Trei motive pentru care LIDL Buzău a făcut-o de oaie!

Anunț ilegal apărut în parcarea LIDL Buzău.

Clienții magazinului sunt amenințați cu blocarea roților și chiar ridicarea mașinilor dacă acestea ar sta mai mult de două ore în parcare.

Alo, cine vă credeți ?

Responsabilii LIDL ar trebui să știe că deocamdată, în România, doar instituțiile statului au acest drept de a imobiliza bunuri – Poliția Națională, Poliția Locală, Jandarmeria etc.

Dacă domnii de la LIDL ar proceda la blocarea roților atunci se vor alege cu dosar penal (dacă poliția și procurorul își vor face treaba).

Noul Cod Penal, art. 253 alin. (1): Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

LIDL mai greșește în două aspecte, din care unul tot ilegal, iar altul moral:

* în codul CAEN, firma LIDL (care cere 100 de lei pentru deblocarea roților, vezi foto mai jos) ar trebui să aibă ca obiect de activitate și administrarea de parcări private. Și foarte probabil că nu are.

Apoi, atunci când a cerut autorizare de construcție, LIDL nu a specificat că pe terenul respectiv se va desfășura o activitate lucrativă gen parcare privată cu plată (ci o parcare gratuită pentru clienții magazinului).

Primăria Buzău – dacă ar aplica legea cu acribie (în caz că LIDL ar cere bani pentru parcare) – ar putea ajunge până la suspendarea activității LIDL.

*e incorect și față de propriii clienți să impui o restricție de două ore. Poate că sunt unii mai bătrâni, mai înceți, care se răzgândesc și mai cumpără ceva și mai stau o dată la coadă, etc. Să le blochezi roțile mașinilor ar fi o măsură exagerată și regretabilă.

Vezi mai jos ce s-a întâmplat zilele trecute la Timișoara, unde clienții unor mall-uri din oraș sau trezit cu roțile blocate (au stat mai mult de două ore în parcare). Cetățenii au sunat la 112 iar poliția a ajuns la fața locului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

37 de comentarii la „Trei motive pentru care LIDL Buzău a făcut-o de oaie!

  • Au facut unii la Timisoara chiar in parcarile aferente grupului Lidl-Kaufland si nu numai asta si au fost bagati la puscarie.
    Acum firma SSG a preluat stafeta si a inceput timid sa faca iar la Timisoara si in toata tara (inclusiv Buzau la Penny, Lidl, Kaufland) aceleasi treburi ilegale.
    Politistii din Timisoara si-au invatat legea si aplica legea cum trebuie, intervine si deblocheaza rotile masinilor si ridica blocatoarele pana intocmesc raportul de actiune la sectie. Daca firmele au vreo pretentie financiara pentru parcare sunt liberi sa actioneze legal, in instanta, cum spune legea, nu imobilizand si sechestrand bunurile oamenilor pana platesc in urma santajului.
    Puteti vedea actiunea pe youtube canalul vocea timisului, aceiasi care au filmat si denuntat actiunile fostei firme. https://www.youtube.com/watch?v=G73nc1SKhmM
    Sa speram ca politistii buzoieni vor cunoaste si ei legea si vor aplica legea si la Buzau exact ca la Timisoara.

    Răspunde
  • Ok Auras, dar am o întrebare! Am fost de câteva ori la Lidl pt.cumpărături şi am făcut cale întoarsă pt.că pur şi simplu nu am gasit loc de parcare, desi am dat ocol de câteva ori. Am aflat ulterior că atunci când este handbal la Sala sporturilor nu am ce cauta acolo la cumpărături. Dreptul meu cine îl apară?

    Răspunde
  • Locurile de parcare pt. persoane cu dizabilități sunt mai mereu ocupate de șmecheri, iar cei în drept nu au unde să parcheze – atât la Lidl cât și la Kaufland și Carrefour – am sunat și la Poliția Locală și la cea Națională – mi-au spus cu nonșalanță că e parcare privată și nu pot interveni. La noi că la nimeni – du-te în străinătate și parchează pe loc de handicap și primești amendă de te saturi, nu mai parchezi în viața ta – la noi se poate, nu-i amendează nimeni. RUSINEEE !!!

    Răspunde
  • Veniți să vedeți cum este in Germania, dacă nu respecți timpul acordat de magazin, primești imediat amendă, și dacă faci asta de mai multe ori pe zi,de fiecare dată primești amenda(30-50€). O măsură care fluidizează parcările și centrele comerciale.

