Ultima oră! Iată cum vor circula pensionarii cu autobuzul din luna martie! Bilete gratuite și abonament ieftin!
În această seară, la Campus Tv, primarul C-tin Toma a anunțat în premieră cum vor circula pensionarii din municipiul Buzău cu autobuzele Trans-Bus cu începere de la 1 martie.
Atunci expiră actualele abonamente gratuite cu număr nelimitat de călătorii.
„Le vom acorda pensionarilor câte 20 de bilete gratuite pe lună. Asta înseamnă câte 10 călătorii dus-întors. În plus, după epuizarea biletelor gratuite, pensionarii vor avea posibilitatea de a-și cumpăra abonamente cu 30 de lei. De la 1 martie se va mări și prețul unei călătorii de la 1,5 la 2 lei. Am dat dispoziție ca până atunci să amenajăm în 10 locuri din oraș chioșcuri ale Trans-Bus de unde cetățenii să-și procure bilete și abonamente. Limitarea la 20 a călătoriilor gratuite pentru pensionari și creșterea prețului biletelor sunt necesare pentru a încerca să facem din Trans-Bus o societate care să nu mai meargă în pierdere. E necesar ca Trans-Bus să aibă fie și un leu profit pentru a accesa fondurile europene prin care vom achiziționa autobuze și vom asfalta câteva artere principale din Buzău”.
O altă noutate va fi acordarea facilităților cu 20 de bilete gratuite și a abonamentelor la prețuri promoționale inclusiv șomerilor din municipiu.
Citește și articolul: Ce-i cu tăierile masive de copaci din Crâng ? „Din păcate e o epidemie ca acum 40 de ani!”
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Aveti idee elevii cum vor circula cu autobuzele?
O să mă interesez maine.
Foarte frumos cá vá gándiți şi la batránii noştri ce au muncit o viatá…dacá a-ți micşora si abonamentele elevilor si tinerilor studenti am putea aráta lumii cá întradevár suntem în UE…
Vá felicit pentru decizia luatá!
Unde vor fi amplasate tonetele pentru bilete?
Nu cred că s-a stabilit încă, dar mă voi interesa.
Marcelico! Elevii circulă gratuit pe autobuzele Transbuz.
Ar trebui aplicata aceasta masura si la elevi, care nu au nevoie de mai mult de 20 de calatorii dus-intors pe luna ca sa se duca si sa vina de la scoli. Si pe perioada de vacante sa nu primeasca bilete.
Mi se pare corect sa le fie limitate călătoriile!
Persoanele cu incadrare in grad de handicap mediu copil si adult care incaseaza lunar 39 lei oare nu ar avea si ei acest drept? Pentru gradul 1 si 2 se emit gratuit legitimatii de calatorie prin legea 448/2006 dar pentru cei care sunt copii sau adulti cu handicap mediu nu se gandeste nimeni?
Draga d-le Ion,pensionarii se pot limita la 20 de calatorii ca nu le trebuie frecus toata ziua pe autobuz,nu intarzie la program…dar unii copii trebuie sa schimbe mai multe autobuze pentru a ajunge la scoala si inapoi ,ca sa nu mai zic de o alta situatie concreta a autobuzului nr 3 care la traseul Dedeman ->M.Viteazu are alt traseu,ocolind cart.Posta,iar pentru calatorii din cart .Posta e necesar sa se cumpere si al doilea bilet,pentru ca in M.Viteazu e capat de linie ,si crede-ma ca nu e de mers pe jos deoarece din M.Viteazul pana in Posta ai de mers foarte mult..mai ales ca e zona cu calea ferata periculoasa dealtfel si pentru un om mare d-apai pt un copil…asa ca mai si gandeste ai argumenteaza cand iti dai cu parerea..
Oare si in București sau oricare oras din tara are transportul local public pe profit? Unul de exemplu?
Comparabil cu Buzaul!
da f bine caci in bucuresti cu trasee cit zece cit face trans bus in buzau pensionari circula gratuit
Andreea, calul de dar nu se cauta la dinti, nu stiai asta?
Va da primaria o pomana si acum faceti fite ca nu va lasa fix in fata portii/blocului, de parca nu puteti merge pana la statie.
Pe cei din Dorobanti 2 nu ii vad comentand ca trebuie sa mearga pana in Brosteni sa urce pe bani chiar in autobuze, si e o distanta poate chiar mai mare decat ceea ce spui tu cu cartierul Posta. Si alte asemenea exemple.
Poate sa mearga elevul pana in statie, ca nu moare sa stii, ba din contra, mersul pe jos e chiar recomandat si sanatos si prelungeste viata.
Am fost si eu elev si am avut prieteni elevi, si sa stii ca desi aveam distanta mare intre casa si scoala numar pe degete de cate ori am luat autobuzul PE BANI sa ma duc la scoala, si nu pentru ca nu ne permiteam, ci pur si simplu asa ne placea, mai socializam pe drum, ne mentineam sanatosi…
Si ca sa iti faci idee, aveam un prieten care locuia in centru si se ducea la liceu in zona industriala, la D Filipescu pe jos, zi de zi, si trecea calea ferata foarte sigura pe la Gara ca sa scurteze drumul.
Daca elevul vrea livrare de la poarta casei pana la poarta scolii sa ii ceara parintelui sa se duca la munca sa ii ofere bani de taxi, nu pomana din banii cetatenilor.
Asa e pomanagiul, dupa ce ii dai pomana te injura ca nu i-ai dat cele mai scumpe produse in loc sa iti multumeasca ca i-ai facut o pomana.