Vezi galeria foto din rond. Iată cum și unde s-a reușit asta

Oricine va fi încântat la vederea imaginii alăturate.

În acest fel arată – de azi – rondul de la intrarea în cartierul Orizont.

E o combinație între vegetație și mulci, iar fotografii de sus a giratoriului ne-a fost trimisă de un cititor căruia îi mulțumim.

Ce sunt mulcii s-a detaliat mai jos.

Cert e că mulțumită lor spațiile verzi din Buzău se vor înfrumuseța și în perioadele dintre înflorirea plantelor cultivate de Urbis Serv.

„Până acum am amenajat cu flori și mulci decorativi rondurile de Orizont, carrefour și Episcopie. Se adaugă Parcul Furnicuța și scuarul din fața Tribunalului. Vor urma și alte giratorii și spații verzi din oraș. Mulcii vor ajuta lalelele și celelalte plante cu bulbi să treacă mai ușor peste înghețul din timpul iernii. La primăvară, mulcii vor fi îndepărtați de lângă tulpina plantelor”, a anunțat Silviu Nicoară, director Urbis Serv.

O galerie foto cu rondul de lângă cart. Orizont s-a inserat mai jos:

Prin mulci (din engleză mulch) se înțelege un strat de materie organică cum ar fi paie, frunze, resturi vegetale, rumeguș etc. El este aplicat pe suprafața solului pentru a păstra umiditatea prin scăderea evaporării și pentru a împiedica creșterea buruienilor. De asemenea, mulciul poate asigura, prin descompunere, substanțele nutritive necesare plantelor, previne infiltrațiile care favorizează eroziunea solului și împiedică înghețarea suprafeței solului. Mulciul, mai ales cel de culoare închisă, împiedică pătrunderea luminii la buruieni și le forțează epuizarea. Materialele pentru mulcire trebuie să fie ieftine și disponibile în cantități suficiente, ușoare, uscate sau semiumede: paie, pleavă, frunze, rumeguș, talaș, coajă de copac, turbă, litiera de pădure, compost sau gunoi semifermentat, uneori și folie de plastic. Primăvara, pur și simplu se desface mulcul în locurile în care se va semăna sau planta ceva, lăsând acoperit solul din jur. Astfel, buruienile nedorite întârzie în creștere, în timp ce plantele cultivate pot să crească liber. Dacă există un strat suficient cu mulci, aproape că nu mai este nevoie de prășit.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Trădători de țară ? „Celebra ceapă de Buzău, înregistrată în SUA! Am luat 50 de semințe de la ei”  CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.