    Răspunde
  • La noi si pe strada unirii astazi duba de la Temad, era parcata pe locul destinat persoabelor cu handicap. Politia ar trebui sa inceapa de acolo. I parcarea Kaufland…degeaba sunt semne, nesimtitii blocheaza toate locurile, chiar daca sunt locuri si in alte zone. Fara reguli nu se poate face ordine.

    Răspunde
  • Faceti parcare cu bariera si prima oră sa fie gratuită. O oră este suficient să faci cumpărături in dugheana aia.

    Răspunde
  • Auras, astept totuși un răspuns pt.că sunt totusi nelămurit! Iar înainte de a-i întreba pe cei de la Lidl cine se cred, nu ar fi mai bine să ne întrebam şi noi cine ne credem, atunci când încurajăm o categorie de persoane să nu respecte drepturile alteia?

    Răspunde
  • Nu sunteți corect , nu crede nimeni ca este vorba despre clienții magazinului, mai bine scrieți despre poliția locală, să își trimită personalul pe teren(stradă) nu la plimbare cu autobuzul, mașini parcate neregulamentar sunt in tot orașul, și multe alte probleme (aruncatul hârtiilor, chiștoacelor etc, au ce face dacă au de gând să-și execute atribuțiunile.

    Răspunde
  • Eu din cate am inteles de la politistul timisorean,firma care blocheaza rotile are voie sa imobilizeze masina pana cand acesta plateste taxa,amenda sau ce este ea acolo. Daca se plateste totul este OK!!! Daca nu se plateste, atunci agentul de paza cheama politia sa constate si sa legitimeze persoanele in cauza, apoi vor fi lasate sa plece cu masina,iar firma de paza trebuie sa dea in judecata persoana, pentru a plati taxa!
    Mie mi se pare absolut normal ca parcarea magazinului sa fie doar a magazinului!!! Si eu as proceda altfel. Iesire din parcare cu bonul de la casa, insa cu niste reguli. Ai stat o ora la magazin, poti parca linistit, si vei iesi linistit,dar cu bonul de la casa. Ai stat intre o ora si doua, pleci tot cu bonul, dar suma de pe bon sa fie de minim 50 lei. 2-3 ore 100lei suma cheltuita, etc. Astfel s-ar ajunge ca cel care lasa masina acolo 8-9 ore sa plateasca la casa jumatate de salariu…
    Eu asa vad lucrurile… nu stiu daca este legal sa faci asta, insa nimeni nu cred ca sta mai mult de o ora intr-un supermarket si nu achizitioneaza de 50 lei…
    Oricum treaba este undeva la mijloc… nesimtirea este maxima in Buzau si nu numai,iar acest lucru trebuie pedepsit cumva, ca nu se mai poate…
    Scrie cineva mai sus de locuri pt handicap… Prietene, ghertoii cu BMW sau cu masini scumpe dar fara o chifla in burta, nu cunosc semnul de handicap… Eu merg la Kaufland unirii cel mai des… acolo cred ca sunt peste 15 locuri de parcare pt handicap, mama si copilul,etc. Mereu sunt ocupate, MEREU… de curiozitate am stat intr-o zi 10 min in parcare, din 4 masini care au iesit de pe acele locuri, niciuna nu avea om cu probleme, sau copii… Educatia rutiera este 0 in Buzau…

    Răspunde
  • 1. Cei de la supermarket au plătit, amenajat și plătesc pt. terenul ăla pentru clienții magazinului.
    2. Eu, dumneata și ceilalți suntem clienții lor și ar trebui să găsim locuri libere când avem nevoie acolo.
    3. Ar trebui să existe proceduri pentru împiedicarea ocupării abuzive a acelor locuri în afara destinației lor.
    4. Nu înțeleg cui te adresezi: „în caz că pățiți”… Poate doar samsarilor auto. Probabil că ar fi interesant să ne trezim dimineața cu parcarea plină cu rable de vanzare.
    E absurd să aibă cineva nevoie de mai mult de 120 de minute în magazin

    Răspunde
  • Cred ca cel mai elegant este folosirea unei bariere. la fel e si la Brico Depot sambata si duminica . Parcheaza toti cei care merg la targ

    Răspunde
  • Este un domeniu privat ! CLIENTII nu stau mai mult de 1 ora, nu ai ce sa faci.
    Problema este cand la 11 noaptea sau 6 dimineata sunt 30 masini parcate. Aia cine sunt ????

