Toma câștigă alegerile cu peste 60%
Vești bune pentru susținătorii primarului C-tin Toma.
Se prefigurează o nouă victorie clară a candidatului PSD, cu un scor între 60 și 70%
UPDATE: După numărarea voturilor din 73 de secții din totatlul de 80, Toma are 67%, Ichim 14% și Drăgulin 8%.
De asemenea, PSD își va menține majoritatea în Consiliul Local Buzău (60%), păstrându-și cei doi viceprimari, Ionuț Apostu și Oana Matache.
C-tin Toma, primar Buzău: „Le mulțumesc buzoienilor că au avut încredere în mine. Oameni deștepți! Am peste 60% și pe Unirii Sud și în Simileasca, unde au fost ceva probleme. Acest vot de peste 60% în favoarea mea mă motivează și mai mult”
Concluzia după această nouă victorie zdrobitoare a asocierii Toma-PSD e că buzoienii apreciază ce s-a făcut în oraș și privesc cu încredere spre viitor (spital municipal, centru universitar, Aquaparc, Centura de Est (Orbital), pod înspre cart. Mihai Viteazul etc.)
Victoria clară a lui Toma dovedește (și) că multe din conturile de facebook care-l înjurau abitir pe primar erau false, aparținând acelorași (câteva) persoane. La vot, unde se cere buletinul, conturile false care insultau birjărește s-au evaporat subit.
Citește și:
Gașca lui Mocanu cred ca se mută în Bengalul de Est! Acolo și-ar etala capacitățile intelectuale și administrative! Au crezut ca buzoienii sunt ca ei!
Care capacitati intelectuale?
Acum ca a castigat si are si majoritatea in consiliu, sper nu numai sa continue proiectele incepute sau expuse, dar sa si inceteze sa mai fie incapatanat ca sa poata sa reduca deficientele din aceste proiecte, respectiv sa invete din greseli. Cei care nu inteleg utilitatea unor proiecte, trebuie sa inteleaga ca nu se reduce totul in viata la ce le place lor, iar banii stransi din taxele jenant de mici pentru un oras cu pretentii, trebuie sa acopere o gama extrem de variata de nevoi. Poluarea este un factor important, insa si daca am circula toti cu masini electrice, tot ar fi o problema din cauza numarului foarte mare de masini raportat la cum a fost proiectat acest oras. Cu siguranta, cei care nu se vor putea adapta, vor trebui sa faca ceea ce am facut si eu, sa iasa pe cat posibil din oras, sau sa se stabileasca la marginea lui, unde exista mai multa libertate de miscare. Va rog sa nu o luati ca un indemn sau ca un sfat, ca nu sunt eu in masura sa-i spun cuiva ce sa faca cu viata lui, asa cum gresit ati subliniat, ci doar o idee si un exemplu, pentru ca este gresit sa vrei sa dispara locurile de joaca sau spatiile verzi doar ca sa ai loc sa-ti parchezi a doua sau a treia masina a familiei. Succes echipei in efortul de a crea un oras cu adevarat european (a se citi civilizat)!
Nu prea ai nici o libertate in sat, mai ales in secolul asta unde productia proprie de subzistenta a fost descurajata ba chiar scoasa in afara legii.
Trendul a fost sa se creeze dependenta fata de centru, adica fata de oras, pentru ca toate necesitatile sunt in oras, in sate oferta comerciala e extrem de limitata la niste produse ieftine la care se poate pune adaos mare. Pana si in anii 90 era competitie mai mare in comertul din comune si sate.
Cat despre spatii verzi, e primar de 10 ani si in parcul Marghiloman are primaria in zona Bisericii o parloaga ce reprezinta 20% din suprafata parcului in care nu se face nimic, doar cresc balarii cat gardul. In 10 ani putea face o minunatie de parc acolo, acum aveau copacii coronament care ar fi facut umbra. Din pacate si din partea amenajata de parc au taiat copaci in loc sa mai planteze, si a facut si proiecte prin care se vor pierde suprafete de parc, cum ar fi zona de la casa gradinarului care prin proiect va deveni o zona cu acces limitat.
Langa zona cu grajdurile renovate la fel exista un teren ingradit tot al primariei care e tinut parloaga.
