Urbis Serv a început lucrările pe două străzi din cartier

Vești bune pentru locatarii din Micro XIV.

Două din cele patru echipe ale Urbis Serv s-au mutat, de luni, în cartier:

1) O echipă va moderniza Aleea Garofiței, loc care avea mare nevoie de reabilitare
Aici se va amenaja o parcare

Aleea Garofiței are dinspre spital și blocurile turn configurație de stradă, iar la mijloc (vezi foto mai sus) e doar alee pietonală. Doi cetățeni au propus scoaterea gardului viu astfel încât Aleea Garofiței să aibă configurație de stradă de la un capăt la altul. Răspunsul dinspre primărie e ca solicitarea să vină scris cu semnăturile majorității locatarilor sau din partea asociației de proprietari

2) A doua echipă a Urbis s-a mutat pe str. Prieteniei, unde se amenajează trotuarele.



Carosabilul de pe Strada Prieteniei a fost reabilitat în 2019 (vezi foto mai jos). Primarul Toma a promis atunci că muncitorii de la Urbis vor reveni în Micro XIV după ce vor lucra în alte cartiere și mai văduvite.


Citește și:

loading...

3 comentarii la „Urbis Serv a început lucrările pe două străzi din cartier

  • Pe strada Prieteniei ar trebui luat din spațiul dintre blocuri și trotuar , împrejmuit ilegal cu garduri și porți de “ cetățenii de la bloc” ! Trotuarul mutat 1 metru mai spre interior ! Așa ar rămâne doua benzi pe sens ! Iar masinile nu ar mai fi urcare pe trotuar ca acum!

    Răspunde
  • Am obosit sa tot repet, la infinit: potrivit Legii 196/2018, care este legea care reglementează activitatea asociațiilor de proprietari, acestea nu au nicio responsabilitate fata de domeniul public, adică față de ceea ce este în proximitatea imobilelor de locuințe. Domeniul public tine de administrația locală, adică de primărie, care îl gestionează prin societăți abilitate, gen Urbis Serv, la nivel local. Asta este un răspuns extrem de evaziv din partea edililor, care vor sa se sustragă de la orice inițiativă de acest gen, lăsând contribuabilii la voia întâmplării. În alte zone au scos gardul viu sau au efectuat alte amenajări, mai mult sau mai puțin utile, fără sa mai pună atâtea întrebări. Se dorește astfel ca probabil nefericitul de președinte de asociație sa își asume asa ceva, urmând ca în cazul unor nemulțumiri, sau dacă ceva nu va fi în regulă, sa se spargă totul în capul acestuia. Toată lumea se spală pe mâini, ala e vinovat. Cine naiba strânge semnături pentru asa ceva, când majoritatea proprietarilor dau din an în paste pe la asociatie, sa își plătească întreținerea, mai ales ca mulți dintre ei apelează la mijloace de plată online. Mai vin cei în vârstă, câți or mai fi rămas, ca ăștia nu prea agreează mediul online, nefiind destul de familiarizați cu noul, dar ca să se mai pună și „la curent” cu problemele nou apărute, doar asa de curiozitate, dar tot seniorii sunt și primii opozanți ai schimbărilor, pentru ca ei știau aleile în cauză din tinerețea lor și nu vor fi de acord nici în ruptul capului cu vreo modificare. Aia mai tineri o dau ca nu au timp de asa ceva, deși ar părea interesați pe de-o parte, dar au copii mici și de aici rezultă altele mai importante. Și atunci ce se va întâmpla? Greu de spus, iar lucrurile, din lipsa de asumare, risca sa rămână asa. Pa alee, ca nu o vrea nimeni, va fi concluzia generala. Vom reveni!

    Răspunde
    • Din păcate, puțini oameni și cu atat mai putini politicieni sunt asumati. Multi se dau după cireș, să vadă cum iese și apoi dau celorlalți lecții, „păi nu v-am zis eu!”. Am asistat la o mică sedintă a unui partid de opoziție la Toma. S-a pus problema, „noi cum ne poziționăm față de asta?”. Concluzia m-a uluit. „Așteptăm să vedem ce zice Toma și noi zicem invers”.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.