    Răspunde
  • Mi se pare absolut normal ca ei de la Lidl să-ți poată bloca rotile, dacă ești nesimțit. Adică cum vine asta, vii la mine în casa/curte, faci ce vrei, eu nu am voie să-ți fac nimic? E terenul lor, amenajat de ei, plătit de ei, asa ca pot face ce doresc, doar la Buzău se invoca fel de fel se smecherii tipic balcanice, la alții se poate sa fii sancționat, la noi nu. În Buzău cred ca sunt cei mai nesimțiți și needucați șoferi din țară. Era parcarea goala la Lidl, un meltean s-a găsit s-o lase în ușă magazinului, i-am zis sa încerce s-o bage-n magazin, poate îl ajuta mai mult la cumpărături, ca el su t f mulți.

    Răspunde
  • Acest articol este o rusine comandata.
    Caror interese serveste acest articol? A marii majoritati a cetatenilor sigur nu.
    Cei de dinainte si o stii si tu Auras, au dreptate, cu parcarea in zi de meci la Lidl Dorobanti, cu locurile pentru persoane cu handicap, etc
    La Lidl, si alte supermarketuri este o proprietate privata, nu iti plac regulile lor, nu ii vizita si gata.

    Răspunde
    • Domnule Cosmin, eu zic că e invers. Celor de la LIDL, Penny, Kaufland. etc dacă nu le plac regulile statului român, să-și ia tălpășița. Articolul e comandat, într-adevăr. De bunul simț al apărării interesului consumatorului român de posibile abuzuri. La Timișoara au blocat roțile masinilor unor femei după o jumătate de oră și le-au cerut 100 de lei. Dacă se intampla asta mamei/sorei/soției/fiicei dvs. sunt convins ca dădeați „comandă” la buzoienii.ro pentru a populariza o astfel de „rușine”.

      Răspunde
  • Comentatorii presupun ca sunt useristi la cat de extremisti sunt impotriva romanilor si cum apara corporatiile straine care incalca legile statului si drepturile cetatenilor.
    Legea e clara, corporatiile trebuie sa o respecte, daca nu vor sa plece la ei in tara sau in tari bananiere unde nu exista legi pentru cetateni. Oricum in estul Europei grupul Lidl-Kaufland s-a extins pe bani publici, nu pe banii patronatului care e in topul celor mai bogati oameni de pe planeta.
    Chiar si pe domeniu privat nedeschis publicului cetatenii au drepturi, nu poti sa faci ce vrei doar ca e privat terenul, exista legi pe care trebuie sa le respecti.
    Daca terenul e privat si deschis circulatiei publice pentru cetateni are acelasi regim ca terenul public si cetatenii au aceleasi drepturi pe acel teren deschis circulatiei publice precum au si pe terenul public.
    In plus ei acolo blocheaza rotile dupa ureche, neexistand nici un sistem de contorizare a timpului, ceea ce deschide poarta la abuzuri, adica sa te vaneze cum intri in magazin si sa iti blocheze masina rapid, cum facea si fosta firma de la Timisoara, nici nu apucau sa iasa din masina si angajatii erau langa masina la roata ca mecanicii de formula1 la schimbat de roti.

    Răspunde
  • Daca vor sa faca sistem de taxare trebuie sa o faca legal, adica precum parcarile de la mall, cu bariere care emit bilet, iar timpul sa fie ceva mai mare de 2 ore, care in cazul mallurilor e insuficient pentru cate magazine sunt si aglomeratia din ele, mai ales in perioada sarbatorilor, unde stai numai la un banal magazin de haine la coada la casa jumatate de ora sa cumperi o bluza. Daca te duci in toate si cumperi din toate ceva o sa stai lejer 6 ore.
    Daca te duci la mall sa vezi un film la cinema, jumatate de ora iti ia doar drumul din parcare pana la coada la cinema, mai stai jumatate de ora la coada la cinema, apoi jumatate de ora reclamele de la inceputul filmului… adica o ora si jumatate se duce doar din vina mallului care te tine in asteptarea filmului care si el dureaza inca o ora si jumatate minim.
    Cine nu plateste, daca vor sa obtina bani de la el trebuie sa urmeze calea instantei, nu sa ii confiste masina si sa il santajeze ca nu ii dau propria masina decat daca cedeaza santajului.
    Politistul are dreptate, in cazul unui conflict civil sau comercial te adresezi instantei civile sa iti recuperezi prejudiciul, nu te apuci sa sechestrezi masinile proprietate privata a oamenilor si sa ii santajezi. Asta e ilegal si chiar fapta penala comisa de firme prin angajatii lor.