Si nici nu e vreo lucrare complicata sau scumpa, intr-o saptamana daca ar pune Urbis la treaba ar amenaja acele zone de parloaga. Dar sa nu o faca precum a facut in extinderea tineretului, adica au bagat bani in pavele si copaci deloc, au plantat niste bete care in cazul cel mai fericit vor face putina umbra abia la majoratul nepotilor nostri.
Marius, este pacat sa nu postezi ideile pentru un oras mai bun pe Buzaucityreport. O sa o fac eu pentru tine. Nu strica niciodata sa atragi atentia intr-un mod civilizat despre ceva care trebuie facut. Gandeste-te ca tu te lovesti de cateva situatii si observi cateva lucruri care au scapat primariei. Asta nu inseamna ca oamenii aia nu sunt interesati, ci doar ca au extrem de multe pe cap si nu au cum sa le vada pe toate, decat daca ii ajutam si le atragem atentia. Orice partid ar fi la butoane, noi asta trebuie sa facem ca si cetateni, sa le atragem atentia si sa fim activi la dezbaterile publice. De abia dupa aceea, daca le-ai dat mura-n gura solutia si ei te ignora, poti comenta pe aici plin de spume (nu ma refer la tine).
Da, mulțumim, democrație adevărată! Deci noi, care nu l-am votat, suntem proști. Cei care l-au votat sunt oameni deștepți.
Ai dreptate
Mancatorii de banane electorale nu prea se prind de ironii, deloc. Bugetar sigur….
Daca am dreptate, inseamna ca cel care a facut afirmatia este un cojan scapat intr-un orasel fara caini.
Da, nu toti am reusit sa facem liceul agricol, unii am mai ajuns si pe la Hasdeu, unde ne-am prostit, ce sa faci.
As fi curios ce se va alege de tara asta dupa ce toti prostii astia care nu voteaza pesede vor pleca. Ca sa ramana sa munceasca votantii pesede, sa nu ii mai deranjeze nimeni de la munca lor asidua si fructuoasa.
Pleaca cat mai repede sa vezi realitatea „democratiei” din occident.Mergi acolo sa vezi cum nu misti in front! Crezi ca acolo te duci tu cu „democratia si drepturile” in gura ma? Te zboara aia in cinci minute. Numai in Romania latrati de dimineata pana seara. Abia astept sa mergi sa-ti scoata aia tampeniile romanesti din cap! Cat despre Hasdeu….a fost odata ca niciodata flacau!
Bine faceți comparație cu occidentul. Soția mea a primit zilele trecute vizita unei foste eleve mutate în Anglia. Ai întârziat dimineața la ore, penitență de 4 ore după program. Ai deschis gura în clasă neîntrebat, altă penitență de 4 ore, ca și dacă nu ai venit în uniformă. Părinți sunați imediat de responsabilul școlii. La mai multe penitențe adunate, avertisment. Penitența înseamnă să stai într-o clasă fără să deschizi gura. Dacă situația continuă, exmatriculare. Credeți că acolo mai fac copiii și părinții ce fac la noi ? Democrația, la ei, înseamnă respectarea cu strictețe a regulilor. Altfel, ești exclus.
Corect! Asta ziceam si eu. Nu e normal asa? Cum sa ai progres, daca nu ai reguli si aplicare stricta a lor? Si răsplată după merit. Numai Romanica e tara unde merge si altfel. In ritmul asta, cu corupția, incompetenta, inflația , bani fara sustinere din imprumuturi, alungarea specialistilor, mimarea concurenței și a democrației, vom ajunge unde meritam.
Poate nu știți cum reacționează fermierii francezi la politicile tâmpe…
Relaxează-te, ia un calmant și trage aer adânc în piept. Am mers, și nu o dată, am rude acolo. Exact asta spuneam, doar nu s-or duce acolo votanții pesede, ăștia raman aici, „sa facă treabă”. Adică să își incaseze pensia, ajutorul social sau banii de la instituția unde l-a bagat unchiul.
Acolo e pe meritocrație, tati! Muncești, aduci plusvaloare, ești plătit pe măsură.
