„Trebuie redus numărul imens de hârtii!”

Început încurajator de mandat pentru noul ministru al Educației.

Profesoară de română la „Tudor Vianu” în București (se rezolvă și problema agramaților ajunși șefi la educație!), Monica Anisie a rostit cea mai bună declarație posibilă:

„O măsură care trebuie urgent rezolvată este reducerea numărului imens de hârtii cu care este împovărat cadrul didactic și care în loc să aibă grijă de educația elevului, se preocupă de construirea hârtiilor cerute de minister, inspectorat sau ARACIP”.

Monica Anisie, noul ministru al Educației.

În mass-media se vorbește chiar de desființarea ARACIP, instituție urâtă de profesori și directori și care – în afară de creșterea birocrației – nu le-a adus elevilor mai multe cunoștințe (doar de-asta vin la școală!).

„Ar fi o uriașă realizare, un mare câștig pentru învățământ. Să revenim la evaluarea calității educației și să renunțăm să împovărăm profesorul cu hârtii, dosare, fotografii, „dovezi”… Ar fi bine să reflecteze cineva în minister și asupra minunatelor cursuri pe care sunt obligați profesorii să le facă sâmbăta și duminica, fabrici de bani pentru cei care le furnizează” – Cristina Moise – Profesor Școala G. E. Palade (nr. 15) Buzău


„Membrii ARACIP nu sunt decât niște birocrați, creație a unui sistem și așa superbirocratic. Munca lor nu este relevantă, nu controlul lor, al foilor și dosarelor este important pentru învățământul românesc. Mesaj clar pentru Minister, deființați sistemul ARACIP!” – Valentina P. , profesor

Cine este ARACIP ?

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preunievrsitar (ARACIP) evaluează calitatea educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ preuniversitar şi de alte organizaţii furnizoare de educaţie și autorizează, acreditează şi evaluează periodic unităţile de învăţământ preuniversitar

„Profesori și directori se plâng, pe bună dreptate, că sunt îngropați în hârtii. Că acestea le iau mai mult timp decât cel pe care îl dedică copiilor. Orice activitate cerută profesorilor trebuie să aibă la bază un singur criteriu: cum îmbunătățește procesul de învățare. Dacă ARACIP nu face procesul de învățare mai eficient, cum pare că este cazul, ar trebui luat de pe spatele profesorilor”, Radu Szekely, expert educațional al Comisiei Europene.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Trebuie redus numărul imens de hârtii!”

  • Pe langa ARACIP, in scoli s-a dezvoltat un sistem de monitorizare si pedepsire a personalului didactic, alt sistem de colectare de bani si foloase pentru acoperirea neajunsurilor, alte relatii care franeaza sau exclud educatia, toate controlate de catre organele de partid aflat la conducere.

    Răspunde
  • Dar cu unii directori ajunsi in functie cu sprijinul PSD-ului care nu scriu corect ori stalcesc cuvinte( nu mai vb. ca nu-si fac orele)

    cum ramane?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.