Trei proiecte conexe: pistă de biciclete, preluare apă de ploaie și un nou lac

După Pădurea Crâng, orașul Buzău mai primește în proprietate, de la stat, un obiectiv important.

C-tin Toma, primar Buzău: „Mâine, pe ordinea de zi a Guvernului, e proiectul de lege prin care Primăria Buzău va primi în proprietate – de la Ministerul Agriculturii, prin ANIF – canalul Iazul Morilor. Orașul Buzău are 14 km din canal, iar comuna Vernești 6 km. E un lucru foarte bun, vom începe de la anul – împreună cu partenerii noștri de la Vernești – să curățăm canalul de toate gunoaiele aruncate aici de-a lungul anilor”


Trei proiecte conexe legate de canalul Iazul Morilor:

1) Proiect pentru amenajarea unei piste de biciclete, pe malul canalului, de la Buzău până la Vernești

Toma a anunțat că v încerca atragerea de fonduri europene pentru amenajarea canalului și a pistei de biciclete

2) Proiect, de durată, de colectare în canalul Iazul Morilor a apei de ploaie din oraș (care nu va mai ajunge în canalizarea orașului!). În acest fel, buzoienii vor scăpa de plata apei meteo!

3) Înființarea unui nou lac sau mai multe alimentate din canalul Iazul Morilor

Regretul primarului Toma e că în perioada comunistă, canalul Iazul Morilor a fost îngropat sub pământ și circulă în jur de 5 km pe o țeavă.

„Mare păcat, acum l-am fi modernizat, iar Buzăul ar fi avut un canal cu apă prin mijlocul său. Cu avantajele de rigoare, estetice dar și de mediu, acolo unde e apă canicula nu mai e vara atât de severă”.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Trei proiecte conexe: pistă de biciclete, preluare apă de ploaie și un nou lac

  • Bălțile nu prea au luptat cu canicula. Încercăm cu o gârlă. Batem noi și canicula într-un fel. Timp, bani și cetățeni anesteziati să fie. Glume administrative…

    Răspunde
  • Scapam de plata la x, scapam de plata la y, dar facturile cresc mereu, suntem intre primii pe tara, desi vai mama lui de oras.

    Răspunde
  • Referitor la punctul „2) Proiect, de durată, de colectare în canalul Iazul Morilor a apei de ploaie din oraș (care nu va mai ajunge în canalizarea orașului!). În acest fel, buzoienii vor scăpa de plata apei meteo!”
    – Oare cum s-o face asta? De la locul de varsare(colectare) se teleporteaza apa de ploaie direct in canalul Iazul Morilor? Se infiinteaza o retea separata de colectare doar pentru apa de ploaie, separata de cele reziduale din gospodarii?? :))

    Răspunde
  • sa inteleg,

    se doreste colectarea apei de ploaie ( potential poluata dupa contactul cu strazile orasului)
    si deversarea ei fara epurare in acest canal ….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.