Toma: „Nu trebuia carantinată Poșta” vs Prefect: „A fost unica posibilitate”

Opinii divergente între primarul C-tin Toma și prefectul Leonard Dimian în privința deciziei de carantinare a cartierului Poștă pentru două săptămâni.

Inclusiv buzoienii, din Poștă sau nu, sunt împărțiți. Unii sunt de acord cu primarul, alții cu prefectul.

„S-au grăbit, au intrat în panică. În alte locuri din țară, sunt 40-50 de cazuri confirmate zilnic și nu se decide carantinarea. De ce sunt vinovați cei aproape 2500 de oameni, să fie izolați acolo? Nu sunt atât de multe familii de rromi și, oricum, pe cei bolnavi i-au luat de acolo”, a spus primarul la Focus TV.

„Decizia a fost luată în baza unor argumente absolut justificate la solicitarea DSP Buzău. A fost unica posibilitate. Orice altă abordare era de natură să atragă efecte necontrolabile asupra sănătății publice”, Leonard Dimian – prefect Buzău.

Pentru a ne face o idee asupra poziționării opiniei publice, buzoienii.ro a inițiat un sondaj. Rugăm cititorii să voteze o singură dată. Sondajul le este util și decidenților din administrație.

[Total_Soft_Poll id=”20″]

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

17 comentarii la „Toma: „Nu trebuia carantinată Poșta” vs Prefect: „A fost unica posibilitate”

  • Dle Tereaca, aduceti la cunostinta locuitorilor din posta, ca problema cu bancomarul poate fi rezolvata altfel. Magazinele care detin POS pot elibera oamenilor bani din card, exista lege in acest sens.

    Răspunde
    • Raspuns pt anonim. M-am gandit si eu luni la acest lucru. Dar, cred ca aici sunt magazine mici, iar proprietarii nu au atatia bani in casa ca sa-și permită asta.

      Răspunde
  • Prin votul propus mai sus, dvs incurajati dezbinarea, dihotomia intre curente si partide in administratie, polarizarea inutila a societatii buzoiene. Indemnul catre cei care ne conduc ar trebui sa fie altul: asezati-va, dracului, la aceeasi masa, negociati, sau paruiti-va, treaba voastra, dar iesiti pe piata cu actiuni unitare, astfel incat poporul sa inteleaga ceva si sa capete incredere in coeziunea administratiei. Cu astfel de declaratii si actiuni pe timp de criza, sa nu ne miram ca dezbinarea populatiei, si asa profund polarizata politic, ajunge la paroxism.

    Răspunde
  • Cei de la DSP, neavind la inceput suficiente informatii, au gindit ca este un numar mai mare de infectari; cind se iau niste masuri trebuie facuta si o scurta analiza fiindca au de suferit multe persoane fara rost cind se actioneaza pripit

    Răspunde
  • Când apar asemenea epidemii, pandemii sau cum le-o mai spune, nu trebuie să mai auzim de PSD, PNL ori alte alea ! Singura autoritate – dacă o are în mod real și nu este politizată – trebuie să fie Direcția pentru Sănătate Publică iar Ministerul Sănătății s-o revigoreze pentru a asigura starea de normalitate în sănătate a populației…

    Răspunde
  • Normal ca trebuia inchis cartierul Poștă . Oare nu ganditi in perspectivă?? Chiar vreti sa imbolnaviti toata populatia orasului? Trebuie sa punem mai presus sănătatea oamenilor nu unele interese electorale.

    Răspunde
  • Recunosc, sunt un mare fan Toma. Atât de fan, încât îmi face o sinceră plăcere să-i laud realizările, atât în comentariile de pe acest site, ori pe reţele de socializare, dar mai ales în discuţiile cu oricine în viaţa reală, combătându-i pe cei care îl înjură sau îl critică.

    Nu mai are rost să-i înşirui realizările lui Toma, singurul primar bun de după Revoluţie, pentru că se ştiu. Şi se văd !

