Vezi AICI ce va face Primăria Buzău. Se va umple de copii!

Casa părăsită din imagine este situată într-un colț al parcului Marghiloman.

Are și o valoare istorică, aici își aveau baza de lucru grădinarii care îngrijeau de domeniul boierului Marghiloman.

Primăria Buzău va reabilita clădirea într-un proiect mai amplu de realizare a unei micro-ferme educaționale. Legat de imobil se va construi o seră, iar în jur – pentru că spațiul e generos – se vor amenaja grădini unde vor lucra și învăța, asistați de personal specializat, copiii din Buzău.

Clădirea are și subsol destul de generos, luminat natural, unde va fi amenajat un spaţiu multifuncţional pentru activităţi de prelucrare a materialului vegetal – cultivat în sera anexată şi grădinile din jur.

Pe aici se făcea accesul în subsol
Luminatoarele pe unde lumina naturală intră în subsol
Clădirea are la parter trei camere. Cea de la intrare va fi folosită ca spaţiu de recepţie şi vestiar, iar în încăperile laterale vor fi două săli de activităţi (cu posibilitatea de a fi utilizate şi ca birou).

Conform proiectului, clădirea va fi legată de seră, dar și de un grup sanitar cu patru cabine (din care una adaptată pentru persoane cu mobilitate redusă).

„Sera va deservi activităţilor de plantare/creştere a plantelor şi răsadurilor pe toată perioada unui an calendaristic. Ea este concepută ca un spaţiu central, cu posibilitatea unor amenajări interioare flexibile, funcţie de anotimp şi de tipurile de culturi propuse. Din seră se poate accede, prin câte un pachet de trepte, atât în spaţiul parterului, prin zona de vestiar, cât şi la subsolul clădirii, în spaţiul de prelucrare/ preparare a materialului vegetal”

AVANTAJE

Chiar prin spatele imobilului trece canalul Iazul Morilor, astfel că grădinile și sera pot fi irigate facil și gratuit. Sub lespedea de mai sus se aude șiroind apa canalului
Accesul la „Casa grădinarului” se face facil, atât dinspre parc, cât și dinspre str. Horticolei, zidul având prevăzută o ușă chiar aici
După reabilitarea grajdurilor și aducerea aici a câtorva căluți, plus amenajarea „Casei Grădinarului”, Parcul Marghiloman va deveni un obiectiv vizitabil inclusiv de copiii din județ

Consilierii opoziției privesc cu ochi critic suma – aproape un milion de euro – prezentată de municipalitate în indicatorii tehnico -economici:

E posibil ca în urma licitației, firmele de construcții să prezinte oferte mai mici de realizare a investiției.

loading...

7 comentarii la „Vezi AICI ce va face Primăria Buzău. Se va umple de copii!

  • Zilele acestea am zărit o tăbliță. Un birou de nu știu ce informare publică. În zona sediului Opinia. Va fi la fel.

    Pentru că sunt sute de cereri, primăria a catadisit să facă chestia asta. Sau nu, nu sunt? Iar un ”proect” ca să fie? Problema adulților e că uită că au gândit precum copiii. Problema adulților ajunși decidenți e că sunt neghiobi, în general. Nu e cazul la noi. La noi e vorba doar de ghinion.

    Ne putem imagina, eu o fac, cum copiii noștri vor renunța la… ce e acum la modă: fotbal, karate chiocușin, balet, ”pean”?, și se vor apuca în masă de cultivat.
    .
    .
    .
    ceea ce n-ar fi deloc rău ba chiar în ton cu vremurile, mai ales la subsol. Nu că ar mai fi nevoie, dar așa, ca feeling, underground.

    Auziți, dar dacă punea dracului o tablă la intrare, cu ceva poveste trilingvă, că tot suntem deschiși spre nimeni, și includeam cocioaba într-un circuit pseudo-turistic dar din care măcar învățăm noi, ca administratori ai unui potențial viitor serviciu public? Nu e bine.

    Copiii pot învăța cum e cu săditul la SCDL.

    Răspunde
  • Luând în considerare un preț de 1100 – 1200 Euro pe mp construit „la cheie” (luând în calcul și scumpirea materialelor de construcții din ultimul an) cu 920.000 Euro (4.550.704,46 lei) se poate construi un bloc cu suprafața desfășurată de 840 – 760 mp, care ar putea avea spațiile comune (aproximativ 10% din suprafața desfășuratră) și cel puțin 10-12 apartamente cu 2 camere.

    Chiar dacă luăm în calcul un preț dublu pe mp tot ar ieși un „bloculeț” cu vreo 6 apartamente cu 2 camere „la cheie”.

    În schimb, primarul Toma vrea să cheltuiască 920.000 Euro pentru renovarea unei căsuțe de 52 mp și a subsolului acesteia, construcția unei toalete și amenajarea câtorva straturi de răsaduri!

    Chiar ne credeți proști?
    Cât vă mai bateți joc de noi?

    Așa a fost și cu Parcul Iazul Morilor: un hambar și două băltoace = 1.000.000 Euro.
    Un parc fără vizitatori care este doar traversat de locuitorii din zonă pentru că este un punct obligatoriu de trecere pentru ei.
    Chiar dacă investiția a fost din bani europeni, ar fi trebuit utilizați pentru ceva mai practic și util buzoienilor.

    Răspunde
  • Ne termina domn TOMA cu proiectele,dar ceva concret cu impact important face si el pt buzoieni?Traim intr-un jeg de oras dar ne facem ca nu vedem.

    Răspunde
  • De unde stiti ca Iazul Morii a fost cu bani europeni? Sigur?

    Răspunde
  • Dacă acest proiect va fi finalizat și va arăta interesant, copiii vor ajunge să-l vadă exclusiv la inițiativa educatoarelor și învățătorilor care-i vor duce acolo să facă vreo lecție.
    Dar cine știe când….. și dacă……

    Răspunde
  • Nu asta ii lipsea orasului. De banii acestia se putea pregati un proiect pentru amenajarea unei parcari.
    Oricum problema parcului este ca deja este o zona nefrecventabila. Mergeti seara in parcarea de langa conac sa vedeti ce fel de oameni isi fac veacul pe acolo. Mai util ar fi fost sa se ia masuri impotriva oamenilor strazii si altora de agreseaza oamenii pe strada. La Tritonul de la biserica de lemn este zi de zi un betiv de agreseaza lumea, nu mai poti merge linistit pe strada in Buzau.
    Sunt atatea lucruri de se puteau face in locul acestui proiect, sper sa prind ziua cand la noi in oras se vor face dezbateri publice privind proiectele.

    Răspunde
  • M-ați surprins dle. Auraș Tereacă ! Tocmai mă pregăteam să vă felicit pentru noua Dvs. achiziție de la inedita rubrică ” Cine știe unde e ? ” !!!… Se vede treaba că această găselniță a căpătat altă turnură…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.