Cu siguranta o exprimare total nefericita. O persoana care si-a manifestat dreptul de vot nu poate fi considerata o persoana proasta, sub nicio forma, indiferent cu cine voteaza. Totusi, observ ironia cu democratia adevarata si as dori sa te intreb, ce te-a facut sa votezi cu altcineva? Cand ceva merge rau, intr-adevar votezi orice altceva, insa in orasul nostru lucrurile merg doar spre bine. Si te rog sa nu o bagi si tu pe aia cu locurile de parcare, pentru ca nimeni nu ar putea sa creeze in Buzau mai multe locuri de parcare, fara sa taie din spatiul verde sau din locurile de joaca pentru copii. Pur si simplu nu mai sunt spatii libere, atat de multe masini sunt. Parcari SF se pot face, insa costurile sunt imense si aici in Buzau inebuneste lumea cand vede o statuie, daramite sa cotizeze pentru locul de parcare al vecinului cu 5 masini. Eu am analizat atent ceea ce au propus ceilalti candidati la fotoliul de primar si nici macar unul nu a venit cu niste solutii revolutionare sau macar noi, ci doar s-au legat de deficientele din proiectele actuale, fara sa aibe decenta sa recunoasca faptul ca multe dintre ele nici macar nu puteau fi evitate (gen cine castiga licitatia). Can mie imi spune doamna Ichim ca in Buzau sunt firma care nu respecta legislatia de mediu, iar ea este cea care ii poate inchide, dar nu o face… imi pune mari semne de intrebare. Cand doamna Ichim imi spune ca inainte de orice investitie [chiar si inainte de asfaltari, care mi se par de o importanta fantastica, pentru ca de aia suntem unde suntem, ca nu am pus (sau nu am fost lasati) pret pe cea mai importanta investitie posibila, infrastructura, de la care pleaca toate celelalte] ea ar fi redus poluarea nu prin politici care sa reduca traficul (si asta este tendinta in absolut toate orasele civilizate ale lumii) ci prin reabilitarea blocurilor. De unde atatia bani pentru blocuri? prostii si-au izolat apartamentele cu bani proprii, iar saracii asteapta mocangeala. Nici asa nu ar fi o problema, insa de unde atatia bani? Nu va uitati ca s-au atras fonduri de zeci si sute de milioane de euro si de abia ajung pentru cateva blocuri, sa fie reabilitate atat seismic cat si termic? In ceea ce priveste spitalul municipal, spun ca este bun, dar ei l-ar face mai repede. Cum doamne iarta-ma??? Si preluarea sectiei CFR dureaza o eternitate din cauza birocratiei statului, cu PSD-ul la butoane, iar ei imi spun ca ar accelera procedurile? Hai sa fim seriosi! Am analizat declaratiile contracandidatilor si mi s-a parut doar bataie de joc la adresa persoanelor cu un minim gram de inteligenta. Asadar, pe cine naiba sa votam, in afara de ala care deja este bagat in aceste proiecte, pe care le-a gandit impreuna cu echipa lui? Ca este omul incapatanat… de acord. Cand iese pe masa un proiect, trebuie de la mic la mare ca sa facem propuneri, nu sa stam aici pe chat daca nu ne convine. De aia sunt dezbaterile publice. Si nu… nu trebuie sa vina reporterul sa ne traga de maneca. Daca suntem interesati, intram periodic pe site-ul primariei si vedem ce se intampla cu orasul nostru si avem cai legale de a combate orice decizie a consiliului local, daca incearca magarii.
„umplut”
Atentie la „investitii”, ca a mai fost cineva, tot din Buzău, blondă cu breton, care a umplut satele de sali de sport, iar acum e bine, la racoare pe canicula asta…
A fost o vrajeala de la bun inceput. PSD-ul a indepartat pe conducatorii PNL si l-au adus pe Mocanu. El era pus acolo sa nu deranjeze. Asa s-a intamplat si la AUR. LA Rm Sarat a fost si mai vizibil, consilierul primarului PSD candida la priamrie din partea AUR. Pe ceilalti care tipau impotriva PSD li s-au dat functii. Caracatita este mare si daca tipi ori iti dau functii ori te termina. Felicitari pentru victorie, sa nu uitati ca vin alegerile parlamentare si se prevad schimbari importante la varf. Cred ca vor veni alt senatori si deputati din partea PSD. Spor la treaba!