    Sunt şi unele aspecte care nu-mi plac la el, dar pe care i le-am trecut cu vederea: faptul că vrea să transforme întregul Crâng în spaţiu de plimbare, faptul că vrea să ridice un hotel sau o clădire de birouri – nu ştiu exact – pe locul actualei benzinării Petrom de la intersecţia străzilor Obor-Ostrovului, faptul că şi-a ales unii consilieri total nepotriviţi pentru acele funcţii, când multă lume ştie foarte bine cât de neserioşi şi de oportunişti sunt (floreşti, ţepeluşi şi alte specii, de unii din ei convingându-se, într-un târziu, şi el).

    Ieri, iarăşi, s-a pripit din nou. Cu acele declaraţii publice cum că ,,Poşta nu trebuia carantinată”.
    Păi cum să nu fie necesară această măsură, URGENTA şi UNICA măsură ce se putea lua dacă ne-am trezit brusc cu o zonă, destul de restrânsă, unde sunt cel puţin 19 infectaţi COVID dintr-o dată ?????!
    E clar că nu se cunoaşte în profunzime (de grosul populaţiei nici nu mai vorbesc) cât de PARŞIV şi de PERICULOS e acest Coronavirus !
    Când au început să apară primele cazuri şi la noi în ţară, la prima teleconferinţă avută, feţele lui Nelu Tătaru, Raed Arafat şi Streinu-Cercel efectiv s-au albit ! Nelu Tătaru, mai ales, transpira abundent şi de-abia îşi mai putea controla tremuratul vocei când dădea explicaţii detaliate ziariştilor. De ce oare ???? Pentru că ştiau cel mai bine ce PERICOL APOCALIPTIC ne paşte !

    Aşa că, domnilor decidenţi din administraţie, vă rugăm să consultaţi cu maximă atenţie cei mai avizaţi experţi din Sănătate înainte de a lua decizii într-un oraş !
    E ÎN JOC SĂNĂTATEA ŞI VIAŢA NOASTRĂ, A TUTUROR BUZOIENILOR !

    Răspunde
  • …nu înțeleg de ce nu intră și Bărbuleștiul în carantină, dacă acest rrom de „comitet” s-a infectat de acolo?!… după 15 mai vor împânzi și capitala!…circ!

    Răspunde
  • Pentru Marele Simpatizant Toma: Pe strada Ostrovului în vecinătatea OMV edilul cu realizări în scădere și gafe în creștere a aprobat trei „investiții” private: un hotel-restaurant (Dan Ilie, Scando srl, și două blocuri de locuințe (dezvoltatori Manole și Domente, Eximprod). Avizele birocratice de la pompieri (lângă benzinărie), circulație și mediu(în proximitatea magistralei Unirii la fel de circulată ca și Ostrovului) sunt toate contrare realității din teren. Acum, după 2 luni de restricții care au redus circulația cu 90%, și în val de ploi, se fac măsurători ale calității aerului!!!(29-30.04 și 4-5.05). Pentru lucrurile bune, jos pălăria. Pentru celelalte, precum sufocarea centrului, îl vom „ajuta” să se mai gândească. Avem soluții.

    Răspunde
  • Pai dl Domente este unchiul lui Sebastian Ghita… il stiti voi, ala cu fuga in Serbia si cu un vagon de acuzatii in spate. Tot din PSD, nu? Atunci de ce va mirati ca dl Toma scoate autorizatii inainte sa ii fie cerute? Probabil ca asta nu se numeste coruptie, ci sprijin de partid…

    Răspunde
  • Benzinaria nu are ce cauta in oras, restul e cancan.

