Toma: „Cum intru într-unul mai tare, cum fuge la CJ. Să plece, chiar îi rog! Cât or mai fi posturi libere și p-acolo”

C-tin Toma și-a păstrat atitudinea și discursul sever față de acei angajați ai Palatului Comunal de care e nemulțumit.

În ultima emisiune de la Focus Tv s-a referit din nou la relațiile tensionate dezvoltate cu unii subordonați din Primărie:

„Cum intru mai tare în câte unul, cum fuge la Consiliul Județean. Să plece, chiar îi rog. Cât or mai fi posturi libere și p-acolo. În Palatul Comunal să rămână doar cei care vor lucreze cu mine, în ritmul meu. A nu se înțelege că sunt în vreun conflict permanent cu toți angajații Primăriei. Nu. Sunt și oameni buni. Unii munceau și înainte, alții s-au apucat de treabă cu mine. Au zis, bă, cu ăsta nu mai merge. Cine-și face treaba, nu are probleme cu mine. Dar mai e și o parte rămasă fidelă vechiului sistem și care nu vrea să cupleze. Unii dintre ei îmi fac și tot felul de plângeri. Și mai sunt și angajați care nu au capacitatea și pregătirea de a face față solicitărilor funcțiilor pe care le ocupă”.

Citește și articolul: Toma: „Voi cumpăra anul ăsta pentru fiecare școală din Buzău”

Toma consideră că după ultimele măriri, salariile din Primăria Buzău sunt mai mari decât în privat și, în consecință, funcționarii de aici ar trebui să muncească mai mult și mai bine.

„Nu e  în totalitate vina lor. Sistemul a fost de vină. Dacă 25 de ani nu i-a întrebat nimeni nimic, niciodată, normal că s-au lăsat și ei pe tânjală. Acum, în Primăria Buzău, e o evaluare continuă. Cine muncește și e bun în ceea ce face e promovat, îi crește salariul, primește și primă, cine nu, rămâne de căruță”, a precizat Toma.

Mai nou, Toma și-a întărit echipa de la vârful Primăriei.

După secretarul Eduard Pistol, detașat de la IPJ, Toma a convins-o pe Cristina Dinu de la Primăria Gălbinași să preia postul de director al Departamentului Resurse Umane.

Toma a anunțat la Focus Tv  și ultima achiziție: Adrian Toma, fost angajat la ANAF, care a devenit șef al Direcției Economice.

Citește și articolul: Plângere a unei buzoience de la bloc: „Miroase îngrozitor. Mă simt umilită în propria casă”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

7 comentarii la „Toma: „Cum intru într-unul mai tare, cum fuge la CJ. Să plece, chiar îi rog! Cât or mai fi posturi libere și p-acolo”

  • Iti urz succes in incercarea de a curata administratia locale de „boscodei,dobrici,slugi de partid, tot felul de…..”licentiati” in lichelism,loaze profesionale,idioti cu „patalamale academice”,etc.Dar un lucru sa nu uiti,domnule Toma:cand vei dovedi slabiciuni sau indulgenta,servilism de partid fie si numai fata de un singur „specimen” din acestia,atunci sa stii ca ai pierdut si vei deveni asemenea lor.Intransigenta,severitate,corectitudine in cel mai inalt grad,impartialitate,cinste,demnitate,profesionalism,……sunt valori morale pe care trebuie sa le aplici si sa le impui si colaboratorilor fara nici o rezerva si fara nici un fel de rabat de la LEGE si ORDINE. Iti urez succes si maxima tarie de caracter.Fi exemplul Primarului OM,demn,cinstit si corect si lasa-ne pe noi,astia care te mai „criticam” sa putem spune: Bravo,domnule Primar!

    Răspunde
  • Felicitări și pentru limba română?!!!

    Răspunde
  • Buna seara! S-ar putea ca unii sa ma acuze ca sunt ,,ceausist” iar altii sa-mi dea dreptate! Asta este adevarata democratie. Eu am doua propuneri:
    – la sfarsitul programului, periodic si selectiv sa li se dea o foaie de hartie angajatilor primariei pe care sa scrie ce au realizat in ziua respectiva pentru contribuabili;
    – sa fie sanctionati cei ce nu-si indeplinesc atributiile functionale precum si sefii lor care nu stiu ca atributele comenzii sunt: planificare, organizare si control !!! Un om caruia ii dai sarcini, il indrumi si controlezi nu are cum sa nu-si faca treaba! Concluzia este ca sunt prea multi ”sefuleti” care nu-si fac treaba! Parerea mea!
    In rest, daca vom discuta permanent ca n-avem ce face, astia sunt oamenii cu astia defilam nu vom face decat sa perpetuam o gandire retrograda care nu are cum sa ne aduca beneficii.
    Realizarile anului 2017 imi dau speranta ca Buzaul sfarsitului de an 2018 va arata asa cum ne dorim. Felicitari d-lui Primar si echipei!

    Răspunde
  • Eu anul trecut cand m-am dus sa platesc niste dari la Primarie, am prins o coada de nedescris, nu stiu exact cu ce ocazie era coada asa mare… cert e ca am stat in primarie pe hol vreo 45 de minute, timp in care am putut observa angajatii de la birouri. Pur si simplu unii dezbateau in birourile ce sunt dupa zona casieriei subiecte mondene si de actualitate, toti cu cafelute, in timp ce 2 angajate in intervalul cat am stat la coada in hol au iesit din alte birouri de 7 ori sa isi procure cafea, si se luau la barfa pe hol cu oameni pe care ii cunosteau si care venisera si ei sa plateasca sau sa obtina hartii de la ghiseuri.
    Unii de langa mine chiar s-au revoltat cand au vazut frecarea lor de menta si au batut apropouri discrete, dar ele nu pareau deranjate de treaba si continuau sa barfeasca pe hol.

    Am ramas cu impresia ca in primarie doar angajatele de la casierie in anumite varfuri orare sau calendaristice mai muncesc ceva (incaseaza banii), in rest nimeni nu munceste si toti freaca menta la cafelute si barfite, ca vorba aia, timpul trece leafa merge, iar la final vin si sporuri si prime de performanta… care performanta nu stiu, poate doar la consum de cafelute sa inregistreze performante.

    Răspunde
    • Nu pot să zic nimic de cei de la birouri că n-am fost să observ. Însă despre fetele de la casierie am rămas și eu plăcut impresionat. Am avut de plătit ceva și am terminat în 10 minute deși la intrarea pe hol m-am speriat de lungimea cozii.

      Răspunde
  • Nici eu nu pot sa spun ceva rau de zona de casierie.
    Ar fi si greu sa o dea in bara acolo, deoarece au o activitate repetitiva, cauta dupa CNP sau nume/adresa (daca nu are platitorul CI sau nu stie CNP-ul), selecteaza tipul platii, incaseaza banii si aia e.
    E treaba chiar mai simpla decat la casieria unei banci, unde procesul e ceva mai complicat deoarece lucreaza dupa alte norme si criterii de siguranta.

    Acolo poate doar sefa sa mai imbunatateasca situatia si sa identifice perioadele posibil aglomerate si sa aloce mai multi lucratori in acele perioade. Statistica au din anii trecuti si pot vedea statistic zilele/perioadele si chiar si orele cu aglomeratia cea mai mare astfel incat sa planifice din timp turele astfel incat sa fie toate ghiseele deschise si sa mearca coada mult mai rapid.
    De cateva ori cand am fost nu erau decat doua ghisee deschise desi era o coada ce iesea pe holul mare care parea ca ramane constanta, astfel cand am iesit, dimensiunea ei era asemanatoare cu cea existenta cand am intrat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.