Era de asteptat sa nu piarda. A fost blat politic ca de obicei.
Oricum o scadere destul de mare fata de data trecuta, de la 78% la 60% ca procente.
Oricum PSD e greu sa piarda in Buzau pentru ca Buzau e oras de bugetari, majoritatea absoluta a oamenilor din Buzau sunt incadrati in institutii si companii de stat, iar bugetarii voteaza cu cei de la putere care le dau bani, ca nu vrea nimeni sa isi piarda sinecura. Mai adaugi la astia si asistatii sociali, unde Buzau e in top, si rezulta ca PSD n-are cum sa scada sub 50% la primarie nici daca pun un ficus candidat.
Marius, te rog sa dai si sursa de unde ai scos ca in Buzau majoritatea absoluta lucreaza la stat. In ceea ce priveste asistenta sociala te rog sa ai in vedere faptul ca se considera aistenta sociala si costurile cu asistenta medicala, de cele mai multe ori legate de poluare, iar costul asta e al naibii de mare (o sa-ti explic in detaliu dupa raspunsul tau). Astept cu interes sursele tale. Multumesc!
giuli de curiozitate ai citit vreodata partea de legislatia privind asistenta sociala si ce cuprinde inainte de a debita pareri? daca da da exemple concrete.
Stimate domnule Ion,
Sunteti un gica contra a tot ce s-a facut in orasul asta. Nu pot intelege atitudinea dumneavoastra, dar o sa va raspund, pentru ca am observat ca persoanele de genul gica contra nu binevoiesc a raspunde si a argumenta.
Asistenta sociala poate fi privita din mai multe puncte de vedere. Eu ma refeream la cea in sens larg, care cuprinde mult mai multe ramuri decat ce vedeti dumneavoastra ca si legislatie de asistenta sociala. Dar hai sa ramanem la sensul mai strict al legii 292/2011 asa cum a fost ea modificata si completata. Avem cateva cazuri al caror scop o sa-l descoperim impreuna: pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, pentru sustinerea familiilor sarace si a copiilor acestora, pentru cazuri mai speciale si nu in ultimul rand pentru prevenirea si combaterea saraciei.
Domnul Marius este al naibii de intrigat si frustrat ca i se duc taxele muncite de el cu multa transpiratie, pe „fundul” asistatilor sociali, respectiv pe fundul copiilor cu dizabilitati, pe fundul batranilor, pe fundul celor care poate nu au avut norocul sa aiba un tata sau o mama care sa-i duca la scoala sa invete carte ca sa aiba o sansa in viata. Inteleg ideea domnului ca exista cazuri aparte de persoane care pot munci insa prefera sa ia un ajutor, care fie vorba intre noi, nu este o avere. Dar omite sa vada faptul ca acele cazuri sunt infime fata de cazurile reale pe care le intalnim la tot pasul. Lipsa asta de empatie este specifica romanilor, in special celor care critica tot ce misca si isi vad exclusiv propriul interes si nimic mai mult. Stiti de ce exista aceasta legislatie privind asistenta sociala, care in sens larg include si serviciile medicale pentru cei care se duc la urgenta si care nu au doi lei in buzunar? Doar nu vreti sa-i lasati sa moara??? asta e democratia??? Pentru ca daca nu ar exista sprijinul pentru acesti asistati sociali, v-ar fi frica sa iesiti din casa. Orice persoana, inclusiv dumneavoastra, daca este impinsa la limita, va lua decizii de supravietuire, inclusiv sa va dea in cap pentru o coaja de paine. Asa ca asistatii sociali ori trebuie omorati, ori trebuie ajutati. Dumneavoastra alegeti! Ca si costuri, se pot vedea pe site-ul Directiei Generale de Asistenta Sociala Buzau. Era sa uit, daca domnul Marius nu a realizat inca, ii comunic eu. Si dansul si eu si toti cei care comenteaza aici (nu cred sa fie vreo exceptie, poate doar careva care treieste singur in varful muntelui) suntem asistati social cat timp copii nostri primesc alocatii, cat timp noi sau nevestele noastre primesc indemnizatii pentru cresterea copiilor sau stimulente de insertie sau chiar somaj as spune. Nu are rost sa intram in detalii, cred ca ati inteles ideea ca pe dumneavoastra nici Dumnezeu daca se coboara si va pune mana-n cap, tot nu o sa fiti multumit, ca poate nu a pus mana nu stiu cum, sau prea mult sau prea putin. Sunt satul de persoane „dificile” ca dumneavoastra, pururea nemultumite.
