Tribunalul Buzău a schimbat azi decizia Judecătoriei Pătârlagele!

Veste proastă pentru Bogdan Pescaru, polițistul de 24 de ani din Nehoiu care a provocat sâmbătă dimineață un accident mortal (pasager de 33 de ani).

În urmă cu câteva minute, Tribunalul Buzău a schimbat decizia Judecătoriei Pătârlagele (care îl lăsase liber, doar cu control judiciar) în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele împotriva încheierii pronunţate de Judecătoria Pătârlagele. Dispune arestarea preventivă a inculpatului PESCARU BOGDAN, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă”.

Documentul care a schimbat totul

Într-un comunicat de presă, procurorul de caz a informat marți„analiza toxicologică a indicat o alcoolemie de 1,11 g/l în sânge la prima probă biologică de sânge recoltat”.

De la 0,8 g/l în sus nu mai e contravenție, ci infracțiune (se intră pe penal) – pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Agravant e că, din cauza alcoolului, intră pe alineatul 2 de la uciderea din culpă („nerespectarea dispoziţiilor legale”), unde pedeapsa e mai mare între 2 și 7 ani (față de 1 – 5 ani fără alcool).

Fiind cumul de infracțiuni (alcool la volan + ucidere din culpă), dacă speța ajunge la niște judecători mai exigenți care fixează o pedeapsă de (minimum) trei ani, Bogdan Pescaru poate face închisoare!

Ce zice codul penal

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Uciderea din culpă

(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Circumstanțe agravante

1) Șoferul era polițist. De la oamenii legii așteptarea e de a avea un comportament public ireproșabil, de a fi exemple în societate. Dacă nu te știi în stare, nu te faci polițist.

2) Băutură. De obicei, pentru băutură la volan nu există indulgență. Principiul „oricui i se poate întâmpla”, nu se mai aplică, pentru că majoritatea șoferilor nu se urcă la volan dacă au consumat.

3) Viteza excesivă. Șoferul conducea ca la raliu, atenție, pe un sector de drum plin de curbe periculoase și în rampă!

Dacă șoferul trăgea dreapta cu 50-100 de metri mai în față, Mercedesul ar fi zburat de pe deal în râul Buzău sau pe calea ferată.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Tribunalul Buzău a schimbat azi decizia Judecătoriei Pătârlagele!

  • Dacă ești prins băut, la volan, poți da examen de redobândire!
    E noaptea minții!
    Ce rost mai au discuțiile până nu se schimbă și, mai important, se aplică legile?!?

    Răspunde
    • zici prost , habar nu ai de legi , examen de redobandire , auzi , ce prostii pot unii sa scoata pe gura :))) va gasiti unii sa comentati asa aiurea :)))

      Răspunde
  • Felicitări procurorului de caz. Dacă nu făcea recurs minunea asta nu se mai întâmpla. A aruncat pisica în curtea Tribunalului. Felicitări și celor doi judecători de la Tribunal. Au rezistat cu brio presiunilor. Măcar 30 zile suntem mai în siguranță.

    Răspunde
    • Cum ești mai în siguranță?! Și afară dacă era, nu mai avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.
      Unii comentează doar de dragul de a comenta…

      Răspunde
      • Nici sa se urce beat la volan nu avea dreptul. Si totusi …
        Da, unii comenteaza doar de dragul de a comenta, tu esti unul dintre ei.

        Răspunde
        • Lucian, trage apă după tine, te rog.
          A conduce băut și a fi reținut sunt două noțiuni diferite. Îmi este greu să îți explic, dacă tu ești analfabet funcțional.

          Răspunde
      • De parcă avea dreptul să se suie băut la volan! Brusc, după ce produce un accident mortal, gata, devine iarăși virgin! Bobiță are profil de psihopat. Te poți aștepta la orice de la o așa formă de viață. Și pe tricicleta municipală dacă se suie, prezintă un real pericol pentru cei din jur!

        Răspunde
  • Jmacherii tre sa ‘imvete ca jmacheria doari si nu duci nicaierea, bre….

    Răspunde
  • Numai Ponta mai era premier doar în timpul orelor de program, în rest era persoană psihică și copilot!
    Să înțelegem că Bobiță era melițian doar în timpul programului, în rest era pielea ursului din pădure!

    Răspunde
  • Încadrarea juridică ce o expui nu are legătură cu profesia de polițist, ci cu faptul că avea o alcoolemie peste 0,80 %o, iar aceasta este o infracțiune distinctă! Profesia este conducător auto. și ca să o exerciți nu trebuie să fii beat ( pe înțelesul tău )! Aici este agravanta de care spune parchetul, nu că este polițist!

    Răspunde
  • Se vehiculează că Bobiță a încercat să pună victima pe scaunul șoferului. Halucinant este că victima era încă în viață. Dacă ar fi sunat imediat după accident la 112 poate altfel se derulau evenimentele ținând cont că spitalul Nehoiu se află la mai puțin de 3 kilometri de locul tragediei. „Noroc” cu camerele din zonă.

    Răspunde
    • Și dacă proceda așa, s-ar fi stabilit că el a condus mașina în momentul producerii accidentului.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.