Unde poate fi găsită. Ce facem cu ea

„Probabil că e o ruină de epoca romanilor. Dar, în acest caz, mă mir că nu e pus în valoare și nu vedem p-aici cohorte de turiști”, ne-a transmis un localnic din cartierului buzoian Poștă.

Artefactul poate fi observat sub podul Drăgăicii.

Dacă totuși, după expertizare, se va dovedi că „bolovanul” nu are valoare istorică și e doar un rest nefolositor rămas de la construcția podului, localnicii recomandă îndepărtarea acestuia.

Puțin mai încolo, pe cărarea pe sub pod care duce spre Drăgaică se găsește un alt astfel de artefact.

Localnicii mai afirmă că într-o zi urâtă, cum e cea de azi, o echipă de muncitori de la Urbis ar putea elibera și primeni nițel zona destul de folosită de buzoieni mai ales în zi de talcioc.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Unde poate fi găsită. Ce facem cu ea

  • La cum arata, sigur e vorba de o ramasita a podului construit de romani in 104 dc, peste calea ferata. Pe acolo au trecut legiunile romane venite de pe litoral, spre vestita statiune de atunci Saratus Monteorus, pentru a-si ingriji salele rupte in razboaiele dacice. Multi dintre ei, insa s-au oprit, asezat, insurat cu bastinasele si apoi au facut copii, pe malul Iazulus Morilus, punand astfel bazele vestitei asezari Buzau. La aceea vreme podul era cel mai mare din emisfera nordica ce traversa paralela 45. Ar fi pacat acum, ca in memoria acelor glorioase vremuri, sa nu punem alaturi macar un cearceaf comemorativ pe care sa-l inauguram cu fast cu domn primar si toata presa buzoiana in frunte. Ar fi o mare atractie pentru turistii internationali, pasionati de selfie cu cearceafuri comemorative, mai ales japonezi. Se vor inghesui marii investitori multinationali din horeca sa deschida carciumi sub pod la Dragaica. Veniturile orasului ar creste enorm!
    Dar, sa dam cezarului ce-i al cezarului. Toate laudele si meritele celui mai bun primar din istoria acestei asezari, mai bun si decat Boscodeala. Adica cel actual (am facut precizarea pentru carcotasii ce inca nu si-au dat seama).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.