    Răspunde
  • Pt ALTUL MAI MIC,toate cele trei investitii sunt pe terenuri PRIVATE, cu ce drept sa interzici unui proprietar de teren sa construiasca un imobil , cand in vecinatatea lui imediata sunt imobile cu un regim de inaltime pe 10 nivele ? Ca o parere personala cred ca autorizatia OMV este pe sfarsite ,pt ca atunci cand s-a dat ,acolo era un mare teren gol unde ERA CLAR CA VA URMA RIDICAREA de CONSTRUCTII CIVILE . Am banuiala ca pe asta MICU si pe prietenii lui ii afecteaza aceste constructii, pt ca le fac ”aia”,dar asta e. Iata ca e posibil sa fie si Klaxy rezonabil si sa fiu de acord cu el, da e nevoie de unitate ,de corelare intre autoritati alese sau numite ,pt a face fata pandemiei,numai ca politica e curva si rapitoare ,te ameteste si-ti afecteaza simturile. Nu uitati ca al dracului COVID n-are partipriuri politice sau de alta natura, trata-til cu respect si stopati-l ,vom avea timp si de certuri politice.

    Răspunde
  • Poate mai faceti cate un sondaj si pe alte subiecte de interes pentru buzoieni. Ca tot se desfasoara toate spre binele nostru. Asta daca nu cumva ne e frica de un rezultat surpriza al unor sondaje!!!! Ca acum.

    Răspunde
  • Călătorului îi stă bine cu drumul. Mai ales când pe un teren care în PUZ figurează ca „drum public, cale de comunicație” se solicită construirea unui hotel. Cum a fost retrocedat un drum public ar trebui să se pronunțe (in)justiția statului de strâmb! „Proprietarii” de terenuri dobândite în condițiile economiei de junglă, nu pot construi ce vor ei, numai pentru că au fost ei „descurcăreți”. Descurcăreții pot fi la un moment dat și încurcăreți, mai știi?! Primăria nu poate accepta orice „investiție” ascunzându-se sub paravanul dreptului privatului de a face orice îi poftește fizicul lui. Poate vrea să facă acolo, crescătorie de lilieci, abator de pangolini sau hală de producție corona viruși, că pentru acestea nu se pune problema traficului sau pericolului de incendii iar comisia de mediu din Primărie aprobă orice.

    Răspunde
  • D-lor simpatizanți ce simpatizați voi dacă în groapa aia unde vor alde eximprod să facă blocuri acum e parcare pentru centru lor de afaceri, unde vor mai face parcări pentru acesta și pentru blocurile alea? Primaru simpatizat de voi nu a auzit de legi de urbanism pe care trebuie să le respecte? Merge așa totul pe fals cu avize măsluite și cu proiecte aiurite? Vedeți poate simpatizați pe altcineva că acestuia i s-a cam urcat succesu la cap și sunt pline cimitirele de oameni de neînlocuit.

    Răspunde
  • Plin de umor, dar cat se poate de bine justificat comentariul @Micului simpatizant tomist catre @calator ! Ha-ha, de mult timp nu m-am mai amuzat asa la un simplu comnetariu, citit pe net…
    Dincolo de amuzamentul explicatiei, acest caz cu ce se urmareste a se construi pe acel teren e unul destul de serios. N-ar strica sa faceti candva si un articol special doar pe baza acestui subiect. Si poate repostati, de data asta chiar in cuprinsul articolului, ca o semnalare din partea unui cetatean, si acel comentariu al @Micului simpatizant tomist…. Un comentariu ce-si merita toate aplauzele!

    Răspunde
  • Că instituțiile statului de drepți dorm, iar când se trezesc supraveghează cuminți ilegalitățile sau pactizează cu infractorii nu e o noutate, dar privații când ajung în administrația publică, în virtutea inerției continuă să se poarte tot ca privați, uitând că în oraș mai trăiesc și alte categorii de cetățeni care au și ei dreptul legal măcar să respire și să-și apere sănătatea, singura lor avere. De aceea legea obligă la consultarea publicului referitor la amplasarea unor obiective, ca să aibă și cetățenii un cuvânt de spus, nu numai administrația cu cercul ei de interese private.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.