Oamenii nemulțumiți fac să se întâmple lucruri bune…
giuli din pacate sunt realist nu negativist. si da la nivel de buzau pasivul depaseste cu mult activul, ca sursa poti lua situatiile statistice de la ministerul muncii, prefectura etc. si nu nu cred ca crearea unui parc si asfaltarea unui bulevard chiar cu fonduri europene aduce plus valoare , astea sunt povesti ptr pasivul din buzau, activul realist si in formare va parasi in continure orasul din pacate ptr noi si ptr oras. si ca fapt divers nu uniformizarea creaza valoare ci varietatea de pareri, lucru de care se pare nu se mai tine cont.
Vedem realitatea intr-un mod diferit. Vom trai si vom vedea cine a avut dreptate. eu cred ca aceste… sa le zic imbunatatiri, nu investitii… ca sa fim pe aceeasi lungime de unda macar o data, vor duce la un moment dat la ceva de neimaginat acum si anume la pastrarea tinerilor. Dar ca sa pastrezi tinerii, nu este suficient sa le creezi doar un loc de munca bine platit, pentru ca noile realitati ne arata ca pot face bani si de pe o barca aflata in Asia, ci sa le creezi un mediu atractiv care sa-i faca sa-si doreasca sa-si creasca copiii aici. Iar eu sunt unul dintre acestia, poate un pic peste varsta lor, dar eu am ales sa locuiesc aici, cu toate ca puteam sa raman unde am terminat facultatea sau sa emigrez, fiind admis si la o universitate din afara. Si am ales cand Buzaul inca era un spatiu insalubru, dar mai bun decat capitala, din punctul meu de vedere. Cunosc atatia oameni satui de nebunia din Bucuresti, de lipsa gradinitelor si de multe alte neajunsuri, pentru ca actualmente, diferentele salariale nu mai sunt atat de mari cum erau acum cativa ani, care vad ce se intampla aici si sunt mandri ca sunt buzoieni. Cu siguranta, peste cativa ani, cand se vor concretiza multe dintre aceste imbunatatiri, va fi mult mai greu sa pleci dintr-un oras cochet care iti ofera cam tot ce ai nevoie. Asa se vede de la fereastra mea.
Te-ai scos încă 4 ani!
I-am votat pe toți să nu se supere. Deci am câștigat!?! Sper!?!
E bine ca inca daca 2 banane la un bengalez , e al tau….
Lasati-o mai usor cu laudele aduse victoriei lui Toma,fiindca este clar ca PSD-ul pierde teren la Buzau,Numai 60 % pentru un primar care la alegerile precedente „spargea norii „,este un semn clar ca PSD-ul este intr-un declin evident.Abia astept sa vedem rezultatele la alegerile parlamentare si la cele pentru Presedinte.Caderea va fi mult mai pronuntata si e posibil ca din „rosul pesedist” sa mai ramana doar un „purpuriu galbejit”.Ceea ce ar fi foarte bine.Sa vedem si ce „intelectuali de marca” va mai propune Buzaul pentru alegerile parlamentare.
Sunteti un artist! Daca nu sunteti deja politician, neaparat trebuie sa va reprofilati. Dumneavoastra ati iesi cu bine din orice situatie, oricat de neagra ar fi. Parca si vad declaratia unor pacienti in stare grava, cu un picior in groapa, dupa o altercatie „ei au dat, noi am luat… asta-i viata, erau mai multi si ne-au batut, dar sa stiti ca si noi am dat…. sa-i vedeti cum arata”. Gasiti un strop de speranta si intr-o umilinta, dar asta nu-i ceva rau, dimpotriva. Pacat totusi ca nu aveti puterea si intelepciunea sa va folositi darul si in analiza actualei si viitoarei echipe, atunci cand comentati despre evolutia acestui oras.
