Vezi AICI primele fotografii din interior

E o veste bună pentru orașul Buzău.

Două ruine au fost transformate superb în ultimul an.

E vorba de „Grajdurile lui Marghiloman” și de „Casa de Oaspeți”:

Așa arăta „Casa de Oaspeți” înainte de începerea lucrărilor

Așa arată acum, cu cinci zile înainte de plecarea muncitorilor. Destinația clădirii a fost păstrată ca acum o sută de ani. Va funcționa ca hotel
Casa de Oaspeți are fix aceleași culori cu clădirea alăturată, Vila Albatros (vezi foto mai jos):

Muncitorii fac curățenie și ultimele finisaje. „Săptămâna viitoare, pe vremea asta, nu va mai fi niciun muncitor aici”
Casa de Oaspeți are P + 1 E + M
Sus, pe holul mansardei
Imobilul a fost dotat și cu lift
Cameră de la mansardă. Vor fi, în total, șase camere, trei la mansardă și trei la etajul 1.
Vedere de la mansardă înspre parc
Casa de Oaspeți a fost făcută de firma buzoian AGI Construct

Tot vineri se vor finaliza și „Grajdurile lui Marghiloman”:

În curte, pe toată lungimea s-a amenajat o grădină cu băncuțe

Intrarea în „Grajdurile lui Marghiloman” arată bine datorită potrivirii lemnului de la ușă cu cele de la cornișă:


„Grajdurile” lui Marghiloman înseamnă, de fapt, trei clădiri una după alta. Prima și a doua vor funcționa ca spații de expoziții și evenimente cultural-educative
Clădirea a treia va funcționa ca grajd. Au fost amenajate opt camere care vor găzdui temporar caii de rasă



Grajdurile lui Marghiloman vor fi administrate de Centrul Cultural și Educațional Al. Marghiloman. În privința hotelului sunt discuții dacă să rămână tot la Centrul Cultural sau să fie dat către un hotelier experimentat.

Citește și:

loading...

17 comentarii la „Vezi AICI primele fotografii din interior

  • Frumos, foarte frumos!
    Dar utilitatea, care-i utilitatea?
    Reala, nu fantezii si inventii ca in cazul baltii numita pompos „iaz”.
    In concluzie : cum ma ajuta pe mine, buzoian platitor de taxe si impozite, care de 4 ani traiesc in praf si caut loc de parcare, cum ma ajuta pe mine aceste renovari/restaurari/cum s-or numi ?

    Răspunde
    • Păi de când ești tu buzoian? Oare pe aia din Cluj sau Oradea cu ce îi ajută renovarea clădirilor istorice? Da tu oare când îți zugrăvești șandramaua? Ca pe mine mă deranjează! E urata ,neagră si cade varul! Am o parcare pentru tine! 1000 de euro pe luna! Central! Vrei?

      Răspunde
      • Pai pentru asistati ca tine, e totuna, dar pentru noi, care muncim, nu. Renovarile in Oradea sunt pentru cladiri care au un scop normal la cap, nu grajduri de cai. La noi se fac tot felul de afaceri de fite pe banul public, asta nu e ok.

        Răspunde
        • Cred ca tu esti asistat de nevasta probabil! Ca ai o obsesie ! Nu ai idee cu cine te contrezi “ wife underwear “!

          Răspunde
    • Utilitatea e doar pentru partid, ca s-au mai creat niste locuri de munca bine platite la „paza” si „administrarea” cladirilor.
      Vezi si Centrul Cultural Marghiloman, plin de angajati si angajate de la partid ce doar semneaza condica de prezenta si stau la tigara si cafeluta in birou sau pe terasa conacului. Mai mult, au si masini de institutie, ca se pompeaza bani multi de la buget si e pacat sa nu ii cheltui pe masini, iphoane, macbook-uri cu care sa te joci.
      La un moment dat pe lista de angajati la CCAM era si o cantareata locala ce presta la chermezele partidului.

      Răspunde
    • Doamne Dumnezeule!!! Utilitatea??? In afara de parcari mai stiti ceva? Daca eu, care sunt o persoana care nici de-a naibii nu circula cu autobuzul sau pe jos, ci doar cu masinile de la munca sau cea personala, m-am saturat pur si simplu de aceleasi vaicareli ca nu se face nimic util daca nu va priveste direct si personal. Ati auzit de cultura? Ati auzit de educatie? Ati auzit de civilizatie? Neaparat s-a facut sandramaua ca s-o angajeze pe fata lu nu stiu cine, nu-i asa? Nu-mi vine sa cred ca existati in anul 2024! Oameni buni, sunteti liberi! La pogoanele nu se fac asemenea porcarii, de ce nu va relocati daca nu vreti civilizatie? Luati atitudine!

      Răspunde
      • Foarte frumos scris doar ca asta nu prea se aplica la noi, altele sunt prioritatile. Educatia ar fi una dintre ele, ca tot ai amintit-o in comentariu. Copii mei invata la scoala 15 si isi fac experimentele la fizica acasa pentru ca aceasta institutie nu are dotarile necesare in laboratorul de fizica. De fapt nu are nici un fel de dotari, in afara de cladire si de ceva mobilier ponosit, toate dotarile de la clasa sunt din banii parintilor. Ce zici, ce e mai important?

