Vicepremier: „ Există trei scenarii, unul fiind repetarea anului școlar”
Declarația care-i intersează pe elevi, profesori și părinți a fost făcută de Raluca Turcan, vicepremier, azi-dimineață la RFI:

„Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția. Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”, a spus Turcan.
„Regretabil, doamna Turcan, să propagați acest mesaj menit să demoralizeze elevii”
Declarația vicepremierului a fost taxată de Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor:
„Dragi colegi, vă rog rămâneți imuni la aceste mesaje, pentru că noi suntem aici ca să vă garantăm că anul școlar nu va fi repetat, iar dreptul la educație va fi apărat chiar și în situații de criză, da! Trebuie să fim raționali și critici, cu toții, iar elevii din România au puterea aceasta, ei merită mai mult decât ce ne oferă statul! Dragi guvernanți, zilele acestea nu mai ieșiți la declarații prin ziare și pe la televizor decât după ce ne livrați o soluție la problema: ce facem cu elevii care nu au acces la Internet? Ați găsit deja și rezolvarea și finanțarea de aveți timp de propagat mesaje în presă?”.

Reacție și din partea președintelui Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache:
„Dna Turcan vine si aruncă-n spațiul public un scenariu care nu a fost luat în calcul de nimeni. MEC, împreună cu toți partenerii sociali sunt în contact permanent. Măcar să ne fi intrebat si pe noi… când lansează această idee. Dacă are de gând să repete anul școlar, de ce naiba ne mai chinuim cu on-line-ul? Doar întreb”.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
I-a găsit învățatul pe toti părinții cu figura de strangatori de spaga. Prioritate are sănătatea. România nu e pregătită de scoala on line. Asta tb făcut înainte si trebuie un cadru unitar până la ultimul elev al țării. Nu merge doar municipiul Buzau iar in alta parte nu. Acces la Adservio nu au toti. Asta ar tb in primul rand.
Profesorii sunt platiti. Deocamdata
Asa ca sa.si faca datoria online sau cum se poate.
Sa lase pareri si declaratii …
Adservio nu este o platforma a Ministerului Educatiei. Este in fapt un catalog on-line utilizat acum pentru a ocupa timpul elevilor, profesorilor si parintilor in aceasta perioada. Cand va trece starea de urgenta si se vor relua cursurile, materia va fi recuperata prin lectii traditionale.
@ Gabi Mihai
Dvs spuneti ca „Profesorii… sa-si faca datoria… sa lase pareri si declaratii…”
Stimate domn, eu speram ca epoca lui „Noi muncim, nu gandim” a trecut. Iar cand e vorba de profesori, deja este o aberatie, pentru ca „munca”, sau datoria acestor oameni este exact „sa gandeasca”…
Ceea ce va sugerez si dvs!…
80 la sută din materie s a făcut. Profesorii daca predau după schemele de recapitulare plus o atenție deosebită, eventual doua luni in loc de doua saptamani acordată reactualizării materiei din anul anterior, lucru realizat in septembrie, octombrie ar mai avea nevoie de doua saptamani ca sa incheie anul școlar.
E stare de urgență. Mor oameni. Dar unii sunt inconștienti. Ar trebui amendați cei ce nu respectă starea de urgență si ii trag cu reluarea școlii.
Implicații ăștia care au chef de activitate, asociațiile părinților care poftesc a face ceva acum poate se implica activ în donații pt spitale, ca nu au nici masti, nici costume, nici medicamente, nici dezinfectant. Deajuns, nu doua bucati din fiecare in loc sute de mii. Voluntariat cu bolnavii. Vor fi sute in stare grava. Sa latre la televizor poate oricine.
Scuze, dar pana acum d-na Turcan nu a gandit niciodata inainte de a dechide gura.
Probabil ca pe la guvern s-a discutat si varianta: ,,Sa-i lasam repetenti pe toti”.
In conditiile in care s-a parcurs 80% din materie, poti sa declari fara probleme anul inchis cu situatia actuala din cataloage, cu niste factori de corectie in functie de elev si astfel sa inchei situatia. Ca la sariturile de la trambulina cu factorii de corectie in functie de vant.
Ar urma ca in anul urmator sa se recupereze materia si sa se revina la normal.
Chestie cam greu de inteles cand ai un creier de turcan…….[Leo]
REPETAREA ANULUI ŞCOLAR, deşi e extrem de neplăcut, va fi singura soluţie în cazul în care pandemia se va extinde şi pe perioada verii. Nu poţi chema copiii la examene dacă va fi alertă de COVID şi atunci. Şi toţi specialiştii prognozează că va fi.
Cât despre varianta ,,învăţământului online”, să fim serioşi, asta e mai degrabă o joacă. Joacă virtuală de-a şcoala. NU VA PUTEA ÎNLOCUI NICIODATĂ EFICACITATEA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI ÎN CONDIŢII NORMALE !
Şi oricum, majoritatea elevilor şi cadrelor didactice (mai ales cei de la ţară) nici măcar nu-şi permit acest ,,învăţământ online” (care, după ce că e superficial şi ineficient, se mai şi blochează des – întrebaţi copiii de la Haşdeu cât de ,,bine” le merge lăudata platformă Adservio).
Pură ipocrizie din partea conducerii Haşdeului care a pretins că această panaramă de platformă poate înlocui cu succes învăţământul normal la Buzău. ,,La noi, şcoala rămâne în continuare deschisă chiar dacă oficial e închisă”…. Vai ,ce să-ţi povestesc , vă e teamă că veţi rămâne fără lefuri, mai puţin vă pasă vouă de copii !