    Răspunde
  • Lidl oricum sunt recunoscuti la nivel de tara ca fiind cei la care stai mai mult la casa decat in magazin chiar si in zilele obisnuite. Pana si in varf de perioada mai mult de doua case deschise nu exista la Lidl.
    In afara te incurajeaza sa stai cat mai mult printre rafturile in magazine, pentru ca daca stai mai mult cumperi mai mult, sunt facute studii prin care isi si amenajeaza magazinele astfel incat pentru produsele cele mai vandute sa fii nevoit sa mergi cat mai mult prin magazin ca sa sporeasca sansele sa te atraga si altceva de pe rafturi. Adica si daca te duci sa iei niste lapte sa fii nevoit sa te plimbi cat mai mult prin magazin si sa vezi cat mai multa marfa care sa sporeasca sansele de a te atrage si la casa sa nu ajungi doar cu lapte ci si cu alte produse.
    La noi parca au inceput sa faca concurs cum sa sperie oamenii sa stea mai putin in magazin printre rafturi, ba cu gandul ca te trezesti cu roata blocata, ba cu agentii de paza care fac „verificari aleatorii” a bonurilor fiscale ale clientilor pe motiv ca a petrecut prea mult timp in magazin, ba cu agentii de paza care sustin ca ai avut comportament dubios in magazin si te suspecteaza de furt din cauza asta si fac „control preventiv”… si tot felul de prostii numai ca sa te descurajeze sa petreci mai mult timp in magazin.

    Răspunde
    • Felicitări pentru anonimul care a dat comentarii la ora 14.00. Un om informat și care gândește corect.

      Răspunde
  • Auras, las-o aşa! Nu face o regulă dintr-o excepție! Te-am întrebat cine îmi apară mie drepturile de consumator atunci când am fost la Lidl si nu am reușit să intru, parcarea fiind ocupată de suporterii handbalului de la Sala sporturilor! Înțeleg din răspunsul de mai sus că eu nu sunt consumator si dacă nu-mi convine să – mi iau talpasita? Interesant răspuns dar mai ales abordarea!

    Răspunde
  • Am înțeles exact comentariul tău! Întrebarea era, ce fac eu dacă nu-mi convine faptul că găsesc ocupată o parcare a magazinului de maşini care nu au nici o legătură cu destinația parcării! Şi aşa cum eu nu încurajez practici abuzive, nici tu nu ar trebui să faci asta, recomandând eventual găsirea altor soluții chiar şi dure pt.a fi luate împotriva celor ce ocupă parcarea, fără a avea nici o treabă cu magazinul, ca si cum ar fi parcarea publică de la piață. În nici un caz nu afirmi, dacă nu le convine să -şi ia talpasita, pt.ca atunci te rog pe tine si nu pe magazin, sa-mi aperi şi mie dreptul de consumator! Şi este treaba ta cum o faci !

    Răspunde
    • Raspuns pt dnul Florian. Eu le-am recomandat celor de la LIDL și Penny sa nu comita abuzuri/ilegalitati. Cred ca e o recomandare de bun simt.

      Răspunde
  • Aşa, şi legal cum ar fi după parerea ta, pentru ca dreptul meu de consumator sä fie respectat de către persoanele care parchează acolo, deşi nu au nici o treabă cu magazinul? Lidl. să-şi angajeze eventual câte o persoană să urmărească fiecare sofer tupeist apoi să anunțe autoritățile şi eventual câteva sute de procese prin instanță care să dureze 1-2 ani! Rezolvare tipic românească! Vrem să trăim ca în Vest dar să respectăm dreptul de proprietate ca în Est! Urmăreste ce se întâmplă dacă nu plătești o amendă peste ocean, în leaganul democratiei, sau nu respecți dreptul de proprietate şi ce se întâmplă la noi şi atunci articolul tău se încadrează perfect zonei în care trăim! Te-ai întrebat de ce soferii nostri intr-un fel respectă legile circulației în Vest şi altfel aici?

