai!

      Răspunde
  • Bun ! Nu era vorba de recomandari ci pur si simplu de metodologia oficiala de testare a statului. Era mai simplu daca ati fi citit . Ma rog ! Contactii directi ai unui caz confirmat NU SE TESTEAZA, inclusiv personalul sanitar, acestia raman in autoizolare 14 zile si se testeaza daca apare simptomatologie in cele 14 zile de la ultimul contact. Clar !!??? Orice alta testare se poate face la cerere, conta cost. Muuuuulti de alde patronache specializati chiar si inginerie poate, cand au avut cazuri pozitive au solicitat testare pentru angajatii din proximitatea cazurilor pozitive. Asta ca sa fie clar. Cat priveste logica, spre dezamagirea dvs., chiar se studiaza in multe institutii de invatamant superior. Cu prostia te nasti si nu ai ce face asa cum este si cu vocatia, daca nu-i, asta este, mai bine te faci inginer. Punct !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.