Toma: „Anul ăsta le desființăm pe toate!” | Ce se va face în schimb

„Anul ăsta desființăm ghenele de gunoi de la blocurile turn”, a anunțat primarul Toma la Campus TV.

„Avem deja semnat contractul, sunt date inclusiv autorizațiile de construcție, pentru încă 54 de platforme îngropate. Vor fi cu cartelă, fiecare locuință va primi una. Va fi mai igienic, mai sănătos și pentru locatarii de la bloc. Dar și mai ecologic, întrucât în acest fel se va face mai bine și colectarea selectivă a gunoiului”, a anunțat primarul.

În 2017 în Buzău s-au amenajat la Obor primele platforme îngropate

Toma speră ca întregul proiect să fie dus la capăt în 2021. Singura problemă ar fi ca atunci când constructorul va începe să sape platformele îngropate să nu dea peste cabluri orin conducte subterane.

Citește și:

loading...

17 comentarii la „Toma: „Anul ăsta le desființăm pe toate!” | Ce se va face în schimb

  • Tomiță, ție îți arde de mărunțișuri, văd. Numai cartele de gunoi sau de autobuz si automate de parcare ai in cap. Pune mâna și repară trotuarele din oraș și străzile nenorocite. În cartierul Titulescu e prăpăd, între blocuri, pe Unirii, la fel.

    Răspunde
  • Don Primarele vino cu alte idei. Acum mai mult timp buzoieni au fost intrebati (era un sondaj)cam ce ar vrea sa se faca in urbea lor .Nimic nu s-a intamplat din ce vroiau ei. Cred ca a venit momentul sa reeditezi acel sondaj ,ca de asta ai fost ales. Ai la dispozitie 4 ani sa faci ce ar vrea ei. Pune angajati (pe care ii platim bine) sa faca proiecte pe bani europeni ca asa a ajuns Oradea o perla.

    Răspunde
    • Toma: „Am făcut un sondaj. Ce vor buzoienii. Asfalt, asfalt, asfalt. Asta era pe primele 3 locuri”. Toma a asfaltat în primul mandat peste 150 de străzi. Totul cu bani de la bugetul local. Așadar cum puteți spune că nu a făcut nimic din ce voiau buzoienii ? Eu spun că este campion, niciun alt primar din România nu a făcut așa ceva (s-au asfaltat toate străzile de pământ!). Iar ca să ai proiecte majore cu fonduri europene trebuie să aplici cu 4-5-6 ani înainte (e și aici o birocrație incredibilă). Cum Buzăul n-a aplicat în perioada Boscodeală (altele erau interesele), Toma n-a avut ce proiect să implementeze. Răspunsul mi l-a dat chiar dna director Mihailov de la ADR Sud EST.

      Răspunde
  • Oare buzoieni doresc numai asfalt? Imi este greu sa cred. Pt. bani europeni cu 4-5-6 ani asteptare ,cred ca sunteti in al 5-lea an de primar si mai aveti functia inca 3 ani Unde sunt proiectele pe bani europeni ,ca am vazut din bani de la taxe si impozite ce ati facut. Cred ca ar trebui sa luati exemplu de la Bolojan nu de la Boc

    Răspunde
  • alea stejarului cam plange dupa asfaltul lu’ toma …. sunt atatia care platesc impozite pe masini iar aleea asta e plina de carpeli…

    Răspunde
    • Se va ajunge si pe Stejarului. Deocamdată se fac Arinului și Castanilor.

      Răspunde
  • Care sunt alea 150 de străzi, Tereacă? Alea împărțite în câte două-trei segmente mici și redenumite? Câți km însumează cele 150 de străzi? Câți mp pătrați însumează acestea?
    Minciuni, domnule reporter.
    Avem străzile praf, avem trotuarele praf. În marea lor majoritate.

    Răspunde
    • Sunteți răutăcios, domnule Radu. Aleea Sporturilor, Vadu Pașii (de la pod până la Metalurgica), Al. Marghiloman, Oltului, Victoriei, etc. sunt străduțe ?