    Răspunde
    • Domnule Florian, sunt de acord cu dvs. Credeti ca pe mine nu ma deranjeaza mârlănia conaționalilor ? Faptul ca în parcarile mall-urilor sunt lasate masinile geambasilor de autovehicule sau că unii parchează aiurea ? Dar asta nu înseamnă că trebuie să opunem lucrului ăsta o ilegalitate (blocarea rotilor) sau mai multe (transformarea peste noapte a parcării gratuite – asa cum s-a cerut si aprobat autorizarea la primărie – în parcare cu plată). În plus LIDL și Penny sunt autorizate să se ocupe cu comertul și nu (așa cred) cu administrarea de parcări private cu plată.

      Răspunde
  • Ok, am căzut oarecum de acord, dar zona de care vorbim este privată de interes public şi nu publică, ceea ce este o diferență iar regulile ar trebui să fie diferite, chiar şi prin blocarea roților în situatia dată! Sigur, acest lucru prin legiferare pentru evitarea abuzurilor! Mârlania o combați prin măsuri şi reguli dure şi soliciti eventual o legiferare mai dură, în nici un caz nu ceri marlanilor respectarea unei legislații permisive si interpretabile, ceea ce nu vor face vreodată! Asa functionează democrația peste ocean Auras, unde sunt sute de nații şi obiceiuri!

    Răspunde
  • …apoi, si cu asta închei Auras, şi ocuparea locurilor de parcare ale magazinului de către persoane care nu sunt clienți ai acestuia, este tot o aducere in stare de neintrebuintare a unui bun aparținând altuia! Iar dacă observi, majoritatea comentariilor sunt pro-măsură, chiar dacă nu chiar legală dar eficientă. Stii de ce? Pentru că, nu marlanii citesc aceste articole! Aceia vor cere respectarea legilor permisive si ineficiente, de care lor oricum nu le pasă, iar ceilalți adaptarea/legiferarea măsurilor dure, pentru ca acestea să devină eficiente! Iar tu, dacă îți dorești ca țara aceasta să evolueze, ar trebui să abordezi astfel de subiecte din al doilea punct de vedere!

    Răspunde
  • Un articol „drăguț” în care condamnăm cu mânie proletară imperialismul celor din vest care au venit să ne jupoaie de bogății!

    Răspunde
  • 1. Aștept, poate mai trăiesc, să pot merge la un supermarket românesc, cu produse alimentare preponderent românești și de calitate. Deocamdată singurul market românesc este Dedeman, dar cu profil materiale de construcții, uz casnic, grădinărit. Proprietarii români, în mod sigur, ar fi impuși și la plata taxelor către bugetul statului de care străinii sunt scutiți de guvernările antinaționale.
    2. Societatea modernă nu poate funcționa fără reguli. Asprimea legilor și aplicarea lor fermă i-a făcut pe unii mai civilizați decât alții. Folosirea parcărilor publice ale magazinelor pentru comerț auto, drifturi nocturne, pauze de cafea prelungite de către tăietorii de frunze, stranii posesori de mașini, chiar și de spectatorii întrecerilor sportive, trebuie într-un fel reprimate. Dacă marketul are parcare, sala de sport, stadionul, târgul de mașini, nu trebuie să aibă și ele parkingul lor?

    Răspunde
  • Subiect de scandal……fiecare isi da cu parerea. Toti stiu legea, ordonantele, regulamentele parcare privata publica circulatia pe drumul public e parcare privata dar deeschisa circulatiei publice. Te doare cerebelu de atitia juristi. Azi toti fac dreptu sau ASE e normal ca fiecare sa debiteze.
    O simpla bariera ar rezolva situatia, dar nu vor ca si asa nu au clienti. Oricum am observat ca in ziua de azi da bine daca esti de partea poporului si celor abuzati…nu punem la socoteala ca cei abuzati de fapt au comis si ei o marlanie. Cum a fost si ala cum bmw pe linia de tramvai. …..domle a oprit pe linie da nici tramvaiu nu trebuia sa intre cu tramvaiu in el. Am vazut o duduie care a facut o paralela magnifica si s implicat si ea activ in mocirla . Daca un pieton trece pe rosu ce faci intri in el? Doza maxima de desteptaciune si spirit practic. Iti dai seama daca gasesti una de asta in trafic ca e nenorocire.
    Cica Nu trebuie sa si faca singur dreptate nimeni……..asa si asta au stat ca marlanii in parcare si ei s au dus in alta parte, dar nu ai dreptu sa le blochezi rotile. Da bine asa cand debitezi ca domle tre sa aplice legea….pare ca tu de fapt esti un mare respectator al legii sau urechea publica.
    In ziua de azi toti marlanii si cocalarii au numa drepturi presa si politia s a transformat in avocatul lor! De la ce era pe vremea lu Ceausescu cind nu aveai nici un drept, acuma opresti pe linia de tramvai sau stai ca nesimtitu in parcare la un magazin cu orele si tot tu ai drepturi si tot tu ai dreptate. Sincer mi ar placea sa se revina la regulile dinainte ca astfel de cocalari cu mertan sau bmw ul de obicei negre sa primeasca ce merita!

