Vezi AICI cine a câștigat

Conform primarului C-tin Toma procesul cu polițiștii locali s-a terminat.

După șase ani de procese, în care balanța a înclinat și de o parte și de alta, cu decizii judecătorești care s-au bătut cap în cap, în cele din urmă au câștigat polițiștii locali.

„Da, polițiștii locali au câștigat. Ultimul judecător a anulat hotărârea Primăriei Buzău prin care cei aproape trei sute de polițiști locali de la pază au primit preaviz. În plus, va trebui să le plătim și 2.500 de lei de persoană pentru stresul psihic din această perioadă”, a anunțat primarul Toma în această seară la Focus TV.

Finalul acestei „epopei”, începute în 2016(!), dovedește și slăbiciunea/haosul de la nivelul instituțiilor statului. Toată tărășenia a pornit de la Curtea de Conturi care a impus Primăriei Buzău să-i dea afară pe polițiștii locali care depășesc regula de „un polițist local la o mie de locuitori”.

C-tin Toma: „Nu sunt de acord cu decizia, dar o voi respecta. Asta mi s-a cerut de către Curtea de Conturi, dacă nu făceam cum au zis ei mi se imputa mie, ca primar, salariul lor. Hotărârea luată în Consiliul Local a primit aviz de legalitate și de la Prefectură și de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Dar dacă așa a hotărât un judecător… Poate vrea să vină și în locul meu la Primărie, ce rost mai are primarul, de ce mai facem alegeri de primar, dacă deciziile le iau alții ?”

Din 2016, de la începutul procesului, în jur de 100 din cei 350 de locali de la pază au părăsit instituția. Cei mai mulți au ieșit la pensie, alții și-au găsit alte slujbe etc.

Citește și:

17 comentarii la „Vezi AICI cine a câștigat

  • •1 la 1000?
    •Adica la Buzau ar trebui sa fie 98?
    •Dar stai putin…ar trebui sa fie? Sau ar putea sa fie?
    •Legea obliga sa fie? Sau minimul in lege e de ZERO gardieni publici la 1000 de locuitori?
    •Este politia locala un compartiment din aparatul de specialitate al primarului? Cam este…
    •Pai si atunci, nea Tomita, de ce nu desfiintezi dumneata intregul compartiment? Legea iti da voie sa il desfiintezi oricand vrei si sa il reinfiintezi oricand poftesti.
    •Hai sa ne imaginam ceva : fiind vremuri grele acum, primarul (oricare primar) decide ca nu mai poate sustine (financiar) un compartiment din primarie si il desfiinteaza. Poate vreo Instanta sa-l contrazica? Ma indoiesc.
    •Nea Tomita, ai prins ideea? DESFIINTEAZA-I COMPLET! Si pe urma reinfiinteaza acest compartiment CU NUMARUL DE LUCRATORI PREVAZUT DE LEGE. Adica MAXIM 98!
    •Ce parere ai?

    Răspunde
  • Ce placuta suedeza ar merita justitia romana,cea platita gras din banii romanilor!Judecatorii lui peste care interpreteaza legea cum ,,vrea” muschii lor!Independenta justitiei????Spuneam intr-o vreme ,bai cu judecatori est vrem justitie ca in vest???Timpul mi-a dat dreptate!Coana Europo ,auzi????Bleah ,mi-e scarba!

    Răspunde
  • asa e cind nu se citesc hirtiile cu atentie si se considera primaria ograda proprie

    Răspunde
  • Justiție de 2 lei.
    Legea spune clar: MAXIM UN GARDIAN LOCAL LA 1.000 DE LOCUITORI, MINIM NICIUNUL. Ce nu a înțeles tov. judecător?
    Pe de altă parte, Toma și ai lui nu au fost pregătiți suficient pentru a susține desființarea posturilor gardienilor în cauză. Tov. milițian Pistol, actual secretar, nu a știut cum să procedeze.
    Totuși, Toma ar trebui să ia exemplu de la Bolojan, i s-a mai spus acest lucru. În Oradea sunt circa 70 de gardieni cu tot cu șefi la o populație de circa 200.000 de locuitori. De asemenea, atât la Primăria Oradea, cât și la consiliul județean, Bolojan a făcut restructurări de personal, în fond economii la buget, iar toate mașinile administrației au montate sisteme de localizare prin GPS.
    Deci, Toma, îl suni pe Bolojan? Asta dacă vrei…

    Răspunde
    • Domnule Vasile, probabil că Toma l-a sunat pe Bolojan. Numai că într-un fel se judecă la Oradea, altfel la Buzău. Dar, până și aici (axa Buzău – Ploiești) au fost decizii pe parcursul celor 7 ani de procese și de o parte și de alta, în funcție de judecător. Să fim sinceri, sunt mii/zeci de mii de sentințe în toată țara care s-au bătut cap în cap.

      Răspunde
  • Toma nu a vrut să asculte sfaturile celor care se pricep. Dacă asculta, ne scapă lejer de acești trântori-paznici la școli.

    Răspunde
  • Mai mare râsul! Toma și ai lui („oameni deștepți, nu proști ca noi”) au pierdut un fața unor neica nimeni, unor 8 clase și a unei avocate cu dreptul făcut la distanță.
    Ne merităm soarta!

