Unde greșește Toma cu Drăgaica

E principala critică adusă primarului C-tin Toma în legătură cu Drăgaica:

„Se cheltuie sume importante cu toți acești artiști aduși să cânte în fiecare seară la Drăgaică. Mai bine s-ar face altceva cu acești bani că, slavă Domnului, sunt destule de îmbunătățit în Buzău”.

Concert Compact, Drăgaica 2019

Unde greșește primarul Toma e că nu spune deloc (sau dacă a făcut-o cumva nu s-a făcut auzit) e că Târgul Drăgaica nu are doar cheltuieli (cu cântăreții), ci și venituri. Considerabile.

Se estimează că la Drăgaica 2019 au fost în jur de 280 de mii de vizitatori!

Pe seară, sâmbăta și duminica abia puteai arunca un ac la Drăgaică

Doar din bilete s-au încasat câteva miliarde de lei vechi (e doi lei biletul)! Și de la parcarea cu plată s-au strâns bani.

Se adaugă aici chiriile pe care cei cu comediile, terasele și diversele tarabe le plătesc. Chirii deloc mici. Și de aici se încasează sume importante.

Urmează sponsorii, cum ar fi de pildă, Timișoreana, care au contribuit cu bani. Principalul deținător al comediilor, un domn Prunaru, l-a plătit pe Damian Drăghici și formația sa, iar Nelu Mărunțiș pe Aurel Tamaș.

Dacă Toma ar face publice veniturile și cheltuielile s-ar vedea că pierderile financiare, dacă există, sunt mici.

Iar acestea pot fi acoperite de faptul că Drăgaica se întărește ca brand (de sine stătător, dar și al Buzăului). Tradiția de sute de ani e dusă mai departe, iar zeci de mii de copii din Buzău se distrează aici an de an. Se păstrează și legătura cu buzoienii din străinătate, mii sau chiar zeci de mii de localnici plecați departe de casă, accesând transmisiunile în direct din Drăgaică.

Întrebare organizator: „Dacă n-ar mai fi concerte, din cei 280 de mii de vizitatori, ar mai veni 50 de mii ?”

Drăgaica poate fi văzută și ca o investiție de viitor. Foarte probabil, de anul viitor, întrucât cererea e mare – spațiul va fi extins cu peste 50 la sută. Asta înseamnă mai mulți comercianți, comedii, terase și locuri de parcare. Dar și mai mulți bani încasați de municipalitate, astfel încât la un moment dat organizatorii ar putea constata – discutând fie și doar economic – că au făcut profit.

Cu roșu e Drăgaica actuală, cu galben extinderea. De spațiul câștigat va beneficia și talciocul săptămânal

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Unde greșește Toma cu Drăgaica

  • Unde greșește Toma? Unde greșesc toți primarii: lipsa de transparență în cheltuirea banilor publici.

    Răspunde
  • Cum naiba sa nu „se auda”???
    Inseamna ca astia/recte reporterii care au contract cu Primatia Buzau nu latra suficient!
    Deci daca este asa,personal o sa imi cer scuze fata de Tomel,pt criticile aduse!
    Dar totusi…Buzaul este ingropat in gropi si noi facem dezmat si chilabadeala???
    De ce nu face dezbatere publica de fiecare data cand se iau astfel de decizii?si sa votam noi,nu consilierii care de frica ciolanului gros si scaunul cald voteaza cum zice sefu???
    Sper ca nu stergi comentariul!ca si contribuabil si traind in democratie am si drepturi nu doar obligatii!
    JOS ILIESCU!!!

    Răspunde
  • Paine si circ ! O traditie frumoasa la origini, transformata in ultimii 30 de ani intr-o tiganeala totala, o masa de manevra pentru prostime si saracime. Scuze ca ma exprim dur dar asta este PURUL ADEVAR.

    Răspunde
  • Diferenta e ca banii incasati se pierd in conturile firmelor ce administreaza pentru primarie, iar primaria nu vede nici un leu ca se fac nevazuti de acolo prin diverse buzunare private, in timp ce banii pentru paranghelie vin direct din contul primariei la trezorerie.
    Adica paguba de doua ori, primaria plateste paranghelia din bani publici si pierde si incasarile care dispar de la firmele ce administreaza pentru primarie.

    Asa e cand spui doar jumatati de informatii, pare altceva decat este.

    Răspunde
  • Nu stiu de ce dar cred ca voi astia de sunteti impotriva ati intins micul prin mustar si anul asta in Dragaica. Voi credeti ca daca nu mai e Dragaica o sa avem brusc bani, spitale si drumuri? In ce lume traiti? Lasati targul sa se dezvolte. Este cel mai vechi targ din partea asta a Romaniei. Traditia se vinde bine, mergeti in Bucovina, dati 2000 de lei pe cazare si mancare 2 zile si apoi vedeti ca, o traditie conservata si bine gestionata, poate aduce bani. Nu ajutoarele la caldura.

    Răspunde
  • Cel mai dubios lucru e ca desi intrarea este pe bani acolo (pe care nu ii incaseaza primaria), ei nici macar nu stiu cate bilete au vandut, ci estimeaza asta din ochi. Ar trebui sa stie exact cati vizitatori a avut, nu sa estimeze, ca biletele si incasarile trebuie sa fie inseriate si declarate, sau pentru cei ce incaseaza nu se aplica aceleasi reguli ca la restul care n-au contracte cu primaria?
    Cu atat mai mult cu cat acum sunt bilete teoretic printate electronic, deci ar trebui sa stie situatia la secunda cu privire la incasari si intrari.