      Răspunde
  • Sunt foarte răutăcios cu cei care nu vor binele acestui oraș. Sunt la fel de răutăcios cu cei puși pe capatuiala și aflați în funcții publice.
    Deci, câți km? Circa și ceva… Restul, când? Aproape toate străzile trebuie reabilitate.
    Se puteau face mult mai multe, dar nu s-au făcut.

    P.S. Auraș, într-o buna zi o să fii dezamăgit de Toma. O să regreți că l-ai susținut fără echivoc.

    Răspunde
    • Deocamdată sunt mulțumit. Iar la ce se întâmplă față de perioada Boșcodeală, trăiesc un vis. Temerea mea e să nu se termine. Chiar și azi oamenii de la Urbis, pe timpul iernii, lucrează pe două străzi. Pe vremea lui Boscodeala nu se lucra deodată la doua străzi nici vara! Iar referitor la numarul de kilometri, faptul că nu-i știu eu, nu înseamnă că nu s-au făcut.

      Răspunde
  • Auraș, Auraș, mai rar ca tine…
    Repet, când compari ceva (adică ce a făcut Toma) cu nimic (adică ce a făcut Boșcodeală) pare minunat. Dar, realitatea este alta. Când compari ce a făcut Toma cu alte orașe sau chiar comune unde chiar s-a făcut ceva, nu mai pare așa minunat, ci din contră. Normalul a devenit anormal, iar anormalul a devenit normal.

    Răspunde
    • Pt. dnul Radu. Dvs. nu tineti cont de un lucru. Alde Boc, Bolojan și alți primari care chiar au făcut multe în orasele lor au câte 3,4,5 mandate la rând. Al nostru are doar unul. Și încă ceva ? Știti că în Cluj sunt încă străzi neasfaltate, adică de pământ ? Sau că Timișoara nu are platforme îngropate ?

      Răspunde
    • Temerea (mare) a mea e – dacă după Toma vom avea un Boscodeală 2 ? Eu zic că sunt șanse mari. Așa că – să fim bucurosi că acum avem un primar bun. Mâine va fi mai rău!

      Răspunde
  • Să ne mulțumim cu puțin, adică cu Toma, în loc să tindem la mai bine, în loc să cerem mai mult?
    Toma nu are niciun plan de dezvoltare unitară a municipiului nostru. Totul s-a făcut haotic, ici-colo, pentru a aduce cât mai multe voturi.
    Ne lipsesc investitorii, nr lipsesc fondurile europene, ne lipsesc oamenii cu viziune.
    Mâine trebuie să fie mai bine!

    Răspunde
    • Eu nu zic ca e puțin deloc, dar ce e bun se uită repede. E puțin in 4 ani (?) – centrale la toate școlile și rezolvarea problemei RAM (vedeti ce probleme sunt acum in Bucuresti), 100 de autobuze (și desfiintarea mafiei maxi taxi), asfaltare 60 de strazi de pamant, doua stadioane modernizate (atletism si Concas), Calea Eroilor și Aleea Căprioarei, pasaj Unirii + un nou parc, locomotivă și avion, echipă de handbal in Cupele Europene, asfaltare curti școli si licee, două poduri reabilitate, modernizare parc Sfintii Ingeri (desfiintare chilotărie, modernizare toaleta publică), acoperire Piata Centrală, surpriză – nu mai curge apă neagră nici de Paște, nici de Crăciun, asfaltare 100 de strazi prin oras (Aleea Sporturilor, Marghiloman, Victoriei, str. Vadu Pașii, Hangarului, Similei, Primăverii, Viilor, Gârlași, Bd. Bălcescu, Ion Băieșu, Viitorului, Aleea Centrală și Prieteniei etc.), plantare a mii de puieți de stejar în parcul Crâng (și s-a început și prin oraș), Birou Unic la Primărie, clădire nouă la Bazar unde se va muta Primăria….și mă opresc aici ca am multa treabă…

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.