De ce?
Buzăul îi propune?
Am văzut că se poartă să candideze cate unul la sute de kilometri distanță de locul unde locuiește.
MOCANU,BARLA SOPARLA,BOSCODEALA,ICHIM SI ALTI INTELECTUALI DE VAZA!
Democratia are regulile ei si, pentru ca traim intr-o democratie, suntem datori sa le respectam. Regula esentiala a democratiei este puterea majoritatii.
Dar sa nu uitam ca mai multi nu inseamna, neaparat, mai destepti.
Majoritatea face legea si de aceea are impresia ca e vorba de forta legii. Ar fi bine sa isi reciteasca mesajele, de aici si de aiurea: ce scrieti voi este cea mai pura lege a fortei. Dar trebuie sa detii ceva inteligenta ca sa intelegi…
Nici Nastase n-a avut inteligenta asta.
Nici Dragnea…
Nici Boscodeala…
„Prosti, dar mulţi, răspunse Lăpuşneanul cu sânge rece”
In niciun caz majoritatea nu face legea. Doar reprezentantii majoritatii. Doar ca aici sunt diferentierile intre primari ca Boscodeala si primari ca Toma. Unii fac pentru sine, iar altii pentru alesi, iar acestia din urma sunt din ce in ce mai rari. Eu nu l-am vazut pe Toma sa epateze si nici sa adune averi ca furnica flamanda, dar e mai simplu sa acuzi… ca ai auzit tu… ca vorbeste lumea.
Cand reprosezi ceva cuiva atat de acid, vii si cu argumentele si solutiile la acele reclamatii, nu doar arunci cu noroi.
Mai multi, chiar inseamna mai destepti, din punct de vedere logic, pentru ca sunt mult mai multe minti care privesc din mult mai multe perspective o situatie si pot gasi o solutie mult mai usor. De aceea si calculatoarele au din ce in ce mai multe nuclee, altfel ramaneau la unul. Mai multa putere de procesare = mai destepti! Intotdeauna mai multi buzoieni prosti sunt mai „destepti” decat mai putini buzoieni prosti. Este clar ca nu putem concluziona ca unii sunt mai destepti decat ceilalti prin prisma preferintelor subiective, ci doar prin prisma puterii de procesare sporite si de aici avantajul majoritatii.
@Giuli
Vezi nazismul. Chiar au fost majoritari, mai ales dupa Marea Criza…
Vezi comunismul. Chiar au fost majoritari la inceput…
Vezi Iliescu. Chiar a obtinut +80% din voturi…
Asa cum am zis si nu ma dezic, e nevoie si de ceva creier pentru a intelege statisticile astea.
Stia Cioran ce spune despre democratie. E profund imperfecta, se fura mai mult ca oriunde, se minte mai mult ca in oricare alt sistem, dar parca sunt omorati mai putini oameni decat in altele si asta e bine. Macar asta…
Vezi iPhone.
Pe hârtie are resurse mai mici decât android și culmea îl bate…
Te folosești de exemple greșit.
Dacă majoritatea e slabă o să joace după cum i se cântă. Dar i se va părea că totul este in regulă și poate îi va certa și pe cei care nu dansează.
Îmi place că ești mai împăciuitor. 😉
Băsescu a fost de doua ori președinte. La fel Iohannis. Nu cred că au fost buni președinți dar atât au reușit să „împingă” în față partidele. La fel și la noi. Nu aveai cu cine să votezi. Atât s-a putut.
Și cu averile e pusă batista pe țambal.
Aveti dreptate, nu poate fi cum am scris eu, cel putin nu intotdeauna.
