Toma: „Sper ca în doi ani, Buzăul să fie orașul acestei flori”
Ieri a început, în parcul Sfinții Îngeri, să se planteze primele flori de lavandă.
Lavanda e o plantă perenă, care nu necesită o îngrijire deosebită, convenabilă și economic, care se poate înmulți prin butășire.
„Sper ca în doi ani, anul ăsta și următorul, Buzăul să își câștige renumele de orașul lavandei. Vom planta lavandă peste tot. E o plantă frumoasă, plăcut mirositoare, rezistentă, nu are nevoie de foarte multă apă. Dacă primăvara, spațiile verzi din oraș sunt înfrumusețate de lalele și celelalte bulboasă, încercăm să le populăm cu flori și în lunile de vară și toamnă”, a spus Toma.
După lalele și lavandă, Toma – care se laudă că se pricepe la flori – are în plan să populeze cu nuferi lacurile din cele trei parcuri mari Buzău.
Totodată, edilul șef a făcut ieri și un apel la buzoieni pentru a-și îngriji spațiile verzi dimprejurul blocurilor.
„Îi rog pe buzoieni să se implice. Trebuie să facem corp comun pentru a înfrumuseța orașul. Chiar dacă aș angaja cinci mii de oameni la Urbis, la spații verzi, tot nu ar putea îngriji tot orașul”, a spus primarul în săptămânalul mesaj către buzoieni.
Despre lavandă
Lavanda este cultivată de mii de ani pentru parfumul său deosebit, dar și pentru proprietățile sale calmante și antiseptice.
- Este un arbust cu o floare foarte frumoasă, de diferite culori (albastru, mov, roz, alb). Lavanda este simbolul regiunii Provence din Franța și are parfum mediteranean.
- Este utilizată pentru fabricarea parfumurilor și uleiurilor esențiale.
- Este un arbust care nu necesită o atenție deosebită, doar irigare regulată, în caz de secetă.
Citește și articolul: Va rezolva o problemă des reclamată de buzoieni. CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
In spatiile unde ar fi trebuit sa fie gazon sint buruieni sau doar pamint batatorit
Pavajul din Piata Sfintii Ingeri facut in urma cu vreo 4 ani de vechea administratie s-a farimat dupa vreo 5 luni fara a plati cineva pentru acest lucru; ar trebui refacut. Mai peste tot buruieni si praf unde ar fi trebuit sa fie spatiu verde
Municipalitatea are preocupări lăudabile pentru înfrumusețarea peisajului și odorizarea ambientului urban, dar ce ne facem cu năravurile, mentalitățile și primitivismul unor concetățeni? Duminică seara pe la 20,30 un anume Sandokan, cu bandană și alură de pirat, a cărui voce dogită sparge urechile cumpărătorilor și târgoveților din piața centrală, pe unde face cărăușie, nu se știe în ce calitate(angajat de administrația pieței sau de unii tarabagii), își făcea nevoile, pe vine, în văzul trecătorilor, chiar în fața Primăriei pe acel frumos aranjament floral tricolor. A sosit imediat un echipaj al jandarmeriei care l-a întrerupt pe mitocanul care, întrebat ce face acolo, le-a răspuns cu o naturalețe dezarmantă: „Mă c…” Așa că pe lângă, asfalt, containere îngropate, locuri de joacă și alei, modernizate, piste de biciclete, parcuri și zone verzi îngrijite, mai avem nevoie și de locuitori civilizați și zdraveni la cap!
Laudabil si de aprecit interesul si efortul autoritatilor locale de a transforma imaginea orasului ,sustin ideea implicarii dar si a reactiei fiecarui cetatean la curatenia orasului si la ingrijirea spatiilor verzi. Rog persoanele in masura sa ma sprijine in sensul de a primi in vederea replantarii un pom. Vreau sa inlocuesc pe str.I.H.Radulesu nr.51,unul din pomii uscati pe care urbisul il uda cand si cand.Va multumesc
A preluat obiceiurile de la fostul, s-a prins ca la Urbis e mult de sifonat si baga bani fara numar in Urbis, ca de acolo ii pot sifona cel mai usor.
In loc sa modernizeze ce e de modernizat a bagat bani in flori inutile ce mor dupa o saptamana.
Pana si copacii n-au viata lunga, ciresii de pe Aleea Trandafirilor din centru unde au fost tarabele ce au fost mutate pe platou deja si-au gasit sfarsitul, au murit si se usuca. Si au costat 300 euro bucata, fiind vreo 20 de bucati acolo.
Mai bine lasau copacii vechi acolo, care erau inalti cat cladirea si faceau o umbra racoroasa.
Banii s-au sifonat prin urbis – platani, ciresi japonezi, lalele, in total vreo 20 de miliarde din toamna pana acum. Afacerea panseluta care costa pe vremea fostului 8 miliarde din bugetul primariei, a reinviat sub forma copacilor ornamentali.
Aceeasi marie cu alta palarie fratilor!
Pe Dobrica care asfalta sub umbrela urbis, l-au inlocuit cu Strabag. Pomi de la finu’ care-i aduce uscati din italia ca aia de pe alea trandafirilor. Totul prin nepotelul plantat si el pe post caldut. Se joaca in familie
Domnule anonim, eu as zice sa îl lasi pe domnul primare in pace pentru ca sambata seara va fi în piața Victoriei sa protesteze împotriva abuzurilor la care îl supui. Apropo domnul Auras, nu va bagați la acest protest sa transmiteti de la fata locului? Se gaseste un loc acolo.Cu ecuson binenteles!
Floarea de asfalt domn primar, aia e singura care ne interesează momentan. Va invit în minunatul Dorobanți 2 sa va rupeți mașina alături de noi și apoi sa îmi spuneți dacă v-ar încălzi cu ceva aceste flori de lavanda…
Auras Tereaca,este adevarat ca s-au uscat pomi noi plantati pe Aleea Trandafirilor?
Insist sa primesc un raspuns
O să mă duc mâine să mă uit. Mulțumesc pentru sesizare.
Lavanda era parfumul preferat al doamnelor care acum trec prin vârsta a treia , la tinerețe .Miroase frumos ,se menține ,dar nu are aromele astea atât de diferite ,care de care mai deosebite pe care le au acum în special deodorantele noastre bărbătești în cazul meu .
alta idee tampita.
cati bani au costat si astea?
la fel ca si copacii din italia de 1 metru care se usuca acuma pe arsita
mafie pe bani publici!