    Răspunde
  • @ignorantu: tu compari Bucovina cu Dragaica ???!!!!
    E clar ce nivel ai.
    Super :)))

    Răspunde
  • Există o evidență contabilă paralelă reală, dar și una care este prezentată și folosită de fapt. Așa se sifoneaza banii. Se știe exact câți vizitatori au cumpărat bilet, dar nu se spune.
    La fel, se știe exact câți plătesc pentru parcările publice cu plată, dar se prezintă ca fiind mai puțini.

    P.S. Când s-a asfaltat tot spațiul din talcioc, s-a furat atât la calitate, cât și la cantitate. S-a plătit pentru asfalt de calitate bună, dar s-a pus de calitate inferioară. De asemenea, din fiecare camion care a transportat asfaltul lipseau în realitate circa 3 tone, dar pe facturi era trecute. Când transporți peste 20 de tone, cu greu realizezi că lipsesc 3 tone.
    P.P.S. Urbis Serv cumpăra autovehicule și utilaje doar cu banii jos, nu în leasing sau rate ca săracii din mediul privat.

    Răspunde
  • În afară de Drăgaică, un singur festival din România a depășit 250.000 de participanți pe ediție, în ultimii trei ani: Untold. Concepția diferă, durata diferă, publicurile diferă. La ambele festivaluri urcă pe scenă peste 250 de artiști. Untold promovează în primul rând artiști străini cam din același gen muzical, Drăgaica, români, din genuri muzicale variate. Puțini spectatori de la Untold ar participa la Drăgaică și puțini participanți la Drăgaică s-ar duce la Untold. Prețul diferă, gusturile muzicale diferă, modul de organizare diferă. Unul e strict orientat spre profit, celălalt spre o anumită protecție socială. Unul e mai capitalist, celălalt mai socialist. Unul promovează valori globaliste, celălalt, tradiționaliste. Unul e organizat într-un oraș bogat, celălalt într-un oraș sărac. Echipa de producție a Untold are peste 7.000 de persoane, cea a Drăgăicii, sub 30. Numărul de voluntari: 1200 vs. 20. Untold e promovat de Media Pro, Drăgaica, de mass-media locală. Deși au la bază filosofii diferite, ambele sunt corecte și necesare. Un bilet la Untold pentru tot festivalul costă aproape 1.000 de lei. Unul similar la Drăgaică, 30 de lei. Cheltuielile zilnice ale Drăgăicii pentru o zi de festival, inclusiv sceno-tehnica și campania de promovare, 12.000 de euro. Cât costă o zi de Untold? Țineți-vă bine! 4.250.000 de euro. Pe zi. Spuneți că nu putem compara mere cu pere? Numitorul comun este că, pe căi diferite, ambele fac, în fiecare an, peste un sfert de milion de oameni fericiți! Restul sunt vorbe goale.

    Răspunde
  • Cu o mica mare diferenta: Untold este racordat la prezent si viitor, iar Dragaica la un trecut plin de non-valoare.
    Promovam atmosfera de amarasteni, tigani, in general lume de cea mai joasa speta sociala. Asta vrem sa vada copiii nostrii ????!!!! Asa le aratam ca arata viitorul ???!!!
    Cu educatie, cultura si multa rabdare, poate reusim sa mutam actuala generatie tanara din mocirla manelelor si micilor la gratar, inspre altceva mult mai decent si civilizat.

    Răspunde
  • Alfred, probabil cel mai adevarat comentariu. Catalin, nu compara nimeni una cu alta. Citeste comentariul inca o data.

    Răspunde
  • Văd oameni care au postat aici care au perfectă dreptate!!!
    Spune: Se estimează 280.000 de vizitatori în Dragaica 2019!!!!!!
    1. Estimarea are de-a face cu ceva ce preconizezi că o să se întâmple cu o probabilitate.
    2.Vă dați seama ce înseamnă 280.000 de oameni?!!!!!
    3. Cel mai simplu ar fi să se pună la dispoziția presei și a oricărui cetațean, situația încasării celor 280.000 de bilete sau 200.000 sau 25.000!!!
    4. Noi buzoienii nu știm și vedem că nici nu trebuie să știm, pe ce sume semnează marile vedete ale muzicii românești!
    5. Starea soselelor și a trotuarelor din oraș este dezastruasă. Plombările se fac în batjocura banului public iar calitatea șoselelor proaspăt asfaltate este foarte proastă!!! Daca înca nu poti circula pe banda de mers fără să ocolești, încaleci gurile de canal, ventilele de gaze, scurgerile de apa este o bătaie de joc. Se poate observa cum în câteva săptămâni sau luni asfaltul aplicat se lasă sau face burtă datorita nepregătirii suportului cum scrie la carte. Dl Toma nu ne spune cât costă kilometrul de sosea asfaltată în acest oraș. Este mai ieftin decât km asfaltat la Viena??!!

    Răspunde
  • Se compara veniturile cu cheltuielile pentru artisti; in realiate 95 la suta din cei care au fost la Dragaica nu au asistat la spectacole-veniturile puteau fi utilizate in alt scop; ar trebui ca la spectacole sa fie invitati doar artisti din Buzau

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.