    Răspunde
  • Si va mai mirati ca nunne primesc in Schengen ! Sistemul infect de justitie a distrus tara.
    Locul Romaniei este in padure, pestera etc

    Răspunde
  • Domnule reporter, cu siguranță nu l-a sunat Toma pe Bolojan în această privință.
    Totuși, se pot face reduceri de personal bine argumentate legal.
    Căcăciosul de judecător care a dat câștig de cauză unor nimeni ar trebui verificat de CSM. O sesizare nu strică…

    Răspunde
    • Reduceri de personal la stat ? Șanse mai mari sunt să întâlnești un marțian.

      Răspunde
  • Ce tot îndrumați acolo? La fostul liceu de Poliție vine un logan de Poliție Locală pe care scrie Cătina. Oare acolo în Cătina, sat sau comună, nu se simte lipsa mașinii? Acum să nu l-e denigrăm pe cele două domnișoare care sigur participă la vreu curs acolo.

    Răspunde
  • Prin HCL Buzău nr. 267 din 21 decembrie 2016 a fost înființată instituția de interes local POLIȚIA LOCALĂ BUZĂU, prin preluarea de personal din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Buzău.
    Prin HCL Buzău nr. 121 din 11 mai 2017 se aprobă și regulamentul de funționare

    Ambele hotărâri au la bază Legea 155/2010 actualizată (legea poliției locale) care, la art. 4, alin. 4, spune:
    ”Modul de organizare, structura funcţională, statul de funcţii, numărul de posturi şi categoriile de personal încadrat, normele de înzestrare şi consum de materiale ale poliţiei locale se stabilesc prin regulamentul de organizare şi funcţionare, elaborat pe baza Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale.”
    ACESTA ESTE PREZENTUL

    Trecutul se referă la un control al Camerei de conturi Bz, în vremea fostului și când existau polițiștii comunitari, când legea prevedea și o formulă vestită, 1 pol com/1000 loc. Dl primar Toma nu a dorit să se lege de polițiștii locali, doar că avea de dus la îndeplinire o decizie cu care fostul s-a tot tergiversat. Acum e tardiv, cu noua INSTITUȚIE de interes local și personalitate juridică (atenție, nu este departament în primărie), să discuți utilitatea și necesitatea lor, deși legea i-ar permite niște reorganizări cred (sub formă de departament în primărie și o ia de la zero cu organigrama, cu personal contractual (cum permite legea) și câțiva funcționari publici (ăștia-s greu de dat afară, dar ca piese de bază, dacă sunt serioși, sunt buni), FIX cum dorește dânsul să facă fără să fie deranjat. Apoi, să spui că le tai indemnizația de hrană când și alți funcționari aflați pe statul primăriei o primesc, unii poate chiar mai mult, e ghiolbănesc. Oamenii ăia au fost angajați pe baza unor condiții impuse și a unor beneficii anunțate de angajator, atunci, la vremea și cu legile de atunci, nu și-au făcut singuri instituția și și-au organizat concurs.
    Să tai, să dai afară, să înterzici, orice nevertebrat e capabil. Să rezolvi, să creezi, să găsești soluții aplicabile cât mai multora, asta ține de capacitatea intelectuală a piesei dintre urechi numită cap cu minte.
    Desigur, un departament de comunicare din primărie, inexistent acum, ar fi dat mai multe detalii, nu doar semințe pentru cei de pe bănci. Sau jurnaliști (măcar niște colaboratori decenți) cu background juridic, economic, sportiv etc, care să facă și analize, să explice și apoi să lase concluzia cititorului. Poate așa nu se mai bucura dl primar Toma că a luat NUP pentru str. Transilvaniei, pentru că fapta incriminată nu există, PENTRU CĂ LUCRAREA ÎNCĂ NU ESTE RECEPȚIONATĂ (asta n-o mai zice nimeni), dar na, răcește o zi fără tichie pe creștet.
    P.S. Dl primar Toma ar fi magnific dacă nu ar confunda avizarea cu aprobarea a orice pe lumea asta.

    Răspunde
  • As vrea sa il intreb pe Primar,daca nu ar fi cazul unei verificari la sange a tuturor angajatilor de la „politia” acestor gardieni publici si desfacerea contractelor de munca acolo unde este cazul.Sunt convins ca peste 50 % dintre ei ar trebui urgent „pusi pe liber”. Toma si sustinatorii sai din PSDR in frunte cu Ciomagu,vor pierde multe voturi la viitoarele alegeri din cauza nerezolvarii urgente si legale a acestei probleme a „gandacilor publici”.

    Răspunde
  • Suntem si noi curiosi cati din angajatii Politiei locale sunt beneficiari si de pensii speciale si militare. Domnule Tereaca, nu poti cere o asemenea statistica ca sa vezi surprize-surprize ? Aceste date ar trebui sa fie publice ca doar politistii locali sunt platiti din banii nostri , ai buzoienilor care facem cateva constrangeri ca sa ne platim datoriile catre bugetul local din care unii isi iau salariile care mai nou vor fi majorate cu 30 % de la 1 ianuarie 2023.Trai pe vatrai nenica pentru unii. Asteptam cu nerabdare aceste date ……

    Răspunde
  • Ma gardienii politiei sau politia gardienilor : TU ESTI GREU DE CAP ??? PAI DACA PUTEA NU FACEA CE SPUI TU ???

    Răspunde
  • Suparare mare pe pagina asta, parcă ați fi la Antena 3 când l-au condamnat pe Dragnea …
    Felicitări localilor ….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.