Dar sa spui la Buzau ca majoritatea a votat prost, iar minoritatea are dreptate sa-l critice pe toma, este profund gresit. Am trait sa vad ca sunt laudati alti primari care fac exact aceleasi lucruri, doar pentru ca tac. Oare daca toma tacea, nu sarea lumea in sus ca nemernicul fura ca hotul in tacere? Omul asta orice ar face, nu face bine. De ce? Cei care comenteaza si critica in continuu, sunt perfecti? Ar fi avut ei solutii care sa multumeasca atat majoritatea cat si minoritatea? De ce nu ies in fata si prefera anonimatul? De ce minoritatea vede ce se face in Buzau ca fiind lipsit de sens, dar nu propun nimic util, in afara de aceeasi placa… parcari si iar parcari. Sunt destule parcari daca nu te deranjeaza sa te deplasezi cativa metri. Pe Unirii cunosc destule persoane care nu au niciun fel de suparare ca au disparut locurile din fata. In spatele blocurilor erau serparii, iar acum in mare parte arata ca intr-un oras civilizat, iar asta conteaza mai mult pentru ei. Cine vrea sa vina la magazine pot parca in spate, ca e moca ziua, iar in weekend oricum erau majoritatea inchise, ca doar nu te duci din micro 3 pe unirii ca sa iei suc de la nu stiu ce magazin si suferi din cauza asta. Nu pot intelege deloc rautatea asta. Si o spun din calitate de on care nu are nicio apartenentapolitica si care crede cu tarie ca toti politicienii sunt hoti. Am puterea sa recunosc faptul ca gresesc, nu toti sunt hoti. Exista o speranta, iar acest om mi-a dovedit prin actiunile sale ca doreste binele orasului. Indiferent ca imi plac sau nu proiectele, pentru ca sigur cineva le va aprecia pe unele si altcineva pe altele. Toti avem nevoi diferite si trebuie sa respectam si ce ni se pare noua inutil.
Doar ce am aflat si eu acum situatia voturilor din zona Unirii. Va rog sa le consultati si dumneavoastra. Comentariile sunt inutile.
Pentru mine, „da, dar” este expresie de vânzător. Nu vreau să cumpăr nimic și nu prea îmi plac nuanțele de gri. Ori e albă ori e neagră. Altfel tot vrăjeală se cheamă.
Mă faci să mă întorc la un subiect pe care îl doream închis. Am stat pe Unirii Sud și era greu de parcat chiar și când puteai lăsa mașina pe Unirii. In spate era dezastru. Acum dezastrul s-au mutat pe străzile adiacente.
Am tot propus dar cine să asculte.
Sunt locuri unde autobuzele nu pot intra pe benzile dedicate. Să mai spargă din scuaruri și să lase ce a mai rămas pentru cei cu mașini.
Să nu se mai dea autorizații de construcție (cel puțin pentru blocuri deși e același lucru dacă faci două case pe terenul uneia singură).
Poliția să fie activă nu să stea doar la pândă.
Să nu mai facă sedii noi pentru instituții în mijlocul orașului.
Să gândească ce fac și să își asume când greșesc…
Nu putem trai intr-o lume unde ori e alba ori e neagra. Nimeni pe acest pamant nu poate spune ca el in viata lui nu a facut un compromis ( a se citi gri). Dezastrul s-a mutat pe strazi adiacente pentru ca traim in acelasi oras, cu mult mai multe masini decat atunci cand a fost proiectat. S-a dorit o dezvoltare si o extindere a orasului la referendumul cu Tintestiul, insa nu s-a vrut, ca au terenuri smecherii si se imbogatesc. A fost cineva oprit sa cumpere acum 20 de ani pamant in jurul Buzaului? Pretul era de toata jena, exact ca si locuintele dupa revolutie. Atunci s-a facut diferenta dintre vizionarii isteti si restul lumii. Acum stam intr-o cutie pentru ca nu acceptam sa se imbogateasca unul sau altul si uite asa stam ca sardelele inghesuiti, fara locuri de parcare, care oricum nu s-ar putea face in numar suficient, dupa cum si dumneavostra sustineti („Am stat pe Unirii Sud și era greu de parcat chiar și când puteai lăsa mașina pe Unirii. In spate era dezastru”). Este o realitate trista din care nu ma sustrag, si eu fac parte din cei fara viziune. Oamenii sunt rai. Un exemplu de posibila si extrem de necesara dezvoltare oprita in Buzau din cauza rautatii sunt terenurile din spatele penny xxl din brosteni, toata zona pana la parcul tineretului, unde nu se poate face un cartier, nu se pot trage utilitati, pentru ca proprietarii nu accepta sa dea cu titlu gratuit o mica parte din terenul lor pretios pentru trama stradala, fara sa ia in considerare ca acel teren, dupa utilitati si dupa realizarea strazilor, va valora de 5 ori mai mult. Dar prefera sa creasca varza. Asta este gandirea cu alb sau negru, draga domnule.