    Răspunde
  • A milita pentru legi inasprite inseamna a milita pentru abuzuri si pentru a te intoarce intr-un regim totalitar abuziv ca pe vremurile PCR sau vremurile regaliste odioase si criminale.
    Legile trebuie sa fie cat mai permisive si clare, sa fie pentru libertatea cetatenilor, nu pentru abuzarea cetatenilor de cei ce vor sa fie stapani peste cetateni.

    Răspunde
  • Frumos este ca îi victimizăm si ne punem poalele in cap doar pt cei carora le au blocat rotile. Nu e voie sa le blochezi rotile. Da pe ceilalti care vin la magazin si nu au loc de parcare din cauza unor marlani si nesimtiti/nesimtite ? pe ei cine ii apara ? la ei cine se gandeste? Vedem ca de obicei doar ce ne convine. Tipic romanesc ! bârfa, ţopîrlănia, duşmănia, capra vecinului, răutatea….si acum de cand cu internetu toti sunt destepti si emit opinii fiecare cu ce i convine important e sa para destept si sa se bage in seama! Citim cu aviditate orice scandal apărut in ziar, nu avem nici o treaba cu el da incepem sa ne dam cu parerea si emitem judecati de valoare!!!! Suntem valorosi!

    Răspunde
  • Daca lasa o invatatoare, cum a fost la scoala 1 , masina 10 minute pe zona de parcare interzisa, si i.a ridicat.o Urbisul, nu mai e abuz ???? Si ala e domeniu public ( adica al urbei) iar asta e privat ( cumparat cu bani de o entitate, ca la mine in casa sau la tine in curte)

    Ce naiba… vorbim sa ne aflăm in treaba…

    Răspunde
  • Compari doua situatii diferite.
    Una e sa fie imobilizata/ridicata de Politia Rutiera in conformitate cu legea in vigoare, alta e sa fie imobilizata/ridicata de angajatii unei firme private sau de o persoana fizica aleatorie.
    Cat timp nu e respectata legea in totalitate o imobilizare/ridicare e ilegala chiar si daca e facuta de Politia Rutiera si in caz ca esti abuzat vei castiga la prima infatisare cand contesti.
    Si aia la scoala 1 a fost o ridicare abuziva, daca o contesta in instanta castiga, cum au castigat toti cei ce au contestat prin toata tara ridicarile facute abuziv de autoritatile locale. Se anuleaza doar pentru simplul motiv ca ridicarea nu s-a facut de catre Politia Rutiera ci de Politia Locala, lucru nepermis conform legii si CCR.
    De ce crezi ca ridicarile de masini au incetat in tara? Ca erau facute ilegal, doar un santaj mascat in spatele unei autoritati locale si a unei firme ce nu avea nici o atributie sau drept sa faca asta. Pana n-au venit deciziile in instante si apoi deciziile instantei supreme CCR, primariile impreuna cu firmele prietene cu primarii comiteau abuzuri si furau banii cetatenilor cu sechestru si santaj ilegal si foloseau acel instrument si ca o metoda de sicanare, ca sa faca cetatenii sa piarda timp prin instanta cu contestatiile, timp in care primarii se foloseau de banii aia incasati ilegal.

    Răspunde
  • Gandire comunist- socialista
    Proprietatea privata este sfanta si intangibila. Cu ce drept sa hotarasca sau sa.si dea cu parerea cineva despre ce sa intampla pe un teren privat. Nu iti convin regulile, nu te duci, simplu.
    Si ce sens are articolul ? Clientii Lidl nu stau mai mult de 2 ore. Aparam samsarii ? Nesimtitii ce isi spala masinile in weekend cu galeata in parcarea lor. Nu imi sunt simpatici Lidl dar :
    PRIVAT = PRIVAT . Simplu

    Răspunde
    • Răspuns pt. dnul Anonim de mai devreme. Vedeți că la LIDL Timisoara și la altii de pe acolo s-au produs niste abuzuri. Cumpăratori care dupa 30 de minute s-aub trezit cu blocatoare la roti!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.