Toma: „Luăm stradă cu stradă, trotuar cu trotuar. Și apoi, o luăm de la capăt”

Azi, la prânz, s-a început din cartierul Dorobanți II, acțiunea de dezinfectare a întregului oraș.

Compania de Apă a sărit în ajutorul RER Sud și a scos pe teren șase autospeciale cu echipamentul necesar și personalul aferent pentru acțiunea de dezinfecție a trotuarelor.

RER Sud – cu două autospeciale – se va ocupa de străzi (carosabil).

Primarul Toma, cu harta în față, coordonează personal acțiunea.

„Am înțeles că nenorocitul ăsta de virus se ia inclusiv pe tălpi. Vom lua stradă cu stradă, trotuar cu trotuar. Vom face dezinfecție în tot orașul, până la intrarea în blocuri și case. Vom avea opt mașini alocate cu echipament special pus la dispoziție de Compania de Apă. Se dă cu hipoclorid de sodiu. Remanența soluției de biocid este de o săptămână. Apoi o vom lua de la capăt”, a anunțat Toma.

Primarul are rugăminte la locatari și la asociațiile de locatari din Buzău de a se ocupa de realizarea dezinfecției pe scările blocurilor.

Citește și: Toma, anunț: „Le vom distribui gratuit prin polițiștii locali și asociațiile de proprietari” CLICK AICI

Citește și: Pachete cu hrană în valoare de 12 lei/zi. Cine beneficiază CLICK AICI

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

13 comentarii la „Toma: „Luăm stradă cu stradă, trotuar cu trotuar. Și apoi, o luăm de la capăt”

  • Campanie electorală. Resurse irosite degeaba de primar. Trebuie urmărit și cum se cheltuie, că acum e ocazia de făcut mălai…

    Răspunde
  • Bravo, D-le Primar !!!
    Dacă prin aceste măsuri luate, efectele vor fi cele aşteptate, adică nu vor fi mulţi buzoieni infectaţi (să sperăm că niciunul, înafară de cei 2 sau 3 existenţi deja), atunci vă meritaţi mandat de primar PE VIAŢĂ !!!
    Nimic din ce aţi făcut nu se compară cu acţiunea pe care o faceţi acum ! Nici măcar lăudabilele asfaltări. CEEA CE FACEŢI ACUM e cel mai important: PROTEJAREA BUZOIENILOR !!!
    Sperăm că aveţi destule cantităţi de substanţe biocide necesare acestor acţiuni de dezinfectare.
    Să se insiste cu aceste dezinfectări mai ales în zonele în care se deplasează pietoni mulţi, cum sunt zonele din preajma mall-urilor şi a farmaciilor, unde oamenii sunt nevoiţi să se ducă chiar şi pe perioada restricţiilor !
    Poate o da Domnul să scăpăm mai repede de nenorocirea asta, să putem ieşi iarăşi în voie din case şi să ne bucurăm de Buzăul nostru drag !

    Răspunde
  • Pentru „ar”
    Dacă dezinfecteaza e campanie electorală dacă nu inseamna ca nu se implica
    Dumnezeu sa te mai inteleaga

    Răspunde
  • Sa fie verificate asociatiile de proprietari daca fac dezinfectia scarilor conform legii, sa se asigure echipament de protectie tuturor celor implicati in aceste activitati. Strazile din tot orasul trebuie spalate. Politia sa vegheze la respectarea recomandarilor. Exista foarte multa lume pe strada in fiecare zi, nu respecta distanta fata de ceilalti, bancile sunt pline de pensionari care stau la soare intre 11 si 13. Verificati.

    Răspunde
  • Dacă virusul ar sta la colțul străzii să spargă semințe, da, acțiunea ar avea sens! Așa, sunt doar bani tocați pentru imaginea lui Tomiță. Mai bine ar pregăti cu lopățica un teren pentru un nou cimitir, dacă tot vrea să iasă din casă, ar face ceva util…

    Răspunde
  • Clorul este cu siguranță inamicul virusurilor.
    Foarte bine. Nu trebuie sa așteptați să treacă efectul, eventual dat cu o zi doua înainte sau imediat daca plouă. E cel mai important lucru pe care il puteti face iar costurile sunt infime fata de beneficii.

    Răspunde
  • Ma intreb daca nu exista o alta substanta care sa fie dată din avion pe modelul dezinsectiilor. Iar magazinele pe modelul injectarii puilor cu aerosoli. Binenteles cu substanțe non nocive oamenilor. Dar cei ce se pricep se pot apleca asupra ideii.

    Răspunde
  • Aceasta molecula este o nano particula de 10 la – 9, adică este detectabilă doar la microscop, în contact cu hipocloritul se dezintegrează imediat, dau și eu un sfat, la intrarea in fiecare bloc sa existe o bucată de pânză de bumbac destul de groasa cam de 1.2 m pe 1 m îmbibată cu solutie de hipoclorit la o concentrație medie, astfel vom putea opri virusul sa intre în scările de bloc și combinata cu existența unei soluții pentru mâine cu alcool de min. 65% putem reduce mult răspândirea, oamenii din scările de bloc sa se ajute unul pe altul să strângă niste bănuți sau poate chiar primăria să le pună la dispoziție substanțele chiar și contracost. Totul depinde de noi cum ne gospodărim. Cu cat suntem mai hotărâți să acționăm cu atât scurtam perioada de carantină. Succes

    Răspunde
  • @ Alex: foarte bună ideea. Generalizarea ei e dificilă. Asociațiile sau primăria.

    Răspunde
  • Virusul nu sparge seminte , dar o dezinfectie dacă elimină un 10 – 20% din viruși tot e mai buna decât cimitirul dorit de tine

    Răspunde
  • Asociațiile de proprietari sa fie OBLIGATE si VERIFICATE sa facă dezinfecție! Nu sunt luate niciun fel de măsuri la scările de bloc, nici măcar curățenie nu se mai face de frica coronavirusului! Ar trebui pus la fiecare scara dezinfectant pe baza de alcool ptr. mâini și covoare cu dezinfectant la intrare. Spălată scara blocului zilnic!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.