Înțeleg.
E ca vorba aia cu „e puțin gravidă”. E greu sa fii vertical când faci politică și de aici necazurile noastre. Trebuie să țintești către alb și negru dacă vrei să ai un gri acceptabil, dacă înțelegi ce vreau să spun.
Unirea cu Ținteștiul trebuia gândită înainte de proiectarea autostrăzii. Că tot vorbeai de viziune…
Terenul de acolo e asemănător cu cel de dincolo de Spătaru. Un dezastru.
Unirea firească era cu alte localități dar ambițiile (politice) au făcut să nu fie posibil.
Acolo se putea extinde zona industrială și acum eram departe da ne-a oprit aceeași… viziune.
În Broșteni e treaba lor. Nu este o zonă prin care sa treacă lumea către muncă sau știu eu unde, nu i-a pus nimeni să aibă viziunea de a cumpăra terenuri acolo, nu trebuie să le tragă nimeni utilități…
Viață bună să ai!
Este o extindere, chiar daca una interna. Va contrazic in ceea ce priveste „nu trebuie sa le traga nimeni utilitati”. Nici in micro 3, nici in orizont, nici in 23 august si in niciun alt cartier nu i-a obligat cineva sa traga utilitati. Au fost obligati de nevoia de civilizatie, de evolutie, altfel ii lasau pe toti cu toalete in fundul curtilor. La fel si in Brosteni, nevoia de a evolua, mai ales ca aceste investitii se vor recupera inzecit. Acum impozitul este de 7 lei pe mia de metri patrati. Daca vei avea casa pe acel teren, vei plati de 100 de ori mai mult in fiecare an. Plus ca in toata imensitatea aia de zona se pot utiliza o gramada de spatii pentru detensionarea parcarilor supraaglomerate de la blocurile din Brosteni. Primarul stie si vede oportunitatea, insa nu are banii necesari exproprierilor, iar proprietarii (o parte cat sa blocheze tot) nu vor sa dea nimic pe moca, ci vor bani.
In fine, concluzia este ca acest oras are nevoie urgenta de o unire cu alte localitati din jur, oricare sau toate. Toate cele bune!
Extindere… internă… :))
Unde s-a construit organizat (cartiere) a fost altceva în ceea ce privește infrastructura. Acolo, să tragi utilități pe bani publici pentru că unii au avut „viziunea” de a cumpăra terenuri în zonă (majoritatea abandonate și așteptând un client care să plătească înzecit pe el) mi se pare prostie. Și de 100 de ori mai mult decat 7 lei e tot nimic…
Sunt însă fascinat de modul în care ne explici ce „mici” suntem. 🙂
Vezi că o să te certe sefu’, maine! Să nu mai spui că ar fi utile parcările. Știi că asta cer „decât” țăranii cu 2-3 rable sub geam.
Niciodata nu am spus ca sunt tarani cei cu 2-3 rable sub geam (fiecare poate sa-si cumpere cate masini doreste si cate poate, atat masini mai vechi cat si mai noi). Ci doar cei care vor sa parcheze acele 2-3 masini exact in fata geamului. Apect care se rezolva… exact… la tara! Sau intr-un cartier marginas, exact cum m-am reorientat si eu. Toate cartierele de case in afara de orizont, nu s-au construit organizat. Unde vedeti dumneavoastra organizat in Buzau? Nu exista spatii in Buzau unde sa se faca atatea parcari cate masini sunt.
Da, o extindere interna, chiar daca vi se pare nostim, pentru ca acel spatiu imens de teren este in buricul targului si ar putea fi configurat in asa fel incat sa permita si cateva parcari generoase. Daca ati fi fost curios, ati fi observat ca in acea zona nu se poate construi dupa ureche, ci sunt niste conditii extrem de drastice (3 metri de la fiecare gard, ceea ce este aproape imposibil daca nu ai un teren cu o deschidere mare). Ca au fost unii care au construit haotic fara acte… eu le-as fi daramat casele fara urma de regrete!