        Răspunde
        • Nea Gigi, inteleg situatia si aveti dreptate ca sunt necesare investitii serioase in sistemul de invatamant. Momentan se pare ca s-a facut ceva de interes general, chiar daca pentru dumneavoastra nu reprezinta un punct de interes. Ar conta enorm daca cei din conducerea scolii ar lua o pozitie categorica si ar cere in mod activ primariei, ceea ce au nevoie. Sunt extrem de multe de facut, iar din cate stiu, au fost institutii de invatamant, in special gradinite, care au beneficiat de renovari si imbunatatiri la toate nivelurile. Foarte probabil ca nu se vor rezolva problemele peste noapte, insa este bine sa se ridice problema, altfel nimeni nu va rezolva ceva. O data ce solicitarea are numar de inregistrare, va trebui si un raspuns. Daca nu face nimeni nimic in acest sens, este greu sa vina propunerea de la Primar, pentru ca, dupa cum am zis, sunt o gramada de facut, iar bani foarte putini, raportat la nevoi. Ca sa va raspund la intrebare, cred ca mai importante decat dorintele noastre personale, inclusiv necesitatea de care ati amintit, sunt interesele generale. Cu siguranta dumneavoastra considerati ca trebuie rezolvata situatia copiilor mei, dar la fel vor si altii de la alte scoli. Clar trebuie facute, dar trebuie in acelasi timp sa fie solicitari si interventii (a se citi vaicareli), pentru ca altfel se pare ca nu se poate. Va rog sa lansati solicitarea pe buzaucityreport si vedeti ce va raspunde domnul primar.

          Răspunde
      • Sunt convins că știi de la ce vine cuvântul democrație.
        Nu avem voie să cerem ce ne trebuie?
        Trebuie să mergem pe hipstereala, cu trotinete sau cum?
        Cine ești tu să ne spui că nu avem nevoie de parcări?
        Ne pare bine pentru tine că te descurci, deși dacă mergi cu mașinile de la firmă sau cea personală cum susții sunt convins că o lași și pe unde nu se cuvine (căi de acces de exemplu 😉 ).

        Răspunde
        • Mă, voi nu pricepeți ca Buzăul și in general orașele din România nu au fost proiectate pentru atât de multe mașini! Ca nu se pot construi parcări între blocuri! Ca nu e loc! Ca daca va fac parcări la marginea orașului voi nu parcați acolo? Ce e greu de priceput? La suprafața Buzăului sunt 65 de mii de mașini plus cele in tranzit? Nimeni nu are o soluție pentru asta! Doar dacă dărâmăm blocurile monolit, fără spații între ele și construim altele cu parcări subterane! Dar asta înseamnă să plătiți minim 150.000 de euro pentru trei camere! Ca așa e in occident! Eu zic ca mai bine va mutați la țară și faceți naveta! In occident 20-30 km depărtare de servici e ceva normal! Nu mai zic în America unde oamenii merg și 60-70 de km până la muncă! Așa ca hotărâți ce faceți și termină cu văicăreala românească

          Răspunde
          • Ia să spălați autobuzele, să le faceți mai dese, să micșorați costul călătoriei, să băgați apa caldă și educație în populație și să vedeți cum se micșorează nevoia de parcări.

            3 lei călătoria cu autobuzul?? Mi-e mai ieftin cu mașina și nu trebuie să suport efectele dușmăniei voastre cu ăla care făcea și curent și apă caldă pentru oraș.

            Răspunde
          • Adevărat spus, mergeți în Munchen- nu vezi mașini parcate pe stradă, curățenie și disciplină nemțească! Omul sfințește locul!

            Răspunde
        • Nevoie de parcari este. Insa, cei care doresc parcari, nu doresc nimic altceva decat parcari. democratie este, pentru ca nu va impusca nimeni cand cereti de dimineata pana seara parcari si aruncati cu noroi in orice idee buna care nu va „atinge” nevoia. Ziua parchez pe locurile celor de la blocuri care sunt plecati la munca cu masina (niciodata nu am blocat pe cineva peste ora 16, pentru ca fac tot posibilul sa-mi rezolv treaba pana atunci), sau daca ora nu este prielnica, sau nu gasesc locuri gratis, o bag la un loc de parcare cu plata si utilizez varianta de sms, chiar daca este mai scumpa. La aparat este un pic mai complicat ca sa platesc cu cardul, dar trebuie apasat ceva de doua ori parca. Nu o las aiurea pentru ca nu sunt nici nesimtit si nici ipocrit. Solutii sunt. Iar daca eu, o persoana puturoasa de fel, ma pot descurca si sa fac cativa pasi pana unde am nevoie, atunci este clar ca lumea doar abereaza. Probleme sunt noaptea, peste tot in oras, pentru ca acum cativa ani in fata blocului erau 30 de masini, iar acum sunt 100. Dar si atunci se poate, cu o deplasare mai indelungata fata de casa scarii. Numai bine si fiti mai buni!

          Răspunde
  • Inca un centru expozitional??? Ala a lui Emi ce are? Dar Iazul? Nu mai zic de Palat, care pentru asta a si fost eliberat de birouri, sa fie spatiu de expus… lucruri.
    Cat despre hotel, ce poti sa spui contra? L-a facut pentru un hotelier experimentat dar inca necunoscut. 6 camere cu lift nou, 2.6 milioane euro banii nostri.
    Ceva frumos cu blocurile comuniste nu s-ar lipi de el nici sa-l pici, are Gagu noi de vandut.
    Totul frumos, nimic pentru oameni!

    Răspunde
  • Se creează locuri de munca călduțe, pentru gașca politica. Economic este un minus pentru oraș, dar mare plus pentru ,,prieteni”. Cat despre cei care compara Oradea cu Buzau mai bine se abțin, pe acolo se face și industrie nu doar herghelii pentru cai verzi.

    Răspunde
  • cuibusor de nebunii ….. scoala de vara ….. alea alea …… se stie …..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.