Urmează 1 mil. € din conturi, case și mașini
Trei pești din Buzău, deghizați în lover boys, dar și fauna din jurul lor, însemnând alte trei persoane, au fost scoși azi pe uscat.
Procurori, polițiști și mascați au descins în zori la nouă locații din mun. Buzău și din două localități învecinate.
S-au confiscat, pe loc, în jur de 40 de mii de euro plus bijuterii de alte câteva mii.
Nouă persoane au fost conduse la sediul DIICOT Buzău. Cel mai grav pentru gruparea inter-familială acuzată de proxenetism, trafic de persoane și spălare de bani e că polițiștii vor să priveze „peștii” de rodul muncii lor din ultimii ani.
Atenție, prejudiciul estimat este de aproape un milion de euro, iar anchetatorii au pus sechestru pe conturi, case, terenuri și mașini.
11 fete au fost păcălite, îndeosebi prin metoda lover boy, transportate în Spania și Elveția, iar apoi puse – mai cu vorba bună, mai cu bătaia – să se prostitueze.
Afacerea a mers șnur vreo zece ani, până când s-a produs o mică fisură, iar polițiștii au intrat pe fir. Redăm mai jos comunicatul emis de DIICOT:
„Metoda cel mai des utilizată pentru recrutarea tinerelor a fost metoda cunoscută sub denumirea ”lover boy” ce consta în manifestarea unor sentimente de afecțiune însoțită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante și aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obținute în alt mod decât practicarea prostituției de către tânăra în cauză. Interesul real al proxenetului era dezvăluit ori devenea evident pe durata desfășurării activității de prostituție când tânăra era supusa la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite in cele mai multe cazuri de corecții fizice, iar cea mai mare parte a banilor obținuți erau direcționați pentru satisfacerea exclusiva a dorințelor materiale ale proxenetului. Datorita acestei perioade de început în care tinerele erau în zona de control și influență a proxenetului, acestea au amânat dezvăluirea activității infracționale organelor de urmărire penala până în momentul când au realizat ca sunt victimele unei înșelăciuni sentimentale.
– transportul tinerelor în Spania și Elvetia (cu autoturismul ori cu avionul)
– cazarea tinerelor în Spania și Elvetia în apartamente închiriate în fapt de către membrii grupării, în care locuiau și acestia din urmă.
– identificarea cluburilor și plasarea tinerelor in aceste localuri pentru practicarea prostituției
– supravegherea tinerelor astfel incat acestea sa ramana în zona de control in influenta a membrilor grupării
– colectarea banilor obținuti din prostituție.
Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională (aproximativ 944.000 de euro) au fost investite de către membrii grupului în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achizitionate pe numele suspecţilor ori pe numele altor persoane și revandute ulterior, urmarindu-se astfel ascunderea sau disimularea origii ilicite a acestor bunuri.
În cauză urmează a fi instituite măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 944.000 de euro” – comunicat DIICOT
În urma perchezițiilor domiciliare, pe lângă bani și bijuterii, s-au ridicat telefoane mobile, înscrisuri, un pistol deţinut ilegal și mai multe arme albe.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Partial adevarat. Pentru a nu fi acuzate de prostitutie , toate fetele declara ca au fost pacalite si inselate bla-bla. Niciuna nu recunoaste ca prostitutia este mai simpla si mai banoasa decat munca cinstita
Culpa comuna…
@Gabi Mihai nu parțial, ci total nu ai dreptate! Prostituția nu mai este incriminată ca infracțiune în Codul Penal, doar proxenetismul este considerat infracțiune. Nu este nicio culpă comună. Eventual, fetele care practică cea mai veche „meserie” din lume pot fi doar amendate cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 lei, conform Legii nr. 61 /1991.