Toma l-a invitat la Buzău pe primarul din Sf. Gheorghe. Vezi AICI motivul

După ce l-a adus la Buzău pe Bolojan (primarul Oradei), astăzi C-tin Toma i-a invitat la Buzău pe primarul și viceprimarul din municipiul Sf. Gheorghe.

„Nu există un manual de primar. Dar, sunt mereu atent și încerc să învăț de la cei mai buni, de la primarii care au reușit în România. Printre ei se află domnul Arpad Antal, un foarte bun economist, primar cu patru mandate și care a reușit multe lucruri frumoase la Sf. Gheorghe. Un prim exemplu, Sf. Gheorghe are o rată de reciclare de 40%, primul loc în România. Aproape de media U.E. cu 45%. Noi, la Buzău, avem abia 12-13%”,a spus Toma azi.

C-tin Toma: „Programul Rabla Local a fost inventat la Sf. Gheorghe. Peste o mie de mașini au fost duse la casat de Primăria Sf. Gheorghe. De aici programul a fost preluat la nivel național. Ce mai are lăudabil la Sf. Gheorghe ? Trei teatre, două maghiare și unul românesc! Pentru un oraș de 50.000 de locuitori! Și cel mai mare buget alocat culturii”

Toma a anunțat că va merge în vizită de lucru la Sf. Gheorghe pentru a afla „secretul” ratei de reciclare de 40%

loading...

10 comentarii la „Toma l-a invitat la Buzău pe primarul din Sf. Gheorghe. Vezi AICI motivul

  • Sa-i spuna cineva „ctitorului de la Tintesti”, „Luceafarului modernismului”, primarului „sa fie frumos” ca la Sfantu Gheorghe multe realizari sunt finantate de catre guvernul Ungariei. In special cele culturale. Asa ca sa ne lase cu ideile lui „bune”.
    PARCARI.
    PARCARI.
    PARCARI.
    Dupa ce le-ai facut pe astea 3 sa te apuci sa faci SI MAI MULTE PARCARI.
    Cine vrea cultura sa mearga la tara. Au acolo cultura leguminoaselor, cultura cerealelor, cultura cartofului si multe alte culturi.

    Domnule Tereaca, la Sfantu Gheorghe nu traiesc unguri. Nici maghiari. Traiesc cetateni ROMANI de origine secuiasca (te poti documenta singurel cu privire la originea secuilor).

    Răspunde
  • De asfalt nu a aflat nimic? De trafic? De infrastructură?
    Din câte știu, prin Sf Gheorghe se trece către inima ungurimii și tot nu este blocaj ca la Buzău. Tereacă poate faci naibi ceva la podul ăla că o să îl dinamitez cât de curând.
    Mulțumesc

    Răspunde
  • Fără nicio supărare, dle primar! Nu ați învățat nimic de la dl Bolojan!
    Dl. Bolojan a făcut reformă administrativă atât la nivelul Primăriei municipiului Oradea, cât și la nivelul CJ Bihor. A redus, în primul rând, cheltuielile cu funcționarea celor două instituții. Sunt mult mai puțini angajați, cei rămași fiind mai eficienți, sunt mult mai puține autovehicule de serviciu, cele ramase având toate sistem de monitorizare cu GPS, iar digitalizarea este în plină desfășurare.
    Ca exemplu: Oradea are vreo 70 de gardieni locali, cu tot cu șefi, la o populație de vreo 200.000 de locuitori, iar Buzăul are vreo 400 de gardieni locali, cu tot cu șefi, la o populație de vreo 105.000 de locuitori. Legea spune maxim 1 gardian local la 1.000 de locuitori, minim niciunul.
    Deci, se poate! Legal!
    Banii rezultați din economiile făcute sunt investiți în dezvoltarea infrastructurii rutiere, în atragerea de investitori, în învățământ, în sănătate, în cultură.
    Nu cred că veți învăța nimic de la dl. Arpad. Este doar un alt exercițiu de imagine!

    Răspunde
  • Secretul este unul singur.Veti vedea ca una din minoritățile prezente în toate zonele României, acolo aproape ca nu exista.

    Răspunde
  • Soluția pentru creșterea procentului de colectare selectiva oferita de oaspetele de la Sf Gheorghe : contracte individuale inclusiv la bloc. Păcat ca RER nu vrea sa o aplice. De 2 ani le trimit pe mail solicitări în acest sens și primesc răspuns negativ. Contractul individual si-a dovedit utilitatea la case. As fi curios cam care e procentul de colectare selectiva calculat la case?

    Răspunde
  • Reciclatul este o escrocherie si o minciuna dovedita, cine mai pune botul la asa ceva? Daca se vrea a rezolva ceva, sa forteze producatorii sa ofere 10 ani garantie, ca sa nu mai produca mizerii care se strica si trebuie aruncate dupa 2-3 ani si sa nu se mai produca lucruri inutile. Asta pentru ca reciclatul nu e ceva ce functioneaza. Abia in Germania se recicleaza un 10-12%, iar asta discutabil, ca produsele rezultate sunt de nisa si de calitate mult sub cele ne-reciclate. Cifra de 40% este o minciuna penibila, poate 40% din plastic trece prin sortare, dar dupa aia, ce ramane sortat si apoi ce ajunge transformat in ceva util se reduce sub 10%.

    Răspunde
  • Foarte bine! Probleme vor fi dacă încearcă domnii să aplice acolo secretele învățate la Buzău.

    Răspunde
  • noi, buzoienii, stam bine la reciclat cadrele … nu asa Toma ?

    Răspunde
  • mutati si voi alegerile din 6 in 6 luni …. doar atunci vor asfalta strazile …si restul ….parcari,etc….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.