Toma: „Facem și grădină botanică!”

„Am vorbit acum două zile cu ministrul Mediului, Tanczos Barna. A fost repus pe circuit transferul Pădurii Crâng către Primăria Buzău. Acest lucru s-a întâmplat deja la Suceava, cu primar PNL, și la Timișoara, cu primar USR. Sper să reușim și noi, la Buzău, mai ales că legea s-a inițiat chiar de la noi, de la Buzău”, a anunțat primarul C-tin Toma.
Primarul susține că Pădurea Crâng va fi mai bine îngrijită de Primăria Buzău.

„Din păcate, pădurea e afectată de acea ciupercă, ulmii din Crâng se usucă și mor. După ce vom intra în posesia pădurii vom începe masiv împăduririle cu stejar și frasin pentru a atenua pierderea ulmului”

Noutate, în pădurea Crâng e în plan și amenajarea unei Grădini Botanice, cu sprijinul lui Costel Vânătoru și a SCDL.

Costel Vânătoru: „În legătură cu Crângul avem acest vis. Să facem aici o adevărată grădină botanică. Cu alei dedicate pentru diverse flori și copaci. Cum ar fi să avem Aleea Narciselor, Aleea Margaretelor, Aleea Trandafirilor etc. Eu și colegii mei de la Stațiunea de Cercetare ne vom implica. Va fi ceva frumos, dar și educativ, pentru copiii Buzăului”

Citește și:

https://www.buzoienii.ro/ce-proiect-trasnet-pregatesc-toma-si-vanatoru/

14 comentarii la „Toma: „Facem și grădină botanică!”

  • Dar cu stejarii plantați în CRÂNG pentru eroi, cu tăbliță, și care s-au uscat, cum rămâne?
    Păcat că nu ia udat nimeni în vremea secatei.
    Au fost uitați! Și eroii au fost uitați!

    Răspunde
  • Măi oamenilor, o pădure nu se face cum bați din degete. Ea se face natural cum vrea ea, altfel nu se face deloc. În rest, vor fi bani cheltuiți degeaba.
    Iar celălalt, cu aleile de trandafiri și panseluțe și garofițe… Astea nu generează decât cheltuieli. Cheltuieli pentru câteva zile pe an de flori. Lăsați, fraților, pădurea în pace, că ea produce oxigen și filtrează noxele.

    Răspunde
  • @Dumitru Kisselef
    Nu a fost nimic uitat cu stejarii. Nu s-au prins pt. că nu au avut mediu favorabil din start și au fost puși prea des. Din ambiția primarului pentru grandomanie fără gust.
    Parcul trebuie să rămână parc, dacă vrei să comemorezi eroii du-te la cimitir sau la mausoleu.
    E un kitsch absolut treaba cu tăblițele în parc.

    Răspunde
  • Și poate aducem și leii lu’ Cămătaru și încropim și de-o zoologică!

    Răspunde
  • Pădurea este cea care creste singura/aproape singura. Ce vrea Toma sa facă e cultura cu copaci. E o tâmpenie. După un timp nu mai creste nimic fără intervenția omului. E ca la porumb. Dar dacă lumea buna vrea….

    Răspunde
  • Corect, iarasi pro si contra! E si normal sa fie asa dar nu pe tonurile astea! Eu chiar cred in ideile d-lui Vinatoru si m-as baga voluntar la realizarea aleelor…

    Răspunde
  • Sugerez edilului-șef să-și amintească de Crâng ca fiind – conform unor documente ISTORICE – o rămășiță din străvechiul CODRU al Vlăsiei . Deci, o PADURE care-și ducea existența fără ” inteligenta ” intervenție a omului , ci așa cum o lăsase mama-natură ! ( In ce privește ideea unor alei cu flori , ea nu este rea și poate că dacă ar fi mai micuțe și amenajate în apropierea fostei sere ar avea un aer cochet și apropiat de sufletul celor mici … ) Oricum, am vrut să spun că prezența omului în viața Crângului ar trebui să fie una minimă și eventual reparatorie !

    Răspunde
  • Toma, asa cum si unii dintre noi gandesc, merge pe principiul sa faca, ca ceva-ceva o fi si putin bun la urma. Cine gandeste contrariul cica e nostalgic Boscodeala. Nu e nimic daca nu vede nimeni vreo logica, e ok! Adica nu e ca ai putea fi interesat de prezent si viitor cumva…
    Tot Toma are o problema pentru ca dansul incearca sa aplice prezentul dansului prezentului actual, si nu merge asa. De ce sa te extinzi cu administrarea cand spatiile verzi actuale sunt departe de ”zda gashtii” in peisagistica urbana? Asa a facut si cu referendumul si…
    Eu as dori sa-l vad pe Toma luand pranzul, zilnic, alaturi de alti colegi de-ai dansului ori din institutiile invecinate, toti la costume, prin parcurile din zona! Si sa ne spuna dupa un an cum stam la capitolul liniste, siguranta, confort fonic, termic, mobilier urban, atitudine sociala etc. Ca de Bolojan si ”specialistii” eu m-am saturat!!!

    Răspunde
  • Îmi exprim din nou dilema: până când indivizii ăștia doi, nenea primarele + Vânătoru, preteni la catarama, vor continua să-și îndeplinească visurile, păguboase economic, după cum evoca istoria ultimilor decenii, pe milioanele contribuabililor ?!

    In câțiva ani se vor extinde cu plantatul de gazon și-n afara municipiului că deja pe-aici nu prea mai au loc de făcut „parcuri” pe milioane de €/bucata !

    Răspunde
  • Eu încă nu am uitat cum ar fi crescut suprafață de spațiu verde în Municipiu prin înglobarea „pădurilor” de la Țintești. Adică din stampila pusă de alții. Creștea calitatea aerului din ștampilă că așa e în sistem japonez reinterpretat.
    Paranteză. Multe din fabuloasele adăposturi din statiile de autobuz sunt degeaba. Două doamne în vârstă chiar aveau idei pertinente într-o discuție a lor despre cum ar fi trebuit făcute. Alo Primăria! Nici de umbră nu sunt bune! Au fost pe bani? Mai mult de doi lei bucata?

    Răspunde
  • chioscuri, corturi de nuntzi, corturi de botez,masinutze,trotinete, jucarii chinezesti,cirapi de dama, .. plantam de toate …

    Răspunde
  • Incepand din ocombrie până in martie in padurea crang este o mlaștină este inundată apa stă si cateva luni normal că se usucă

    Răspunde
  • gradina botanica, va fi iar o mare realizare ca si scoaterea la suprafata a iazului morilor ?!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.